• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir gelin konusu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben olsam yemek yapmayi sevmesemde hasta diye en azindan corba yapardim ancak ben yapmiyorsam eminimki esim ya kendi yapardi ya da disaridan soylerdi. Erkeklere neden toz kondurulmuyor anlamiyorum. Kadin calissin, bebe baksin, yemek yapsin, temizlik yapsin... erkeginse sadece ise gitmesi yetiyor nedense. Sanki kapasiteleri yemege, temizlige yetmiyormuş gibi davranmayin erkeklere yahu

Yok geline hak vermiyorum yine de. O da hatalı. Sağlık durumu iyiyse, küçük bebeği ya da başka bir sorunu yoksa eve yedi kat el gelse yemek yapılır ağırlanır. Yaptığı resmen kabalık. Evinde istemiyor demek ki. Objektif olarak bakarsak böyle. Ama konu sahibi açısından bakacak olursak kizmasi gereken kişi abisi. Gelin el kızı kaba olabilir, düşüncesiz olabilir ama abisi annesini düşünüp yemek işini halletmeli.

Kardeşinizle gelinin kendi arasında olan şeyleri bırakın ve dert etmeyin bence.
Ama evdeysem ve evde benden başkası da yoksa ve evimde gribi ağır atlatan biri varsa sıcak, limonlu bir çeşit çorba da yaparım ya. Komşu evde olsa yine yaparım. İnsanlık ölmedi ya.
Kardeşimden çok bahsetmedim ama temizliği kardeşim yapıyor.X tarif ediyor şunu al şunu sil,o da komutlara uyuyor.Haki yıkıyor diyim o kadar yani.Dusarudan da söylüyorlar arada ama malum 6 yıldır evliler 6 yıl boyunca dışarıdan yenmez dimi.

Valla çocugu için katlanıyor olabilir.
Çocuk olmasa katlanılmaz bence.
Ya da aşırı çok aşık degilse.
Ben aksam mantı hasladım,menemen yaptım,kendide cig köfte almıs kocamgil(asırı uyumsız menümle )
Bu hafta saldın dedi pasam.
Mantı var la mantı:)
Bayılıyırm o yüzden söyle parmagında oynatan hanımlara:)
Vurun kız acımayın:P

Her Allah'ın günü yemek sipariş edecek zenginlikte değiller,asgari ücret ile çalışıyor kardeşim.
Annem illaki iyileşecek,kendi yapıp yiyor zaten mesele adam yerine konulmuyor olması,ailecek bunu bize hissettirmesi
o yüzden annenizin oradan ayrılması gerekiyor artık
evet bir çorba yapabilirdi doğru ama yapmaması zaten bir mesaj annenizin hala da kalması yanlış olur
ben annenizin yerinde olsam en çok oğluma kızardım
kızımı arayıp gelin yemek yapmıyor demezdım oğlum hasta olduğumu görmesine rağmen (gelin zaten yemek yapan biri değil) oğlum neden umursamıyor derdim

Kardeşimden çok bahsetmedim ama temizliği kardeşim yapıyor.X tarif ediyor şunu al şunu sil,o da komutlara uyuyor.Haki yıkıyor diyim o kadar yani.Dusarudan da söylüyorlar arada ama malum 6 yıldır evliler 6 yıl boyunca dışarıdan yenmez dimi.
Yani halıyı yıkasın hali yıkamak iyi guc gerektiriyor. Ama tüm evin işini mi kardeşiniz yapıyor her şeyi

Bir çocuk var Coxuk yokken de durum aynıydı..
Annem buradayken her gün hiç atlamadan annemi görüntülü arar uzun uzun konuşur.Burada bir çelişki yok mu ?
Annemi lafta sözde hep orada ister ama sadece lafta..Bahçe işleri var onlari annem yapsın diye istiyor aslında ki annem de o işler için gitti
Çocuk ne yiyor ben onu merak ettim açıkçası :işsiz:

Tabii canim. Annesi bir de ya. Hadi yemek pişirmeyi bilmiyor ki olabilir. Dışardan söyle. Annesinin yerinde olsam o eve daha ayak basmam. Rezalet ya hasta kadını oğlu aç bırakiyor tövbe tövbe.
Oglu aç bırakmıyor.Ya evde iş bölümü olmalı kadın çalışmıyor ev hanımı..evde yan gelip yatsın,koca sabahtan akşama çalışsın bir de gelip yemek temizlik yapsın olur mu böyle ?
Öğretmenim, öğrencilerime her gün evde sorumlulukları paylaşmaktan bahsediyorum.Dogrusu budur bir kişiye yüklenmek değil

Kardeşim bu duruma tepki gösterdiği gibi surat edip günlerce bakmıyormus yüzüne.Kardesim de bunu yaşamamak için artık kendini geri çekti.Eve gelip Nescafe ile bisküvi yemeyi tercih ediyor yumurtadsn sıkılınca
Muhtemelen abartıyorsunuz, abartmıyorsanız bile herkesin evliliğinin dinamiği farklıdır. Ben gelinle hiç aranızın iyi olduğunu zannetmiyorum.

Kardeşim bu duruma tepki gösterdiği gibi surat edip günlerce bakmıyormus yüzüne.Kardesim de bunu yaşamamak için artık kendini geri çekti.Eve gelip Nescafe ile bisküvi yemeyi tercih ediyor yumurtadsn sıkılınca
şiddet görmesine rağmen evliliğe devam eden kadınlar gibi kardeşiniz
temizlikde yapmıyor kardeşiniz herşeyi kendisi yapıyor
karısına ne gerek var o zaman ?
buna rağmen o evliliğe devam eden de şikayet etmemeli bence
olay bu durum bu kişi bu ya bu deve güdülecek ya da bu diyardan gidilecek

anneniz bunu kabul etmeli kardeşiniz kabul etmiş annenizde kabul etsin

Kardeşin deli mi ya ?
Yapmasın bence.
Bıraksın evi bok götürsün.
Hem işte çalış hem gel evde çalış.
Valla ben karı koca çalışıp kocası yoruldum hadi sen her şeyi yap diye kadınlardan iş bekleyen heriflerden ne kadar ifrit oluyorsam bu tip kadınlardan da ifrit olurum.
Bence abinin gerçekten ciddi kararlar alma zamanı gelmiş.
Halı yıkayabilir ama bak buna takılmadım.
Evde oldugum dönemlerde bile makinayla eşime halıları yıkatıyordum yani :D

Eğer beklenti varsa gidip çok kalmamakta fayda var kardeşiniz bile bir şey yapmıyorsa boşuna yorulmanın anlamı yok demek ki herkes memnun halinden.

Adam evin gecimini sağlıyorsa kadın da yemeği yapıp evi çekip çevirecek tabiki. İkiside çalışsa haklısınız da. Kadınlar çok ikiyüzlü, adam çalışmasa kimse çalışmak zorunda değil gitsin kadın çalışsın demez, kadın evde oturup iş yapmayınca, kadın yapmak zorunda değil ...
Teoride haklısınız.
AMa pratikde her evin dinamiği farklı.
Her cocuk über saglıklı yetistirilmiyor.
Kvde acıp gelini sikayet edeceğine,ya evine dönecek yada oğlu annesine bakacak.
Demek oglan rahatsız değil,karısına bunun icin triplenmiyor.
Ben helal olsun derim vala:)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X