Bir Kadına Ölmüş Kocasının Aldattığını Söylemek ya da Söylememek:(

Bence biraz zaman gectikten sonra soylemelisin,dusunsenize esinizin arkasindan goz yasi dokuyorsunuz iciniz aciyo kendinizi yipratiyosunuz ve hayatiniz boyle gecip gidecek peki kim icin kadinlarla gezip tozup borc birakan bi adam icin,bu kadina yazik degil mi boyle bi adam icin omur boyu uzulsun mu .

sağken öğrenmemişlerki.
zarfı adam öldükten sonra açmışlar.
ya bu arada adam nasıl öldü onu merak ettim.
yanlış anlaşılmasında b.k yoluna gitti derlerya öyle mi olduki :KK17:
"Kızlar kafam çok karışık. Vefat eden bir yakınımızın eşini sağ iken aldattığı öğrendim hem de bir defa değil. Zavallaı kadın kocam da kocam diye kendini mahvediyor ve ben onu gördükçe sinirimden kahroluyorum. Söylesem ölmüş adam ne işine boşver diyorum söylemesem kadına haksızlık yapmış gibiyim. Yardımınıza ihtiyacım var." yazmış ama... Bilmiyorum ki herkes er ya da geç cezasını çeker ama.

Kızlar kafam çok karışık. Vefat eden bir yakınımızın eşini sağ iken aldattığı öğrendim hem de bir defa değil. Zavallaı kadın kocam da kocam diye kendini mahvediyor ve ben onu gördükçe sinirimden kahroluyorum. Söylesem ölmüş adam ne işine boşver diyorum söylemesem kadına haksızlık yapmış gibiyim. Yardımınıza ihtiyacım var.
İnsanların hayatıma burnunu sokmasını sevmiyorum bı yüzden de kimsenin hayatına karışmam hele mevzu böyle derinse adam ölmüş gitmiş kadın belki biliyo siz kendi hayatonıza bakın işiniz gücünüz kocanız çocugunuz varsa onlarla ilgilenin .

Kızlar kafam çok karışık. Vefat eden bir yakınımızın eşini sağ iken aldattığı öğrendim hem de bir defa değil. Zavallaı kadın kocam da kocam diye kendini mahvediyor ve ben onu gördükçe sinirimden kahroluyorum. Söylesem ölmüş adam ne işine boşver diyorum söylemesem kadına haksızlık yapmış gibiyim. Yardımınıza ihtiyacım var.
kadın zaten ölümüne yanmış üstüne aldatmayı da eklemeyin. hem elinizde bir kanıt yokken ölen adamında arkasından konuşmayın

Benim anlamadigim hicmi süphelenmediniz konusahibi yani ölen kisi esinize bir zarf veriyor ve bunu benim icin iyi sakla diyor anladigim kadariyla. Esinizde sormuyormu bunun icinde ne var ? , niye bana veriyorsun ? Niye ben sakliyorum al kendin sakla, yani neticede büyük bir esya degil, bir kac fotografi o adam saklayamadimi kendisi bir yerde?
Esinizle ne derece arkadaslar ? Esinizen iye bu kadar güveniyor ? Acaba esiniz herseyi biliyormuydu ?

Kendimi pembe panter`deki dedektif clouseau gibi hissettim bir an ...:KK53::KK53::KK53:

Ben sahsen böyle üc kagitci tipleri sevmem, güvenmem, arkadasda olmam...

Benim anlamadigim hicmi süphelenmediniz konusahibi yani ölen kisi esinize bir zarf veriyor ve bunu benim icin iyi sakla diyor anladigim kadariyla. Esinizde sormuyormu bunun icinde ne var ? , niye bana veriyorsun ? Niye ben sakliyorum al kendin sakla, yani neticede büyük bir esya degil, bir kac fotografi o adam saklayamadimi kendisi bir yerde?
Esinizle ne derece arkadaslar ? Esinizen iye bu kadar güveniyor ? Acaba esiniz herseyi biliyormuydu ?

