• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir gelin konusu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Salgına tek dikkat eden siz kaldınız 😂
Valla ben korunayım şu an karantinadayım tezimi teslim etmek üzereyim danışmanım da hasta. Böyle elim kolum bağlı sinir krizleri geçiriyorum Müge anlı eşliğinde sims 4 oynuyorum çok kötü durumdayım. Ahahahhahaha.

O yüzden korona dedektörü gibi oldum tek bu olaya bakar oldum.

Valla ben korunayım şu an karantinadayım tezimi teslim etmek üzereyim danışmanım da hasta. Böyle elim kolum bağlı sinir krizleri geçiriyorum Müge anlı eşliğinde sims 4 oynuyorum çok kötü durumdayım. Ahahahhahaha.

O yüzden korona dedektörü gibi oldum tek bu olaya bakar oldum.
Bende aynı durumdayım 😂

Alan memnun, satan memnun. Kardeşin dert etmiyor sana mı düştü ki 🙈🙈
Kadın demek ki kocasını böyle yönetmenin bir yolunu bulmuş, bunca senedir ayrılmadığına göre demek ki kadının başka artıları vardır.
Belki kadın yatakta on numaradır, ya da abiniz onun saraylara layık olduğunu düşünüyordur ama sadece asgari ücret kazandığı ve kızı kit kanaat yasattigi için kompleks yapmistir, kendince onu mutlu edecek şeyler yapıp halı yıkıyordur, belki de abinizin cok fena bir olayı olmustur zamanında, kadın 'tamam boşanmam ama sana da hizmetçilik yapmam' diye anlaşmıştır.
Kapısı kapalı bir ev, içinde neler yaşanıyor bilemezsin ki. Bildiğin tek şey 6 yıldır düzenleri bu. Bu da onların hayatı. Yorum yapmak evin dışındakilere düşmez
Kayınvalidenin WP profili gelinin fotosuyMuş, görümcede kalırken annecim diye arayıp her gün telde konuşuyorlarmış, reis gelsin burda bize ders versin

bizde de bazı işler eşime aittir ben elimi bile vurmam perde asmak cam silmek koltukları silmek balkonu temizlemek etli yemekleri yapmak alışverişi yapmak çamaşırları sermek temiz mutfak eşyalarını makinadan çıkarıp yerine dizmek eşimin işidir.

geri kalan işleri de ben yapıyorum çoğunlukla da evdeyim

burada herşeyi sadece erkek yapıyor şaka gibi... bunu yapan kadınlara da kızıyorum erkeğe de
hiç normal değil bu kadarına 6 yıldır katlanmak ama demek ki memnun , memnunum demeye çekiniyordur belki kardeşine yoksa niye evli kalıp çocuk yapsın ya ... evlenecek başka insan mı yok sanki değil mi
Belki çocuğu için katlanıyor dur. Garip gelecek ama bosansa adam sadece hafta sonları görecek çocuğunu.

Bende evdeyim eşim çalışıyor. Yetedigim işlerde yardımcı bana ,büyük temizliği beraber yaparız, perde,avize temizleme gibi gibi işler onda . Ama günlük yemeğimi temizligi yaparım yani . O kadar da değil. O zaman adam da işe gidip para kazanmasin. Herkesin bir sorumluluğu var bu hayatta.

Yalan. Burda herkes tepki verince, seninde tepkin bu olur tabi. O evde çocuk var bir kere. Tabiki yemek pişer.

Işten gelmiş bisküvi yiyor öyle mi? Ah vah zavalli. Pipili olunca yemek yapamaz tabi. O kettle düğmesine basmasi bile mücize tabiki.

Ya hadi ordan. Bir makarna yapmak zor değil. Hadi diyelim grev yapiyor. Hoşnut değilse boşansin. Annesine bakamazsa, yada eşininde yemek yapmayacağini bildiği halde, annesini ağirlamasin!!

Burda iki kişinin sorumluluğu var, kardeşin ve annen. Kardeşin annene bakmiyor. Annende israr ile istenmediği yerde tüm 15 tatili kalip, hasta hasta onlarin tatilinide zehir edip, üstüne kizinada dedikodusunu yapiyor.
Kayınvalidenin bi prob yok, gelin bahçe işine yardım İçin aramış, KV nin profil fotosu gelinin fotosuymuş. Aslında görümce anneyi kaptırınca kıskanmış

çocuğu varmış ona birşeyler hazırlıyormuş yani gelin aslında yemek yapıyor ?
belki çok çeşit bilmiyordur hep aynı şeyleri yapıyordur kardeşinizde ondan usandığı için kendiside yapmaya üşendiği için atıştırıp geçiyordur?

