Bir gelin konusu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kardeşim zaten her şeyi yemez babam gibi yemek seçer,arada patates de kızartıyor kendine canım yılardır yumurta yemiyor genelleme yapmıştım

Yani yumurtayla besleniyor yaziyorsunuz. Bu çok abarti.
Benim annem vardiyali calisiyordu mesela babam da yapardi aksam yemekleri patates kizartma, yumurta veya et, balık, kofte bunlar zor şeyler değil hazir köftelik alir atardi tavaya, balik temizlenmiş atardi hemen pisirirdi.
Boyle bir düzenleri olabilir bence. Yillarca sabah aksam yumurtayla beslenme işi inanilacak gibi degil cunku.

olaya gelin olarak değil de insanca bakın

Çocuğu aç bırakmıyor demedim aç birakiyor da demedim nerede var alıntı yapın lütfen
Bakın koydum aşağıya. Başta tepki aldınız ve haklı çıkmak için bire bin kattınız bence. Önce çocuğu aç bırakmıyor deyip sonra çocuk bisküviyle güne başlıyor demenizin başka açıklaması olamaz. Başka birçok çelişkiniz de var ama şu an yazmaya üşendim gerçekten hiç inandırıcı değil anlattıklarınız

Oglu aç bırakmıyor.
Çocuk 1.5 yaşında ve güne bisküvi ile başlıyor desem abartmış olmam.

Önden sorun değil mi asıl erkeğin kadın iç çamaşırı giymesi?
Önü mü büyümüş oturmaktan yoksa? E
büyük ihtimal beyazlara kırmızı veya pembe çamaşır karışmıştır boyanmıştır pembe olmuştur o pembe çamaşırın gelinin olmalığına yemin edebilirim ama ispatlayamam
teknik olarak erkekler kadın çamaşırı giyemez araya kaçar rahat edemez bimde 15 tl ye boxer satılıyor temiz çamaşırı yoksa gidip alsaymış yani pes hadi makinayı çalıştırmayı bilmiyorsa bile

Inanmazsin belki ama
Cidden var boyle insanlar benimde bi tanidigim
Aynen boyle sabah aksam
Kocasina yumurta yapar..ben herifin karisini cok sevdigi icin bisey demedigini dusunmusdur hep
Evet çok garip geliyor herkese ama ben de ilk kez görüyorum böyle şeyleri..Yalan diyen var neden yalan söyleyeyim vaktini burafa cevap yazmaya ayirayim psikopat miyim başka derdim mi yok,isterim ki ailede birbirimize saygılı olalım.

Annem de kardeşim gibi iki tatli soze kanıp unutuyor her şeyi doğru değil bu

tövbeler olsun .
yapmayın Allah aşkına.
giymez olaydı adam . dillere düştü. yazık. hiç bir şey giymeseydi de böyle olmasaydı.

Gelin kendisi aman anam canım anam diye yağlayıp ballayip ısrar kıyamet çağırmış. Bağ bahçe işleri yaptırmak için herhalde kadın gelince de yüzüne bakmamış olay oymuş. Kadın bunların evinde hastalanmış. Hem uzakta oturuyorsa kayınvalide gelip birkaç gün çocuğunun evinde kalamaz mı? Bunda yanlış bir şey yok bence.

Ya anacım bu adam önden kadın çamaşırı nasıl giyecek?
Tüm içtenliğimle soruyorum arkadan araya kaçmasını geçtim ÖNDEN nasıl giyecek?
Hadi giydi
Yine tamam
Yeğen de gördü çamaşırı pembe aa dayı filan diye şaşırdı
Dayı ne dedi peki oğlum/kızım yengen çamaşır yıkamadığı için tek yengenin donu temiz vardı onu giydim aramızda kalsın mı dedi ?

Annem de iki tatlı söze kanıyor oğlu,biraz sağlar ana oğul..gelin mesela kendi annesi ona bisry alsa övgüler yağdırir sosyal medyda ,annem yapınca ses çıkmaz,annem saf bunlari görmez kötü düşünmek istemez korkar kötü düşünmeye çünkü gelini kendine değer veriyor diye düşünmek istiyor..bu da kendi kocasından (babam) görmediği değersizliklerun bir sonucu

Konu yerine niye beni alintilayarak cevap verme geregi duydugunuzu pek anlayamamis olmakla birlikte, kisa cebabim; siz oyle yaparsiniz, ayni fikirde olmak zorunda degiliz sanirim. Ben pratikteki "ev hanimi" denen role hepten karsiyim zaten, "ev kizi" denen anlamsizliga da mesela.
Hayattaki yerim ve rolumun salt birinin "evinin" parcasi olmamla betimlenemeyecegi bir kariyer ve davranis patikasi icindeki bir noktada oldugumdan oturu; kimse yemek yada temizlik gibi sair isleri omuzlarima sorumluluk olarak yukleyemeyecegi gibi, benim hayatimda konu sahibi ve annesi gibi akrabalarin da, konu komsunun da ne yapip yapmayacagim hakkinda ahkam kesmesine pek firsati olmaz. Kendilerinden bir beklentim de yoktur.
Es kisisi memnun ise istedigimiz hayati surdurur ya da surdurmeyiz, bu minvalde, hanenin disindaki insanlarin o evde ne olup bittigi hakkinda konusmasi yersizdir.

