• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir gelin konusu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yani yumurtayla besleniyor yaziyorsunuz. Bu çok abarti.
Benim annem vardiyali calisiyordu mesela babam da yapardi aksam yemekleri patates kizartma, yumurta veya et, balık, kofte bunlar zor şeyler değil hazir köftelik alir atardi tavaya, balik temizlenmiş atardi hemen pisirirdi.
Boyle bir düzenleri olabilir bence. Yillarca sabah aksam yumurtayla beslenme işi inanilacak gibi degil cunku.
Adamın maaşının asgari ücret olması bence burada biraz kilit noktası olmuş..

Temiz bulamadıysa giymiş olabilir 😂 bu kısım inandırıcı değil ama tembel insanlarin her türlü garipliği yapabileceklerini düşünüyorum iş yapmamak adına.
ya nasıl giysin nasıl nasıl :KK70:
giyse penguen gibi yürür

Her zaman ki gibi iki yüzlü yorumlar olmuş. Sanki böyle kadınlar yok gibi inanmayanlar var. İşinize gelince kadın çalışmak zorunda değil yemek yapmak zorunda değil. Pardon? Bir taraf kadın erkek farketmez bir taraf çalışıyorsa gelip temizlik yemekle uğraşması saçmalık ötesi burada kadın bu durumda olsa çalışma o zaman ya da pipili bir zahmet yardım etsin yapsın oluyor. Eee sırf erkek diye her şeyi yapmalı çünkü bu kadar mantıksız silsilesini yapan kadın yinede normal çünkü zorunda değil. Pek ala zorunda sabah akşam yan gelip yatıp bir taraf büyütecek adam asgari ücret de çalışıp üstüne yemek temizlik yapacak bunu normal görenlerin akıllarından zoru vardır. Ama en büyük hata kardeşiniz ve annenizde kusura bakmayın. Gelininizi anneniz tanıyor değer verdiği yok üstüne bahçe işlerini yapsın diye çağırıyor gitmeyecekti. Kardeşinizde izin vermeyecekti. Sizin bile izin vermemeniz gerekirdi. Kardeşinizinde sağlıklı olduğunu düşünmüyorum zira böyle bir insanla çocuk bile olsa saniye durmam. Böyle biriyle ömür mü geçer. Hasta bi insana bir tas çorba yapmamak vicdansızlıktır. Buna rağmen aksi yorumlar iki yüzlüce valla tabi sıfatları önemli olunca normal dimi? Valla şeytan bile önünüzde düğme ilikler
söylediğiniz cümlelere sonuna kadar katılıyorum hatta konu sahibi sadece ilk mesajı olsa ona hak verirdim
bizim kültürümüzde eve gelen düşman olsa ona ikramda bulunur eleri kırılmaz kimsenin ama siz gerçekten bu gelinin kendi çocuğunu aç bırakıp bisküvi ile besleyip kendi ailesine güzel yemekler yaptığına inadınız mı
hangi anne bunu yapar ailesini evladından çok seviyorsa niye evli kalsın ki
bana konu sahibi çok abartılı anlatıyormuş gibi geldi

ama 6 senedir böyle gelin ve
böyle olacağını bile bile gitti anneniz onu diyor arkadaşlar
Ben de diyorum ki bari şimdi yapsın,evini taşıdı ilk kez evine düştü kadın,hem de orada hasta olmuş yani insanlık gerek

Bazı yorumları göz ardı etmenizi tavsiye ederim.
Nasıl ki burada forum açtınız ve sizi tanımadan konuyu haklı haksız olarak irdeleyip yorum yapma hakkını kendimiz de buluyorsak, sizde aile içinde ki bu problemi içinizde doğru yanlış olarak yargılayabilirsiniz.
Kardeşinizi yada annenizi doldurmadığınız, düzenlerini yüz yüze eleştirmediğiniz sürece bunun adı dedikodu yada müdahele etmek değildir.
Değer görmek isteyen değer verir.
Eşitlik isteyen karşı tarafında aynı hakka sahip olduğunu bilir.
Alma verme dengesi olması gerektiği gibi olan her ilişki iki tarafa da mutluluk ve huzur verir.

Bazı sözde kişisel gelişim yazarları vardır. Hakkını savunmanın, eşitliği istemenin yolunu bencilikle bağdaştırır resmen.
Sosyal medya da afilli sözleri döner durur. Kendi değerimizi, haklarımızı savunmak için bir başkasının sırtına basmamız, hakkına girmemiz gerekiyormuş gibi bir algı yaratırlar. Bazen like almak için paylaşılan o sözlere çok gülerim.
Muhakeme yeteneği olmayan, benmerkezci insanlar hakkıyla yorumlayamadığı için günümüzde aile olma, empati yapabilme, yardımlaşma gibi konuların yozlaştığını düşünüyorum açıkcası.
Kesinlikle öyle oldu toplum olarak bazı güzellikleri yitirmisiz maalesef..
Ben de aynı şeyi düşündüğüm için takılmıyorum saygı duyuyorum

Kadin buradan hasta gitmedi,siz anlamıyorsunuz ki..orada hastalandı,o evden kaptı,orada yaşayan ev halkından ve gelinin ailesinden
Vallahi pes gelinin ailesine kadar gitti olay. Sizin gareziniz olmasın bu geline ve ailesine. Allah selamet versin hepinize.

