• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir gelin konusu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
eve alacağa misafire bile yorum yapılıyor gelinin kendi evi varken orda kalıyor kayınvalide
yani tek taraflı bu hikaye pek doğru değil

Eve gelen misafire karışan insan her şeye karışır. Ama konu sahibi de bunu normal görmüş ki işin sadece ikram kısmına odaklanmış.
Ben olsam direkt "anne sana ne kızın evine gelen misafirden" derdim. Çünkü ona ne 🙄

Yanlışınız var kadınlar hiçbirsey yapmak zorunda değil. 😂
Ya birde normal bir evlilikte ailelerin hastalıkları, ihtiyaçları da noktasında eşler birbirine yardımcı olmaz mı?
Eşim geçen hafta çalışmıyordu, babamın hastane işleri vardı 3 gün o götürüp getirdi. Evet mecbur değil ama birbirimizin anne babalarıyla ilgilenmek, bir ihtiyacını gidermek de evliliğin bir parçası diye düşünüyorum ben.
Herşey zorunluluk üzerinden bakarsak, bir birlik sağlanmaz.

Ayrica zaten kendi iclerinde ne yaparlarsa yapsinlar adam memnunsa sikayeti yoksa disardakine laf soylemek dusmez. Kadin hem calismiyor hem yemek yapmiyor helal olsun ne guzel dunya yapmak zorunda degil hadi buna da tamam diyelim. Ama burda mesele evde baska birinin ustelik hasta birinin olmasi. İnsan dusmani olsa acir da en azindan disardan bi kemik suyuna haslama falan alir.

Korkunçlu kv 😁 o da ayrı bir yük.
"Gelinler neden benim fotomu profil fotosu yapmıyor" demiyordur umarım 😁

Konudaki kayınvalideden gelinini seven kayınvalide enerjisi almadım ben hiç. Sorduğu soru çok itici geldi bana.
"Sana zahmet bir şeyler hazırlasan da yiyip ilacımı içsem" demek zor bir şey değil. Madem o kadar samimiler, madem o kadar seviyorlar birbirlerini, kolayca kurabilirdi bu cümleyi.
"Niye yemek yapmıyorsun" cümlesi tahrik edici bir cümle.

Kızıyla telefonda konuşurken "neyse ben kalkıp bir şeyler hazırlayıp yiyeyim bari. Sonra da ilacımı içerim" demek de pek iyi niyetle kurulmuş bir cümle değil bence.
Gelinini seven insan kızına yakınırken böyle kışkırtıcı bir cümle kurmaz. Derdini dümdüz, olduğu gibi anlatabilirdi.
Belki sadece kızına kendini mağdur göstermek istemiştir. Böyle davranmaktan keyif alan insanlar da var.

Bir de yanlış anlamadıysam eskiden altlı üstlü oturuyorlarmış. Gelin 21 yaşında evlenmiş.
Ona sorsak kim bilir neler anlatır. Belki yıllar içinde bilenmiştir, onu da bilemiyoruz.

Sonuç olarak kimse birbirini sevmiyor bence. Öyleymiş gibi davranıyorlar sadece.
O yüzden konunun tarafsız şekilde anlatıldığını düşünmüyorum.
Kimse kimseye bilenmedi öyle bir şey yok,bir aradayken bizle şen şakrak bize bilense yazın annemin evinde durmaz gün boyu bizlerle.
Bir de annem kışkırtmadi,ben ısrarla bu saatte hala kahvaltı yapmadınız mı ilacini nssik icmezsin deyince neyse bişey yapım yiyim de içerim tmm dedi konuyu kapatmaya çalıştı aksine gelin anlamasın diye

size anlatamadığımız şeyi tekrar söyleyeyim anneniz bile sizin kadar sıkıntı etmiyor öyle olsa profil resmini gelini yapmaz böyle muamele gördüğü yere birdaha gitmezdi, şikayet edip edip orada kalması bana ikiyüzlüce geldi açıkcası o yüzden bende annenizin pek de masum olduğuna inanamadım
madem öyle ne hala gidiyor gitmesin ?
madem öyle yapmasın yardım ?

