Bir gelin konusu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim böyle bir tanıdığım var. Gelin yemek hazırlamaz kv gittiğinde ya da görümce. umursamaz yani. onlar bu durumu böyle kabul ettiler. o öyle yapacak bir şeyimiz yok diyorlar şikayet etseler de. kv yapıyor genelde gittiğinde. yani bi insanı değiştiremezsin. öyleyse onu öyle kabulleneceksiniz yapacak bir şey yok. o kendi ayıp ettiğiyle kalacak.

Hem bütün gün evde durup hem yemek yapmamak nasıl bir kafa acaba?
Tembelse valla durur :KK70:
Rahatına aşırı düşkündür.
Ev kalkıp kaçsa bile şeyimden aşşa Kasımpaşa diyor olabilir.
Valla bilemiyorum :KK70:
Ama evde gerçekten ilgilenecek çocugu ya da ne bileyim bitirmesi gereken agır dersleri olan bir öğretim hayatı yoksa yemek yapmak çok zaman alan bir iş değil.
Saglıklı beslenmekte muhim.
Hep aparatif insanı kabız eder.

Merhaba hanımlar,2,5 yıldır annem babam oğlum ve ben beraber yaşıyoruz.Annemler ogluma bakmak için gelmişlerdi, Haziran'da gidecekler çocuğu kreşe vereceğim.Annem çocuğa bakiyo ben de ona sigorta ödüyorum.Babam işsiz ve 3 yıldır herhangi bir geliri yok,onlara bakıyorum,annem ağustosta emekli oluyor.

Gelelim mevzuya : Bizim bir gelinimiz var x olsun adı.İyi anlaşırız,annem kızı gibi görür biz de kardeş gibi...kırıcı değildir, küsmez vs fakat evde asla yemek yapmaz.Ayak üstü atistirarak öğün atıyorlar.Kendi ailesinden biri ya da arkadaşı gelecek olsa birden içinden bir aşçı çıkar ve sosyal medyada paylaşır.Yapinca gerçekten çok guzel yapar,pizza lahmacun vs hele ki..

Annem 15 tatil için oraya gitmisti.10 gündür hasta,grip ilaçları yazmış doktor fakat bişey yemiyor ki ilaç içsin.Az önce aradım sesi yine kötü.İlaclari düzgün içmiyorum ondan iyileşmedim galiba diyor,neyse ben kalkıp biseyler hazirlayim da yiyeyim ilaç içeyim dedi.Yalniz misin evde dedim ,x annesindeydi sabah geldi dedi.Niye yemek yapmiyorsun deyince surat ediyormuş ve yine yapmiyormuş ki evde hasta var.

Eve kv gelmiş, yılda bir görümce gelmiş insan hiç mi umursamaz.Bizi geçtim kardeşim yumurta ile yaşıyor.

Normal mi bunlsr sizce ?
Anneniz niye 15 tatilde oraya gidiyor? Yani abinizin çocuğu mu var bakmak için mi gitti? Kusura bakmayın ama ben bırakın 10 günü, hastaysam 1 gün bile kalamam başkasının evinde. Tamam yabancı değil oğlu gelini ama niye evine ya da size dönmüyor? Gidip getirilemeyecek mesafede mi? Belki de kendi tarzına göre yapıyordur anneniz beğenmiyordur. Size duygu sömürüsü yapıyor. Yani yemek yoksa ilaç içmiyorum diye direteceğine kardeşinize söylesin yemek göndersin eve. Niye yemek yapmıyorsun demeye ne hakkı var, orası onun evi mi? Biraz kötü niyet ve inatlaşma seziyorum annenizde. Ben bir şeyler hazırlayayım dediğine göre yemek yapabilecek durumdaymış niye yapmıyor da gelin yapsın istiyor?

Gelin niye kendi ailesinden biri gelince yapıyor da annenize yapmıyor bir de onun tarafından bakmak isterdim. Hem başkasının evine 15 günlüğüne gidip hem de her gün yemek beklemek, yapılmayınca da hesap sormak neyin nesi? Oğluma iyi bakmıyorsun der gibi olmuş. Kardeşinizin de yumurta yemekten bir şikayeti yok gibi görünüyor.

Ben mesela samimiyetle yapılmış omletle, menemenle veya çok basit bir makarnayla mutlu olurum. Çorbadan başlayıp tatlıyla bitirmeye gerek yok. Madem anneniz kardeşinizin evinde, bırakın onlar çözsün meseleyi. Misafirlik dediğin de 2 bilemedin 3 gün olur.

Bu müdür yani,böyle mi olmalı ilişkiler ?
Müdür böyle olmaz işler ama yapmayan birine de hadi yap diyemezsin ki? Doğrusu hasta birine yardımcı olmaktır. ama yapmıyorsa neden diyemezsiniz 🤷‍♀️ Bir de geline gelene kadar annesinin hasta olduğunu oğlu görmüyor mu?