Ben adamın ya da eşinin beden ölçüsünü düşünürken buldum kendimi😅Atlet bulamasa karısının sütyenini mi giyecek bu adam😬
gelin 107 kiloymuş büyük ihtimal 50 beden alt giyimdir
adamda karısının yarısı kadar olursa donun içine sığar büyük bedenin alt giyimde önde geniş olur adamda içine bir şekilde sığar
o zamanda adam illa karısının donunu giyecekse tutupda pembe olanı giymez siyah veya beyaz giyer :D
hayatda kaza var ölüm var düşünsenize acil servis adamı bir açacak pembe kadın slip

söylediğiniz cümlelere sonuna kadar katılıyorum hatta konu sahibi sadece ilk mesajı olsa ona hak verirdim
bizim kültürümüzde eve gelen düşman olsa ona ikramda bulunur eleri kırılmaz kimsenin ama siz gerçekten bu gelinin kendi çocuğunu aç bırakıp bisküvi ile besleyip kendi ailesine güzel yemekler yaptığına inadınız mı
hangi anne bunu yapar ailesini evladından çok seviyorsa niye evli kalsın ki
bana konu sahibi çok abartılı anlatıyormuş gibi geldi
Valla mama mı veriyor bisküvi mi veriyor onu bilemem ama olmama ihtimalinide imkansız gözüyle bakmıyorum. Haberlerde neler görüyoruz . Ki ben bile bu tarz şeylere tanık oldum o yüzden imkansız gözüyle bakmıyorum. Evin içinde değilim belki çocuğuma iyidir eşine kendine çevresine anormalde olabilir. Şöyle diyim. Bir arkadaşım yeni evlendiğinde eşinin ailesinin aldığı evde oturdu. Kayınvalidesini bir sene boyunca adım bile attırmadı hiçbir şey olmamasına rağmen sokmadı. Annesini her gün çağırıp akşama kadar bilerek tutup kayınvalidesi görsün diye paylaşım yapardı. Eşini bile dışarda görüştürmezdi. Bir kere çocuk dışarda annesini gördü diye kadının evini basıp pencerelerini taşlayıp saçını başını yolup yerde sürükledi. Bunu anlattıklarında inanmadım yapmaz o dedim ama bir kaç gün sonra arayıp bana kahkahalar ile anlatınca şok oldum bu tarz normal görünüp içinden ne çıktığına inanmayacağınız insanlar var

Evet yaparız muhtelif evhamlı hatun,yedi kat el olsa yaparım ben.. ama yapmıyor işte gelin zorla yaptıramaz ki kimse içinden gelmiyor kadının.. bu durumda kardeşin anneyi düşünmesi gerekmez mi kadın hasta, aç olduğu için ilaç alamıyor.. gelin yapmıyor diye oğlan da yapmıyor. İşten yorgun geliyormuş…hepimiz işten yorgun gelmiyor muyuz, yapmıyor muyuz evde iki kap yemek?
Eşim ev hanımı olsa ve anneme yemek yapmasa ben yapardım
Ama onun ailesi geleceği zaman buzdolabını kileri boşaltıp kendi paranı kazan, ailene öyle yemek yap derdim
Madem herkes kendi ailesinden sorumlu
Çok kinciyim ben 😀

Tabiki o mantik var. Sorumluluk olarak var. Benim annem gelirse, o sorumluluk bendedir. Onun bakimi bendedir. Eşimin karakterini, ev düzenini bilen benimdir.

Yani ben derim eşime, işte çorba yemek yap, gerekirse ararim haplari alindimi diye. Hatta izin bile alirdim. Çünkü o benim annem.

Ha baktim ki ben en iyi koşullarda ağirlayamiyorum annemi, izinde alamiyorum, durumu annemle paylaşirim tekrar yolcu ederim onu. Annemin evde güya aç kalmasindan iyidir.

Yani kilit kelime sorumluluktur. Kimin pratikte bakip bakmadiği ikinci plandadir.

Bu konuda kardeşe sifir sorumluluk yükleniliyor. Kimse demiyor "hasta olana çorba yapilmasin, ölşün kaynanalar" diye. Elbette hasta insana bir kap çorba yapilir. Ancak o sorumluluk evlatta işte. Evlatta o sorumluluğu nasil hal edeceğini çözmeli.

Ve konu sahibi kesinlikle abartiyor. Yari konu yalan. Hani en basit yillarca düzen o şekilde, bu kv'denin ilk gidişi değil. Bu neyin dedikodusu daha? O evin düzeni öyle. Ki evde çocuk var, tabiki yemek pişer. Iki yorum önce "çocuk için yemek var" denildi, sonra "cocukta sabah bisküvi yiyor" denildi.

