Kardeşim zaten her şeyi yemez babam gibi yemek seçer,arada patates de kızartıyor kendine canım yılardır yumurta yemiyor genelleme yapmıştım
olaya gelin olarak değil de insanca bakınBen olsam kesin yapardim da, normalde evde yemek yapmiyorsam niye yapim yani ama. Kaynanalar da habersiz falan hastayim diyip kendine baktirmaya milletin evine gidip yerlesmemeyi ogrensin. Cok lazimsa oglu yemek soylesin, kimsenin gelinden boyle bisye beklemeye hakkı yok
Bakın koydum aşağıya. Başta tepki aldınız ve haklı çıkmak için bire bin kattınız bence. Önce çocuğu aç bırakmıyor deyip sonra çocuk bisküviyle güne başlıyor demenizin başka açıklaması olamaz. Başka birçok çelişkiniz de var ama şu an yazmaya üşendim gerçekten hiç inandırıcı değil anlattıklarınızÇocuğu aç bırakmıyor demedim aç birakiyor da demedim nerede var alıntı yapın lütfen
Oglu aç bırakmıyor.
Çocuk 1.5 yaşında ve güne bisküvi ile başlıyor desem abartmış olmam.
büyük ihtimal beyazlara kırmızı veya pembe çamaşır karışmıştır boyanmıştır pembe olmuştur o pembe çamaşırın gelinin olmalığına yemin edebilirim ama ispatlayamamÖnden sorun değil mi asıl erkeğin kadın iç çamaşırı giymesi?
Önü mü büyümüş oturmaktan yoksa? E
Evet çok garip geliyor herkese ama ben de ilk kez görüyorum böyle şeyleri..Yalan diyen var neden yalan söyleyeyim vaktini burafa cevap yazmaya ayirayim psikopat miyim başka derdim mi yok,isterim ki ailede birbirimize saygılı olalım.Inanmazsin belki ama
Cidden var boyle insanlarbenimde bi tanidigim
Aynen boyle sabah aksam
Kocasina yumurta yapar..ben herifin karisini cok sevdigi icin bisey demedigini dusunmusdur hep
tövbeler olsun .Kardeşim geline hiç laf söyletmez.Grcen yaz yeğenim vardı bizde, demisti ki anneanne dayım pembe külot giyiyor,annem çok kızmıştı temiz külot bulamayınca gelinin çamaşırını giymiş,ya bu kadarı çok ama kardeşim yine de yeğenime kızdı
Gelin kendisi aman anam canım anam diye yağlayıp ballayip ısrar kıyamet çağırmış. Bağ bahçe işleri yaptırmak için herhalde kadın gelince de yüzüne bakmamış olay oymuş. Kadın bunların evinde hastalanmış. Hem uzakta oturuyorsa kayınvalide gelip birkaç gün çocuğunun evinde kalamaz mı? Bunda yanlış bir şey yok bence.Ben olsam kesin yapardim da, normalde evde yemek yapmiyorsam niye yapim yani ama. Kaynanalar da habersiz falan hastayim diyip kendine baktirmaya milletin evine gidip yerlesmemeyi ogrensin. Cok lazimsa oglu yemek soylesin, kimsenin gelinden boyle bisye beklemeye hakkı yok
Ya anacım bu adam önden kadın çamaşırı nasıl giyecek?büyük ihtimal beyazlara kırmızı veya pembe çamaşır karışmıştır boyanmıştır pembe olmuştur o pembe çamaşırın gelinin olmalığına yemin edebilirim ama ispatlayamam
teknik olarak erkekler kadın çamaşırı giyemez araya kaçar rahat edemezbimde 15 tl ye boxer satılıyor temiz çamaşırı yoksa gidip alsaymış yani pes hadi makinayı çalıştırmayı bilmiyorsa bile
Annem de iki tatlı söze kanıyor oğlu,biraz sağlar ana oğul..gelin mesela kendi annesi ona bisry alsa övgüler yağdırir sosyal medyda ,annem yapınca ses çıkmaz,annem saf bunlari görmez kötü düşünmek istemez korkar kötü düşünmeye çünkü gelini kendine değer veriyor diye düşünmek istiyor..bu da kendi kocasından (babam) görmediği değersizliklerun bir sonucuTüm sene görmediği kim diyor? Ve ağirlanacaksa, oğlu ağirlamali. Ve hastada gidilmemeli.
Eh yani! Şimdiye kadar kvde o evde istendiği şekilde ağirlanmamiş, ama whatsapp fotosu olarak koyuyor öyle mi?
Konu sahibi yumurta olayini anlatti. Bence o gün kadin işleri yetiştiremedi ve "bir yumurta kirip yeriz" demiş. Tabi bu kv'de için hemen dram oluyor. Pipili oğlu her gün yimirta yiyoo oldu olay.
Konu sahibin bir dediği, diğerini tutmuyor gerçekten ama haalen bu cinsellik olayini çok merak ediyorumPurpplee Bu gelin cinsel hayatini nasil annenle paylaşiyor?