Sadece kendi istediği zaman yapıyormuş hep. Yeni bir durum değil yani. Kardeşiniz bile yumurta yiyormuş yıllardır, annenize özellikle yapılmış bir durum yok. Hasta var evde diye özense tabi güzel olur ama karşınızdakini böyle bir şeye zorlayabilir misiniz bilemedim. Onlar mı davet etti tatil için anneniz tatilde gidelim diye kendi mi karar verdi. Belki planları vardı misafir istemiyordu şu dönem, onun tribinde. Çocukları var mı kardeşinizle gelininizin?
Bir çocuk var Coxuk yokken de durum aynıydı..
Annem buradayken her gün hiç atlamadan annemi görüntülü arar uzun uzun konuşur.Burada bir çelişki yok mu ?
Annemi lafta sözde hep orada ister ama sadece lafta..Bahçe işleri var onlari annem yapsın diye istiyor aslında ki annem de o işler için gitti

Merhaba hanımlar,2,5 yıldır annem babam oğlum ve ben beraber yaşıyoruz.Annemler ogluma bakmak için gelmişlerdi, Haziran'da gidecekler çocuğu kreşe vereceğim.Annem çocuğa bakiyo ben de ona sigorta ödüyorum.Babam işsiz ve 3 yıldır herhangi bir geliri yok,onlara bakıyorum,annem ağustosta emekli oluyor.

Gelelim mevzuya : Bizim bir gelinimiz var x olsun adı.İyi anlaşırız,annem kızı gibi görür biz de kardeş gibi...kırıcı değildir, küsmez vs fakat evde asla yemek yapmaz.Ayak üstü atistirarak öğün atıyorlar.Kendi ailesinden biri ya da arkadaşı gelecek olsa birden içinden bir aşçı çıkar ve sosyal medyada paylaşır.Yapinca gerçekten çok guzel yapar,pizza lahmacun vs hele ki..

Annem 15 tatil için oraya gitmisti.10 gündür hasta,grip ilaçları yazmış doktor fakat bişey yemiyor ki ilaç içsin.Az önce aradım sesi yine kötü.İlaclari düzgün içmiyorum ondan iyileşmedim galiba diyor,neyse ben kalkıp biseyler hazirlayim da yiyeyim ilaç içeyim dedi.Yalniz misin evde dedim ,x annesindeydi sabah geldi dedi.Niye yemek yapmiyorsun deyince surat ediyormuş ve yine yapmiyormuş ki evde hasta var.

Eve kv gelmiş, yılda bir görümce gelmiş insan hiç mi umursamaz.Bizi geçtim kardeşim yumurta ile yaşıyor.

Normal mi bunlsr sizce ?
Yani kardesiniz memnun,madem annesi hasta kalksın kardesiniz yapsın.
Yıl olmus 2022 hala yemek kadın isidir kafasını gecelim.
Kardesiniz koca adam durmasın yumurtayla,gelinin tarzı bu demekki.
Yapmıyorsa kalkıp kendi yapacak.
KVdem bana da neden yemek yapmıyosun dese bende surat asarım valla.
Sanane yani ben böyle bi düzen kurmusum,dogru yada yanlıs.Kvdeme mi hesap vercem.

Demek ki sizden o kadar da hoşlanmıyor. Hadi gelin yemek yapmıyor onu anladık el kızına gücenmek kolay abiniz neden dışardan yemek söylemiyor? Çorbadan sandviçe eve her şey geliyor artık. Eşi yemek yapmak istemeyebilir anne onun annesi sorumluluk da onun. Ben oyumu kardeşe kizmaktan yana kullanıyorum.
Eve bisry istedi mi istemedi mi bilemem,her gün mu istesin ? Empati yapın,gelininiz size karşı uzaktan çok sevecen ilgilu,sizi yanına istiyor,gidiyorsunuz hiçbir ilgi hizmet yok,değersiz hissetmex misiniz ? Objektif olun

Bir çocuk var Coxuk yokken de durum aynıydı..
Annem buradayken her gün hiç atlamadan annemi görüntülü arar uzun uzun konuşur.Burada bir çelişki yok mu ?
Annemi lafta sözde hep orada ister ama sadece lafta..Bahçe işleri var onlari annem yapsın diye istiyor aslında ki annem de o işler için gitti
Valla anneniz babanız hatta kardeşiniz çok sorun değil, yetişkin insanlar. Yapsınlar yemeklerini yesinler, çocuk bu düzende nasıl onu merak ettim şuan.

