- 13 Mayıs 2021
- 3.498
- 5.702
-
- Konu Sahibi standartfit
işte bakın o deli heycanlar olmadıktan sonda çok daha bilinçli olup heyecansız olmanın ne manası var
ben şu an 22yim. yarın evlenicek adamı bulup ertesi gün evlenip ertesi gün çocuk yapıcak halde değilim? bunlar tabiki zaman alıcak22 yaşında baba parasından başka nasıl bir gelir kaynağı olabilir bizi de aydınlatın derim
Kimse burda 20lik bir kızın kötülüğüne konuşmaz. Acele etme, yanlış evliliğe düşme yaşın genç apar topar bir şeylere kalkışma yazmış üyeler ama bir kulaktan girrrrr diğerinden çık
Mesajın başlığını okuduğumda evlenmiş yıllardır çocuk sahibi olmak isteyen biri sandımya ben bi keresinde rüyamda görmüştüm hamileydim ve doğurmak üzereydim ama daha 1-2 ay varmış doğuma. o rüyada yaşadığım sevinç, üzüntü, acı, şaşkınlık... karmakarışıktı ama bi o kadar da hoştu. resmen gerçek gibiydi iliklerime kadar yaşadım o duyguları. bu rüyadan önce kesinlikle elin oğluyla uğraşmam çocuk bakamam asla evlenmek istemiyorum kafasındaydım. şimdi elin oğlu konusunda aynı fikirdeyim biriyle anlaşmak çok zor ama anne olmak istiyorum ve tek hayalimmiş gibi hissediyorum yaşım 22 erkenci mi davranıyorum herkes 30u gör der mesela ama çocuğa tahammül katsayısı gençken daha yüksek ve beraber büyümek en güzeli değil mi? umarım aşık olacağım biri çıkar karşıma da benim gibi daha sahip olmadan evlat sevgisiyle dolmuş taşmış biri olur.
babam yok hanımefendi. kaybettim 9 ay önce. doğal olarak parasını da yemiyorum. e kocam da olmadığına göre kendi paramı yiyorumdur di mi. bilip bilmeden konuşmasanız iyi olurdu :)22 yaşında baba parasından başka nasıl bir gelir kaynağı olabilir bizi de aydınlatın derim
Kimse burda 20lik bir kızın kötülüğüne konuşmaz. Acele etme, yanlış evliliğe düşme yaşın genç apar topar bir şeylere kalkışma yazmış üyeler ama bir kulaktan girrrrr diğerinden çık
siz ne diyosunu tam olarak anlamıyorum? çorabımın parasını siz mi veriyosunuz yoksa bana gökten mi düşüyomuş? tanımadan etmeden yargıya bakın. yazık. kadının kadına şiddeti de böyle işte.Dar düşünce miCorabinizi bile kendini çalışmanız karşılığında almadığınız bir düşünce yapısında olmak mı geniş düşünmek oluyor. Gerçekten paraya ihtiyacı olmayan gençler bile okumak, bir şeyler yapmak için çabalıyor. Yapmayın Allah aşkına. Bence hayalinizi bir an önce gerçekleştirin siz...
Çocuk dediğin heyecanla değil bilinçle yetişiyor çünkü. Tabi adamakıllı yetiştirmek istiyorsanız.işte bakın o deli heycanlar olmadıktan sonda çok daha bilinçli olup heyecansız olmanın ne manası var
Kadının kadına şiddeti bla bla bu klişeleri artık bıraksak mı? Bu bile olgun olmadığınızın kanıtıdır. 22 yaşında insan koca derdine düşmemeli evlenip çoluk çocuğa karışayım düşüncesi olmamalı dimi? Millet 22 23 yaşında mezun olup geleceği iyi olsun diye yırtınıyor. Anne olmak öyle kolay mı? Yetebilecek misin maddi manevi gücün yeticek mi? Param var ki ile olmuyor bu yaşta ne birikimin var mesela ya da çocuk sahibi oldun diyelim o çocuğa ne vericen donanımın var mı?siz ne diyosunu tam olarak anlamıyorum? çorabımın parasını siz mi veriyosunuz yoksa bana gökten mi düşüyomuş? tanımadan etmeden yargıya bakın. yazık. kadının kadına şiddeti de böyle işte.
