Bir insan böyle yüz üstü bırakılır mı?

Bakıcılık veya temizlik gibi ev işi yapan abla teyze ne derseniz artık, en azından benim denk geldiklerim işlerine özen göstermiyor. Bakıcı ile çok işim olmadı ama temizlik için 4 farklı kişiyle çalıştım şimdiye kadar ya saatinde gelmez ya unuttuğu işler olur yada son dakika işi çıkar. En son bir temizlik firmasından hizmet almaya başladım ve çok rahat ettim. Böyle ev hizmetleri için kurumsal firmalarla çalışmak yarı yolda kalma ihtimalini azaltır.
Size yapılanın çok saygısızca olduğunu düşünüyorum açıkcası. Ben sizin yerinizde olsam bu kadar sakin kalamazdım muhtemelen.

Ev içi çalışan ablalar nedense şımartılmaya gelmiyor çünkü.
Linçlenmek istemiyorum ama hakkından fazlasını verince, fazla cömert oldukça bir tepeye çıkma durumu oluyor. (Yukarıdaki kısım asla hak yeme, hor görme falan içermiyor.)

Yani hepsini geçiyorum o kadar zaman baktığın çocuklara doğru düzgün bir veda borçlusun yani, bu kadar mı umursamadın?

Öncelikle siz ve çocuklar adına üzüldüm. Bence eşiniz haklı. Evet siz ince düşünmüşsünüz ama kadın muhtemelen paraya göre diğer tarafa gitmiş. Yani o sizin kadar ince düşünmemiş. Çocuklar ablayı sevmiş olabilir ama abla çocukları düşünmeden hareket etmiş.

Şu video meselesi de bence de kadın siz onu kovun diye yol yapmış. Kreşe beş gün ver derken de yine sizin çocuklarınızı düşünmemiş.

Tavsiyem, yeni bir eleman bulun. Çocuklarınıza da bunu düzgün bir dille ifade edin.

Böyle insanlar iş ahlakından bihaber. O yüzden kendinizi çok üzmeyin, değmez.

En kiymetlilerimi emanet ediyorum diye gerçekten çok kıymet vermiştim... Ama haklısınız çalışan olarak görmek lazımdı.

Kadın da iş ahlakı yokmuş yaptığı çok ayıp. Bende olsam aramazdim sanırım. Yalnız birşey dikkatimi çekti demissiniBya " ben evi düzenli bırakıyorum sen de düzenli bırak". İyi de kadın iki çocuk bakıyor o evde. Benim de küçüğüm iki buçuk yaşında ve salon hep oyuncak. Sabah cikarken tabi ki düzenli olur ama o evde çocuk uyandığı zaman düzen beklemek kısıtlamak değil mi anlayamadim. Toplayıp git demişsiniz sanırım ama çocuklar robot değil illa ki dağıtıyorlar. Bir tek ona takıldım onun dışında kadın alınmış ama haklı bir tarafı yok. Kreşe yavaş yavaş alisitirin. Elinde yanlış videolar izlemesinden iyidir

Gereksiz duygusal davranmışsınız. Çevremde çoğu çocuk 2 yaşında kreşe gidiyor tam gün. Çok da eğleniyorlar. Mahalle teyzesiyle 3 yaşa kadar evde oturmaktan çok daha iyi. Ve inanın mahalle teyzesine verdiğiniz emek ve paradan daha uyguna gelir kreş. Önemli olan güvenilir bir kurum bulmak. Böyle insanlara alınan hediyelere ,verilen emeklere değmiyor bana kalırsa. İşte böyle yapıyor yüzde doksanı

Hayat şartları çok zor artık daha çok veren yada daha iyi şartlar sağlanınca oluyor böyle şeyler sonuçta o çocuklara bakıyor onlar onun çocukları değil buda herşey gibi bir iş . Sevmek gerekli isede yükümlülük var yani profisyonel açıdan bakarsak sizin çocuklar büyüyünce ona ihtiyaç kalmayınca oda ıssız olacakti . Özel sektörde normal böyle şeyler haftasa 3 gün işine gelmemis olabilir şartları daha iyi bir iş bulmuştur.

