Bir gelin konusu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Niye yemek işi sadece gelinin yegane görevi olmuş ki?
Mesela yumurtayla bekleyeceğine kardeşiniz kalksın 1 tencere çorba pişirsin
Hiç olmadı makarna yapsın
Onu da yapamazsa sipariş versin
Hadi gelin vicdansız annenizi aç bıraktı, kardeşiniz niye bi tas yemek yapmıyor veya söylemiyor annenize ben onu anlamadım asıl 🤔

Hallerinden çok memnunlarsa bizim fikrimiz veya sizin fikriniz çok önem teşkil etmiyor
Misafirliğe giden de yemek olmayacağını bilerek gider
Mesela güzel yemek yapamayana giderken beklentimiz düşük olur ya onun gibi işte

Huyunu bildiğiniz bir insandan değişmeyi beklemeyin . Demek ki sizin tarafa bir şey yapmak içinden gelmiyor . Kendi ailesine yaptığını söylediniz . Gözünüze sokar gibi bir de fotoğraflar paylaşıyormuş . Çoktan almanız gereken dersi almalıydınız .
Kardeşiniz çok kusurlu bu konuda , annen gelince yaptığın şeyleri neden benim ailem için de yapmıyorsun diye sorabilir veya madem sen böyle yemek yapmayı biliyorsun ben niye her gün yumurta yiyorum diyebilir . Ben çorba yapayım sen de bir yemek yapıver diyebilir . Demek ki kardeşiniz de memnun halinden .
Gelin evet kötü niyetli olabilir ama siz de biraz anlayın işte size gönderdiği alt mesajları .
Üzülmekte haklı olabilirsiniz, komşum bile hasta olsa bir çorba yapıp bırakırım ben ki genel olarak toplumumuzda bu vardır .
Annenizi alıp getirin evinizde kalsın . Kardeşinize de tavır alın . Annesini bile bile aç bıraktığı için .
Sizin sorununuz gelinle değil . Kardeşiniz yüzünden aç anneniz .

Merhaba hanımlar,2,5 yıldır annem babam oğlum ve ben beraber yaşıyoruz.Annemler ogluma bakmak için gelmişlerdi, Haziran'da gidecekler çocuğu kreşe vereceğim.Annem çocuğa bakiyo ben de ona sigorta ödüyorum.Babam işsiz ve 3 yıldır herhangi bir geliri yok,onlara bakıyorum,annem ağustosta emekli oluyor.

Gelelim mevzuya : Bizim bir gelinimiz var x olsun adı.İyi anlaşırız,annem kızı gibi görür biz de kardeş gibi...kırıcı değildir, küsmez vs fakat evde asla yemek yapmaz.Ayak üstü atistirarak öğün atıyorlar.Kendi ailesinden biri ya da arkadaşı gelecek olsa birden içinden bir aşçı çıkar ve sosyal medyada paylaşır.Yapinca gerçekten çok guzel yapar,pizza lahmacun vs hele ki..

Annem 15 tatil için oraya gitmisti.10 gündür hasta,grip ilaçları yazmış doktor fakat bişey yemiyor ki ilaç içsin.Az önce aradım sesi yine kötü.İlaclari düzgün içmiyorum ondan iyileşmedim galiba diyor,neyse ben kalkıp biseyler hazirlayim da yiyeyim ilaç içeyim dedi.Yalniz misin evde dedim ,x annesindeydi sabah geldi dedi.Niye yemek yapmiyorsun deyince surat ediyormuş ve yine yapmiyormuş ki evde hasta var.

Eve kv gelmiş, yılda bir görümce gelmiş insan hiç mi umursamaz.Bizi geçtim kardeşim yumurta ile yaşıyor.

