- 26 Mayıs 2021
- 479
- 1.035
- 43
- 35
Buna katılırım ama o kapıya koyacak errrkek lazım. Adam temiz donu kalmayınca karısının pembe donunu giyiyor, piskevit ile yaşıyor, 6 yıldır bir gün eni konu ağırlamadığı kaynana whatsapp da pp yapıyor gelini. Gelinin hiç suçu yok bence, ağırlığını koyamayan koca suçlu. Ona bu yüzü verenler suçlu. Koca böyle ise kadına suç bulmam ben, daha çok yatsın gelin ohhh yarasın tosunuma.Valla isterseniz cinsiyetçi diyin eksileyin;ama hem çalışmayıp ev ekonomisine katkı sunmayıp, ekmek elden su gölden evde dana gibi yatıp, temizlik, yemek yapmamak nedir? Kapıya konulmalık kadın modeli. Biz ikimiz de çalışıyoruz, ev işlerinde de iş bölümü yapıyoruz. Çalışmadığım dönem gün boyu niye yatayım, adam dışarıda çalışıyor, kadın da iki yemek yapsa ölmez. Adam da ben de çalışmıyorum desin o zaman. Oh ne âlâ memleket.
Kardeş gibiyiz demedim soğuk davranmayiz dışarıdan biri gibi hissettirmeyiz demek istedim.Bence de hasta insana yemek yapılır. Kadın-erkek olmaktan bağımsız, bir kişi çalışıyor ve diğeri evdeyse evde olan yemek yapma sorumluluğunu da almalı.
Ama ben konuya pek inanmadım.
Konu sahibinin bahsettiği tarzda insanlar var tabii ki ama ben bu kişinin öyle olduğunu sanmıyorum.
Bu kadar kötü madem, nesini seviyorlar bu kadar?
"Kardeşin nasıl tahammül ediyor?" dediler, "yağlayıp ballıyor. Zaten babamla ilgili yaraları var" dedi.
"E annen nesini seviyor da fotoğrafını profil fotosu yapmış, koşa koşa yardıma gidiyor" dediler, "yağlayıp ballıyor. Zaten kocasıyla ilgili yaraları var" dedi.
E kendisi nasıl seviyor o zaman iki yüzlü olduğunu, yeğenine kötü baktığını ve annesiyle kardeşini kullandığını düşündüğünü bir kadını? İlk mesajda kardeş gibiyiz demiş.
"Kardeşim eşine laf söyletmez" de dedi. O anlatıp şikayet etmiyorsa nereden biliyor insanların evinin içini?
Ayrıca gelin çok güzel yemek yapıyormuş. Yemiş ki biliyor güzel olduğunu. Normalde kocasının ailesini davet edince önlerine yumurta koymuyor demek ki.
Bence birkaç defa yaşanan şeyleri genele yayıp anne-kız birbirlerini doldurmuşlar. Geline bayıldıkları falan da yok. Tepki almamak için seviyoruz dedi büyük ihtimalle ve gelin de sevilmediğini biliyordur. Ve bence o da kocasının ailesini sevmiyor.
Yok her şey gerçekse ve "biz aile boyu böyle bizi zerre kadar sallamayan, pis, tembel, düşüncesiz, çocuğuna berbat bir şekilde bakan, evine gelen misafire 1 tabak yemek vermeyecek kadar saygısız bir insana bayılıyoruz" diyorsa da ciddi ciddi ailecek terapi almalarını tavsiye ederim.
6 yıldır böyle gelmiş böyle geçmiş bir altı yıl daha bir altı diye diye 60 yıl geçerBöyle gelmiş böyle mi gidecek.Annrm ev yemeksiz kalıyor diye tepkili,ben de annem kırk yılın başı gitti bu mu yani gördüğü muamele diye tepkiliyim
Aaa kaynanamla tanıştıralım, o da işine gelenle pek iyi geçinir, faydan yoksa yandın.Biz de çok iyiyiz. Hem benim gelin olarak aram iyi hem de kendi gelinimizle aramız iyi. Sorunlu olan bizim büyük gelin, onun tüm dünyayla arası yok
eve alacağa misafire bile yorum yapılıyor gelinin kendi evi varken orda kalıyor kayınvalideHah tam olarak öyle bence de.
