Ya ben genelleme yapmıyorum, neden yanlış anlıyorsunuz. Yani yok mu çevremiz de, "valla peşimden çok koşturdum ben eşimi" , "amann ben ne koşucam peşinden o koşsun peşimden" diyerek yapılan evlilikleri, bunlar bence planlı programlı yapılan evliliklerden. Şöyle davranırsam böyle anlar olmaz, şöyle davranayım ki koşsun peşimden, evlenene kadar pek çok şeye göz yumup, sonra da gerçek yüzler ortaya çıkınca yıkılan evlilikler; bunları hiç görmedim diyemezsiniz sanırım. Ya da burada çok kez karşılaşmadık mı, kızlık zarını diktrip evlendiği gece eşimi nasıl kandırırım planları yapanları, ya da bakireyim ama sürtünme yolu ile ilişki yaşadık hamile miyim diyen kızları , bu kızlar ileri de eşlerine kendinlerini bakire olarak sunmayacak mı? Herkes böyledir demiyorum, ama şu kk'ya girdiğim günden beri, tahminimden çok bu tarz bayan olduğunu gördüm. "Erkek arkadaşımı evliliğe nasıl ikna ederim" diye konu açıldı burada, pek çok bayan taktik verdi. Taktikle, planla , yalanla yapılan evliliklere baktığımda, onların bu evliliği diğer evliliklerden çok daha gerçek, dürüst geliyor demek istedim ben.
Evet kırmızılı yere dikkat ettim, her ikisinin ağzından anlatmış gibi olmasının sebebi belki de şudur ki. Bayan bana anlattıktan sonra, onların birbirlerine olan yaklaşımlarına daha dikkat eder oldum, eşinin arada , bayana "sen bana Allah'ın hediyesisin" diye sarılması dikkatimi çekti mesela. Arkadaş bana anlatırken "biz konuştukça birbirimizin iç dünyasını anladık, tanıdık" falan diyerek eşinin de duygularını yansıttı çoğu zaman. Belki benim anlatışıma da bu yansımış olabilir.