Bir gelin konusu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bakın gelinin izle ilgili anlattığınız şeyler şikayetleriniz yersiz olmayabilir fakat sizlik bir durumda yok ortada. Yani herkes halinden memnun(abiniz). Memnun olmasa dahi abiniz, bence siz evine fazla müdahil de olmayın yorumda yapmayın tarafta tutmayın. Abiniz şu an şikayet eder iki gün sonra yağ bal olur kötü siz olmuş olursunuz.
Annenizi hiç karıştırıyorum zaten iki gün sonra eve dönecek onlukta bişey yok.
Koskoca insanlar ya naparlarsa yapsınlar abiniz kendi hakkını kendi arasın bir zahmet. bu erkek ailesindeki paşa oğlum yıpranıyor eziliyor muhabbetide hiç bitmiyor. Ezilen gelin olsa ses çıkmaz kimseden ama neyse.

Buna katılırım ama o kapıya koyacak errrkek lazım. Adam temiz donu kalmayınca karısının pembe donunu giyiyor, piskevit ile yaşıyor, 6 yıldır bir gün eni konu ağırlamadığı kaynana whatsapp da pp yapıyor gelini. Gelinin hiç suçu yok bence, ağırlığını koyamayan koca suçlu. Ona bu yüzü verenler suçlu. Koca böyle ise kadına suç bulmam ben, daha çok yatsın gelin ohhh yarasın tosunuma.

Son düzenleme:
Kardeş gibiyiz demedim soğuk davranmayiz dışarıdan biri gibi hissettirmeyiz demek istedim.
Geline de bayılıyorum demedim oğluma bayılıyorum bir de anneme bayılıyorum saxece şu hayatta.Gelin ile ilişkiler çok cıvık belkide bu yüzden saygı göstermiyor..
E sosyal medyada görüyoruz resimleri..
Ben iki yaz önce oğlumu aldım gittim bakın.Beb yılda bir giden gorumceyim.iki gün önce arkadaşlarina yaptığı kek börek Rus salatasını koydu önüme, benim için yapmış güya bir sevindim.Yedim ki iyyyyy bayatttt annemden öğrendim iki günlük başkasına yapılan şeyler olduğunu..
Aptal yerine koyuluyoruz

Böyle gelmiş böyle mi gidecek.Annrm ev yemeksiz kalıyor diye tepkili,ben de annem kırk yılın başı gitti bu mu yani gördüğü muamele diye tepkiliyim
6 yıldır böyle gelmiş böyle geçmiş bir altı yıl daha bir altı diye diye 60 yıl geçer
diyorum ya kardeşiniz demek ki sizin kadar sorun etmiyor
keşke düzen tertip sıcak yemek olsa ama onlar öyle yaşıyorlar evet bize göre doğru değil ama evlerinin düzeni o onlar böyle yaşıyor zorla onlara istediğiniz şeyi yaptıramazsınız ki sonuçta

Biz de çok iyiyiz. Hem benim gelin olarak aram iyi hem de kendi gelinimizle aramız iyi. Sorunlu olan bizim büyük gelin, onun tüm dünyayla arası yok
Aaa kaynanamla tanıştıralım, o da işine gelenle pek iyi geçinir, faydan yoksa yandın.

eve alacağa misafire bile yorum yapılıyor gelinin kendi evi varken orda kalıyor kayınvalide
yani tek taraflı bu hikaye pek doğru değil

Evine gelen her misafire aynı ihtimamı göstermeli o konuda gelininiz hatalı. Hele ki kayınvalide nadir geliyor ve rahatsızsa keske gönlünü hoş tutmayı bilse ve ilgilense.
Fakat normal zamanda ki yemek yapıp yapmama kısmına kardeşiniz bile olsa siz hanelerinde yaşamayan biri olarak karışamazsınız. Kadının eşi bişey demezken görümce olarak buna laf söylemeniz evin içindeki duruma karışmanız hoş değil.

O pembe donlu arkadaşa diyecek bir şey yok. Asgari ücretle çalışıp evde 107 kilo kadın bakıyor, kadın tenezzül edip tencere yemeği yapmıyor. Hoş aslında onlar memnunsa hiç karışmamak lazım, ister tost yesin ister püskevit ister 500 kilo olsun. Evde bebe var ona üzüldüm Katip

Bu cinsiyet rolü değil yalnız, ekleyeyim, evlilikte ikisi de çalışıyorsa kadına evin yükünü yükleyemeyiz, erkek de yardım edecek. Çalışan kadına tüm ev işini yükleyen herif de mesela kapıya konmalık, hem çalışıp hem kocamın donunu yıkıyıp doyuramam. Ha kadın çalışmıyorsa, ev işi sorumluluğunu alsın. Benimki de kendi işini yapıyordu, sonra iş yerini kapatmaya karar verdi. Birkaç ay evdeydi, yemek de yaptı, çamaşır da astı gocunmaz.

Bir gün dedim mi x sizin evde malzeme sıkıntıniz mi var ,yooo dedi.Evet deseydi biseyler alacaktım.O gün öğrendim evde yemek yapmiyormuş meğer, evlendiğinden bir yıl sonraydı bu.

Burada kayınvalidesiyle aynı binada oturup kayınvalidesi huzur vermediği için her gün onun evine gitmek zorunda kalan, yatmadan yatmaya evinin yüzünü görebilen, "evimde yemek yemeye hasretim" diyen bir sürü kadın var. Siz annenizin o kayınvalidelerden olmadığını nereden biliyorsunuz?
O yaşta evlenirken "ne güzel kayınvalide evine postu sererim, kocamla da hiç baş başa kalmam gerekmez" dememiştir herhalde.
Belki anneniz öyle alıştırdı ve 21 yaşında evlenip senelerce kayınvalide evinde yemek yediği için artık mutfağa giresi gelmiyor, nereden biliyorsunuz?

