• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir gelin konusu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
E peki size ne bundan?
Kadin memnun, kocasi memnun.
Begenmeyen gitmez evine, ya da kalkar kendi yapar, ya da disaridan siparis verir.
Sizi ilgilendiren hicbisey yok.
Resmen gelinin rahatligini kiskaniyorsunuz. Ara ara yazmissiniz zaten kardesimi tatli sozlerle kandiriyor diye, siz kocanizi kandiramamis olabilirsiniz, gelininiz yapmis helal olsun deyin gecin, ne bu cekememezlik....

Konuyu da anneye merhametten degil, geline kiskancliktan acmissiniz resmen.
Anneme bahce yaptiriyor, annem ac kaliyor hem yoruluyor diye kiziyorsunuz ama sabahtan aksama kadina cocuk baktirip siz de yoruyorsunuz o ne olacak?
Kapatin bence konunuzu daha fazla batmayin.
Ay gelininde ne kıskanacak yani var ya.
Yazılanların doğruysa ki var böyle örnekler, küçücük çocuğuna, işten gelen kocasına, evine gelen misafire yemek yapmaktan aciz biri. Tüm gün ne yapıyor acaba evde kadın?
Bunlar rahatlık değil acizlik bence.

Kardeşim geline hiç laf söyletmez.Grcen yaz yeğenim vardı bizde, demisti ki anneanne dayım pembe külot giyiyor,annem çok kızmıştı temiz külot bulamayınca gelinin çamaşırını giymiş,ya bu kadarı çok ama kardeşim yine de yeğenime kızdı
Tamam gelini kötüleyelim de siz de abartmasanız mı acaba artık? 🙄

anneniz ilk otobus, uçak vs ile gelsin size geri.
bir daha da gitmesin .
bu muameleyi gördüğü yere gitmez bir daha zaten
onların düzeni o şekilde olduğundan gelen de düzenlerine uysun isteniyordur.
napayım banane modu var demek ki.
yapacak diyecek bir şey yok .

Kardeşim geline hiç laf söyletmez.Grcen yaz yeğenim vardı bizde, demisti ki anneanne dayım pembe külot giyiyor,annem çok kızmıştı temiz külot bulamayınca gelinin çamaşırını giymiş,ya bu kadarı çok ama kardeşim yine de yeğenime kızdı
Oha nasil olmuski kardesine o külot

Yani madem hiç agirlamayacak sadece iş icin cagiriyor anneniz gitmesin. Cunku kendi ailesine guzel yemekler hazirlayabiliyorsa usengec ya da yemek bilmez değil. Özellikle siz varken yapmiyor bence. Kardeşinizin de yumurtayla omur gecirdigini sanmiyorum insanin vucudu güçsüz düşer sadece yumurta yemekle.
Kardeşim zaten her şeyi yemez babam gibi yemek seçer,arada patates de kızartıyor kendine canım yılardır yumurta yemiyor genelleme yapmıştım

Yumurtayla yasadiklarini akliniz aliyor mu ?
Ne güzel salliyor bu erkek aileleri ya.
Benim gorumceyle kaynanaya göre de ogullari açliktan ölüyor ben hiçbir sey yapmiyorum.
Hala nasil yasiyoruz o halde yillardir.
Kardesiniz icin degilse bile insan kendisi için yemek pisirir yine pisirir kendi de mi yumurtayla yasiyo.
Kardesinizin sesi cikmadigina göre ortada bahsettiginiz gibi bir sorun yok.
Belli ki annenizin kalmasini istemiyor ya da kaliyorsa kendi yemegini kendi pisirsin istiyor.
Salliyorsunuz bari destekli sallayin...
Eşim geçen yumurta aldı üst üste.teyzesi bana diyor ki yemek yapmıyor musun evde o kadar yumurtayı napıyorsunuz.(onun komşusundan almıştı)komşusu bile sormuş muş.evde 5 kişiyiz kahvaltıda 8 10 yumurta gidiyor.keki falan da var yani.tüm kv.böyle her halde.

