Bir insanın en büyük hayali Anne olmak olabilir mi?

Bir dert sahibesi konu başlığına " Bir insanın en büyük hayali Anne olmak olabilir mi?" Sorusunu sorunca bilir ki 667 bin kadindan 667 bin farkli cevap gelecek.

Burada kimseye arşınına göre bez verilmiyor.

hayatım bunları bugün yapmam mümkün değil daha aday bile yok :) zamanla olacak her şey ve zaman geçtikçe de bilinçlenicem her konuda. bu duygularımın geçici mi kalıcı mı olduğunu da görücem.

"22 erkenci mi davraniyorum" yazmissiniz diye yazdim. :)
Aday dedigin bir anda cikar, bir bakmişsin evlisin. 😬

" Hiç ummadigin bir anda birden bire oluveriyor KUZUM" 😁😁😂

teşekkür ederim güzel cevabınız için size de. ben şu an böyle düşünüyorum evet ama bunların hepsi çok zaman alacak şeyler. bazı insanlar vardır kariyer için çabalar sadece. bazıları vardır kariyer+çocuk yapar. bazıları vardır sadece Anne olurlar. tüm kalbiyle. ben içimde o aşkı görüyorum. ne anneler var kariyer uğruna bakıcılara bırakan günde bi kez yüzüne bakan belki bakmayan. ne var ben tüm benliğimle evladımı sevmek istiyosam? di mi. burdaki insanlar çok garip hoşuma gitmedi bu tarz konularda herkesin fikrini sormak iyi bişey değilmiş
Her türlü fikre açık olmak gerekiyor canım hele böyle kalabalık üyeye sahip bir platformda hoşuna gitmeyen cevaplar da gelecek tabi kimi aklından geçeni direk söyler kimi kırıcı olmasın diye daha yumuşak konuşur çok da takılma bunlara😉 Sadece diyebileceğim evlenmek için evlenme çocuk sahibi olmak çok kıymetli ama doğru eşi bulmak aşık olmak anlaşmak da çok önemli sana tavsiyem aşık olmadan evlenme💗 o aşkın meyvesi çok çok özel olacaktır

Her türlü fikre açık olmak gerekiyor canım hele böyle kalabalık üyeye sahip bir platformda hoşuna gitmeyen cevaplar da gelecek tabi kimi aklından geçeni direk söyler kimi kırıcı olmasın diye daha yumuşak konuşur çok da takılma bunlara😉 Sadece diyebileceğim evlenmek için evlenme çocuk sahibi olmak çok kıymetli ama doğru eşi bulmak aşık olmak anlaşmak da çok önemli sana tavsiyem aşık olmadan evlenme💗 o aşkın meyvesi çok çok özel olacaktır
tabikii. yazımda da söyledim aşık olacağım biri' evlenmek için asla evlenmem bu kadar çok bebek isteyip onun sıradan bi babası olmasına izin verir miyim? hayırr birbirine güzel bakan bi anne babadan daha büyük bi hediye düşünemiyorum çocuklar için. sevgiyle kuşanmış bir yuva. işte benim hayalim bu. gerisi zaten gelir para pul önemsiz şeyler bunların yanında.

Bu arada kendimce sorunuza da cevap vereyim belki hoşunuza gitmeyecek ama.

Bir insanın en büyük hayali anne baba olmak olabilir ama olmamalı. Olduğunuz an bitiyor çünkü. Taze sayılabilecek bir anne olarak söylüyorum bunu. Kızım olmadan önce de böyle düşünüyordum şimdi net bir şekilde eminim.

Kariyer sahibi olmak günümüzde hayatımızda her anlamda çok önemli bir yere sahipken, iş hayatında istediği yere tutunamayıp sıfırdan başlayan biri olarak da söylüyorum. Çünkü ben kızıma rol model olmak istemiyorum. Beni rol model alırsa benle sınırlı kalır. Ben ona sadece ilham olmak istiyorum her alanda. Ben kendimi aşayım ki o da beni aşsın.

