Bir iş yaparken heyecanlanıyorum

deva-12

Üye
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2024
182
3
25
Normalde ailem mükemmeliyetçi ve ben bi iş yapsam aman sen yapma biz yaparız aman sen yapamazsın bişey alsam eleştiren beğenmeyen insanlardı çok baskı ve eleştirel bi ailede büyüdüm . Şuan birinin yanında bir iş yaparken veya kendi kendimeyken sürekli eleştirilicem hızlı yapmam gerekiyor güzel yapmam gerekiyor gibi düşünceler zihnime geliyor . Elim ayağıma dolanıyor . Ne önerirsiniz lütfen fikir berin

Normalde ailem mükemmeliyetçi ve ben bi iş yapsam aman sen yapma biz yaparız aman sen yapamazsın bişey alsam eleştiren beğenmeyen insanlardı çok baskı ve eleştirel bi ailede büyüdüm . Şuan birinin yanında bir iş yaparken veya kendi kendimeyken sürekli eleştirilicem hızlı yapmam gerekiyor güzel yapmam gerekiyor gibi düşünceler zihnime geliyor . Elim ayağıma dolanıyor . Ne önerirsiniz lütfen fikir berin

Hala ailenizle mi yasiyorsunuz? Calisiyor musunuz? Is yaparken dedigin calisma hayatiniz mi yoksa evde herhangi bir is mi?

Terapi al cok benzerlerini yasadim ailem de seninkiler gibi yapamazsin edemezsinciydiler. Ama iş hayati bu tur seyleri kaldirmiyor kimse bu kizcaagiz kucukken boyle buyutulmuş demez. Zamanla azalabilen bişey ama kendi başina yenemiyor insan.

Bu bende birileri tarafından göz hapsine alındığımda oluyor.
Normalde çok pratik ve deneyimli olduğum bir şeyde bile tuhaf bir beceriksizlik yaşıyorum.
Belki de kemgözler denk geliyordur hep, gözleri beleresiceler😈😂

Terapi al cok benzerlerini yasadim ailem de seninkiler gibi yapamazsin edemezsinciydiler. Ama iş hayati bu tur seyleri kaldirmiyor kimse bu kizcaagiz kucukken boyle buyutulmuş demez. Zamanla azalabilen bişey ama kendi başina yenemiyor insan.
O kadar travmam var ki …
Memnuniyetaiz herşeyi eleştiren baskıcı beni olduğum gibi kabul etmeyen bi aile .
Bu konuda da terapi alıcam
Sizde iyileşme oldu mu

Hala ailenizle mi yasiyorsunuz? Calisiyor musunuz? Is yaparken dedigin calisma hayatiniz mi yoksa evde herhangi bir is mi?
Evde herhangi bi iş çalışıyordum doğum iznine ayrıldım arttı bu belirtiler bende . Mesela biri beni beklerken çok geriliyorum . Başımda beklerken beni izlerken çocuk uyurken iş yetiştirmeye çalışırken fwlan

Bunu yenmenizin en iyi yolu artık ailenizin o kötü haksız baskıcı hallerinin geride kaldığını kendi ayakları üstünde duran birisi olduğunuzu ve yakında anne olacağınızı çocuğunuza en iyi
Şekilde davranmanın bilincinde olduğunuzu hatırlayın 😊 çünkü siz gördüklerinizi yapmayacaksınız her şey önce bizde bitiyor ruh ve beden öyle ki etkisinde kaldığı şeylerden kolay kurtulamıyor maalesef eminim iyi bir eş iyi bir anne olacaksınız , geride kalanlara güle güle diyin unutmayın bugün Dünden bambaşka 🧚🏻‍♀️

strese sokuyorlar işte yogun kaygı bir nevi ruhsal şiddet benim ailemde öyleydi bir anksiyete krizinden sonra hastanelik oldum artık susuyorlar

O kadar travmam var ki …
Memnuniyetaiz herşeyi eleştiren baskıcı beni olduğum gibi kabul etmeyen bi aile .
Bu konuda da terapi alıcam
Sizde iyileşme oldu mu
Tabiki cok guzel bi ise girdim ilk yillarimda bu ise kendimi layik(!) göremiyodum. Bu nedenle tökezlemeye başladım. Terapi haliyorum bi seneye yakindir. İyi geldi hersey bi anda duzelmiyor ama zamanla eskisinden daha iyi oluyosunuz

Tabiki cok guzel bi ise girdim ilk yillarimda bu ise kendimi layik(!) göremiyodum. Bu nedenle tökezlemeye başladım. Terapi haliyorum bi seneye yakindir. İyi geldi hersey bi anda duzelmiyor ama zamanla eskisinden daha iyi oluyosunuz
Bende 1 yıldır gördüğüm şiddetin manipülelerin terapisiyle uğraştım şimdi bu durumlarla …

Bende 1 yıldır gördüğüm şiddetin manipülelerin terapisiyle uğraştım şimdi bu durumlarla …
Bak canim aile de olsa önce kendine değer ver. Çok kotu aileden gelebilirsin ama terapine devam et kendini gelistirmeye bak hayatindaki amaclarina bak onlari gerceklestir yapamazsin edemezsinlere kulagini tikayacaksin yapcak bisey yok. İsin varsa memur falansan hatta tayin iste uzaklaş ben mesela farkli bi ilde iş buldum kafam rahat.

Ben durumunuza cok uzuldum. Bunun yolu nedir bilmiyorum fakat umarim bir cozum bulursunuz. Ben de cocuk buyutuyorum ve bu tarz paylasimlar cok yol gosterici oluyor. Hatali bir davranista bulunmamak adina. Bir psikolog belki yardimci olabilir..

Bak canim aile de olsa önce kendine değer ver. Çok kotu aileden gelebilirsin ama terapine devam et kendini gelistirmeye bak hayatindaki amaclarina bak onlari gerceklestir yapamazsin edemezsinlere kulagini tikayacaksin yapcak bisey yok. İsin varsa memur falansan hatta tayin iste uzaklaş ben mesela farkli bi ilde iş buldum kafam rahat.
Ben de uzak sayılırım ama farklı şehirde değilim tabi . Ailem şuan sorun değil de sorun olacakları kadar oldular resmen zihnimi yönetemiyorum. İnsan çocuğu uyurken ütü yaparken ev işi yaparken stres olur mu ? Herhangi bi iş yaparken sanki acelem var sanki biri beni bekliyor sanki yapamıcam eleştirilecem sürekli zihnim de savunma cümleleri biri şöyle derse böyle derim gibi bi de sürekli bi korku var içimde . Artık aklımı yitirmekten korkmaya başladım .

X