Bana göre doğru an evdeki hanım varken onun yapması.Annemi zateh bir daha o eve göndermeyecegim,hanım evine gelene bir kap bisry pişirmeyi çok görüyorsa annemi bahçe işine de sürmeyecek.Menfaatci yaklaşıyor.
Annem oraya yoğun ısrar üzerine gitti,yemin ediyorum size kamerada annecigim diye konuşuyor kanka gibi,cinsel hayatını annemle paylasaak kadar samimi ama evine gitmeyeceksin

Cinsel hayatini nasil paylaşiyor? Ahaha pozisyon kritiklerinimi yapiyor ne yapiyor?

Gelini nasil kötüleyeceğini şaşirdin. Kardeşe hiç laf yok ama. Sirf bundan dolayi bile zihniyet belli ve bu konuda team gelin oldum valla

Eve bisry istedi mi istemedi mi bilemem,her gün mu istesin ? Empati yapın,gelininiz size karşı uzaktan çok sevecen ilgilu,sizi yanına istiyor,gidiyorsunuz hiçbir ilgi hizmet yok,değersiz hissetmex misiniz ? Objektif olun
Ben bir kere giderim ikinciye gitmem. Karşımdaki bana içten mi davranıyor, işini gördürmek için mi çağırıyor ya da laf olsun diye çağırıp aman gelmesin mi diyor... İlk gidişimde, hadi ikincide anlamasam bile üçüncü gidişimde dank eder. Kim olursa olsun ben ne alırsam onu veririm. Yemek yapılmadığını bildiğim eve gidiyorsam ya kendim yaparım ya da dışarı çıkar yerim kimseden beklemem. Benim evime davetli ya da davetsiz bir misafir gelse üstüne de hasta olsa ben o kişiye bakarım yemek yaparım.

Gelininiz ilk günden böyleymiş. Ama haklı ama haksız, saygılı veya saygısız. Hiç ilgi hizmet olmayan yere gidipte niye kendimi bu duruma düşüreyim ki. İnsan kendi kendini değerli ya da değersiz yapar. Ben annenizin yerinde olsam gider oğlumu torunumu görür, gelinimle de üç beş sohbet ederim, 2 gün kalır 3. gün dönerim geri evime. Gelin de aman gel nolur gel dediğinde içten olmadığını bildiğim için yok kızım sağol derim.

Hiç karışmam aile düzenlerine. Çocuk varsa babası da var. Evde yemek varmış yokmuş annesiyle konuşup babası çözsün o sorunu. Ayrıca çocuğu olan kadının hiç ama hiç yemek yapmadığına inanmıyorum. Ha herkese yapıp benim için yapmıyorsa da bunun sebebini kendimde ararım.

Bence başkasının ev hali sizi ilgilendirmez!!annenize gelince memnun değilse kalmaz.benim fikrim gelin değer verseydi annenize İlgilenirdi.ama kimse kimseyi kendine değer versin diye de zorlayamaz .O yüzden bu konuyu siz de "bdv "yapmayın🥴

Yemek kadının işi değildir ama çalışmıyorsa, bir zahmet yemeği de yapsın. Erkek hem dışarıda çalışıp, hem eve gelip yemek yapsın, kadın ne yapacak bu arada?
Eve misafir, aileden biri geliyorsa hele de hastaysa zahmet edip bir çorba pişirsin.

Anneniz de bahçe için falan yardım etmesin, iyileşirse. Yapıyorsa da gelinin arkasından dert yanmasın.

Kayınvalidenin WP profili gelinin fotosuyMuş, görümcede kalırken annecim diye arayıp her gün telde konuşuyorlarmış, reis gelsin burda bize ders versin
Gecen bir konuya daha yazmıştım. Modern Family'de Gloria'nin dedigi gibi; Bir kolombiya atasözü der ki, 3 günden fazla kalan misafir ceset gibi kokar.
Kadın 6 yıldır ayniymis, 6 yıldır yemek yapmıyor hiçbir gidişinde de madem neden 15 gün kalıyorsun? 6 yıldır sana sofra kurmayan Kadının başina daş düşmediyse bu sene de sofra kurmayacak yani😅 şok olacak mesele yok.
Bence konu sahibinin dedikleri doğruysa kadın bahçe işlerini kaynanam yapsın diye çağırdı. Ama kaynana hastalanınca bakıma muhtaç kaldı, bahçe işlerini de yapamadı, yetmedi bir de gelinin eline kaldı. Kadının canı sıkıldı.
Tabii ki hastaya çorba yapmak gerekir, insanlık vazifesi. Ama yapmayana da zorla yaptiramazsin ya..olması gereken şey konu sahibin arabayla gidip annesini alıp kendi yanına getirmesi.

Kayınvalidenin bi prob yok, gelin bahçe işine yardım İçin aramış, KV nin profil fotosu gelinin fotosuymuş. Aslında görümce anneyi kaptırınca kıskanmış

Ya yok yaaa, hiç gördünmü kvdenin profil fotosu kendi doğurduğu çocuklar değil, hatta onlarin doğurduğu çocuklar (torunlar) değilde, gelinin fotosunu koyduğunu? Ne alaka gerçekteen

Yemek kadının işi değildir ama çalışmıyorsa, bir zahmet yemeği de yapsın. Erkek hem dışarıda çalışıp, hem eve gelip yemek yapsın, kadın ne yapacak bu arada?
Eve misafir, aileden biri geliyorsa hele de hastaysa zahmet edip bir çorba pişirsin.