Gelinle aradan su sızmıyor gibi bir hava yaratılır. Ama fırsat buldukça "ah oğlum, vah kızım" diye dert yanılır.
Ha yine yakınsın tabii, kızıyla rahatsız olduğu bir konuyu paylaşabilir. Ama iyi niyetli olan insan "neyse ben kalkıp bir şeyler hazırlayıp yiyeyim bari" demez. Derdi neyse onu anlatır. "Gelin anasına gitti"nin dedikodusunu yapmak için o cümleyi kurduğu çok belli.
Konu sahibi de "azıcık ilgili olsa bağrıma basacağım" demiş. E hani seviyordun, kardeş gibiydiniz?
"21 yaşında kayınvalideyle aynı binada oturmayı kabul edecek kadar saf kızı bulduk, şunu bunu ettik" deseydi kimse hak vermezdi tabii.
Ama "annem annesi gibi, biz kardeş gibiyiz" dedikten sonra o kadar şey saydırınca da hiç inandırıcı olmuyor, kusura bakmasın.
O pembe donlu arkadaşa diyecek bir şey yok. Asgari ücretle çalışıp evde 107 kilo kadın bakıyor, kadın tenezzül edip tencere yemeği yapmıyor. Hoş aslında onlar memnunsa hiç karışmamak lazım, ister tost yesin ister püskevit ister 500 kilo olsun. Evde bebe var ona üzüldüm KatipBuna katılırım ama o kapıya koyacak errrkek lazım. Adam temiz donu kalmayınca karısının pembe donunu giyiyor, piskevit ile yaşıyor, 6 yıldır bir gün eni konu ağırlamadığı kaynana whatsapp da pp yapıyor gelini. Gelinin hiç suçu yok bence, ağırlığını koyamayan koca suçlu. Koca böyle ise kadına suç bulmam ben, daha çok yatsın gelin ohhh yarasın tosunuma.
Kız burada bir senin kaynananı bir Çokonun kaynanasını merak ediyorum heee kadkladkmasm.Aaa kaynanamla tanıştıralım, o da işine gelenle pek iyi geçinir, faydan yoksa yandın.
Bir gün dedim mi x sizin evde malzeme sıkıntıniz mi var ,yooo dedi.Evet deseydi biseyler alacaktım.O gün öğrendim evde yemek yapmiyormuş meğer, evlendiğinden bir yıl sonraydı bu.
Ya bakın bir örnek vereyim.Bir gün gelin ailesini yemeğe çağırıyor dört dörtlük yemekler.Annem diyor ki sayısını da davet etsen mi iş bulmus ona..Tamam diyor annelerden sonraki gün de onlar gelir..annem dedi ki ailenden kalanları mi vereceksin yani onlara ?evetttt ne olmuş ki diyor..normal mi bu
Abbooo.. görümceye bak kızz evlerden ırakKardeş gibiyiz demedim soğuk davranmayiz dışarıdan biri gibi hissettirmeyiz demek istedim.
Geline de bayılıyorum demedim oğluma bayılıyorum bir de anneme bayılıyorum saxece şu hayatta.Gelin ile ilişkiler çok cıvık belkide bu yüzden saygı göstermiyor..
E sosyal medyada görüyoruz resimleri..
Ben iki yaz önce oğlumu aldım gittim bakın.Beb yılda bir giden gorumceyim.iki gün önce arkadaşlarina yaptığı kek börek Rus salatasını koydu önüme, benim için yapmış güya bir sevindim.Yedim ki iyyyyy bayatttt annemden öğrendim iki günlük başkasına yapılan şeyler olduğunu..
