Bir hamileden; Taze hamilelik belirtileri :)

Merhaba kızlar, hamile olan arkadaşlara hayırlı olsun, isteyenlere de en kısa zamanda allah nasip etsin inşallah.
Ben de 2 gün önce geciken adetim sonucu yaptığım test ile öğrendim ve test silik olduğundan emin olamayıp gece vakti :) saat 21:30 da hastaneye gidip kan testi yaptırdım. Pozitif olduğunu öğrendim. Henüz ilk doktor randevum gerçekleşmedi cumartesi günü gidicem inşallah. Biraz tedirginlik ve korku var belki ilk olacağı için çünkü aslında istediğimiz bi bişeydi. Bi arkadaş 3 haftalık hamileliğinde HCG sinin 2000 küsürlerde çıktığını yazmış az evvel görünce korktum çünkü benim testte 334 çıktı ( Çok mu düşük acaba, testi acildeki doktora gösterdiğim için sadece hamilelik var diyip kestirip attı salak adam. Acaba normal mi, bi anormallik mi var merak ettim şimdi.İzmir de yaşayanınız varsa iyi bi doktor tanıdığı olan var mı arkadaşlar? Ben daha doktor seçmedim de, ilk detayı öğrenmek için Buca Şifa Eğitim e gidicez ama sonrası için iyi bi doktor bulmam lazım. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Tekrar herkes için Allahtan hayırlısını diliyorum.

geldim, keseyi gördük çok şükür. Ama kaç haftalık sorusuna yanıt vermedi doktor, keseyi gördük ama bebeği görmedik 10 gün sonra tekrar gel dedi :26:
şükürler olsun yine de keseyi görmüşsünüz canım 10 gün daha sabredeceksin artık
ben adet günüme göre yazdığımda gebelik takvimi 5 haftalık gösteriyo ki evleneli 4. hafta içindeyiz :)

Onu ben yazmıştım canım ama korkma bence senin bebek benimkinden daha küçük
zaten ikigünde hcg iki katına çıkıyormuş demişlerdi seninkide normal görünüyor içini ferah tut.
İzmirde değilim diğer sorularına yanıt veremicem

okuduktan sonra gözlerim doldu dedim noluyo yalnız değilmişim :)

Allah sağlıkla devam ettirsin kucağınıza sağ salim alın inşallah..

Teşekkürler canım. Artık yarın doktorda öğrenicem herşeyi bakalım hayırlısı.

Senin için de hayırlı olsun, inşallah güzel haberlerle dönersin

şükürler olsun yine de keseyi görmüşsünüz canım 10 gün daha sabredeceksin artık
ben adet günüme göre yazdığımda gebelik takvimi 5 haftalık gösteriyo ki evleneli 4. hafta içindeyiz :)

Benimki de 6 haftalık gösteriyordu, kendim ayarladım tekrar
okuduktan sonra gözlerim doldu dedim noluyo yalnız değilmişim :)

Allah sağlıkla devam ettirsin kucağınıza sağ salim alın inşallah..

Rabbim sizlere de nasip etsin

Sabah sağlık ocağına gittim canım kan tahlili yapacaklar kan aldı guatır testi falan dedi yani
Folik asit kullanayım mı dedim evet kullanmaya başla dedi bende başladım kullanıyorum
Öğlen ultrasondan görüp kaç günlük öğrenmek için doktora gittim daha küçük vajinadan bakmalıyız dedi bende istemiyorum ultrasondan görene kadar öğrenmem daha iyi dedim ultrasonda keseyi gördüm foto çekti çok şeker

Ben de bu sabah kan verdim sağlık ocağında. Doktor bana vermişti dün folik asit. Bana da karnından göremezsek alttan bakcaz dedi, şükür ki göbişten göründü Özelde mi muayene oluyorsun? Ben devlet hastanesine gittim, foto falan istemedim malum vermezler diye.

