Ben gelin masum demiyorum. Ama direkt gelini eleştirme amaçlı konu açtığınız için böyle yazdım. Herkesin aile dinamikleri farklı kimseyi çata çat savunmam. Kardeşinizi de elestirseniz o zaman başka yorum yapardım. Neyse insani açıdan tekrar yazayım. Gelin kesinlikle hatalı evde oturuyorsa herhangi bir sorumluluğu yoksa iş bölümü gereği ev işleri ve yemekleri o yapmalı. İki eş de çalışıyorsa ev işleri bölüşülmeli. Hadi yemek yapmaktan hoşlanmıyor. Evde misafir varsa kim olursa olsun yemek yapılmalı ki misafir kayınvalide ve hasta. Sofra donatmasa da bir çorba bir sulu yemek yapmak zor bir şey değil. Yapmıyorsa demek ki istemiyor, saygi duymuyor. Anneniz bir daha gitmesin mademEve bisry istedi mi istemedi mi bilemem,her gün mu istesin ? Empati yapın,gelininiz size karşı uzaktan çok sevecen ilgilu,sizi yanına istiyor,gidiyorsunuz hiçbir ilgi hizmet yok,değersiz hissetmex misiniz ? Objektif olun
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
-
Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Bir gelin konusu
- Konu Sahibi Purpplee
- Başlangıç Tarihi
- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Herkes misafirperver olmaz. Merhamet de herkeste olamayacağina göre..Merhaba hanımlar,2,5 yıldır annem babam oğlum ve ben beraber yaşıyoruz.Annemler ogluma bakmak için gelmişlerdi, Haziran'da gidecekler çocuğu kreşe vereceğim.Annem çocuğa bakiyo ben de ona sigorta ödüyorum.Babam işsiz ve 3 yıldır herhangi bir geliri yok,onlara bakıyorum,annem ağustosta emekli oluyor.
Gelelim mevzuya : Bizim bir gelinimiz var x olsun adı.İyi anlaşırız,annem kızı gibi görür biz de kardeş gibi...kırıcı değildir, küsmez vs fakat evde asla yemek yapmaz.Ayak üstü atistirarak öğün atıyorlar.Kendi ailesinden biri ya da arkadaşı gelecek olsa birden içinden bir aşçı çıkar ve sosyal medyada paylaşır.Yapinca gerçekten çok guzel yapar,pizza lahmacun vs hele ki..
Annem 15 tatil için oraya gitmisti.10 gündür hasta,grip ilaçları yazmış doktor fakat bişey yemiyor ki ilaç içsin.Az önce aradım sesi yine kötü.İlaclari düzgün içmiyorum ondan iyileşmedim galiba diyor,neyse ben kalkıp biseyler hazirlayim da yiyeyim ilaç içeyim dedi.Yalniz misin evde dedim ,x annesindeydi sabah geldi dedi.Niye yemek yapmiyorsun deyince surat ediyormuş ve yine yapmiyormuş ki evde hasta var.
Eve kv gelmiş, yılda bir görümce gelmiş insan hiç mi umursamaz.Bizi geçtim kardeşim yumurta ile yaşıyor.
Normal mi bunlsr sizce ?
Anneniz kendini kimsenin insafına bırakmasın. Kalksın kendi yemeğini yapsın ilacını öyle içsin.
Artık insanlar insan sevmiyor, misafir sevmiyor bunu düşünerek uzun süre misafircilik de oynanmamalı.
Ama sizin gelin gibisini ilk defa duydum. Türünün son örneği galiba
Her Allah'ın günü yemek sipariş edecek zenginlikte değiller,asgari ücret ile çalışıyor kardeşim.kardeşiniz rahatsız değil demek ki onların düzeni bu
ev yemekleri satan bir sürü yer var anneniz oradan yemek söylesin kendisine yapacak hali yoksa
şu aşamada 1 paket hazır çorba bile yapsa olur kendine idareten
ıhlamur falan yapsın içsin anenniz babanızla kendi evinde hasta olsaydı yine kendisi yapacaktı kendi yemeğini büyük ihtimal değil mi :)
Annem illaki iyileşecek,kendi yapıp yiyor zaten mesele adam yerine konulmuyor olması,ailecek bunu bize hissettirmesi
Kardeşinizin eli ayağı tutuyor mu?Merhaba hanımlar,2,5 yıldır annem babam oğlum ve ben beraber yaşıyoruz.Annemler ogluma bakmak için gelmişlerdi, Haziran'da gidecekler çocuğu kreşe vereceğim.Annem çocuğa bakiyo ben de ona sigorta ödüyorum.Babam işsiz ve 3 yıldır herhangi bir geliri yok,onlara bakıyorum,annem ağustosta emekli oluyor.