Kari koca halinden memnun sanirim ama 1.5 yasindaki cocuk icin uzuldum. 3 ogun kallavi sofra kurmasin tamam ama dolapta bir corba da bulunsun ne bileyim bunun bi ortasi yok mu yani

Bütün sene cocuguna bakıyr sorun yok.
Tatilde az da bana yardım etsin diyince gelin,ise cagırıyor.
Ah ne güzel dünya.
Bütün sene çocuğa bedava bakmıyor 1700 SGK ödüyorum annrme ayrıca babamla ikisi fatura gıda ödemeden benimle kalıyor

Benim bir arkadaşım vardı yogurdun içine ekmek dograr sabah kahvatısı, öğle yemeğini onunla geçiştirir ve akşama da sırf kocası gelecek diye yemegi yapar önlerine koyardı.
Şok geçirirdim.
Çocuguna üzülürdüm.
Çocugun sabah ve öğle menüsü sadece bu yogurt ve ekmekti.

Ben kendimi üşengeç saniyordum. Cocugum yok ama boyle yogurt ekmek tarzi öğün yapmadim kendime hiç. 🙄 Ciddi manada inanmakta güçlük çektim insanlarin sirf üşengeclikten boyle bir şey yapilabilecegine, özellikle evde cocuk varken. 😳

gelin çalışmıyor
anneyi çıkar amaçlı çağırıyor
anne orada hasta oluyor
ona rağmen bir çorba kaynatmıyor
üstelik küçücük çocuk da sağlıklı beslenmiyor bisküvi ile kahvaltı vs yapıyor

bu durumda haklısınız konu sahibi
az önce de yazdım anneniz açık açık söylesin böyle böyle diye
hastayken çorba istesin

baktı yapmıyor yapmadı mı
açık açık desin sonra o zaman beni çıkar için çağırıyorsun
bu çocuğa da yazık ve aç kalmak bana göre değil vs

Ay gelininde ne kıskanacak yani var ya.
Yazılanların doğruysa ki var böyle örnekler, küçücük çocuğuna, işten gelen kocasına, evine gelen misafire yemek yapmaktan aciz biri. Tüm gün ne yapıyor acaba evde kadın?
Bunlar rahatlık değil acizlik bence.
Konu sahibi gelin icin surekli bir eli yagda bir eli bagda, cok rahat, kardesime de lafini geciriyor onu tatli sozlerle kandiriyor deyip durdugu icin evet acikca kiskandigini dusunuyorum.
Acziyet baska birsey tercih baska birsey kadin yapmayi tercih etmiyor olabilir. Bizim toplumumuzun genelinde kadinin yemek yapmamasi tuu kaka oldugu icin , yapmadigi halde el ustunde tutulmasini sindiremiyor resmen. Yoksa konu annesinin acligi degil.

Ayrica konu sahibine de tam olarak inanmadim, yok cocuk biskuviyle yasiyormus da , yok kocasi sadece yumurta yiyormus da, yok temiz kilot bulamayip karisinin kilodunu giyiyormus da. Yani evlerinde hergun yemek pismiyor olabilir ama bu kadarina da inanmiyorum. Bu da benim fikrim.

yemek yapmakta bi kültürdür herkes gördüğünü yapar kapına gelen tanrı misafironede bi çorba yapılır hiç bi erkekte her gün yumurta yemez yani

Gelin de masum değil ama😅 objektif açıdan bakacak olursak düşman olsa hasta kişiye bir kap yemek ne bileyim çorba yapılır ya. Börek çörek açmasına gerek yok. Hani normal şartlarda misafir ağırlıyor sofralar donatiyormuş. Ama konu sahibi kardeşine yüklenmeli.
Ben olsam kesin yapardim da, normalde evde yemek yapmiyorsam niye yapim yani ama. Kaynanalar da habersiz falan hastayim diyip kendine baktirmaya milletin evine gidip yerlesmemeyi ogrensin. Cok lazimsa oglu yemek soylesin, kimsenin gelinden boyle bisye beklemeye hakkı yok

Ac birakiyor cümlesini değiştirip şöyle yapayim " gelin evde sorumluluklarını yerine getirmiyor annemi hem çağırıp hem kılını kipirdatmamasi da cabası "
Tamam sorumluluklarını yerine getirmiyor. Gelini güzelce burada linç de edelim peki sonra? Kardeşiniz öyle sevmiş kabul etmiş anlaşıyorlar. Anneniz ama isteyerek ama çocuğu kırılmasın diye gidiyor geliyor ama bunun çaresi yok ki yani var da derman sizde değil.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back