• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir gelin konusu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Herkesde gelinci olmuş, yok oğlu yapsaymış falan, adam çalışıp işe gidiyorsa bütün gün evde yok nasıl yapsın.
Konu gelin kaynana meselesi değilki, insanlık meselesi, insan evinde hasta biri varken bir tas çorba pişirmezmi,
insanlık öldümü ya… birde yabancıda değil eşinin annesi…
Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin 🤲🏻

Kardeşimden çok bahsetmedim ama temizliği kardeşim yapıyor.X tarif ediyor şunu al şunu sil,o da komutlara uyuyor.Halı yıkıyor diyim o kadar yani.Dusarudan da söylüyorlar arada ama malum 6 yıldır evliler 6 yıl boyunca dışarıdan yenmez dimi.
Alan memnun, satan memnun. Kardeşin dert etmiyor sana mı düştü ki 🙈🙈
Kadın demek ki kocasını böyle yönetmenin bir yolunu bulmuş, bunca senedir ayrılmadığına göre demek ki kadının başka artıları vardır.
Belki kadın yatakta on numaradır, ya da abiniz onun saraylara layık olduğunu düşünüyordur ama sadece asgari ücret kazandığı ve kızı kit kanaat yasattigi için kompleks yapmistir, kendince onu mutlu edecek şeyler yapıp halı yıkıyordur, belki de abinizin cok fena bir olayı olmustur zamanında, kadın 'tamam boşanmam ama sana da hizmetçilik yapmam' diye anlaşmıştır.
Kapısı kapalı bir ev, içinde neler yaşanıyor bilemezsin ki. Bildiğin tek şey 6 yıldır düzenleri bu. Bu da onların hayatı. Yorum yapmak evin dışındakilere düşmez

Adalet, eşitlik sözlerini yanlış yorumlayıp hep bana zihniyetiyle, karşı tarafında eşitlik ihtiyacı olarak muhakeme edemeyen bu yüzden de inada bindiren kadınlar var malesef.

İki eşde çalışıyorsa işler ortak yapılmalı, iki tarafta eşit çaba sarfetmeli bunda ok im.
Ama bir taraf çalışıyorsa evde oturan kimse o daha fazla el atmalı.
Bunun pipiyle, popoyla ne alakası var?
İşten gelen insanda o evin yaşamsal ihtiyacı olan maddiyat için çaba gösteriyordur.
Evine gelip bir kap sıcak yemeği hak ediyordur.
Sözlerim cımbızlanmasın diye belirteyim küçük bebek, hastalık, yoğunluk vb gibi durumlar hariç.

İkisi de çalışan eşlerde ev düzenini birlikte yapmanın adı destek ve görev dağılımı olur.
Ama eşlerden biri evde oturuyorsa buna rağmen dışarıda çalışandan düzenli bir şekilde yemek ve ev düzeni için inatlaşılıyorsa bunun adı kullanılma olur.

Teoride haklısınız.
AMa pratikde her evin dinamiği farklı.
Her cocuk über saglıklı yetistirilmiyor.
Kvde acıp gelini sikayet edeceğine,ya evine dönecek yada oğlu annesine bakacak.
Demek oglan rahatsız değil,karısına bunun icin triplenmiyor.
Ben helal olsun derim vala:)
He o konuda haklisiniz. Bazılarının ki altından oluyor .

Oglu aç bırakmıyor.Ya evde iş bölümü olmalı kadın çalışmıyor ev hanımı..evde yan gelip yatsın,koca sabahtan akşama çalışsın bir de gelip yemek temizlik yapsın olur mu böyle ?
Öğretmenim, öğrencilerime her gün evde sorumlulukları paylaşmaktan bahsediyorum.Dogrusu budur bir kişiye yüklenmek değil
Başka bir mesaja karşılık bir yanitti o yahu 😅 iş bölümü olmalı tabii ki. Zaten daha önce de yazdım. Kardeşiniz hâlinden memnun değilse ayrılacak. Evde yemek yapmadığını bildiği bir karısı var ve annesi hasta. Siz kendiniz yazdıniz yemek yap dediği için günlerce surat astığını. Kadın yapmıyor yemek, zorla olmaz ki? Bu yüzden kardeşiniz düşünecek annesini ve bu durumda aç bırakan kardeşiniz oluyor çünkü gelin yapmıyor. Normal olması gerekeni konuşmuyoruz enteresan bir tablo var ortada.

İ

İşte bu kadın bir gün yemek pişirse kıymetli olur. Vay benim koca yurwkli karım yemek yaptı bize diye başında taşır adam 😂
Aynen öyle.
Biz hergün yapıyoruz da noluyo:P
He ben cocuk icin yapıyorm artık ev halkıda sebepleniyor:)
Valla su vermem cocuk olmasa:P

Ben aksam mantı hasladım,menemen yaptım,kendide cig köfte almıs kocamgil(asırı uyumsız menümle )
Bu hafta saldın dedi pasam.
Mantı var la mantı:)
Bayılıyırm o yüzden söyle parmagında oynatan hanımlara:)
Vurun kız acımayın:p
Ben mantı aparatı aldım baby acaip iş görüyor ufffff varya :D hamuru serip o deliklerin oldugu kısımlara eti koyuyorum diger açtıgım hamuru da üstüne koyup merdane ile üzerinden geçiyorum ve pat pat pat mantılar dökülüyor açma tahtasına :D büyük kolaylık valla.
Mantı yaptıgımda ellerimi yalıyor benimkiler :D

Maşallah yine görümce yemeye gelmişsiniz. Tama kardeşi / abisi her neyse hatalı da bunu mu yapması lazım ? Yani cidden bazen taraflı yorum yapıyorsunuz.
Anneniz bu kadar kötü muamele gördüğü yerde kalmamalı ve araya ciddi bir mesafe koyulmalı. Yani senin yapacağın bir şey yok 😬

Kardeşim bu duruma tepki gösterdiği gibi surat edip günlerce bakmıyormus yüzüne.Kardesim de bunu yaşamamak için artık kendini geri çekti.Eve gelip Nescafe ile bisküvi yemeyi tercih ediyor yumurtadsn sıkılınca

Yalan. Burda herkes tepki verince, seninde tepkin bu olur tabi. O evde çocuk var bir kere. Tabiki yemek pişer.