Gelelim mevzuya : Bizim bir gelinimiz var x olsun adı.İyi anlaşırız,annem kızı gibi görür biz de kardeş gibi...kırıcı değildir, küsmez vs fakat evde asla yemek yapmaz.Ayak üstü atistirarak öğün atıyorlar.Kendi ailesinden biri ya da arkadaşı gelecek olsa birden içinden bir aşçı çıkar ve sosyal medyada paylaşır.Yapinca gerçekten çok guzel yapar,pizza lahmacun vs hele ki..
Annem 15 tatil için oraya gitmisti.10 gündür hasta,grip ilaçları yazmış doktor fakat bişey yemiyor ki ilaç içsin.Az önce aradım sesi yine kötü.İlaclari düzgün içmiyorum ondan iyileşmedim galiba diyor,neyse ben kalkıp biseyler hazirlayim da yiyeyim ilaç içeyim dedi.Yalniz misin evde dedim ,x annesindeydi sabah geldi dedi.Niye yemek yapmiyorsun deyince surat ediyormuş ve yine yapmiyormuş ki evde hasta var.
Eve kv gelmiş, yılda bir görümce gelmiş insan hiç mi umursamaz.Bizi geçtim kardeşim yumurta ile yaşıyor.
Normal mi bunlsr sizce ?
Kardeşin kendi öz ve öz annesini düşünmüyorken neden geline takıldın ben o kısmı anlamadım. O anne, kardeşinin annesi ama adam annesinin ilaç içemeyecek kadar aç olmasını sorun edip de ben yemek yapayım veya dışardan söyleyeyim demiyor. Erkekler de yemek yapabiliyor bu arada bilginiz olsun.Severiz demedim,iyi anlaşırız dedim.Sevdigini zaten ben de düşünmüyorum..
Kardeşimle sorun etmiyor olsa bile anneme saygısızlık değil mi bu sizce
Kardeşin kendi annesini düşünmezken neden gelinin düşünmemesi garip geliyor? İnsan biraz düşünür der ki ya benim kardeşim daha kendi kanı canı olan annesi aç mı hasta mı düşünmüyoken elin kızı mı düşünücek der. He yapsa iyi olurmuş zaten evde oturuyormuş ama burda kardeşin bile iplemiyoken geline şaşırmamak gerek
Bundan sonra siz de onu adam yerine koymazsınız.. her şey karşılıklı güzelHer Allah'ın günü yemek sipariş edecek zenginlikte değiller,asgari ücret ile çalışıyor kardeşim.
Annem illaki iyileşecek,kendi yapıp yiyor zaten mesele adam yerine konulmuyor olması,ailecek bunu bize hissettirmesi
Cocuk varmıs evde,üstüne bide 10 gündür hasta kvde.
Valla ben annemi gider alırım rahatsızsam.
Gelinin evinde demek 10 günlük misafirlik fazla gelmis.
Anne sizin cocuga bakıyomus,gelin demistir bütün sene cocuk bakıyo,bize gelince hasta oldu:)
Ben derim cünkü bende gelinim düsünürüm arkadas
Valla ben annemi gider alırım rahatsızsam.
Gelinin evinde demek 10 günlük misafirlik fazla gelmis.
Anne sizin cocuga bakıyomus,gelin demistir bütün sene cocuk bakıyo,bize gelince hasta oldu:)
Ben derim cünkü bende gelinim düsünürüm arkadas
Işte kadin olmanin güzellikleri! Kv'de konu sahibinde kalsa, konu sahibin kocasindan beklenmez çorba, yemek yapilmasi. Beklenti hatta tamamen sifir olur, kimsede vicdan micdan demez. Konu sahibinden beklenir çünkü o kizi oluyor.