Aptal yerine koyuluyoruz
Of yarısına kadar anca okuyabilirim,fazla bile ! Size laf anlatmakla uğraşmak istemiyorum cevabım baska uyelere yazdığım cevaplarda mevcut,okuyun !Size daha once de yazdim annenize uzulmuyorsunuz, gelininizin rahat olmasini ve buna ragmen kocasindan tepki almamasini kiskaniyorsunuz diye. Hala da ayni dusuncedeyim.
Ve yine demistim ki anneme yemek yapmiyorlar, bahce isi yaptiriyorlar adi altinda nefretinizi kusuyorsunuz ama ananizi babanizi evinden yurdundan ali koyup cocugunuza baktirmak icin rehin alirken hic yoruldugunu dusunmuyorsunuz diye.
Varsin bi kerede oglu ve gelini icin yorulsun nolmus.
Amaa simdi su yorumla bi derdiniz daha ortaya cikti. Size defalarca madem o kadar uzuluyorsun, al anneni geri cagir denildi ve bunu asla onaylamadiniz ve sebebi belli oldu.
Annem ya gripse gelip bize bulastirmasin, ne yapsak ne etsek de su geline yemek yaptirsak annem eve gelip viruslerini bana cocuguma bulastirmasa diye dusunuyorsunuz.
Sizin istemediginiz annenizi en azindan gelin evinde tutuyor , ustelik kendi cocugu da varken. Bunun icin bile tesekkur edin geline. He tabi ona da hemen gidince hasta oldu dediniz ama hic farketmez madem corona olup olmadigi belli degil, yine de o insanlarin corona bulasma pahasinda evinde durabiliyor kadin. Bunun icin bile tesekkur edin ve susun.
Gercekten cok bencilsiniz konu sahibi. Tek derdiniz kendinizsiniz. Aman anam babam duzenini biraksin gelsin cocuguma baksin ama tatillerimde evde olmasin, gelinim yemek yapmiyor nasil yapmaz , madem yapmiyor kardesim onu boşasin, anam grip oldu gelin ona iyi baksin da gelip bana da bulastirmasin. Oh ne ala yahuu , daha once yazdim yine yaziyorum. Dunya sizin etrafinizda donmuyor.
Kardeş gibiyiz demedim soğuk davranmayiz dışarıdan biri gibi hissettirmeyiz demek istedim.
Geline de bayılıyorum demedim oğluma bayılıyorum bir de anneme bayılıyorum saxece şu hayatta.Gelin ile ilişkiler çok cıvık belkide bu yüzden saygı göstermiyor..
E sosyal medyada görüyoruz resimleri..
Ben iki yaz önce oğlumu aldım gittim bakın.Beb yılda bir giden gorumceyim.iki gün önce arkadaşlarina yaptığı kek börek Rus salatasını koydu önüme, benim için yapmış güya bir sevindim.Yedim ki iyyyyy bayatttt annemden öğrendim iki günlük başkasına yapılan şeyler olduğunu..
Aptal yerine koyuluyoruz
O zaman gelinin bağ bahçe işlerini yapmasın mesela
ya da kayınvalide neden gelini profil fotoğrafı yapar
bir insanın poposunu bu kadar kaldırırsanız malesef sonuç hep aynı
kendi kızlarını aramayıp gelinle konuşuyormuş
şimdi de arayıp konu sahibini dolduruyor günleri sayıyorum diye
o zaman napıyoru kimsenin evinde on gün kalmıyoruz evi de yakınmış
anlayacağınız bu ve benzer modelde insana ben mesafe koayım oğlumu torunumu göreceksem bi yemeğe çağırırım
Hiç bilmiyorum bununla ilgili bir yorum yapmadim orada ,hiç yapmam daKonuyu dağıtmak değil amacım;ama şüphelendiğim bir durum var.