Kendimi pembe panter`deki dedektif clouseau gibi hissettim bir an ...:KK53::KK53::KK53:

Ben sahsen böyle üc kagitci tipleri sevmem, güvenmem, arkadasda olmam...
Eşimle akrabalık ilişkileri var ve eşim bunu bilmiyormuş sonrdan ölünce bazı şeyler duyuldu demiştim belki de ondan şüphelendi. Eşimi övmek gibi olacak belki ama kendisi herkesin çok güvendiği biridir. Ha şimdi burda birileri emanete ihanet etmiş neyi güvenilir diyecektir eminim buna ama ortada başka bi mesele var ve eğer ihanet ettiysek de iyi ettik diye düşünüyorum kadının derdine dert eklemedik en azından

Peki esinize verirken tam olarak ne demis rahmetli ???
Orasini cok merak ettim. Yani al bunu sakla demistir, peki ne zamana kadar, süresini söylemismi ?
Yani ölecegini tahmin etmemistir herhalde ?
Acaba o fotograflarla belki birilerine santaj yapacakti ?
Vallahi ölmüs ama belliki cok serüvenli ve heyecanli bir hayati varmis rahmetlinin.

Bence soylemeyin birakin adam ölmus zaten bari kocasini iyi hatirlasin birde o aciyi yukleyip kadini dahada üzmeyin

Benim şahsi kararım söylemenizdir. Allah gecinden versin de eşim ölmüş olsa dahi boyle birseyi bilmek isterdim sanırım. Hem bu şekilde hayatina devam etmesi belki daha kolay olur. Bir omur o adamin yasini tutmaz. Allahın bildiğini kuldan saklamanin bir manası yok. Hem bu cirkinligi saklayarak sizde yasayamazsiniz, tasiyamazsiniz. Karar sizin ama ben söylerdim bana da soylensin isterdim sanırım.

Önemli olan o arkadaşının psikolojisi. söyleme derim yazık bide bunun için mi kahrolsun. harap olur insanlara güveni sarsilir vs adam ölmüş zaten .

Açıkçası ölüm insanların bu dünyada yaptıklarından kaçmasına engel değil. Şayet bu dünya da faydalı olamamışsa düzeltme imkanı yok. Siz bir şey duymuşunuz. Gözünüzle görmediğiniz birşeyi söylerseniz adamın günahına girmiş olursunuz. İspatlayabileceğiniz bir şeyse bence kadının bilemeye hakkı var. Bunca zaman kocam öldü diye üzülüyor ama bilsin ki hakketmeyen bir adam için üzülünmez. O açıdan çok daha güçlü olur ve bir anda kendine gelir bence.

ispatı var ne yazık ki. Ha bide yanında tanıdğım başkaları da var. Öyle iğrençler ki inanın gördüğümde midem bulandı. Hepsinin eşine acıdım. Herşeyden habersizler...

Ben olsam uslubuyle söylerdim. Boşuna azap çekmesin kadın. Şu an inanmak istemez belki ama önce ona bir şey söyleyeceğinizi bu söyleceğiniz şeyin çok iyi bir şey olmadığını öğrendiğinde belki bunun kimseye faydası olmaycağını ama öğrenmeye hakkı olduğunu bunun söylenti olmadığını söyleyin. Söylemeden önce hazırlık yapın duymak istiyor mu isterse söyleyin ama duymak istemezse siz görevinizi yapmış olursunuz.

Tabiki söylemeyin. Bu kadına zulüm olur.. Atlatamaz. Yaşasaydı hesap sorabilirdi belki , yaşamadığı için içinde çok büyür.
Nasıl öğrendiniz? Belki o da evliyken biliyordur.

Ne olursa olsun bilmeye hakkı var ilerde ben değmeyecek bir adam için göz yaşı akıtmışım demez.

Öyle bi göreviniz yok size ne milletin aldatılışından falan.
Adam zaten ölmüş kadının hesap soracağı kimse yok amacınız delirtmekse söyleyin

Ben olsam söylerdim.. kadın belki kocasının üzüntüsünden yasından kendi hayatını unutacak..
Ama öğrenirse biraz çok acı fazla hayal kırıklığı sonra pişmanlıklar daha sonra alışma süreci derken mutlaka atlatır..
Ve kendi hayatına bakar hatta gençse evlenir..

X