Var boyle insanlar gercekten var. Benim annanem teyzem de ayni boyle. Teyzemin gelinine misafirlige gittik evlendikten 5 yil sonra kuzenimin dogum gunuydu. Yas pastanin yaninda tuzlu cubuk vardi bir tek ac kalkmistik ordan 😂 ayni hafta da kendi ailesi gelmisti ohooo borekler kisirlar sosyal medyada havada ucusuyordu. Buna ragmen teyzem laf soyletmez gider temizligini yapar camasirini yikar. Hata teyzemde tabi o ayri.

Ama şöyle bir şey var.anne ve babası onunla yaşadığı için bir de çocuk dörd kişilik alışveriş yapıyor.anne ve babasının illa ki harcaması oluyordur.faturalarda artış oluyordur.harçlık da veriyorum diyor.anne ve baba çalışmıyorsa tüm masraflar konu sahibinden.bakıcı tutsa bir oğlu bir kendisi olacağı için çok zor olmaz.hem bakıcı niyetine çağırılmış diyorlar annesi için ama bence iyilik yapıyor.ikisi de çalışmıyorsa nasıl geçineceklerdi kendi evlererinde.
Ben olmasam onlar sürünürlerdi annem babam yani ve araları da böyle iyi olmazdı.

yaa gerçekten mesaj yazmayacaktim ama o kadar çok 1700tl yazmışsınız ki dayanamadim. siz yatılı bakıcı alsanız kaç lira vereceğinizi hesap ettiniz mi? yatılı bakıcı alsanız o da evden yiyecek içecek. bu durumda sadece babanızın yemesi ekstra. çocuğunuza bakıyor muhtemelen ev işlerine az buçuk yardim ediyor kazancı 1700tl. anneniz olmasa kim yapar bunu. değil 1700 annenizi başınızda tanısanız sadece çocuğunuza baktığı için bile hakkını odeyemezsiniz. evinden alıştığı ortamdan ayrı, kolay mı çocuk bakmak. umarım burada dile getirdiğiniz gibi başka yerlerde de dillendirmiyorsunuzdur 1700tlyi.

bu arada eve gelen insana hasta olsa da olmasa da iki tas yemek çıkarılır. orası ayrı konu.
Annem babam muhtaç insanlar olmasaydı da keşke oğlumu kreşe verseydim.Yatili bakıcı mi istiyorum kim demiş yatılı bakıcı istedigimi.Kendi başıma gayet rahat geçinirim.Ben olmasam annem 61 yaşında pandemide iş mi bulacaktı ? Kim emekli yapacaktı onlari
Çocuğu üstüne atmışım gibi çok yazılinca ben de çok yerde bu miktarı yazdim siz niye canınızı sıktıniz ki

Kız kardeşin yok ona söylersin. Erkek kardeşin var ama toz kondurmuyorsun. Ne güzel.
Katip kırıcı yorumlarin beni üzdü..iki kız kardeşim var onlara toz kondurmadigimi nereden çıkardın taraflı konuşmuyorum ben.

sizin yazdıklarınız niye tepki alıyor biliyor musunuz hem çok seviyor diyorsunuz hemde cinsel hayatlarından tutun çocuk bakımına kardeşinizin giydiğine hatta her gün yumurta yediklerine kadar yazdınız
anneniz ve siz resmen dedikodusunu ytapmıssınız gelin haklı mı değil o da annenizi sevmiyor
bu kadar yapışık ilişkilere gerek yok o yüzden
E konusu geliyor yazıyorum,konu başında neden yazmadım,laf lafı açıyor.Tepkiler önemli değil kırıcı olmadıkça, herkesin kültürü,aile yapısı, beklentileri farklı olabiliyor

Merak ettim yemek yapmaya üsenen birinin bag bahçeyle ne işi var. Pişirmeyecegi şeyi niye ekip dikiyor ya da böyle bir talebi var.
Tavugu kendiler mi besliyor bol mu yumurta ?
Bir de 170 kilo insanin donu piskevütle ve yumurta ile beslenen kardesinize nasil oluyor ?
Yapıp satıyor mahsulleri

Merak ettim acaba neden anneniz abinizin evinde kalıyor? Kaç yaşında? Yemek yapıp kendine bakamayacak kadar yaşlı ve bakıma muhtaç mı ?