çok teşekkür ederim en güzel cevap sizinkiydi bir insanla nasıl konuşulacağını, anlatmak istediğini güzel(!) bir dille aktarmayı bilen insanlara hasret kalmışız. herkes benim geçim derdime düştü aniden, baba parası yiyomuşum çorabımın dahi parasını ben vermiyomuşum :) Allah ıslah etsin ne denir başkaGüzel bir rüyanın etkisinde kalmışsınız, annelik eşsiz bir duygu olmalı hamilelik sürecinde hissedebiliyorum bunu. Allah dileyen herkese sağlıklı evlatlar nasip etsin.
Ancak beraberinde büyük sorumluluklar isteyen, hayatı bazı yönlerden kısıtlayabilen ve geri vitesi olmayan bir durum aynı zamanda.
O nedenle sadece duygusal açıdan hazır hissetmek yeterli değil.
Çocuk fikri size sıcak geliyor olabilir ama öncesinde bu çocuğu birlikte yapacağınız kişiyi seçme olayı var ki çok karmaşık bir olay o. Önce belli süreçleri bi atlatın inşallah doğru insanla doğru zamanda hayırlı evlat/evlatlar sahibi olun.standartfit
hayır demiyolarki :) adımı dahi bilmeyen insanlar benim paramın kaynağını sorguluyor benim sorumla ilgilendikleri yok orası komikÇocuk dediğin heyecanla değil bilinçle yetişiyor çünkü. Tabi adamakıllı yetiştirmek istiyorsanız.
Açtığınız konunun başlığı soru cümlesi. Bir insanın en büyük hayali anne olmak olabilir mi? Hayır diyenleri tersleyecekseniz, ben bir insanın en büyük hayali anne olmak olabilir diye düşünüyorum diye günlüğünüze yazın.
var tatlım hepsi var. ben koca derdine düşmedim ayrıca bebekten bahsediyorum. söyleminiz çok kötü 'koca derdi' ... ne kadar çirkin.Kadının kadına şiddeti bla bla bu klişeleri artık buraksak mı? Bu bile olgun olmadığınızın kanıtıdır. 22 yaşında insan koca derdine düşmemeli evlenip çoluk çocuğa karışayım düşüncesi olmamalı dimi? Millet 22 23 yaşında mezun olup geleceği iyi olsun diye yırtınıyor. Anne olmak öyle kolay mı? Yetebilecek misin maddi manevi gücün yeticek mi? Param var ki ile olmuyor bu yaşta ne birikimin var mesela ya da çocuk sahibi oldun diyelim o çocuğa ne vericen donanımın var mı?
Bak güzel yavrum, para kariyer falan filan bunlar, çok sonraki meseleler.çok teşekkür ederim en güzel cevap sizinkiydi bir insanla nasıl konuşulacağını, anlatmak istediğini güzel(!) bir dille aktarmayı bilen insanlara hasret kalmışız. herkes benim geçim derdime düştü aniden, baba parası yiyomuşum çorabımın dahi parasını ben vermiyomuşum :) Allah ıslah etsin ne denir başka
20 yaşında iken bile evlilik merakı olan biri için normal bir yorum üzgünüm gerçeklervar tatlım hepsi var. ben koca derdine düşmedim ayrıca bebekten bahsediyorum. söyleminiz çok kötü 'koca derdi' ... ne kadar çirkin.
Fark ettim bazı yorumlar fazla yargılayıcı olmuşçok teşekkür ederim en güzel cevap sizinkiydi bir insanla nasıl konuşulacağını, anlatmak istediğini güzel(!) bir dille aktarmayı bilen insanlara hasret kalmışız. herkes benim geçim derdime düştü aniden, baba parası yiyomuşum çorabımın dahi parasını ben vermiyomuşum :) Allah ıslah etsin ne denir başka
Yaşın daha çok küçük canım her kadın anne olmak ister tabi ama en büyük hayalin bu olmamalı bence de ben 25 yaşında evlendim ama 30 olana kadar çocuk düşünmedim daha yeni yeni istemeye başladım ve bence tahammül aksine 30lu yaşlarda daha fazla oluyor olgunlaşıyorsun kişiliğin oturuyor daha sabırlı oluyorsun evlenmek ve çocuk yapmak için bu kadar acele etme hepsinin bir vakti sırası var bulunduğun yaşın tadını çıkar güzelliklerinden faydalan maddi durumun iyiymiş ne güzel git dünyayı gez farklı kültürleri gör illa anne olacağım erkenden diyorsan Allah sana hayırlı bir eş ve yine hayırlı ve sağlıklı çocuklar nasip etsinya ben bi keresinde rüyamda görmüştüm hamileydim ve doğurmak üzereydim ama daha 1-2 ay varmış doğuma. o rüyada yaşadığım sevinç, üzüntü, acı, şaşkınlık... karmakarışıktı ama bi o kadar da hoştu. resmen gerçek gibiydi iliklerime kadar yaşadım o duyguları. bu rüyadan önce kesinlikle elin oğluyla uğraşmam çocuk bakamam asla evlenmek istemiyorum kafasındaydım. şimdi elin oğlu konusunda aynı fikirdeyim biriyle anlaşmak çok zor ama anne olmak istiyorum ve tek hayalimmiş gibi hissediyorum yaşım 22 erkenci mi davranıyorum herkes 30u gör der mesela ama çocuğa tahammül katsayısı gençken daha yüksek ve beraber büyümek en güzeli değil mi? umarım aşık olacağım biri çıkar karşıma da benim gibi daha sahip olmadan evlat sevgisiyle dolmuş taşmış biri olur.
