Bir gün bir kitap okudum ve bütün hayatım değişti :)

Ah be şakercim sen beni at bu sınıftan ben adam olmam. Beni allen amca mamca adam edemiyor, hoş kitap bitmedi okuyacak halimde yok da malum çarşambadan beri fena halde zahirle içli dışlıyım, Allah baba beni bi çont edecek ya sonum hayrollla...

2 sene önce okudum bayağı etkilemişti
ama bırakabildimmi hayır
sigara bırakma için dernege bile gittim o zamanın parası ile400milyon bayıldım
2 ay içmedim geri başladım
en önemlisi beyinde bitirmek galiba

Seni çok iyi anlıyorumm. Uzun zamandır bırakmaya çalışıp beceremeyen biri olarak normal içicilerden çok daha fazla yıpranmaya başladığımı düşünmeye başladım. Öncesinde en azından seviyorum bunu diyip rahat rahat içiyordum şimdi ise kurtulmam lazım, senden nefret ediyorum diye diye içiyorum ve bu bende büyük bir yılgınlık yapmaya başladı. Bu bırakıp başlamalar gerçek arınmadan uzaklaştırıyor galiba beni. Beyin çalışmalarını o kadar çok yaptım ki ama olmadı Sanırım gerçekten doğru zamanlamayı kendim için yakalayamadım bi türlü.

Of offf

mutlaka alıcam ve hemen okumaya başlıycam.çok heveslendim.umarım bu sefer başarırım.ayrıca şunu söylemek istiyorum.bu konuda umutsuz yorumlar yapmazsanız sevinirim.bırakın biz kendimiz başaralım yada başaramayalım.birbirimize moral vermek en güzeli...

doğru söylüyorsun gerçekten yüzde yüz katılıyorum, moral bozmanın bi manası yok burda bi sürü başarı öküsü var ve buna eklenen yenileri biz başarfısızları kamçılar umarım

Tıffımm kuzum nasılsınız bakimmm, kendini hiç yormuyursun di mi şekercim, bi ses ver ne alemdesin merakta bırakma bizi :uhm:

kesinlikle sen cevabı bulmuşsun bile artık sıra icraatta..

arkadaşım beyin hayır demezse zor keşke hiç kullanmasaydın ama hemen pes etme inan sonuna kadar savaş

katılıyorum canım, sonuna kadar savaşın ama cidden öyle savaş, kavga, dövüş, gerektiren bir mücadele değil. yukarıdaki arkadaş beyinde bitirmek gerekiyor demiş işte sorun bu, gerçekten bırakmayı isteyerek kitabı eline alırsan, sorunun yarısını çözmüş oluyorsun zaten, sonra da kalan yarısını..

sen kitabı eline alıp şöle bir solukta okumadın ki sıkuba? okucam, evet evet bugün okucam, yarın okucam söz, bir iki sayfa okudum felan derken anca yarısına gelebildin ve sonuç elde var sıfır maalesef. kitabı okumayı bile kendine görev ifa ettin ve adı görev olan herşey gibi bu da sıkıcı olup çıktı. bundan sonra diğer yarısını okusan dahi bence fayda etmez, çünkü konudan çok uzaklaştın ve arayı fazlaca açtın sıkubacım üzgünüm. kafanı topla ve hazır hissettiğinde yeniden başla kitaba vee hiç ara vermeden okumayı dene bu sefer eğer hala bırakmayı istiyorsan tabi. ya da burda hep beraber ahh ahhh vahh vahhh tüh tühhh edelim sana..

hemen dene canımcım, sen bakma sıkıbaya o tembel accuk, ben denedim ve %100 başarı, deneyip de başarılı olan pek çoğu gibi. özgürlüğe ve kurtuluşa giden yolda bol şanslar diliyorum sana..

Ben DVD sini izledim bana sonuç sıfır....

DVD'yi peşpeşe 5 defa izle hiç bir işe yaramaz canımcım. çünkü kitabın özetlenmiş hali ve önemli hatta hayati detaylar DVD'de kesinlikle yok. o işin biraz magazin tarafı bence DVD'si. az biraz kitaba teşfik amaçlı olduğunu düşünüyorum. DVD'den sonuç alamaman normal yani..