bu gelin nasıl pis ve kaka bir gelin ki kendi ailesine lahmacunlar pizzalar çeşitli güzel yemekler yapıp kendi çocuğunu bisküvi ve yumurta ile besliyor
o kadar kötü ki kocası sadece yumurta yiyor ve karısının iç çamasırını giyiyor
annesine gitmesine taktınız değil mi analı kızlı :))

bu arada on beş gün yemek hiç yapmadı annem hasta bi tas çorba yapabilirdi dseydiniz sorun yoktu hak verirdim ama şu yazdıklarınız ağır uydurma geldi kusura bakmayın

Gerçekten bu kadarına da pes diyorum,ne yani ben bodaniyorum diye herkes boşansin istiyorum öyle mi ? Kalbinizi bir gözden geçirin isterseniz bu kadar söylüyorum

Kuzum anlama yetiniz mi zayıf. Sizin gitmenize gerek yok anneniz neden yanınızda değil hasta kadın bırakılıp niye şehir değiştiriliyor şartlar böyle iken.
Kadin buradan hasta gitmedi,siz anlamıyorsunuz ki..orada hastalandı,o evden kaptı,orada yaşayan ev halkından ve gelinin ailesinden

Her zaman ki gibi iki yüzlü yorumlar olmuş. Sanki böyle kadınlar yok gibi inanmayanlar var. İşinize gelince kadın çalışmak zorunda değil yemek yapmak zorunda değil. Pardon? Bir taraf kadın erkek farketmez bir taraf çalışıyorsa gelip temizlik yemekle uğraşması saçmalık ötesi burada kadın bu durumda olsa çalışma o zaman ya da pipili bir zahmet yardım etsin yapsın oluyor. Eee sırf erkek diye her şeyi yapmalı çünkü bu kadar mantıksız silsilesini yapan kadın yinede normal çünkü zorunda değil. Pek ala zorunda sabah akşam yan gelip yatıp bir taraf büyütecek adam asgari ücret de çalışıp üstüne yemek temizlik yapacak bunu normal görenlerin akıllarından zoru vardır. Ama en büyük hata kardeşiniz ve annenizde kusura bakmayın. Gelininizi anneniz tanıyor değer verdiği yok üstüne bahçe işlerini yapsın diye çağırıyor gitmeyecekti. Kardeşinizde izin vermeyecekti. Sizin bile izin vermemeniz gerekirdi. Kardeşinizinde sağlıklı olduğunu düşünmüyorum zira böyle bir insanla çocuk bile olsa saniye durmam. Böyle biriyle ömür mü geçer. Hasta bi insana bir tas çorba yapmamak vicdansızlıktır. Buna rağmen aksi yorumlar iki yüzlüce valla tabi sıfatları önemli olunca normal dimi? Valla şeytan bile önünüzde düğme ilikler

Kadın erkek olarak bakmıyorum ben ama yemek yemek hayatın devamında gerekli olan birşey. Kadında çalışmıyorsa yemek yapmak onun görevi evet. Evde çocukta varsayılan ve yapmıyorsa o yemeği tercih değil acizliktir bence. Konuda kıskançlık duyulacak birşey göremedim o yüzden.
Yemek gibi temel birşeyi yapmayan, diğer şeyleri de yapmayabilir şaşırtıcı gelmedi bana.

Kendi genel yaşama düzenleri böyleymiş zaten. Evet bence de anneniz hasta diye biraz yardımcı olabilirdi kardeşinizin eşi. Ben kendim için üşensem de değer verdiğim insanlar için üşenmem. Ama kendileri hastayken tutumları nasıl, belki kardeşiniz hastayken de aynıdır. Özellikle yapılmamış bir durum olabilir. Bir de şunu merak ettim 1,5 yaşında çocuk var demişsiniz nasıl hiçbir şey pişmez o evde orası pek olası gelmedi.

Bence de kesinlikle eşler arasında iş paylaşımı olabilir. Özellikle çocuklu bir kadınsa çalışmasa da sürekli mesaide gibi oluyor. Ancak buradakilerin aksine abiniz yapsın her şeyi o zaman diyerek kestirmeyeceğim. Abiniz çalışıyor olsa da evde iş paylaşımı yapmalı tabii ki ama çalışmamayı seçen bir kadın varken evde ev sorumluluğunun o kadına biraz daha düştüğünü düşünüyorum. Diğer türlüsü de çalışan eşe haksızlık olur. 2 kişi aynı anda çalışıyor olsa kesinlikle eşit iş paylaşımını desteklerim.

Ancak burda şöyle bir durum var ki abiniz her şeyi kendi isteğiyle yapıyorsa hiç kimseye laf söylemek düşmez. O onların düzeni onların yaşama şekli başkalarını ve sizi asla alakadar etmez. Abiniz rahatsızsa da kendisi çözecek bir şekilde.

Ben şunu iyice anladım bu konuyla ki gerçekten kültür gelenek görenek farkı çokmus burada.Herkesin misafire aileye yüklediği anlamlar ,kişiye yükledigi sorumluluk farklıymış.

Adamın karısının pembe donunu giydiğine sen inandın yani öyle mi?
kocamı pembe donun içinde düşündümde hemde benim donum
allah esirgesin
ben ona kesinlikle inanmadım dediğin gibi dayı yeğen bunu oturup konuştu mu gerçekten yani imkansız
adamın kendi beyaz donu içine karışan renklilerden pembeye boyanmıştır eğilince sırtı açılmış yeğen pembe don görmüş kendince yorumlamıştır

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…