Normal mi bunlsr sizce ?
Okurken kendimi gördüm. Evliliğimin ilk başlarında çalıştığımdan dolayı çok yemek yapamadım kayınvalidem de sürekli sabote etti evde olduğum zamanlarda da müsade etmedi hevesim gitti. Hevesim gittikçe iyice yapmadım. He yapmadım diyorsam öyle hiç değil yani normal insanlar gibi 3 çeşit yapmadım özenmedm açıkcası. Bir akşam annemlerin yanında kendisine dert olmuşki benim için “ x sanki yemek mi yapıyor evde yemek mi yiyorlarmış” dedi. O kadar zoruma gitti ki. Ayrıca ben misafir geldiğinde yemek yapan izin günlerimde yapn ara ara da çağıran bizi de hiç açmayan biri olduğum halde yemek konusunda dedikodum yapılıp laf edildi. Hala da yapıyorlar ki belki oğluna üzülüyorlar çünkü genelde makarna yaparım eşimde halinden memnun. Temizlikte de öyle üzmem kendimi yani. Şöyle düşünün 3 çeşit yemek yapana temizlik yapana madalya mı takıyorlar ? Hayır. Belkide gelin bilmiyordır yapmasını kötü oluyordur ondan girmiyordur mutfağa. Gelin iyiyse niye dert arıyorsunuz ki ?

Kendi hallerindeyken ne yiyip ne içtikleri onları ilgilendirir ama bir şekilde evlerinde hasta biri varken bir sıcak çorba yapmaktan acizler mi? Başta kardeşiniz için geçerli ama gelin içinde durum farklı değil.
Sonuçta gözünün önünde hasta biri var, eşinin annesi.
Annenizi sevdiklerini, istediklerini de sanmıyorum şu durumda.

Çocukları/ çocugu var mı ? Var da pişirmiyorsa bence tembel :)
Evde ne olursa olsun yemek pişmeli diyenlerdenim.
Ev hanımı ise zaten yemek hazırlayıp akşam eşi işten gelince de güzelce etrafında oturulup, çoluk çocuk yenmeli.
Ha çalışan kadın ise eşle beraber mutfaga girebilirler.
Ben çalışan bayanım yemek yapmak istemedigim zamanlarda ya dışarı çıkarız ya da eve sipariş veririm ama genel olarak yemek pişmesine özen gösteririm.
Eşim benden önce gelmişse salata yapar, aparatif şeyler hazırlar.
Ben ondan önce gelmişsem çorba ya da bir ana yemek yaparım masaya hazır ederim.
Çalışan olduğum için 2 günlük yaparım yemeği zaten çogu zaman.
Ama eşim de ben mutfakteyken baş köşeye kurulup oturmaz.
Misafirim de varsa evimde eşimden yardım isterim yalan yok.
Çocugum küçük ve gerçekten hareketli oldugu dönemlerde çok yumurta kırıp yedik eşimle. Ev hanımı oldugum dönemlerde bile yetiştiremezdim ki gayet normal.
Ama büyük çocugu olup evi bir iki toplayıp iki tencere yemekte yapamıyorsa bir insan hele ki her gün böyle ise açıkçası tembellik görürüm.
Evinde misafiri var ve hastaysa iki çorba kaynatmak zor olmasa gerek.
Ama abiniz için de üzülmeyi bırakıp dedikodusunu etmeyin, demek ki halinden memmun.
Degilse de eşini o uyarır zaten.

Merhaba hanımlar,2,5 yıldır annem babam oğlum ve ben beraber yaşıyoruz.Annemler ogluma bakmak için gelmişlerdi, Haziran'da gidecekler çocuğu kreşe vereceğim.Annem çocuğa bakiyo ben de ona sigorta ödüyorum.Babam işsiz ve 3 yıldır herhangi bir geliri yok,onlara bakıyorum,annem ağustosta emekli oluyor.

Gelelim mevzuya : Bizim bir gelinimiz var x olsun adı.İyi anlaşırız,annem kızı gibi görür biz de kardeş gibi...kırıcı değildir, küsmez vs fakat evde asla yemek yapmaz.Ayak üstü atistirarak öğün atıyorlar.Kendi ailesinden biri ya da arkadaşı gelecek olsa birden içinden bir aşçı çıkar ve sosyal medyada paylaşır.Yapinca gerçekten çok guzel yapar,pizza lahmacun vs hele ki..