Siz de hayallerinizi daha yüksek yerlere koyarsanız en büyük hayalinize, en büyük hayalle sınırlamaktan daha büyük bir iyilik yapmış olursunuz.

Bu arada kendimce sorunuza da cevap vereyim belki hoşunuza gitmeyecek ama.

Bir insanın en büyük hayali anne baba olmak olabilir ama olmamalı. Olduğunuz an bitiyor çünkü. Taze sayılabilecek bir anne olarak söylüyorum bunu. Kızım olmadan önce de böyle düşünüyordum şimdi net bir şekilde eminim.

Kariyer sahibi olmak günümüzde hayatımızda her anlamda çok önemli bir yere sahipken, iş hayatında istediği yere tutunamayıp sıfırdan başlayan biri olarak da söylüyorum. Çünkü ben kızıma rol model olmak istemiyorum. Beni rol model alırsa benle sınırlı kalır. Ben ona sadece ilham olmak istiyorum her alanda. Ben kendimi aşayım ki o da beni aşsın.

Siz de hayallerinizi daha yüksek yerlere koyarsanız en büyük hayalinize, en büyük hayalle sınırlamaktan daha büyük bir iyilik yapmış olursunuz.
hayır, aksine çok hoşuma gitti söylediklerin. katılıyorum. en büyük hayalim evet ama kendimi bununla sınırladığımı söylemedim. 'tek hayalimmiş gibi hissediyorum' ama değil. yine aynı konudan diğer hayalim de evlat edinmek veya koruyucu aile olmak. dünyada büssürü çocuk var bir veya birkaçına dokunmak hayatlarını değiştirmek istiyorum. diğer yandan hamilelik gibi mucizevi bişeyi de tatmak istiyorum. onlar büyürken başka hayallerim ortaya çıkabilir ya da zaten var olan diğer hayallerimi gerçekleştiriyo olurum. gibi gibi

ya ben bi keresinde rüyamda görmüştüm hamileydim ve doğurmak üzereydim ama daha 1-2 ay varmış doğuma. o rüyada yaşadığım sevinç, üzüntü, acı, şaşkınlık... karmakarışıktı ama bi o kadar da hoştu. resmen gerçek gibiydi iliklerime kadar yaşadım o duyguları. bu rüyadan önce kesinlikle elin oğluyla uğraşmam çocuk bakamam asla evlenmek istemiyorum kafasındaydım. şimdi elin oğlu konusunda aynı fikirdeyim biriyle anlaşmak çok zor ama anne olmak istiyorum ve tek hayalimmiş gibi hissediyorum yaşım 22 erkenci mi davranıyorum herkes 30u gör der mesela ama çocuğa tahammül katsayısı gençken daha yüksek ve beraber büyümek en güzeli değil mi? umarım aşık olacağım biri çıkar karşıma da benim gibi daha sahip olmadan evlat sevgisiyle dolmuş taşmış biri olur.
Tuhaftuhaf istekler
Ben 28 imdeyim halen tereddutteyim hayatimi yasayacam diye.
Siz kendinizi seve seve ateşe atıyorsunuz ne kadar garipsedim

hayır, aksine çok hoşuma gitti söylediklerin. katılıyorum. en büyük hayalim evet ama kendimi bununla sınırladığımı söylemedim. 'tek hayalimmiş gibi hissediyorum' ama değil. yine aynı konudan diğer hayalim de evlat edinmek veya koruyucu aile olmak. dünyada büssürü çocuk var bir veya birkaçına dokunmak hayatlarını değiştirmek istiyorum. diğer yandan hamilelik gibi mucizevi bişeyi de tatmak istiyorum. onlar büyürken başka hayallerim ortaya çıkabilir ya da zaten var olan diğer hayallerimi gerçekleştiriyo olurum. gibi gibi
Bence sizin mesguliyete ihtiyacınız var