Onbeş günlük misafirlik normal olmadığı kadar kadının hiç bir şey yapmaması da normal değil . İki anormal durum birbirini dengeliyor.
Ya yengec uzak mesafe olunca aileler ben 15 güne çok takılmadım yani.
Ailem bize gelse 15 gün dururlar.
Uzak şehirlerdeyiz yılda bir geliyorlar zaten.
Eşimin tarafı da öyle.
Geldiklerinde kalırlarsa eger basımın üstünde yeri var.
Eve gittigimde anacım masayı donatmış oluyor valla ohhh be diyorum :KK70:
K.validem çok yaşlı kadın gerçekten yaşlı yani.
İçmesi gereken ilaçları oldugunu da bilirim.
İki kap yemek yapmak beni yormaz.
Ne bileyim bunlar bence içinden gelecek insanın.

Evde duran evin işini ,yemeğini yapar . Adam nasıl işe gidip para kazaniyorsa kadın da o zaman evinde yemeğini pisirecek. Gelininizde çalışıyorsa beraber halledecekler.
Kimse bir yerin prensesi değil. İş bölümü diye birşey vardır. Tembellikten başka birşey değil bu. Hele de çocuk olan bir evde yemek pişmemesi çok tuhaf ve sağlıksız

Kardeşiniz karısına ‘ canım annem hasta bi çorba yapar mısın ?’ demesi lazım.

O el kızı, o kadın da sizin anneniz ama o el kızı için el anası.

Ölse bi bardak su beklememeniz lazım.

Ama kardeşiniz eşinden talepte bulunabilir.

Eve bisry istedi mi istemedi mi bilemem,her gün mu istesin ? Empati yapın,gelininiz size karşı uzaktan çok sevecen ilgilu,sizi yanına istiyor,gidiyorsunuz hiçbir ilgi hizmet yok,değersiz hissetmex misiniz ? Objektif olun
Ya degeri yemekle ölçmeyin derim sadece.
Güler yüzlü mü ?
Abinizle arası iyi mi ?
Kimse kimseyle iyi anlaşacak diye bir kaide gerçekten yok, saygıyı kaybetmeyin yeter.
Ailenizin yerinde olsam kalmalı olarak gitmem mesela.
Ha gittim diyelim en fazla 3 gün kalır dönerim.

Gelin de masum değil ama😅 objektif açıdan bakacak olursak düşman olsa hasta kişiye bir kap yemek ne bileyim çorba yapılır ya. Börek çörek açmasına gerek yok. Hani normal şartlarda misafir ağırlıyor sofralar donatiyormuş. Ama konu sahibi kardeşine yüklenmeli.
Katılıyorum ben olsam bende corba, cay yapardim Allah rizasi icin en azindan. Konu sahibi kardesimle gelinimiz annemi ac biraktilar yazsaydi, annesiyle telefonda konusurken kardesinde de suc bulsaydı tepkilerimiz daha farkli olurdu

Müdür böyle olmaz işler ama yapmayan birine de hadi yap diyemezsin ki? Doğrusu hasta birine yardımcı olmaktır. ama yapmıyorsa neden diyemezsiniz 🤷‍♀️ Bir de geline gelene kadar annesinin hasta olduğunu oğlu görmüyor mu?
Bence oglu karısından bıkmış.
Ailesine de göstermek istiyor durumu.
Şimdi boşanacagım dese neden, niçin soruları sorulacak.
Bence haklı oldugunu ailesine de göstermek istiyor olabilir.
Ya da ilgisizdir bilemiyorum şimdi.

Severiz demedim,iyi anlaşırız dedim.Sevdigini zaten ben de düşünmüyorum..
Kardeşimle sorun etmiyor olsa bile anneme saygısızlık değil mi bu sizce
Anneniz bu derece bakılacak kadar hastaysa ve gelininizle Kardesiniz ilgisizse siz neden bakmiyorsunuz bı izin kullanın rapor alın bişey yapın annenize ilgilenin.

Birincisi kardeşinizin yumurta ile yaşaması kendi tercihi alan razı satan razı durumu varsa ona bir şey diyemezsiniz. Yetişkin insanlar sorun varsada kendi aralarında çözsünler.
Ben şuanda çok karşıyım kayınvalide arayıp durumunu kızına şikayet ediyo aralarında geline karşı kuruluyorlar falan.
Bakıyorum gelin yapmayınca suç ama yapmayan kız olsa anne, yapma yavrum canım yavrum modunda takılıyor genelde.
O zaman anneler kızları yapmadığında da kızlarını geline şikayet etsin. İmkansız ama neyse.
Annem şikayet etmek değil ben miyim gelinin sorumlusu,anne kız birşey paylaşmaz mısınız siz.Annem birini atacaksa bu biz oluruz, kızları..öyle bir kv..wp profili bile geliniyle..o kadar yani

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X