Yemek pişiyor da, gelin pervane değildir, 4 çeşit yoktur,.. Yoksa konu tamamen absürd.
Konu yalan falan değil, parmaklarımı niye yorayim yalan yere,amaç ne olabilir ?
Ben yazdan yaza gördüğümü söylüyorum,çocuk kahvaltı etmiyor deyip direkt bisküvi veroyordu,bizde bir yemek varsa da ondan yediriyordu çocuğa.Simfi nasıl bilmem haberim yok.
Kardeşim çalışıyor ona niye yükleyeyim bu sorumluluğu,sorumlu burada gelin.Gelene hizmet edilir görgü kuralıdır bu

Ben de aynı durumdayım 8 saat ders +nöbet +dyk dan sonra eve gelip hem yemek yapıp hem de çocuğuma bakıyorum.. ben yapabiliyorsam kardeşiniz de yapabilir.. gelin istemiyor o bariz.. bari kardeşiniz aç bırakmasın kadıncağızı..
Kocaniz ne yapıyor peki evde yatıyor mu gün boyu?
O da çalışıyordur ama dimi bizdeki ev hanımı

Ne Desen adin gorumce yapacak bisey yok baksana yorumlarda bile oyle ☺️ bizim kulturumuzde eve biri gelince yemek vs ikram yapilir bu yatili misafirde olsa yapmiyorsa oda onun misafirperverligi bosver.

Konu yalan falan değil, parmaklarımı niye yorayim yalan yere,amaç ne olabilir ?
Ben yazdan yaza gördüğümü söylüyorum,çocuk kahvaltı etmiyor deyip direkt bisküvi veroyordu,bizde bir yemek varsa da ondan yediriyordu çocuğa.Simfi nasıl bilmem haberim yok.
Kardeşim çalışıyor ona niye yükleyeyim bu sorumluluğu,sorumlu burada gelin.Gelene hizmet edilir görgü kuralıdır bu
tamam normalde dediğiniz gibi de
bizimde dediğimiz 6 senedir gelin böyle hep böyleydi
bu sefer ne değişti ? 6 senedir yapmıyormuş 6 sene böyle geçmiş herkes idare etmiş annenizde dahil
bu sefer ne değişti?

Bu sitede gelinlerin nasıl bir dokunulmazlığı, kaynanalara da nasıl bir düşmanlık var anlamış değilim. 15 günlüğüne, geçici bir süre yani eşinin annesi evine geliyo. Sevmesen de, yedi kat yabancı bile olsa insan iki kap yemek çıkartır. Bu mecbur mu değil mi mevzusu asla değil, bu bir görgü meselesi.
Evet ama işte kadın hep böyleymiş. Yani evlendiğinden beri huyu suyu buymuş. Hani erkekler için "evlenince düzelir" deniyor ya bu gelin için de öyle düşünülmüş heralde. Yani zorla birine görgü nezaket öğretemezsin.
Ben de öyle davranamam, yapamam sayılı gün geçer elime yapışmaz derim. Ama bu durumda gelinle muhatap olması gereken kişi konu sahibinin kardeşi. 4 sene evli kalmış üstüne de çocuk yapmış. Hadi çocuk korunurken kazayla oldu diyelim, 4 sene az mı böyle bir evlilik şekli için? O halinden memnun olmadığı halde bir şeyler yapmıyorsa, karısıyla arasını bozmuyorsa konu sahibine ve annesine hiç laf düşmüyor maalesef.

Çoğunluğun dediği şu: anne saygı görmediği yere gitmesin, giderse de uzun kalmasın. Gelinini tanıyor, kendisini menfaat için çağırdığını ve orada nasıl muamele göreceğini biliyor buna rağmen yine de gidiyor üstelik beklentiye giriyor. Gitmesin düşürmesin değerini.

Siz bile bile gider misiniz böyle bir ortama?

Konu yerine niye beni alintilayarak cevap verme geregi duydugunuzu pek anlayamamis olmakla birlikte, kisa cebabim; siz oyle yaparsiniz, ayni fikirde olmak zorunda degiliz sanirim. Ben pratikteki "ev hanimi" denen role hepten karsiyim zaten, "ev kizi" denen anlamsizliga da mesela.
Hayattaki yerim ve rolumun salt birinin "evinin" parcasi olmamla betimlenemeyecegi bir kariyer ve davranis patikasi icindeki bir noktada oldugumdan oturu; kimse yemek yada temizlik gibi sair isleri omuzlarima sorumluluk olarak yukleyemeyecegi gibi, benim hayatimda konu sahibi ve annesi gibi akrabalarin da, konu komsunun da ne yapip yapmayacagim hakkinda ahkam kesmesine pek firsati olmaz. Kendilerinden bir beklentim de yoktur.
Es kisisi memnun ise istedigimiz hayati surdurur ya da surdurmeyiz, bu minvalde, hanenin disindaki insanlarin o evde ne olup bittigi hakkinda konusmasi yersizdir.
Cevaplarınızı sadece konu sahibinin okuyup sadece kendisinin alıntı yapmasını istediğiniz için size cevap vermemeyi tercih edeceğim😊

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back