Başlığa cevap vereceksem olabilir ama kimin en büyük hayali anne olmak olmalı, derim. Mesleğini eline almış, kendi parasını kazanan ya da aileden düzenli gelirle maddi sıkıntısı olmayan, bu hayatta yapmak istediği başka her şeyi yapmış, aşık olmuş, ayrılık acısını yaşamış, farklı kültürlerin farkına varmış (illa ki yurtdışına çıkmak şart değil, herkesin imkanı da olmaz ama farklı kültürler tanımanın tek yolu da yurtdışına çıkmak değil zaten), bu dünyada yapmak istediği diğer şeyleri yapabilmiş gerçekleştirebilmiş, farklı hobileri denemiş, gezmiş tozmuş, kendini her yönden geliştirmiş, hayatının aşkını bulmuş insanın en büyük hayali anne olmak olmalı anca. Bir nevi proje gibi bu. Standardartfit Projesi bitti mi sizin için? Siz tamam mısınız? En büyük hayaliniz öncelikli olarak kendinizi gerçekleştirmeniz olsun. Kendinizi gerçekleştirmeyi, çocuk sahibi olarak ya da evlenerek değil bu dünyada yapmak istediğiniz her şeyi yapabilmiş olarak sağlayın. Ben 25’i doldurmak üzereyim, MrsDelfino Projem bitmedi mesela. Kendimi gerçekleştiremedim. Mesleğim elimde, çalışmaya başladığımda ilk işim MrsDelfino projeme kaldığım yerden devam etmek olacak.

Odak noktanızın çocuk sahibi olmak olması bana sağlıklı gelmedi. Çocuğuma yeteyim diye düzgün gelire sahip olmak, çocuk sahibi olayım diye aşık olup evlenmek falan normal düşünceler değil. Bunun normali aşık olursun evlenirsin ilişkin de iyidir, oturmuştur “bu ilişkiyi çocukla taçlandırmak lazım” dediğin noktada düşünürsün çocuk sahibi olmayı. Odağınız çocuk olur, eş seçiminde kriteriniz “iyi baba olsun” olursa yanlış tercih yapabilirsiniz. Bu da kriterlerden birisi olsun elbette. Ama en önemlisi olmamalı.

sadece size yanıt vereceğim diğerleri ithamlı konuştuğu sürece umrum dışı kalacaklar. burdakiler sanıyoki ben bi gecede evlenicem bi gecede hamile kalıcam ve bi gecede doğurucam 😅 bugün evlenmek istesem tanış et evlen minimum 2 sene. e eşimle baş başa vakit geçirelim bi süre desek o da minimum 1 sene. hamilelik kafadan 1 yıl de. bu süreçte ben istediğim her şeyi yapabilirim ve çoğu konuda daha da bilinçlenebilirim. ben gördüğüm rüyanın etkiaiyle böyle hissettiğimi, öncesinde asla istemediğimi yazdığım halde bana koca derdine düşmüşsün diyen var. kınıyorum(!) yaşım şu an 22 dediğim için 22de kaldı bunların kafa. garip cidden 😅

Bunlarin kafa 22 de kalmis bacim bosver sen bunlari. Ruya ile amel etmekten daha buyuk bir mantik yoktur ama bunlar ne bilsin dimi bosver sen bunlarin 22 de kalmis kafalarini.

22 yasin en buyuk hayalidir anne olmak. Gerisini kiniyorum jhjjhjksl :)

Bu gun de kinanmisiz ya rabbi sukur :)

Son 2 senedir nerdeyse tek istedigim sey dogurmak. Olabilir niye olmasin? Ama 22 yasindaki kadinin tek hayali bu olmamali.

