Başlığa cevap vereceksem olabilir ama kimin en büyük hayali anne olmak olmalı, derim. Mesleğini eline almış, kendi parasını kazanan ya da aileden düzenli gelirle maddi sıkıntısı olmayan, bu hayatta yapmak istediği başka her şeyi yapmış, aşık olmuş, ayrılık acısını yaşamış, farklı kültürlerin farkına varmış (illa ki yurtdışına çıkmak şart değil, herkesin imkanı da olmaz ama farklı kültürler tanımanın tek yolu da yurtdışına çıkmak değil zaten), bu dünyada yapmak istediği diğer şeyleri yapabilmiş gerçekleştirebilmiş, farklı hobileri denemiş, gezmiş tozmuş, kendini her yönden geliştirmiş, hayatının aşkını bulmuş insanın en büyük hayali anne olmak olmalı anca. Bir nevi proje gibi bu. Standardartfit Projesi bitti mi sizin için? Siz tamam mısınız? En büyük hayaliniz öncelikli olarak kendinizi gerçekleştirmeniz olsun. Kendinizi gerçekleştirmeyi, çocuk sahibi olarak ya da evlenerek değil bu dünyada yapmak istediğiniz her şeyi yapabilmiş olarak sağlayın. Ben 25’i doldurmak üzereyim, MrsDelfino Projem bitmedi mesela. Kendimi gerçekleştiremedim. Mesleğim elimde, çalışmaya başladığımda ilk işim MrsDelfino projeme kaldığım yerden devam etmek olacak.
Odak noktanızın çocuk sahibi olmak olması bana sağlıklı gelmedi. Çocuğuma yeteyim diye düzgün gelire sahip olmak, çocuk sahibi olayım diye aşık olup evlenmek falan normal düşünceler değil. Bunun normali aşık olursun evlenirsin ilişkin de iyidir, oturmuştur “bu ilişkiyi çocukla taçlandırmak lazım” dediğin noktada düşünürsün çocuk sahibi olmayı. Odağınız çocuk olur, eş seçiminde kriteriniz “iyi baba olsun” olursa yanlış tercih yapabilirsiniz. Bu da kriterlerden birisi olsun elbette. Ama en önemlisi olmamalı.