Mesela burada, gelinin kimi, ne zaman yemeğe davet edeceğine kadar karışan bir kayınvalidenin o kadına huzur verdiğine inanıyor musunuz gerçekten?
Ben ailemi yemeğe çağıracağım, kayınvalidem gelip "dayısını da çağır" diyecek. Ne münasebet yani?
Kadının sadece ailesinin olduğu bir ortamda eşinin dayısının işi ne? Bundan annenize ne mesela?

Purpplee anneniz sizin kadar dert ediyor olsa kurulu düzenli evi varsa o şehirde, çeker gider hiç de cekmezdi gelinini. Bir tencere çorba yapar bir haftada yerdi. Boşuna kendinize dert ediyorsunuz bence. Anneniz size dert yanıyor sonra da geliniyle sohbet edip gülüyor olabilir. Watsap profil yapmasından belli

Abbooo.. görümceye bak kızz evlerden ırak genel olarak yorumlara katılıyorum. Kardeşiniz bu durumdan memnunsa size laf düşmez. Evet ben olsam kayınvalideme bakarım baktım da zaten ama kadın önce kardeşinizin annesi. Madem gelin bakmıyor insan kendi anasına acır. Belki de anneniz de sizin gibi yemekleri beğenmemiştir. Bozulmadığı sürece ben de evdeki yemekler bitmeden yenisini yapmam çünkü israf. Ama bütün bunlar arasında en çok şuna şaşırdım. Sizin olmayan evde, sizin ilgilendirmeyen konuda, sizin olmayan mideye girmeyen yemek hakkında dert edinip kk ya konu açmışsınız. Kız bu kadar mı dertsizsin?

Not: Yemek sepeti üzerinden gelinin olduğu saatte eve çorba vs gönder soran olursa anam aç kalmış dersin. sonra gelsin kaoslar bize de anlat kaos severiz.

Of yarısına kadar anca okuyabilirim,fazla bile ! Size laf anlatmakla uğraşmak istemiyorum cevabım baska uyelere yazdığım cevaplarda mevcut,okuyun !

Kardeşinizin yumurtayla yaşaması kimseyi ilgilendirmez sesini çıkarmıyorsa onun icin problem yok demektir. Anneniz hastaysa gelininizinde bir yardımı yoksa evine gitseydi keşke.
Ama ben şunu da anlamıyorum, evimize gelen insanlara hele ki hastaysa ne zamandan beri bir kase çorbayı esirger olduk.

İlk mesajda kardeş gibiyiz yazdınız, açıp kontrol edebilirsiniz.

Bence yılda bir giden bir görümce olarak annenizin anlattığı her şeye güvenmeyin. Sonraki mesajlarınıza bakılırsa anneniz de pek masum değil.

2 günlük şeyi misafire çıkarmak hoş değil evet ama asgari ücretle geçinen insanların evdeki böreği bilmem neyi yok sayıp yenisini yapmayı israf olarak görmesini de anlarım. Sizin kötü niyet olduğunu düşündüğünüz şey belki sadece yokluktur.

Evet, ama o ayri bir konu bence. Gelin ciddi sıkıntılı. Hasta birine bir corba yapmamanin bahanesi olmamali. Ben de anac degilimdir, misafir sevmem ama evimde hasta yatan birinin onune yemek koymayacak kadar suursuz degilim cok sukur.

Hiç bilmiyorum bununla ilgili bir yorum yapmadim orada ,hiç yapmam da

Annem geçici olarak benim yanımda,çocuk 4 yaşında olup annem de emekli olup gidecek böyle konuştuk.Tatillerde memlekete gidiyor.Tatil diye gidip bahçe işi yapması da canımı sıkıyor.Bir hava alayım diye cikiyo tarla bahce işleri..Bağlasam durmaz,illa onlarin işlerini yapacak

Günah kadına ya vallahi üzüldüm. Hastasın yahu . Gelin hasta olsa o anne bakar ama. Valla böyle temel insani davranışlardan mahrum tiplere uyuz oluyorum.
Annem gelin bir ugak ameliyat oldu diye hemen gitti çocuğs dede baktı,ben canlı ders yaparken.Her şeyine koşuyor karşılığı bu olmamalı

Evde hiç yemek yapmıyorsa çocuk ne yiyor onu merak ettim ben.
Birde kardeşin dışardan söylesin falan demişsiniz ama asgari ücretle nereye kadar dışardan söyleme acaba ülkenin durumu malum.. Ayrıca evde hasta biri var insanlık namına totosunu kaldırıp bı çorba yapabilir sonuçta 10 günlük gitmiş oraya 10 gün sonra kendi düzenine geri döner ne var yani bunda.. tamam yapmak zorunda değil evet ama ne bilim insan üzülür biraz hasta kadın diye falan

Annen 6 yıldır aynı muameleyi görmekten yorulmamış mı? Siz ailecek böylesiniz galiba, kullanılmalara doyamıyorsunuz.
Annem 3 yıla yakındır burada,evine ilk kez gitti ,annemde yer içer üste çıkar gönüllü olarak

size anlatamadığımız şeyi tekrar söyleyeyim anneniz bile sizin kadar sıkıntı etmiyor öyle olsa profil resmini gelini yapmaz böyle muamele gördüğü yere birdaha gitmezdi, şikayet edip edip orada kalması bana ikiyüzlüce geldi açıkcası o yüzden bende annenizin pek de masum olduğuna inanamadım
madem öyle ne hala gidiyor gitmesin ?
madem öyle yapmasın yardım ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…