Annem 15 tatil için oraya gitmisti.10 gündür hasta,grip ilaçları yazmış doktor fakat bişey yemiyor ki ilaç içsin.Az önce aradım sesi yine kötü.İlaclari düzgün içmiyorum ondan iyileşmedim galiba diyor,neyse ben kalkıp biseyler hazirlayim da yiyeyim ilaç içeyim dedi.Yalniz misin evde dedim ,x annesindeydi sabah geldi dedi.Niye yemek yapmiyorsun deyince surat ediyormuş ve yine yapmiyormuş ki evde hasta var.

Eve kv gelmiş, yılda bir görümce gelmiş insan hiç mi umursamaz.Bizi geçtim kardeşim yumurta ile yaşıyor.

Normal mi bunlsr sizce ?

Normal değil. Sevdiğim birisi bana gelse bir de hastalansa gözüm gibi bakardım. Aranızdaki samimiyeti bir daha gözden geçirin bence.

Maalesef gelin ac birakmis seklinde gorulmek isteniyor. Gelinin annesi hasta olsa damat beyden kimse corba beklemeyecek, ne uzucu. Sirf bu bakis acisi yuzunden bile gelin yemek yapmiyor olabilir
Gelin de masum değil ama😅 objektif açıdan bakacak olursak düşman olsa hasta kişiye bir kap yemek ne bileyim çorba yapılır ya. Börek çörek açmasına gerek yok. Hani normal şartlarda misafir ağırlıyor sofralar donatiyormuş. Ama konu sahibi kardeşine yüklenmeli.

Geçen de 2 aylık lohusa kadının evine gidip hizmet etmediği için dert edinen görümcenin forumunda geline hak vermiştim.
Ama olaya ne gelin ne görümce hak olan açısından bakarsak bu konuda gelini eleştireceğim.
Evime kv geçici bir süre geldiyse, ilişkilerim iyiyse ve üstüne birde hastaysa gereken ne ise onu yapmalı gözüyle bakıyorum.
Bir çorba pişirmek yanına kolay yollu bir ana yemek yapmak çok zor bir iş değil.
Tabi gelini de bundan alı koyan bir sebebi yok ise. He bu arada gelinin çalışıp çalışmadığını paylaşmamışsınız.
Ben evde oturan bir kadın olarak düşünüp yaptım yorumumu.

Bir kaç arkadaş direkt erkek kardeşinizi suçlamalısınız demiş, bunu da kendi açımdan adil bulmuyorum.
Ben çalışan bir kadınım akşam eşimle aynı saatlerde gireriz evimize.
Eve ilk giren kimse mutfağa o girer, hatta birlikte gittiğimizde bile genelde eşim girer mutfağa.
Bende o sırada ev düzeni ile ilgili işlere el atarım.
Ama evde oturan bir kadınsam, aile de iş bölümünün adil olması açısından eve gelen eşimin düzenli olarak yemeği de yapmasını beklemem. Hastalık, küçük bebek vb durumlar hariç tabi. Biri desteğe diğeri kullanılmaya girer çünkü.

Diğer yandan evde hep yumurta yenmesi olayı bana çok inandırıcı gelmedi. Bu insanların mutlaka özlediği tatlar vardır.
Evde bir şeyler pişmemesi pek mümkün gelmedi. Kimisi uğraştıcı yemekler yapar her gün mükellef sofralar kurmayı sever, kimi tek çeşitle öğün yapar. Ama mutlaka bir şeyler pişer özellikle o evde çocuk varsa.

Geçen de 2 aylık lohusa kadının evine gidip hizmet etmediği için dert edinen görümcenin forumunda geline hak vermiştim.
Ama olaya ne gelin ne görümce hak olan açısından bakarsak bu konuda gelini eleştireceğim.
Evime kv geçici bir süre geldiyse, ilişkilerim iyiyse ve üstüne birde hastaysa gereken ne ise onu yapmalı gözüyle bakıyorum.
Bir çorba pişirmek yanına kolay yollu bir ana yemek yapmak çok zor bir iş değil.
Tabi gelini de bundan alı koyan bir sebebi yok ise. He bu arada gelinin çalışıp çalışmadığını paylaşmamışsınız.
Ben evde oturan bir kadın olarak düşünüp yaptım yorumumu.