Benim kelli felli, dışarıdan dibine kadar erkek kuzenim var kızlar, başka bir ilde yaşıyor. Bir kere bize yatıya geldiler, akşam mutfağa girdim, bu colanın kapağını açarken düşürdü, bir eğildi poposunda mor dantelli kadın tangası gördüm. Bir an bir şok oldum. Ben ses yapınca hemen doğruldu;ama ben görmemiş gibi yapmaya çalıştım; ne kadar becerebildiysem. Sonra araştırdım, bunlara crossdresser deniyor, kadın iç çamaşırı giymekten hoşlanan erkekler. Yani adamın dışı ayrı içi ayrı dünya.
Abiniz de böyle olabilir mi, kim karısının iç çamaşırını giyer? Ben olsam don yoksa en fazla salarım takım taklavatı hava alır, yok artık eşimin donunu giyeceğim.
Annem geçici olarak benim yanımda,çocuk 4 yaşında olup annem de emekli olup gidecek böyle konuştuk.Tatillerde memlekete gidiyor.Tatil diye gidip bahçe işi yapması da canımı sıkıyor.Bir hava alayım diye cikiyo tarla bahce işleri..Bağlasam durmaz,illa onlarin işlerini yapacakKonunun fazlaca abartıldığını düşünüyorum. 107 kg bir kadının evinde yemek pişmemesi imkansız bence. Gelininiz bariz tembel. Yapısı böyle belli ki. O çocuk da öyle pata küte büyür gider.
Annenize üzüldüm. Geçmiş olsun bu arada. ŞBu kadıncağızın kendi hayatı yok mu. İki çocuğunun arasında bir orda bir burda. Çok ısrar etseler bile siz mantığınıza göre hareket edin. Madem sömestırda evdesiniz anneniz de yanınızda kalsaydı. Siz kendi çocuğunuzla ilgilenirken O dinlenseydi. Bile bile lades o evde neler olacağını biliyorsunuz. Hastalık bonus olmuş.
Annenizin size destekleri karşısında sizin de maddi destek vermeniz gerçekten çok güzel ama onlardan da aynısını bekleyemezsiniz. Onlara misafir olarak gidiyor. Sizin yanınızda kalıyor. Sizin bütçeniz bir onlar dışarda.
Gelininizle de açık konuşun. Küsen bir tipe benzemiyor zaten. Gitsin kan değerlerine baktırsın. Bu tembelliğin altında şeker ve tiroid yatıyor olabilir.
Annem gelin bir ugak ameliyat oldu diye hemen gitti çocuğs dede baktı,ben canlı ders yaparken.Her şeyine koşuyor karşılığı bu olmamalıGünah kadına ya vallahi üzüldüm. Hastasın yahu . Gelin hasta olsa o anne bakar ama. Valla böyle temel insani davranışlardan mahrum tiplere uyuz oluyorum.
Annem 3 yıla yakındır burada,evine ilk kez gitti ,annemde yer içer üste çıkar gönüllü olarakAnnen 6 yıldır aynı muameleyi görmekten yorulmamış mı? Siz ailecek böylesiniz galiba, kullanılmalara doyamıyorsunuz.
size anlatamadığımız şeyi tekrar söyleyeyim anneniz bile sizin kadar sıkıntı etmiyor öyle olsa profil resmini gelini yapmaz böyle muamele gördüğü yere birdaha gitmezdi, şikayet edip edip orada kalması bana ikiyüzlüce geldi açıkcası o yüzden bende annenizin pek de masum olduğuna inanamadımHiç bilmiyorum bununla ilgili bir yorum yapmadim orada ,hiç yapmam da
Annem geçici olarak benim yanımda,çocuk 4 yaşında olup annem de emekli olup gidecek böyle konuştuk.Tatillerde memlekete gidiyor.Tatil diye gidip bahçe işi yapması da canımı sıkıyor.Bir hava alayım diye cikiyo tarla bahce işleri..Bağlasam durmaz,illa onlarin işlerini yapacak
Annem gelin bir ugak ameliyat oldu diye hemen gitti çocuğs dede baktı,ben canlı ders yaparken.Her şeyine koşuyor karşılığı bu olmamalı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?