Ya bakın bir örnek vereyim.Bir gün gelin ailesini yemeğe çağırıyor dört dörtlük yemekler.Annem diyor ki sayısını da davet etsen mi iş bulmus ona..Tamam diyor annelerden sonraki gün de onlar gelir..annem dedi ki ailenden kalanları mi vereceksin yani onlara ?evetttt ne olmuş ki diyor..normal mi bu
Benim söylemek istediğim şu onu siz degistiremezsiniz ve laf söylemek de size düşmez. Sizin ailenizle ilgili bir durum olduğu zaman onları ağırlamak sizin kardesinize düşer. Birinin kavranisi doğru yanlış siz ancak kendi kardesinizi elestirebilirsiniz neden anneme yemek yapmiyosun diyebilirsiniz. Ben kv gelince yemek yaparım a eşim de mutfaya girer bi şeyler hazırlar, her şey daha güzel olsun diye uğraşır. Kardeşiniz bu hassasiyeti tasimiyorsa onun taşımadığı hassasiyeti eşinden bekleyemezsiniz

Bir gün dedim mi x sizin evde malzeme sıkıntıniz mi var ,yooo dedi.Evet deseydi biseyler alacaktım.O gün öğrendim evde yemek yapmiyormuş meğer, evlendiğinden bir yıl sonraydı bu
Resmen laf sokmak icin sormuşsunuz.
Gece gunduz cocugunuza baktirmanin karsiliginda annenizin sigortasini oduyorsunuz diye, birikim yapamiyorum diye soylenen birisi olarak hic de onlara mutfak alisverisi yapacaginizi sanmiyorum.

Kimse kimseye bilenmedi öyle bir şey yok,bir aradayken bizle şen şakrak bize bilense yazın annemin evinde durmaz gün boyu bizlerle.
Bir de annem kışkırtmadi,ben ısrarla bu saatte hala kahvaltı yapmadınız mı ilacini nssik icmezsin deyince neyse bişey yapım yiyim de içerim tmm dedi konuyu kapatmaya çalıştı aksine gelin anlamasın diye
Hani anneniz yemek yapmiyor ki, niye yapmiyosun yemek yapsana demisti de gelin yine de yapmamisti. ? Oyle yazmistiniz.
Simdi konuyu bile degistirdi diyorsunuz.

Iste bu yuzden herseyi carpitarak, abartarak, degistirerek anlattiginizi iddia ediyorum.

Burada kayınvalidesiyle aynı binada oturup kayınvalidesi huzur vermediği için her gün onun evine gitmek zorunda kalan, yatmadan yatmaya evinin yüzünü görebilen, "evimde yemek yemeye hasretim" diyen bir sürü kadın var. Siz annenizin o kayınvalidelerden olmadığını nereden biliyorsunuz?
O yaşta evlenirken "ne güzel kayınvalide evine postu sererim, kocamla da hiç baş başa kalmam gerekmez" dememiştir herhalde.
Belki anneniz öyle alıştırdı ve 21 yaşında evlenip senelerce kayınvalide evinde yemek yediği için artık mutfağa giresi gelmiyor, nereden biliyorsunuz?

