Bir gelin konusu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
eve alacağa misafire bile yorum yapılıyor gelinin kendi evi varken orda kalıyor kayınvalide
yani tek taraflı bu hikaye pek doğru değil

Eve gelen misafire karışan insan her şeye karışır. Ama konu sahibi de bunu normal görmüş ki işin sadece ikram kısmına odaklanmış.
Ben olsam direkt "anne sana ne kızın evine gelen misafirden" derdim. Çünkü ona ne

Ayrica zaten kendi iclerinde ne yaparlarsa yapsinlar adam memnunsa sikayeti yoksa disardakine laf soylemek dusmez. Kadin hem calismiyor hem yemek yapmiyor helal olsun ne guzel dunya yapmak zorunda degil hadi buna da tamam diyelim. Ama burda mesele evde baska birinin ustelik hasta birinin olmasi. İnsan dusmani olsa acir da en azindan disardan bi kemik suyuna haslama falan alir.

Kimse kimseye bilenmedi öyle bir şey yok,bir aradayken bizle şen şakrak bize bilense yazın annemin evinde durmaz gün boyu bizlerle.
Bir de annem kışkırtmadi,ben ısrarla bu saatte hala kahvaltı yapmadınız mı ilacini nssik icmezsin deyince neyse bişey yapım yiyim de içerim tmm dedi konuyu kapatmaya çalıştı aksine gelin anlamasın diye

Var boyle insanlar gercekten var. Benim annanem teyzem de ayni boyle. Teyzemin gelinine misafirlige gittik evlendikten 5 yil sonra kuzenimin dogum gunuydu. Yas pastanin yaninda tuzlu cubuk vardi bir tek ac kalkmistik ordan ayni hafta da kendi ailesi gelmisti ohooo borekler kisirlar sosyal medyada havada ucusuyordu. Buna ragmen teyzem laf soyletmez gider temizligini yapar camasirini yikar. Hata teyzemde tabi o ayri.

Ben olmasam onlar sürünürlerdi annem babam yani ve araları da böyle iyi olmazdı.

Annem babam muhtaç insanlar olmasaydı da keşke oğlumu kreşe verseydim.Yatili bakıcı mi istiyorum kim demiş yatılı bakıcı istedigimi.Kendi başıma gayet rahat geçinirim.Ben olmasam annem 61 yaşında pandemide iş mi bulacaktı ? Kim emekli yapacaktı onlari
Çocuğu üstüne atmışım gibi çok yazılinca ben de çok yerde bu miktarı yazdim siz niye canınızı sıktıniz ki

Kız kardeşin yok ona söylersin. Erkek kardeşin var ama toz kondurmuyorsun. Ne güzel.
Katip kırıcı yorumlarin beni üzdü..iki kız kardeşim var onlara toz kondurmadigimi nereden çıkardın taraflı konuşmuyorum ben.

E konusu geliyor yazıyorum,konu başında neden yazmadım,laf lafı açıyor.Tepkiler önemli değil kırıcı olmadıkça, herkesin kültürü,aile yapısı, beklentileri farklı olabiliyor

Yapıp satıyor mahsulleri

Merak ettim acaba neden anneniz abinizin evinde kalıyor? Kaç yaşında? Yemek yapıp kendine bakamayacak kadar yaşlı ve bakıma muhtaç mı ?

Benim söylemek istediğim şu onu siz degistiremezsiniz ve laf söylemek de size düşmez. Sizin ailenizle ilgili bir durum olduğu zaman onları ağırlamak sizin kardesinize düşer. Birinin kavranisi doğru yanlış siz ancak kendi kardesinizi elestirebilirsiniz neden anneme yemek yapmiyosun diyebilirsiniz. Ben kv gelince yemek yaparım a eşim de mutfaya girer bi şeyler hazırlar, her şey daha güzel olsun diye uğraşır. Kardeşiniz bu hassasiyeti tasimiyorsa onun taşımadığı hassasiyeti eşinden bekleyemezsiniz

Bir gün dedim mi x sizin evde malzeme sıkıntıniz mi var ,yooo dedi.Evet deseydi biseyler alacaktım.O gün öğrendim evde yemek yapmiyormuş meğer, evlendiğinden bir yıl sonraydı bu
Resmen laf sokmak icin sormuşsunuz.
Gece gunduz cocugunuza baktirmanin karsiliginda annenizin sigortasini oduyorsunuz diye, birikim yapamiyorum diye soylenen birisi olarak hic de onlara mutfak alisverisi yapacaginizi sanmiyorum.

Hani anneniz yemek yapmiyor ki, niye yapmiyosun yemek yapsana demisti de gelin yine de yapmamisti. ? Oyle yazmistiniz.
Simdi konuyu bile degistirdi diyorsunuz.

Iste bu yuzden herseyi carpitarak, abartarak, degistirerek anlattiginizi iddia ediyorum.

Aralarında böyle bir duvar yok, birbirleriyle rahat konusuyorlsr,sorun burda keşke mesafe koysa annem , ondan sayılmıyor belkide..
Yooo ben oradayım annem baskıcı biri değil söylemekle tarif edilmiyor sanırım

Kesinlikle öyledir.Ben dert arıyorum kendime

Annem 3 yıla yakındır burada,evine ilk kez gitti ,annemde yer içer üste çıkar gönüllü olarak
6 yıldır görmediği hürmeti şimdi göreceğini düşündüren ne annene?
3 yıl ara verildi diye imana mı gelecekmiş gelin? Zaten öncesinde de pek kullandırmış kendini, 3 yıldır gitmediği gelinin fotosunu whatsapp a koymuş, dediğim gibi, kullanılmalara doyamayan bir yapısı var annenin. Kullandıranı kullanırlar Master. Bu işler böyle. Kendinizi kullandırmayacaksınız. Bazı insanlar da böyle, ağlamayı seviyor. Ne edelim.

Annem Siz olsanız umursamaz mısınız annenizi hiç düşünmez misiniz ,peki

Annem
Siz olsanız umursamaz mısınız annenizi hiç düşünmez misiniz ,peki
kocaman kadın kendisi kendisini düşünebilir ? bunca şeye rağmen görüşmek isteyen oraya giden kalan annem için niye ah vah yapayım bunu istiyor demek ki?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…