• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir gelin konusu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Taktiği şu : Yağlıyor güzel güzel herkesi,kimseyle arayı bozmuyor.Annecim babacim size ben bakarım kimselere bırakmam diyor,canım hocam diyor koca yemek sorunca da aşkım napim annem beni çağırdı sohbet ettik kalkamadım diyor
woww çok politik, hepimize ders versin :KK48:

Konu sahibi gel buraya !!
YEDİRTMEM SİZE GÖRÜMCEYİ !!! 🔫🔫🔫
Feministler ve görümceden çekenler toplanmış 😁 Bunlsri yapan kız kardeşim de olsa aynı şeyleri söylerdim oysaki

Kayınvalidenin bi prob yok, gelin bahçe işine yardım İçin aramış, KV nin profil fotosu gelinin fotosuymuş. Aslında görümce anneyi kaptırınca kıskanmış
Yok be 4 yıldır değişmiyor o foto hiç takmam yeter ki diliyle annemi kirmasin ezmesin kullanmasin değer versin iyi olsunlar öyle biri değilim ben
çocuğu varmış ona birşeyler hazırlıyormuş yani gelin aslında yemek yapıyor ?
belki çok çeşit bilmiyordur hep aynı şeyleri yapıyordur kardeşinizde ondan usandığı için kendiside yapmaya üşendiği için atıştırıp geçiyordur?
Çocuk en son yazın bisküvi ile öğün atiyordu sabahları,devamında zaten bizim evde yiyorllarda aile boyu şimdi durum ne bilmiyorum, hakikaten bunu sorarım anneme ne yiyo cocuk diye..
Cinsel hayatini nasil paylaşiyor? Ahaha pozisyon kritiklerinimi yapiyor ne yapiyor?

Gelini nasil kötüleyeceğini şaşirdin. Kardeşe hiç laf yok ama. Sirf bundan dolayi bile zihniyet belli ve bu konuda team gelin oldum valla
Kardeşime yanasiyormus kardeşim yorgunum olmaz diyormuş birisi bu mesela

Merhaba hanımlar,2,5 yıldır annem babam oğlum ve ben beraber yaşıyoruz.Annemler ogluma bakmak için gelmişlerdi, Haziran'da gidecekler çocuğu kreşe vereceğim.Annem çocuğa bakiyo ben de ona sigorta ödüyorum.Babam işsiz ve 3 yıldır herhangi bir geliri yok,onlara bakıyorum,annem ağustosta emekli oluyor.

Gelelim mevzuya : Bizim bir gelinimiz var x olsun adı.İyi anlaşırız,annem kızı gibi görür biz de kardeş gibi...kırıcı değildir, küsmez vs fakat evde asla yemek yapmaz.Ayak üstü atistirarak öğün atıyorlar.Kendi ailesinden biri ya da arkadaşı gelecek olsa birden içinden bir aşçı çıkar ve sosyal medyada paylaşır.Yapinca gerçekten çok guzel yapar,pizza lahmacun vs hele ki..

Annem 15 tatil için oraya gitmisti.10 gündür hasta,grip ilaçları yazmış doktor fakat bişey yemiyor ki ilaç içsin.Az önce aradım sesi yine kötü.İlaclari düzgün içmiyorum ondan iyileşmedim galiba diyor,neyse ben kalkıp biseyler hazirlayim da yiyeyim ilaç içeyim dedi.Yalniz misin evde dedim ,x annesindeydi sabah geldi dedi.Niye yemek yapmiyorsun deyince surat ediyormuş ve yine yapmiyormuş ki evde hasta var.

Eve kv gelmiş, yılda bir görümce gelmiş insan hiç mi umursamaz.Bizi geçtim kardeşim yumurta ile yaşıyor.

Normal mi bunlsr sizce ?