Mesela burada, gelinin kimi, ne zaman yemeğe davet edeceğine kadar karışan bir kayınvalidenin o kadına huzur verdiğine inanıyor musunuz gerçekten?
Ben ailemi yemeğe çağıracağım, kayınvalidem gelip "dayısını da çağır" diyecek. Ne münasebet yani?
Kadının sadece ailesinin olduğu bir ortamda eşinin dayısının işi ne? Bundan annenize ne mesela?
Aralarında böyle bir duvar yok, birbirleriyle rahat konusuyorlsr,sorun burda keşke mesafe koysa annem , ondan sayılmıyor belkide..
Yooo ben oradayım annem baskıcı biri değil söylemekle tarif edilmiyor sanırım

Purpplee Purpplee anneniz sizin kadar dert ediyor olsa kurulu düzenli evi varsa o şehirde, çeker gider hiç de cekmezdi gelinini. Bir tencere çorba yapar bir haftada yerdi. Boşuna kendinize dert ediyorsunuz bence. Anneniz size dert yanıyor sonra da geliniyle sohbet edip gülüyor olabilir. Watsap profil yapmasından belli
Kesinlikle öyledir.Ben dert arıyorum kendime

Annem 3 yıla yakındır burada,evine ilk kez gitti ,annemde yer içer üste çıkar gönüllü olarak
6 yıldır görmediği hürmeti şimdi göreceğini düşündüren ne annene?
3 yıl ara verildi diye imana mı gelecekmiş gelin? Zaten öncesinde de pek kullandırmış kendini, 3 yıldır gitmediği gelinin fotosunu whatsapp a koymuş, dediğim gibi, kullanılmalara doyamayan bir yapısı var annenin. Kullandıranı kullanırlar Master. Bu işler böyle. Kendinizi kullandırmayacaksınız. Bazı insanlar da böyle, ağlamayı seviyor. Ne edelim.

Abbooo.. görümceye bak kızz evlerden ırak :skandal: genel olarak yorumlara katılıyorum. Kardeşiniz bu durumdan memnunsa size laf düşmez. Evet ben olsam kayınvalideme bakarım baktım da zaten ama kadın önce kardeşinizin annesi. Madem gelin bakmıyor insan kendi anasına acır. Belki de anneniz de sizin gibi yemekleri beğenmemiştir. Bozulmadığı sürece ben de evdeki yemekler bitmeden yenisini yapmam çünkü israf. Ama bütün bunlar arasında en çok şuna şaşırdım. Sizin olmayan evde, sizin ilgilendirmeyen konuda, sizin olmayan mideye girmeyen yemek hakkında dert edinip kk ya konu açmışsınız. Kız bu kadar mı dertsizsin?
Not: Yemek sepeti üzerinden gelinin olduğu saatte eve çorba vs gönder soran olursa anam aç kalmış dersin. sonra gelsin kaoslar:rapci: bize de anlat kaos severiz.:KK51:
Annem
Abbooo.. görümceye bak kızz evlerden ırak :skandal: genel olarak yorumlara katılıyorum. Kardeşiniz bu durumdan memnunsa size laf düşmez. Evet ben olsam kayınvalideme bakarım baktım da zaten ama kadın önce kardeşinizin annesi. Madem gelin bakmıyor insan kendi anasına acır. Belki de anneniz de sizin gibi yemekleri beğenmemiştir. Bozulmadığı sürece ben de evdeki yemekler bitmeden yenisini yapmam çünkü israf. Ama bütün bunlar arasında en çok şuna şaşırdım. Sizin olmayan evde, sizin ilgilendirmeyen konuda, sizin olmayan mideye girmeyen yemek hakkında dert edinip kk ya konu açmışsınız. Kız bu kadar mı dertsizsin?

Not: Yemek sepeti üzerinden gelinin olduğu saatte eve çorba vs gönder soran olursa anam aç kalmış dersin. sonra gelsin kaoslar:rapci: bize de anlat kaos severiz.:KK51:
Siz olsanız umursamaz mısınız annenizi hiç düşünmez misiniz ,peki

Annem
Siz olsanız umursamaz mısınız annenizi hiç düşünmez misiniz ,peki
kocaman kadın kendisi kendisini düşünebilir ? bunca şeye rağmen görüşmek isteyen oraya giden kalan annem için niye ah vah yapayım bunu istiyor demek ki?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back