Bir kaç arkadaş direkt erkek kardeşinizi suçlamalısınız demiş, bunu da kendi açımdan adil bulmuyorum.
Ben çalışan bir kadınım akşam eşimle aynı saatlerde gireriz evimize.
Eve ilk giren kimse mutfağa o girer, hatta birlikte gittiğimizde bile genelde eşim girer mutfağa.
Bende o sırada ev düzeni ile ilgili işlere el atarım.
Ama evde oturan bir kadınsam, aile de iş bölümünün adil olması açısından eve gelen eşimin düzenli olarak yemeği de yapmasını beklemem. Hastalık, küçük bebek vb durumlar hariç tabi. Biri desteğe diğeri kullanılmaya girer çünkü.

Diğer yandan evde hep yumurta yenmesi olayı bana çok inandırıcı gelmedi. Bu insanların mutlaka özlediği tatlar vardır.
Evde bir şeyler pişmemesi pek mümkün gelmedi. Kimisi uğraştıcı yemekler yapar her gün mükellef sofralar kurmayı sever, kimi tek çeşitle öğün yapar. Ama mutlaka bir şeyler pişer özellikle o evde çocuk varsa.
Aynen ben de orada geline hak vermiştim.
Ama bu konuda durum farklı.

Yemek pismeyen ev mi olur ya? Karı koca ikiside bi garip. Gelin çalışıyor mu? Çalışıyorsa beraber, çalışmıyorsa koca işteyken yapsın bir zahmet. Çocukları yok mu? Canları hiç mi çorba istemiyor? 2 dk pilav yapıp fırına tavukda mi atamiyorlar? Anneniz evde tek olsa gene aç mı duracaktı? Hepsi birbirinden garip 3 kişi aynı evin içinde.

Anneniz oradaysa kardeşiniz yapsın yemek.
Demek aralarında sorun etmiyorlar.
Kardeşim çalışıyor
Kardeşim ilk başlarda geldiğinde yemek olmayışına tepki gösteriyordu fakat hiçbir şey degismiyordu,ertesi gün yine aynı..en son pes etti

evet hasta annenize gelininiz yemek yapsa iyi olurdu vicdan meselesi
kardeşiniz nerelerde bu durumda oda yapabilir veyahut annenize yemek söyleyebilir
dediğim gibi gelininizin vicdanı

Normal mi bunlsr sizce ?
Bence kardeşiniz de memnun bu durumdan. Değilse zaten kendisi yapabilir. Kimsenin evinin içine karışmayın bence. Siz kötü olursunuz.

Birbirimizi severiz filan demişsiniz ya ne bileyim. O sizi sevseydi yemek yapardı. Siz onu sevseydiniz böyle şikayet etmezdiniz bı yemek için. Annenize geçmiş olsun bu arada. Kardesiniz yumurta yemekten şikayet etmiyorsa sizin bu konuda bişey söylememeniz gerekir diye düşünüyorum.
Severiz demedim,iyi anlaşırız dedim.Sevdigini zaten ben de düşünmüyorum..
Kardeşimle sorun etmiyor olsa bile anneme saygısızlık değil mi bu sizce

Demek ki sandığınız kadar da iyi anlaşamıyorsunuz.
Geline hak verdiğimden değil kendi tarafını sayıp sizi saymıyor belli hatta kendi kocasını bile saymıyor çok garip ama kardeşinizin evde yumurta ile yaşaması kendi tercihi.O sorun etmiyor demek ki.E o sorun etmedikten sonra siz ne diyebilirsiniz ki? O evde yaşayan ikisi sonuçta.
Hadi gelin umursamıyor kardeşinizinde mi görmüyor annesinin hasta halini?
Annenizde durmasın bence orada.Niye yemek yapmıyorsun diye sorunca surat yapan insanın evinde kalmam ben şahsen.

Kardeşim çalışıyor
Kardeşiniz de eşinin gün içinde bir çorba bile yapmayacağını biliyorsa, annenize dışarıdan yemek söylesin.
Ben evindeki hastaya bir tas çorba vermeyen insana ne saygı ne yakınlık duyarım.

Anneniz de gitmesin bir daha yanlarına, ben olsam gitmezdim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X