sadece size yanıt vereceğim diğerleri ithamlı konuştuğu sürece umrum dışı kalacaklar. burdakiler sanıyoki ben bi gecede evlenicem bi gecede hamile kalıcam ve bi gecede doğurucamFark ettim bazı yorumlar fazla yargılayıcı olmuş
Benim temennim anne olmak isteyen herkese Allah sağlıklı evlatlar nasip etsin. Siz de annelik duygusuna kendinizi yakın hissetmişsiniz belli ki, bu güzel bir şey, ama yaş olayına çok takılmayın erken yaşta anne olmak, geç yaşta anne olmak kendi içinde artıları eksileri tartışılır ama en iyisi hazır hissettiğin yaşta olabilmek bence, bu hazır hissetme birçok faktörü barındırıyor bunu zamanla anlayacaksınız zaten. Hayırlısı olsun hakkınızda.
teşekkür ederim güzel cevabınız için size de. ben şu an böyle düşünüyorum evet ama bunların hepsi çok zaman alacak şeyler. bazı insanlar vardır kariyer için çabalar sadece. bazıları vardır kariyer+çocuk yapar. bazıları vardır sadece Anne olurlar. tüm kalbiyle. ben içimde o aşkı görüyorum. ne anneler var kariyer uğruna bakıcılara bırakan günde bi kez yüzüne bakan belki bakmayan. ne var ben tüm benliğimle evladımı sevmek istiyosam? di mi. burdaki insanlar çok garip hoşuma gitmedi bu tarz konularda herkesin fikrini sormak iyi bişey değilmişYaşın daha çok küçük canım her kadın anne olmak ister tabi ama en büyük hayalin bu olmamalı bence de ben 25 yaşında evlendim ama 30 olana kadar çocuk düşünmedim daha yeni yeni istemeye başladım ve bence tahammül aksine 30lu yaşlarda daha fazla oluyor olgunlaşıyorsun kişiliğin oturuyor daha sabırlı oluyorsun evlenmek ve çocuk yapmak için bu kadar acele etme hepsinin bir vakti sırası var bulunduğun yaşın tadını çıkar güzelliklerinden faydalan maddi durumun iyiymiş ne güzel git dünyayı gez farklı kültürleri gör illa anne olacağım erkenden diyorsan Allah sana hayırlı bir eş ve yine hayırlı ve sağlıklı çocuklar nasip etsin
hayır demiyolarki :) adımı dahi bilmeyen insanlar benim paramın kaynağını sorguluyor benim sorumla ilgilendikleri yok orası komik
hayatım bunları bugün yapmam mümkün değil daha aday bile yok :) zamanla olacak her şey ve zaman geçtikçe de bilinçlenicem her konuda. bu duygularımın geçici mi kalıcı mı olduğunu da görücem.28 yaşimdayim cocugum yok. Cocuk fikri ara sira bana da romantik geliyor ama tamamen romantik bir sey degil bu cocuk sahibi olmak.
Uslu uslu yatirinca yatan, yedirince yiyen uyumlu cocuk olursa, evinde bakicin, temizlikcin olursa ne ala ama zor bir cocukla olursa onunla ugraşmak cidden insanin omrunden goturuyor ben onu gordum yaşayanlardan. Geçen de başka konuya yazdim benimle yaşit arkadasim cocuktan sonra çöktü resmen gözlerinin kenarlari kırışıktı hep.
Cocugumu seviyorum ama annelik evlilik bana gore degilmiş demisti. En disardan mutlu gorunenin bile tipinden belli oluyor yorulduğu.
22 yaşinda bunlarla ugraşmak istedigine emin misin?