Ben dünyanin 3/4ünü gezdim. Yedim, ictim, yasadim. Maddi manevi doydum fazlasiyla. 22 yasimdayken aklimdan bile gecmezdi bebek 🤷‍♀️

Birlikte buyumek gibi bisey aklimdan bile gecmedi. Ebeveynlerin donanimli, yetiskin, kendini hazirlamis olmasi taraftariyim.

ya ben bi keresinde rüyamda görmüştüm hamileydim ve doğurmak üzereydim ama daha 1-2 ay varmış doğuma. o rüyada yaşadığım sevinç, üzüntü, acı, şaşkınlık... karmakarışıktı ama bi o kadar da hoştu. resmen gerçek gibiydi iliklerime kadar yaşadım o duyguları. bu rüyadan önce kesinlikle elin oğluyla uğraşmam çocuk bakamam asla evlenmek istemiyorum kafasındaydım. şimdi elin oğlu konusunda aynı fikirdeyim biriyle anlaşmak çok zor ama anne olmak istiyorum ve tek hayalimmiş gibi hissediyorum yaşım 22 erkenci mi davranıyorum herkes 30u gör der mesela ama çocuğa tahammül katsayısı gençken daha yüksek ve beraber büyümek en güzeli değil mi? umarım aşık olacağım biri çıkar karşıma da benim gibi daha sahip olmadan evlat sevgisiyle dolmuş taşmış biri olur.
Bende evli ama bebeği olmuyor sandım😂😂. Bebek sahibi olmak güzel . Hayali daha güzel. Canlsi güzel ama yorucu. Hayali sadece güzel hayali yorucu olmuyor tabi😂😂. Şuan ayağımda bebeğimi sallayarak yazıyorum😂😂 . Her şeyden önemlisi doğru eş. Bebek için doğru zaman. Anne olma arzusu içgüdüsel bişey. Sakın ha anne olcam diye adam olamamış bı adamla evlenme. Once doğru eş olmalı. Sonra evlilik içinde evlilik oturmuş maddi açıdan da üç aşağı beş yukarı hazır olmalı. Allah hayırlısıyla gönlüne göre versin

Çocuk büyütme kısmı pek uzaktan göründüğü gibi.. öyle birilerinin bebekkerini birkaç saat seviyoruz ama anneye sormak lazım birde.. yaşınız çok ama çok genç bence eğitim ve iş hayatına odaklanın. Zaman herşeyi en doğru sıralamayla karşınıza çıkaracaktır :)

Rüyanın etkisi bu geçer ablacım bir kaç gün etkisinde kalır unutursun ilk aylarda doğurmuş gördüm bebeğim vardı açmış altı pişmiş yıkanması gerekiyormuş vs annelik iç guduleriyle yok öyle bir şey diyolar insanda iç güdü yokmuş ama nasıl içim gidiyor bebeğe sonra doyurup temizlemeden uyandım kaç gün bebeğim orda kaldı açtı ama diye gezdim unuttum 😂 zamanı gelir aşık olur evlenir dogurursin bunun için yanlış kararda vermezsin sonuçta bu bir rüya

Eski ben nasıl olur gir çalış bu aşka hayaller kur derdim.
Şimdi ki ben bu senin hayatın ve benimle aynı düşünmek zorunda değilsin diyorum. İnşallah en hayırlısı ile tanışirsin. Ve sende o zamana kadar kendini bu konuda en iyi şekilde yetistirirsin

Anneliği neden küçümsediniz? herkes meslek sahibi olup işinin başında durucak çocuk bakmicak düşünmicek diye bi kaide mi var? hayatta herkes çalışıp ölmek için gelmiyo bu dünyaya. ben yavruma adamak istiyorum belki kendimi? ekonomik açıdan rahatım demekki istiyorum. dar düşüncelerden çıkın artık
Çalışıp ölmeyin aman doğurup ölün. Dünya da nüfus kıtlığı var çünkü. :KK66:

25 yaşındayım hayatımda asla anne olma düşüncesi/isteği gelmedi aklıma. rüyamda gördüğüm zaman uyanıp şükürler olsun ki rüyaymış diyorum. Hatta hamilelik ve doğum olayları bana aşırı tiksinç geliyor. Kimsenin hamilelik haberine de sevinmiyorum. Neden böyleyim normal miyim hiç bilmiyorum :KK43: :KK43:

X