Tabiki o mantik var. Sorumluluk olarak var. Benim annem gelirse, o sorumluluk bendedir. Onun bakimi bendedir. Eşimin karakterini, ev düzenini bilen benimdir.
Yani ben derim eşime, işte çorba yemek yap, gerekirse ararim haplari alindimi diye. Hatta izin bile alirdim. Çünkü o benim annem.
Ha baktim ki ben en iyi koşullarda ağirlayamiyorum annemi, izinde alamiyorum, durumu annemle paylaşirim tekrar yolcu ederim onu. Annemin evde güya aç kalmasindan iyidir.
Yani kilit kelime sorumluluktur. Kimin pratikte bakip bakmadiği ikinci plandadir.
Bu konuda kardeşe sifir sorumluluk yükleniliyor. Kimse demiyor "hasta olana çorba yapilmasin, ölşün kaynanalar" diye. Elbette hasta insana bir kap çorba yapilir. Ancak o sorumluluk evlatta işte. Evlatta o sorumluluğu nasil hal edeceğini çözmeli.
Ve konu sahibi kesinlikle abartiyor. Yari konu yalan. Hani en basit yillarca düzen o şekilde, bu kv'denin ilk gidişi değil. Bu neyin dedikodusu daha? O evin düzeni öyle. Ki evde çocuk var, tabiki yemek pişer. Iki yorum önce "çocuk için yemek var" denildi, sonra "cocukta sabah bisküvi yiyor" denildi.
Yemek pişiyor da, gelin pervane değildir, 4 çeşit yoktur,.. Yoksa konu tamamen absürd.