Işten gelmiş bisküvi yiyor öyle mi? Ah vah zavalli. Pipili olunca yemek yapamaz tabi. O kettle düğmesine basmasi bile mücize tabiki.

Ya hadi ordan. Bir makarna yapmak zor değil. Hadi diyelim grev yapiyor. Hoşnut değilse boşansin. Annesine bakamazsa, yada eşininde yemek yapmayacağini bildiği halde, annesini ağirlamasin!!

Burda iki kişinin sorumluluğu var, kardeşin ve annen. Kardeşin annene bakmiyor. Annende israr ile istenmediği yerde tüm 15 tatili kalip, hasta hasta onlarin tatilinide zehir edip, üstüne kizinada dedikodusunu yapiyor.

Hizuran valla o konu muamma zaten de sebebleri arasında katlanması için bir etken.
Hep kadınlar çocugu için katlanacak degil ya :KK70:
Kadın baştan beri böyleymiş korunsaymış adam madem 😅 madem korunmamış çocuğu için katlansın. Yoksa boşansın ne yapalım. 😅

anneniz hasta oldugu icin sinirlenmekte uzulmekte haklisiniz, ben de olsam cok acayip sinir olurdum.

ama kardesim yumurta yiyor falan diye de uzulmenize gerek yok, yetiskin adam, o kendi problemini kendisi cozsun eger ki rahatsizsa.

anneniz acisindan da kardesinizle iletisimde degil misiniz? Annem hasta canim kardesim, sunu sunu al da yesin gucten dusmesin... tarzinda bir konusma gecmiyor mu aranizda.
Bana göre doğru an evdeki hanım varken onun yapması.Annemi zateh bir daha o eve göndermeyecegim,hanım evine gelene bir kap bisry pişirmeyi çok görüyorsa annemi bahçe işine de sürmeyecek.Menfaatci yaklaşıyor.
Annem oraya yoğun ısrar üzerine gitti,yemin ediyorum size kamerada annecigim diye konuşuyor kanka gibi,cinsel hayatını annemle paylasaak kadar samimi ama evine gitmeyeceksin

Ben mantı aparatı aldım baby acaip iş görüyor ufffff varya :KK70: hamuru serip o deliklerin oldugu kısımlara eti koyuyorum diger açtıgım hamuru da üstüne koyup merdane ile üzerinden geçiyorum ve pat pat pat mantılar dökülüyor açma tahtasına :KK70: büyük kolaylık valla.
Mantı yaptıgımda ellerimi yalıyor benimkiler :KK70:
Mantı (hazır )yufkacıdan almıs annem.
Kız ben hamur isini kocaya kitliyorm.
Cok iyidir hamuru:)
Aha kocam gelip hanım evde hamıur isini bana yaptırıyor diye konu acmasa bari:D

Yorumumda gelin hakli demedim, kardesinizi elestirmemenize takildim. Bu yorumunuzu asıl konuya yapistirin isterseniz, detaylari bilmiyoruz sonucta.
asıl yorumum su sekilde: Hayat musterek kadin/erkek calismiyorsa evdeki isleri yaparak calisan kisinin konforunu arttirmali diye dusunuyorum. Ancak 6 senedir boyleyse bu saatten sonra degismez. Ya oldugu gibi kabul etmek lazim ya da muhattap olmamak. Ayiplamak, elestirmek, konusmak ya da diger iletisim şekilleri size cozum getirmeyecek maalesef.
Kardeşimden çok bahsetmedim ama temizliği kardeşim yapıyor.X tarif ediyor şunu al şunu sil,o da komutlara uyuyor.Haki yıkıyor diyim o kadar yani.Dusarudan da söylüyorlar arada ama malum 6 yıldır evliler 6 yıl boyunca dışarıdan yenmez dimi.

Kardeşin deli mi ya ?
Yapmasın bence.
Bıraksın evi bok götürsün.
Hem işte çalış hem gel evde çalış.
Valla ben karı koca çalışıp kocası yoruldum hadi sen her şeyi yap diye kadınlardan iş bekleyen heriflerden ne kadar ifrit oluyorsam bu tip kadınlardan da ifrit olurum.
Bence abinin gerçekten ciddi kararlar alma zamanı gelmiş.
Halı yıkayabilir ama bak buna takılmadım.
Evde oldugum dönemlerde bile makinayla eşime halıları yıkatıyordum yani :KK70:
bizde de bazı işler eşime aittir ben elimi bile vurmam perde asmak cam silmek koltukları silmek balkonu temizlemek etli yemekleri yapmak alışverişi yapmak çamaşırları sermek temiz mutfak eşyalarını makinadan çıkarıp yerine dizmek eşimin işidir.

geri kalan işleri de ben yapıyorum çoğunlukla da evdeyim

burada herşeyi sadece erkek yapıyor şaka gibi... bunu yapan kadınlara da kızıyorum erkeğe de
hiç normal değil bu kadarına 6 yıldır katlanmak ama demek ki memnun , memnunum demeye çekiniyordur belki kardeşine yoksa niye evli kalıp çocuk yapsın ya ... evlenecek başka insan mı yok sanki değil mi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X