Tıffımm kuzum nasılsınız bakimmm, kendini hiç yormuyursun di mi şekercim, bi ses ver ne alemdesin merakta bırakma bizi :uhm:

anacım gördüğün üzere dönüşüm muhteşem oldu anacımmmmmmmmm!! hehehehe iyiyim iyi yane içerdeki napıo bilmiom ama ben çok iyiyim!
zemuszemuszemuszemuszemuszemus

Valla helal olsun ve nazar değmesin şekerim, bu moral tavan olayı hep daim olur inşallah. Az çok biliyorsun bu sıralar kafamda gönlümde çok yoğun doğru zamanlamayla ve senin olumlu koşullandırmalarını dinelyerek yüzümüz kara çıkartmayacağım. Sen de fazla dellenme az biraz yavaşla bakem, anladın sen onu yerimseniben

hehehhehe bu konuda gaza geliom durduramıom kendimi şikerim napim. ama inşallah seni de sigaradan ifrit olanlar kervanına katıcaz en yakın zamanda, azimliyim ben..kaydirigubbakcemile

peki kilo almadınızmı yada almıyomusunuz...

şöle diim canım elın amca abur cubura sardırmazsanız kilo almazsınız dio ama ben 5 kg. aldım yalan diyemem. ama şöle de bir durum var ki; sigara içerken vücudun oksijensiz kalmasından dolayı kaybettiği bir 3-4 kg. vardır ve sigarayı bıraktıktan sonra o içerken kaybettiğiniz 3 ya da 4 kiloyu geri alırsınız. ama 4 kg. vermek sigara içmek stresinden daha kolaydır bence.

Valla ben tam bırakmış bir örnek sayılmam ama en son uzun süreli bırakmamda aynı gün diyetisyene giderek diyete de başladım. Ve hayatımda ilk kez diyetisyene gitmiştim, kadınailk dediğim benim üzerime çok gelmeyin aynı zamanda sigarayı da bıraktım, olmuştu. Sonracıma 1,5 ayda ben tam 6 kilo verdim veriş o veriş bi dahada hiç veremedim zati, kilom sabitlenmiş durumda, ibre arada yukarı oynuyor ama maşallah hiç inmedi. Neyse, sonrasında 4 ay elim sigaraya değmedi ama ben sigarayı bırakıp kilo vermiş oldum. Yaniii lütfen kendimizi olumsuz koşullamayalım sigarasız hayat = kilo olmayabiliyormuş, hemde benim gibi bir obezde bile :icecream:

bende başladım bu kitaba inş faydası olur sonucu yazarım

aaaa kendine haksızlık etme minik kurabiyem benim, aynı diyetisyene sürekli gitsene..
bende başladım bu kitaba inş faydası olur sonucu yazarım

hadi bakalım canım bol şans..

selam kızlar bırgun once bu konuyu okudum. hemen almaya karar verdım. ımkanlar dahılındekı ıkı kıtapcıya sordum. bırı yenı acıldı. kutuphane gıbı olmus. henuz sıstem oturmamıs. hangı blokta hangı tur kıtaplar var gıbı. sımdı bılgısayar sıstemı kuruyorlarmıs. ıstedıgın tur kıtabı yazıp bulabılıyorsun ıcerıde. hemen o gunu beklıyorum. bılıyorlarda. bayagı satıldı dedı gorevlı bakalım ınsallah bır caresı olacak. kendım cok ıstıyorm bırakmayı. ama ara ara benı fena halde yokluyor. sabrımı zorluyor. uykum kacıyor. ama daha kotu olmadan canım daha cok cekmeden uyuyup kalmak ıstıoyorum... gıbı gıbı. esımle beraber vermeye calısıyoruz bu mucadeleyı. kızım buyuyor onun boyle bır ortamda buyumesını ıstemıyorum. onu optugumde benden ıgrenc sıgara kokusu yerıne mıs gıbı anne kokusu alsın ıstıyorum...

ah canım yaaa son cümlende beni gerçekten çok etkiledin. elbette çocuğun annesini öptüğünde miss gibi koksun anneciği. sen de hemen şu kitabı edinerek işe başla bakalım. müjdeli haberlerinizi bekliyorum..

selam ben de aldım kitabı,ama başlayamadım.sanırım kendimi hazır hissetmiyorum.onunla beraber başka bir kitap daha almıştım ilk onu okumaya başladım.kendimi kandırıyorum biliyorum ama okumak gelmiyor içimden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…