Konu yerine niye beni alintilayarak cevap verme geregi duydugunuzu pek anlayamamis olmakla birlikte, kisa cebabim; siz oyle yaparsiniz, ayni fikirde olmak zorunda degiliz sanirim. Ben pratikteki "ev hanimi" denen role hepten karsiyim zaten, "ev kizi" denen anlamsizliga da mesela.Evet böyle bir mecburiyeti var. Eşim dışarıda ben evde çalışıyorsam ev hanımı olarak, yemek yapmak zorundayım. Evi temizlemek zorundayım. Eğer böyle bir rol istemiyorsa dışarıda çalışmak zorunda. Yoksa afedersiniz bunun adı embesil gibi yaşamak oluyor. Kimse kimseye bakmak zorunda değil.
Gerçekten bu kadarına da pes diyorum,ne yani ben bodaniyorum diye herkes boşansin istiyorum öyle mi ? Kalbinizi bir gözden geçirin isterseniz bu kadar söylüyorumOk ama farketmiyor, bu durum hep boyle oluyor.
Kadinlar once annesini, kayinvalidesini evlerinden cagiriyor, sonrada her tatilde ve evde oldugunda kafa dinlemek icin buyukler hemen biyere gitsin istiyorlar, genelde de diger kardesler oluyor tabi bu.
Ama bunun icin oncelikle kardesle anlasmak gerekir, her tatilimde , lafa dinlemek istedigimde annemi size gonderiyim mi diye..
Gelinin kendi kucuk cocugu da varmis, hastayken kadini kabul etmek zorunda degil.
Ayrica kimse baskasinin aile dinamiklerine karisamaz, misafir umdugunu degil buldugunu yer demisler, anne begenmiyorsa kendisi yapsin.
Hastayim gelin bana baksin diye gidilmesi hos degil.
Ayrica konu sahibinin kesinlikle abarttigini dusunuyorum. 6 yildir koca ya yumurta yiyormus ya biskuvi. Evdeki cocuk da biskuvi yiyormus. Boyle olsaydi hastalanip ölürlerdi yani, boyle bisey olabilir mi?
Konu sahibi kendisi bosandigi icin, ve belki kocasi ondan cok sey bekledigi icin heralde istiyorki butun erkekler karisina kotu davransin, davranmayani gorunce de uzerine katarak abartarak anlatigini dusunuyorum.
Yoksa anne sen yemek yap o zaman, ya da kardesime soyle, olmyyorsa da gel bana hadi der gecer. Bu kadar buyutucek, buyutmek isticek, hepimiz bir olup geline beddua etmemizi beklicek bir psikolojide resmen ve bence bu normal ve hak verilesi bisey degil...
Kadin buradan hasta gitmedi,siz anlamıyorsunuz ki..orada hastalandı,o evden kaptı,orada yaşayan ev halkından ve gelinin ailesindenKuzum anlama yetiniz mi zayıf. Sizin gitmenize gerek yok anneniz neden yanınızda değil hasta kadın bırakılıp niye şehir değiştiriliyor şartlar böyle iken.
Kadın erkek olarak bakmıyorum ben ama yemek yemek hayatın devamında gerekli olan birşey. Kadında çalışmıyorsa yemek yapmak onun görevi evet. Evde çocukta varsayılan ve yapmıyorsa o yemeği tercih değil acizliktir bence. Konuda kıskançlık duyulacak birşey göremedim o yüzden.Konu sahibi gelin icin surekli bir eli yagda bir eli bagda, cok rahat, kardesime de lafini geciriyor onu tatli sozlerle kandiriyor deyip durdugu icin evet acikca kiskandigini dusunuyorum.
Acziyet baska birsey tercih baska birsey kadin yapmayi tercih etmiyor olabilir. Bizim toplumumuzun genelinde kadinin yemek yapmamasi tuu kaka oldugu icin , yapmadigi halde el ustunde tutulmasini sindiremiyor resmen. Yoksa konu annesinin acligi degil.
Ayrica konu sahibine de tam olarak inanmadim, yok cocuk biskuviyle yasiyormus da , yok kocasi sadece yumurta yiyormus da, yok temiz kilot bulamayip karisinin kilodunu giyiyormus da. Yani evlerinde hergun yemek pismiyor olabilir ama bu kadarina da inanmiyorum. Bu da benim fikrim.
Ben şunu iyice anladım bu konuyla ki gerçekten kültür gelenek görenek farkı çokmus burada.Herkesin misafire aileye yüklediği anlamlar ,kişiye yükledigi sorumluluk farklıymış.Oğlu baksın diye bir mantık var mı. O zaman adam da karısının annesi babası gelince eve bir ekmek dahi almasın. Eş olmak ,aile olmak böyle birşey değil. Misafirin önüne, kırk kat yabancı da gelse bir tas çorba koyarsın.
Ha konu sahibinin annesinin yerinde olsam böyle muamele gördüğüm evde kalmaz geri dönerdim . Bir daha da gidip kalmazdim
Adamın karısının pembe donunu giydiğine sen inandın yani öyle mi?Yemek gibi temel birşeyi yapmayan, diğer şeyleri de yapmayabilir şaşırtıcı gelmedi bana.
kocamı pembe donun içinde düşündümde hemde benim donumAdamın karısının pembe donunu giydiğine sen inandın yani öyle mi?
İroni yapmış benceizin alamıyordur belki tahin helva.
Her kurum hadi annen gelmiş çık izine demez ki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?