NOT : X ev hanımı, evlendi işi bıraktı, kardeşim asgari ücret ile çalışıyor.Kardesim evde temizlik yapıyor,haki yıkıyor,cam siliyor.
1,5 yaşında bir çocukları var.
Asgari ücret ile ev geÇektirmeye çalışan bir aileden bahsediyoruz.dun gittiğim markette patlıcan 40 kabak 38 .domates 26 tl idi ..bizde tek maaşlı bir eviz ama asgari ücret degil buna rağmen haftanın en az 3 günü kahvaltı tarzı yapıyoruz aksam yemeklerimizi.. kardeşiniz sorun yaşamıyorsa siz de üstünde durmayın derim.

Ha o konuda haklisin, yani 6 yildir olmayan birsey neden birden bire olsun dimi?

Yani kimse kuzu cevirsin demiyor ki.. gorgulerimiz farkli burda bazilariyla bence..

Ya ben inanmadim hic yemek yapmadigina. İsine gelmeyene yapmiyor demek ki. Ayrica her yer video tarif dolu evde hasta var corba yapmak cok mu zor? Gelin aklayacagiz diye absurt absurt yorumlar yazilmis.

Ben bir kere giderim ikinciye gitmem. Karşımdaki bana içten mi davranıyor, işini gördürmek için mi çağırıyor ya da laf olsun diye çağırıp aman gelmesin mi diyor... İlk gidişimde, hadi ikincide anlamasam bile üçüncü gidişimde dank eder. Kim olursa olsun ben ne alırsam onu veririm. Yemek yapılmadığını bildiğim eve gidiyorsam ya kendim yaparım ya da dışarı çıkar yerim kimseden beklemem. Benim evime davetli ya da davetsiz bir misafir gelse üstüne de hasta olsa ben o kişiye bakarım yemek yaparım.
Gelininiz ilk günden böyleymiş. Ama haklı ama haksız, saygılı veya saygısız. Hiç ilgi hizmet olmayan yere gidipte niye kendimi bu duruma düşüreyim ki. İnsan kendi kendini değerli ya da değersiz yapar. Ben annenizin yerinde olsam gider oğlumu torunumu görür, gelinimle de üç beş sohbet ederim, 2 gün kalır 3. gün dönerim geri evime. Gelin de aman gel nolur gel dediğinde içten olmadığını bildiğim için yok kızım sağol derim.
Hiç karışmam aile düzenlerine. Çocuk varsa babası da var. Evde yemek varmış yokmuş annesiyle konuşup babası çözsün o sorunu. Ayrıca çocuğu olan kadının hiç ama hiç yemek yapmadığına inanmıyorum. Ha herkese yapıp benim için yapmıyorsa da bunun sebebini kendimde ararım.
Hizmet etmeyeyim hizmet göreyim istiyor belkide alıştırmak istemiyor tembel ya bildiğin tembel işte

Kardesiniz bebek degil, sizin sorumluluğunuzda da degil. Evde ne yedikleri kimseyi ilgilendirmez. Anneniz hastaysa ve beslenmesinden memnun degilseniz hastayken onda kalmamali oyleyse

Yapmayın hanımlar ya.
Adam asgari ücrete akşama kadar kendini yoruyor eve ekmek götürsün diye.
Eğer kadın da çalışmıyorsa maddi durumları da el vermiyorsa, geçim derdi denen bir Türkiye gerçegiyle de zaten karşı karşıyayız, evinde çocugu da varsa yan gel yat Osman'cılık oynamaya gerek yok.
Kadın da evine bakacak bir zahmet.
Evine k.validesini bag bahçe işleri için çagırmışsa da yemegini de yapsın hep beraber yesinler.
Ne alaka pipili ogluş mevzusu felan.
Burada konu çok farklı.
Ya vi şey diyeceğim
Sen gerçekten böyle birinin varlığına inandın mı?
Bana yanlı anlatılmıi geliyor fazlasıyla bu konu