Anneniz de bahçe için falan yardım etmesin, iyileşirse. Yapıyorsa da gelinin arkasından dert yanmasın.
ben bu yemek meselesini kafamda hala oturtamadım
çocuk var ona mecbur yemek yapılıyor
sadece çocuk için tek kişilik mi yemek yapıyor gelin
ben onu anlamadım ya

Geçen de 2 aylık lohusa kadının evine gidip hizmet etmediği için dert edinen görümcenin forumunda geline hak vermiştim.
Ama olaya ne gelin ne görümce hak olan açısından bakarsak bu konuda gelini eleştireceğim.
Evime kv geçici bir süre geldiyse, ilişkilerim iyiyse ve üstüne birde hastaysa gereken ne ise onu yapmalı gözüyle bakıyorum.
Bir çorba pişirmek yanına kolay yollu bir ana yemek yapmak çok zor bir iş değil.
Tabi gelini de bundan alı koyan bir sebebi yok ise. He bu arada gelinin çalışıp çalışmadığını paylaşmamışsınız.
Ben evde oturan bir kadın olarak düşünüp yaptım yorumumu.

Bir kaç arkadaş direkt erkek kardeşinizi suçlamalısınız demiş, bunu da kendi açımdan adil bulmuyorum.
Ben çalışan bir kadınım akşam eşimle aynı saatlerde gireriz evimize.
Eve ilk giren kimse mutfağa o girer, hatta birlikte gittiğimizde bile genelde eşim girer mutfağa.
Bende o sırada ev düzeni ile ilgili işlere el atarım.
Ama evde oturan bir kadınsam, aile de iş bölümünün adil olması açısından eve gelen eşimin düzenli olarak yemeği de yapmasını beklemem. Hastalık, küçük bebek vb durumlar hariç tabi. Biri desteğe diğeri kullanılmaya girer çünkü.

Diğer yandan evde hep yumurta yenmesi olayı bana çok inandırıcı gelmedi. Bu insanların mutlaka özlediği tatlar vardır.
Evde bir şeyler pişmemesi pek mümkün gelmedi. Kimisi uğraştıcı yemekler yapar her gün mükellef sofralar kurmayı sever, kimi tek çeşitle öğün yapar. Ama mutlaka bir şeyler pişer özellikle o evde çocuk varsa.
Çocuk 1.5 yaşında ve güne bisküvi ile başlıyor desem abartmış olmam.

Evet ev hanımı,oğlum ağladığı için uzun yazmadım,bazı şeyler çoğu üye tarafından anlaşılmamış o yüzden..size tamamıyla katılıyorum.Ev hanımı olup elini sıcak sudan soğuk suya sokmamasna onay verip kardeş yapsın demek hiç adil değil..Feministin önde gideniyim ama burada gerçekten objektifim.

Oglu aç bırakmıyor.Ya evde iş bölümü olmalı kadın çalışmıyor ev hanımı..evde yan gelip yatsın,koca sabahtan akşama çalışsın bir de gelip yemek temizlik yapsın olur mu böyle ?
Öğretmenim, öğrencilerime her gün evde sorumlulukları paylaşmaktan bahsediyorum.Dogrusu budur bir kişiye yüklenmek değil
Iki haftadir okullar tatil, anneniz de iki haftadir diger kardesteymis. Yani varya hemen anladim ogretmen oldugunuzu ve suan evde oldugunuzu :)
Annenize olan ihtiyaciniz bittigi gibi , nasilsa evdesiniz diye hasta kadini salmışsıniz gelinin başına.

Anneniz de aman onlar cekirdek aile aman damadin huzuru bozulmasin diye gitmis ama acaba gelin istiyor muydu?
Kaynana sizin cocugunuza bakiyor diye gelin sizin her tatilinizde agirlamak zorunda mi kaynanasini? Ustelik bu pandemide hasta kadini kimse agirlamak istemez, yazik degil mi kadinin da cocugu varmis..
Her tatilde biyerlere gonderecekseniz annenizi az yeyin de bakici tutun, dünya sizin etrafinizda dönmüyor.

Cocuk varmıs evde,üstüne bide 10 gündür hasta kvde.
Valla ben annemi gider alırım rahatsızsam.
Gelinin evinde demek 10 günlük misafirlik fazla gelmis.
Anne sizin cocuga bakıyomus,gelin demistir bütün sene cocuk bakıyo,bize gelince hasta oldu:)
Ben derim cünkü bende gelinim düsünürüm arkadas:p
gelin kendisi çağırmış ama, hem de bahçe işi yaptırmak için. baktı kadın hasta oldu bahçe işi de kaldı rahatsız oldu herhalde ama çok ayıp yaptıgı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X