Pipili olunca tabiki kurallar farkli işleniyor. Birden el kol ayak yok oluyor. Hasta anneye bir pipili bakarma hiç? Aaaaa! O pipiye yazik gerçekten. Mutfak nerede olduğunu bile bilmemeli.
Annende az değil konu sahibi. Hasta, ama gelini şikayet edecek kadar güçlü. Seninle dedikodu yapacaği yerine, gidip ilaçlarini gayet içebilir. Oğluna gerekirse dişardan yemek isteyebilir. Zaten korona var, bide başka yerde hasta hasta halen durup. Tüm 15 tatili mecburmu kalmaya?
Pipili olunca tabiki kurallar farkli işleniyor. Birden el kol ayak yok oluyor. Hasta anneye bir pipili bakarma hiç? Aaaaa! O pipiye yazik gerçekten. Mutfak nerede olduğunu bile bilmemeli.
Annende az değil konu sahibi. Hasta, ama gelini şikayet edecek kadar güçlü. Seninle dedikodu yapacaği yerine, gidip ilaçlarini gayet içebilir. Oğluna gerekirse dişardan yemek isteyebilir. Zaten korona var, bide başka yerde hasta hasta halen durup. Tüm 15 tatili mecburmu kalmaya?
Benim bildiğim davet edilen- iyi bakildigin yere gidilir. Mesela biz ananemi Ekim ayında şehrimize çağırdık, kışın köyde zorlanmasin diye. Çok da sevdiğimiz bir insan, gündüz annemle takılıyor, aynı odada kaliyoruz akşam benle takılıyor. Biz davet ettik,biz ilgileniyoruz. Yine bu şehirde başka çocuğu var ama orada iki gece kaliyor, bizde 4 ay:)Ya yengec uzak mesafe olunca aileler ben 15 güne çok takılmadım yani.
Ailem bize gelse 15 gün dururlar.
Uzak şehirlerdeyiz yılda bir geliyorlar zaten.
Eşimin tarafı da öyle.
Geldiklerinde kalırlarsa eger basımın üstünde yeri var.
Eve gittigimde anacım masayı donatmış oluyor valla ohhh be diyorum
K.validem çok yaşlı kadın gerçekten yaşlı yani.
İçmesi gereken ilaçları oldugunu da bilirim.
İki kap yemek yapmak beni yormaz.
Ne bileyim bunlar bence içinden gelecek insanın.
İnsan istenmediği yeri bilecek, davet edilmediği yere de oğlunun evi olsa bile gitmeyecek. Benim düşüncem bu
Kadın ilgi alaka göstermemis, yemek vs yapmamış, hastaya bir ıhlamur kaynatmamis, yetmemiş bırakıp annesine gitmiş
Yani istemediğini belirtmesi için valizini kapıya mi atsın? İnsan her şeyi yüzüne baka baka söylemez ya,bazen tavırlardan davranışlardan istemediğini anlarsın.
Ailenin ısrarla onlarda kalması bence mesele.
Bir de neden yemek yapmıyorsun denmiş,kadın surat aşmış. Belli ki tripli yani. Davranışı apaçık gösteriyorNiye yemek yapmiyorsun deyince surat ediyormuş ve yine yapmiyormuş ki evde hasta var.
Belki de 'kardesime bari yumurta yapma' tarzı zihniyeti vardır ailenin, bunu çok sık belirtiyordur,bazen espriye vuruyordur falan farketmiyorlardir. Kadın da artık Sabrinin sonuna gelmiştir.
Ya da çocuğuyla 15 tatil planlari yapmıştır, müze gezmesi, belediye tiyatrosu ,AVM çocuk etkinlikleri falan, kv gelince iptal olmuştur,buna bozulmuştur.
Mutfak eşyaları kadına zimmetli değil ya, yumurta yemek istemeyen adam bir şeyler yapar kendine. Belki de iş bölümü yapmışlardir, kadın evdeki diğer şeylerin sorumluluğunu almıştır,adama yemek yapmak kalmıştır...
Bunu bilemeyiz. Bildiğimiz tek şey annen 15 günlük misafirliğe muhtemelen dvaet edilmediği gibi şu an da orada istenmiyor oluşu. Israrla kalmasinin alemi yok. Arabayla gidin alın bence hasta kadını,daha da kötü olmasin
Son düzenleme:
Anneniz sizin cocugunuza bakmak icin sizinleymis. Hastalaninca niye oraya gitti?