Eğer dediğiniz şekilde davranıyorsanız çok pişman olur merak etmeyin.
1-3 yaş için 5 tam gün olur merak etmeyin.
2-kadınla muhattaplığı kesin çocuklarınızda ki
Bağ onda olmamış belli ki. Ben ne çocukları bırakan bakıcılar gördüm ağlaya ağlaya kadınlar
Helak oldu.
Anneniz bu dönem bitene kadar size yardımcı olamaz mı?

Terbiyesiz bunlar ya arsız. İnsanlar çalışmak zorunda değil ama kafasına göre işi bırakıp insanları zor durumda bırakamazsın ortada 2 küçük çocuk var. Çok sakin konuşmuşsunuz ben gözü karartırdım muhtemelen

Düzenli bırakma işini ilk konuştuğumuz zaman dedim. O da bu konu da beni hiç üzmedi. Öğlene kadar dagilabilecek oyunlar oynayıp cocuklar uyuyunca topluyor hatta demedigim halde süpürürdu mutfağı vs çocuklar uyanınca da daha derli toplu oynarlardi. Bunla ilgili hiç beni üzmedi. Hakkını yiyemem asla. Bu mesele olmadı yani. Bugün biraz daha kaniksadim artık durumu. Hayırlısı bakalım.

Aynen dediğiniz gibiymis. Biz o kadar sorunsuzduk ki bu son 15 günde 2 gün kreşe gönderme işi cikinca mı değişti anlamadım ki. Onu etkileyen bir durumda yoktu neticede. Aynı paraya daha az calisacakti. Çocukların kreşe gideceği haftada haber vermeye bile değer bulmadan çekip gitti...

Peki gerçekten hiç haber vermeden, sabah ben evden çıkmak üzereyken hala gelmediği için aradığımda ben gelmiyorum diyerek mi başka yere geçmek gerekiyor sırf hayat şartları zor diye? Haftada 3 günde normal geldiği zamandaki parayı vermeye devam edecektim. Parayı bile azaltmadim bunu da ona söyledim. "Sen bizim için kiymetlisin, çocuklar alışsın diye haftada 2 gün kreşe gidecekler, 3 günde seninle olurlar. Alacağın ucrette bir degisme olmayacak." Dedik.

Bugün kapıcı ablamiz geldi, çocuklar tanıyor onu diye bugünü onunla geçireceğiz. Yarın ve sonrası kreş artık. Annemin bakabilmesi çok mümkün olmuyor malesef. Çok torun var bir de yaşlı anneannem dedem var. Acil durumlarda sadece cagirirz.

Ayyy kendi bakıcım geldi aklıma.
Salı akşamı beni arayıp (sanki gündüz beni görmemiş gibi) "ben yarın gelemeyeceğim evrak toplayacağım" dedi.
Bende " tamam abla hayrolsun inşallah ne evrağı" dedim. "Perşembe işe başlayacağım onun için " dedi. Sormasam haberim olmayacak. Apar topar kreşe başlatmıştım kızımı 2.5 yaşında.
Eşiniz haklı, hayatınızdan böyle küt diye çıkmış birinin peşinden koşmaya gerek yok.
Çocuklarda 2 güne unuturlar, onlar adına düşünüp düşünüp üzmeyin kendinizi.

Üzmeyin kendinizi.
Çocuklarınızla bir bağ kurmuş olsa böyle bırakıp gitmezdi,vedalaşırdı adam akıllı.
Asla aramayın tabi ki, o konuda eşiniz hakli.

Şok oldum ya. Beynim uyuştu resmen elim ayağım titredi. Kızdım, bu şimdi mi denir, hazırlandım çıkacaktım seni bekliyordum dedim Allah yolunu açık etsin deyip yüzüne kapattım. Hiç birşey de demedi ben bunları derken. Çok şey demek istiyorum da hakkı var diye boşver demeye çalışıyorum

Yine sansliymissiniz bir önceki günden demiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…