Evet canım özele gittim ama ben foto vermez sanıyordum keseyi gösterdi fotoğrafını verdi
sen düzenli olarak devlete mi gideceksin?

Evet canım özele gittim ama ben foto vermez sanıyordum keseyi gösterdi fotoğrafını verdi
sen düzenli olarak devlete mi gideceksin?

Evet canım öyle düşünüyorum, bi sıkıntım olmazsa devlet hastanesine gitcem. Zaten gittiğim hastane doğum hastanesi, kadın ve çocuklardan başka hizmet verdikleri poliklinik yok.

Evet canım öyle düşünüyorum, bi sıkıntım olmazsa devlet hastanesine gitcem. Zaten gittiğim hastane doğum hastanesi, kadın ve çocuklardan başka hizmet verdikleri poliklinik yok.

Aslında bence devlette iyi her kontrolde 22tl alacaklar herhalde ve bence gereksiz yani sadece ultrasondan baktı göremedi ama girişte 22tl verdik. Doğum hastaneleri daha iyi oluyor.

Aslında bence devlette iyi her kontrolde 22tl alacaklar herhalde ve bence gereksiz yani sadece ultrasondan baktı göremedi ama girişte 22tl verdik. Doğum hastaneleri daha iyi oluyor.
Aynı tedaviyi devlette de yapıyorlar canım, benim bir yakınım özelde muayene oluyordu. 2009 yılında muayene başına 80 lira veriyordu, normalde 100 liraydı ama indirim(!) yapmıştı. Tek yaptığı ultrasondan bakmak o kadar. Tahlillerini hastanede yaptırıyordu. Aynı doktora geçen yıl muayene oldum hiç bir şey yapmamasına rağmen 100 lira paramı almıştı.

özeller para tuzağı ya
benim ablam da burdaki en lüks özel hastanede doğum yaptı ve doktor yurt dışına gideceği için bebeği normalden bi hafta önce aldı 3 gün bebek küvezde kaldı!
tek işleri para kazanmak, insanlık, vicdan diye bişey yok.
ama yine de eşim özele gitmek istiyor, bi ultrasondan bakacak alt tarafı parayla baktırıyoruz tamamen saçmalık
bir de zaten tam gününü bilemedi haftaya bi daha gel dedi.

Bahsettiğim akrabamın da doktoru doğumda enfeksiyon kaptırmış sezeryan ile doğum yapmıştı, doğumdan sonra afedersin yarasından iltihap akıyordu karnı da şişti geçmiyordu, bir süre sonra tekrar muayene oldu hemen ameliyata aldılar bütün yarası iltihaplanmış karnı da o yüzden şişmiş hala Benim doktor da tam gün söylemedi bebeği görmeden bilemem dedi.

off ne kötü ya:18: ben de artık özel hastaneye falan da güvenemiyorum açıkcası ne yapacağımı şaşırmış durumdayım, peki ben devlete gidip gününü öğrenmek istiyorum desem doktor bakar mı acaba ultrasonda

Canım kese içinde bebek görünmediği için yine bilgi alamazsın ne kadarlık olduğu hakkında. Sen de 10 gün falan bekle tekrar git. Doktorunu araştır eğer gidenler memnun kalmışsa özelden devam et, içine sinmiyorsa bir de devlet hastanesine git kendin karar ver. Benim bütçem uygun olmadığı için devleti tercih ediyorum.

Tamam en iyisi biraz daha beklemek o zaman. Doktor ve hastane konusunda biraz daha araştırma yapmam gerek. Ramazanda oruç tutmayı düşünüyor musun canım?
Benim içim rahat olmayacağı için düşünmüyorum bebekten dolayı. Süre çok uzun ve hamilelikte susuz kalmak daha sakıncalıymış.

Bu ramazan niyetlenemeyeceğim canım, midem fena çünkü. Nerdeyse iştahım tamamen kesildi, çok şükür sende bi sıkıntı yok maşallah böyle devam eder inş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…