Size ve cocugunuza bulasmasin diye mi gonderdiniz?
Bulasirsa onlara mi bulassin yani?
Kadin bu pandemide hasta iken agirlamak istemiyor olabilir ben olsam ben de istemezdim.
Ayrica sizin cocugunuz icin gelmis, simdi okul tatil falan diye mi oraya gitti.
Bi tanidigimiz vardi ogretmendi kaynanasini sehir otesinden getirir hafta ici ve okul gunleri cocuguna baktirir, haftasonu ve her tatilde de kadini surekli diger cocuklarina yollamaya calisirdi , musait degilim diyen gelinle de kavga ederdi. Bana o kisiyi hatirlattiniz.
Size ve cocugunuza bulasmasin diye mi gonderdiniz?
Bulasirsa onlara mi bulassin yani?
Kadin bu pandemide hasta iken agirlamak istemiyor olabilir ben olsam ben de istemezdim.
Ayrica sizin cocugunuz icin gelmis, simdi okul tatil falan diye mi oraya gitti.
Bi tanidigimiz vardi ogretmendi kaynanasini sehir otesinden getirir hafta ici ve okul gunleri cocuguna baktirir, haftasonu ve her tatilde de kadini surekli diger cocuklarina yollamaya calisirdi , musait degilim diyen gelinle de kavga ederdi. Bana o kisiyi hatirlattiniz.
Çok enteresan bir durum ama. Hasta birine bir tabak çorba yapmak zor olmasa gerek. Ama hasta birini bu halde bıraktığı için benim gözümde evladı suçluBence oglu karısından bıkmış.
Ailesine de göstermek istiyor durumu.
Şimdi boşanacagım dese neden, niçin soruları sorulacak.
Bence haklı oldugunu ailesine de göstermek istiyor olabilir.
Ya da ilgisizdir bilemiyorum şimdi.
Ne deseydim x ile sorunumuz mu deseydim başlığa..Bu arada şunu da söylemeden edemeyeceğim. Açtığınız başlık da çok manidar. Sıradan bir gelin yani sizin için seviyoruz iyi anlaşıyor vs demeyin bari." Bir gelin konusu" yani sıradan bilindik şikayet edilmesi normal bir durum gibi...
Butun gelin gorumceler toplansın diye öyle yazdım ki öyle oldu
valla tembellikte sinir tanimayan bir yapim vardir,
ama ne zamandan beri hastaya bir corba pisirmeyi isten sayar olduk, el insaf yani.
ay tarhana corbasi bari pisirse 10 dakika ya, ben sahsen acayip sinir olurum, bir daha da annemi gondermem.
Bababannem bizimle yasiyordu, bir keresinde kucuk ogluna kalmaya gitmisti, babannemin yasi da 75 falan, cok da minnos bir yasli degildi. Ama cok kotu davranmislar babaanneme orada, o kadr uzulmustum ki anlatamam. Yani tamam annelerimiz kayinvalidelerimiz cok da sutten cikma ak kasik degiller neticede, ama sayili gun azicik guler yuz gostermek bu kadar zor olmasa gerek. Babaannem bu cocuguna yilda bir kez ancak gider, yasindan oturu de gittiginde uzun kalirdi, 1 ay kadar, mesafe de cok cunku.
ama ne zamandan beri hastaya bir corba pisirmeyi isten sayar olduk, el insaf yani.
ay tarhana corbasi bari pisirse 10 dakika ya, ben sahsen acayip sinir olurum, bir daha da annemi gondermem.
Bababannem bizimle yasiyordu, bir keresinde kucuk ogluna kalmaya gitmisti, babannemin yasi da 75 falan, cok da minnos bir yasli degildi. Ama cok kotu davranmislar babaanneme orada, o kadr uzulmustum ki anlatamam. Yani tamam annelerimiz kayinvalidelerimiz cok da sutten cikma ak kasik degiller neticede, ama sayili gun azicik guler yuz gostermek bu kadar zor olmasa gerek. Babaannem bu cocuguna yilda bir kez ancak gider, yasindan oturu de gittiginde uzun kalirdi, 1 ay kadar, mesafe de cok cunku.
Fikrinize ihtiyacım var! Yanlış mı düşünüyorum? Objektif olur musunuz? Annem için ne yapmalıyım? Vs vs. Birsuru başlık var işte. Ama siz geline odaklanmissiniz!!Ne deseydim x ile sorunumuz mu deseydim başlığa..
Butun gelin gorumceler toplansın diye öyle yazdım ki öyle oldu
Oha.Her Allah'ın günü yemek sipariş edecek zenginlikte değiller,asgari ücret ile çalışıyor kardeşim.
Asgari ücretle evet dışarıdan yemek siparişi verilemez.
İki maaşlı çalışan oldugum halde evde tavuk yapayım dedim 3 adet tavuk gögsüne 53 tl ödedim
Daha yanındaki diger aparatifler hariç.
Bir hamburger menü olmuş 30 tl neredeyse o da big burger türü vs yerlerde doyurmuyor bile.
Patates ve kolayı büyütüyorum ki şişelim
Gelininiz tembel kanımca.
Abiniz de bıkmış olmalı ki artık demiyordur bile.
Anneniz daha gitmesin bence.
Gittiginde de yemek felan beklemesin, girsin kendisi yapsın hem kendileri doysun hem ev ahalisi.
Ha gelin her gün yemek yapmıyor degildir kanımca.
Haftaya vursan 3 sefer yemek pişirse iki gün yeseler 6 gün eder zaten.
Sahi hiç yemek yapmıyor mu ?
Yoksa kusura bakma ama abin ve annen mi abartıyor biraz ?
Çocuklı ev sonuçta o çocuk her gün ne yer ki ?
Kardeşim bu duruma tepki gösterdiği gibi surat edip günlerce bakmıyormus yüzüne.Kardesim de bunu yaşamamak için artık kendini geri çekti.Eve gelip Nescafe ile bisküvi yemeyi tercih ediyor yumurtadsn sıkılıncaTamam da o evde bir de kocası var kardeşiniz o birşey demiyor mu annem hasta annene gitme ya da bir çorba yap diye anlamadım hep mi yumurta vs yeniyor hiç mi yemek pişmiyor kardeşinizde bitiyor iş
Takdir ettim karısını kaybetmek istemeyen koca yürekli kocaKardeşim bu duruma tepki gösterdiği gibi surat edip günlerce bakmıyormus yüzüne.Kardesim de bunu yaşamamak için artık kendini geri çekti.Eve gelip Nescafe ile bisküvi yemeyi tercih ediyor yumurtadsn sıkılınca
Olamadık söyle kıymetli
Adam evin gecimini sağlıyorsa kadın da yemeği yapıp evi çekip çevirecek tabiki. İkiside çalışsa haklısınız da. Kadınlar çok ikiyüzlü, adam çalışmasa kimse çalışmak zorunda değil gitsin kadın çalışsın demez, kadın evde oturup iş yapmayınca, kadın yapmak zorunda değil ...Yani kardesiniz memnun,madem annesi hasta kalksın kardesiniz yapsın.
Yıl olmus 2022 hala yemek kadın isidir kafasını gecelim.
Kardesiniz koca adam durmasın yumurtayla,gelinin tarzı bu demekki.
Yapmıyorsa kalkıp kendi yapacak.
KVdem bana da neden yemek yapmıyosun dese bende surat asarım valla.
Sanane yani ben böyle bi düzen kurmusum,dogru yada yanlıs.Kvdeme mi hesap vercem.
Evine gelene bi kap yemek yparsin ya, hasta olmasiyla ilgili degil bu. Misafirdir. Herkes kardesin yapsin demis, ama bu kadin calismiyor evde ve cocuk varmis. Normaldede kim calismiyorsa o yapmali.. ikiside calisiyorsa ortak olmali hersey.. mantikli olan budur.
Ama eger iyi hurmet etse cokca gelir dusunceside olur. Hos yapmayan daha kiymetli oluyor, o yuzden gelinde haksiz diyemedim tam.
Ama eger iyi hurmet etse cokca gelir dusunceside olur. Hos yapmayan daha kiymetli oluyor, o yuzden gelinde haksiz diyemedim tam.
Taktik bu işteTakdir ettim karısını kaybetmek istemeyen koca yürekli koca
Olamadık söyle kıymetli
- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.