Gelin evlendiğinden beri yemek yapmayacak
Eş akiama kadar çalışacak bi se dönüp akşam yumurta bisküviyle beslenecek
Bu düzene rağmen çocuk yapılacak
Aynı şekilde o çocuk için de asla yemek yapılmayacak
Kayınvalideye su dahi verilmiyor
Ama kayınvalide profil resmini sadece gelini yapabilecek kadar geline düşkün
Tatillerde koşa koşa kendine su vermeyen gelinin tarlasına iş yapmaya gidecek
Hatta gelinin cinsel hayatını konuşabilecek kadar yakınlar
Gelin büyü yapmış olsa bu muameleye ulaşamazdı herhalde 😂😂

Ya vi şey diyeceğim
Sen gerçekten böyle birinin varlığına inandın mı?
Bana yanlı anlatılmıi geliyor fazlasıyla bu konu

Gelin evlendiğinden beri yemek yapmayacak
Eş akiama kadar çalışacak bi se dönüp akşam yumurta bisküviyle beslenecek
Bu düzene rağmen çocuk yapılacak
Aynı şekilde o çocuk için de asla yemek yapılmayacak
Kayınvalideye su dahi verilmiyor
Ama kayınvalide profil resmini sadece gelini yapabilecek kadar geline düşkün
Tatillerde koşa koşa kendine su vermeyen gelinin tarlasına iş yapmaya gidecek
Hatta gelinin cinsel hayatını konuşabilecek kadar yakınlar
Gelin büyü yapmış olsa bu muameleye ulaşamazdı herhalde 😂😂

İnanin olur. Ayni benim annanem. Gelini afedersiniz bastan asagi sivar ama o pesinde dolanir cocuguna bakar yemegini yapar. Bi kere bile anne dedigini de duymadik kadina. Var yani boyle ender vakalar.

Ya yok yaaa, hiç gördünmü kvdenin profil fotosu kendi doğurduğu çocuklar değil, hatta onlarin doğurduğu çocuklar (torunlar) değilde, gelinin fotosunu koyduğunu? Ne alaka gerçekteen
M mackali61 canım bu soruya sen cevap verir misin fotoyu sana atmıştım

Hizmet etmeyeyim hizmet göreyim istiyor belkide alıştırmak istemiyor tembel ya bildiğin tembel işte
E peki size ne bundan?
Kadin memnun, kocasi memnun.
Begenmeyen gitmez evine, ya da kalkar kendi yapar, ya da disaridan siparis verir.
Sizi ilgilendiren hicbisey yok.
Resmen gelinin rahatligini kiskaniyorsunuz. Ara ara yazmissiniz zaten kardesimi tatli sozlerle kandiriyor diye, siz kocanizi kandiramamis olabilirsiniz, gelininiz yapmis helal olsun deyin gecin, ne bu cekememezlik....

Konuyu da anneye merhametten degil, geline kiskancliktan acmissiniz resmen.
Anneme bahce yaptiriyor, annem ac kaliyor hem yoruluyor diye kiziyorsunuz ama sabahtan aksama kadina cocuk baktirip siz de yoruyorsunuz o ne olacak?
Kapatin bence konunuzu daha fazla batmayin.

İnanin olur. Ayni benim annanem. Gelini afedersiniz bastab asagi sivar ama o pesinde dolanir cocuguna bakar yemegini yapar. Bi kere bile anne dedigini de duymadik kadina. Var yani boyle ender vakalar.
Stockholm sendromu herhalde 🙄

Hadi kayınvalide ruh hastası bu muameleden hoşlanıyor desek
E koca peki?
O da mı ruh hastası? 🤦‍♀️
6 koskoca yıl hiç yemek yok
Temizlik tarif usulü eşe yaptırılıyor
Bi de çocuk yapılmış

Iki haftadir okullar tatil, anneniz de iki haftadir diger kardesteymis. Yani varya hemen anladim ogretmen oldugunuzu ve suan evde oldugunuzu :)
Annenize olan ihtiyaciniz bittigi gibi , nasilsa evdesiniz diye hasta kadini salmışsıniz gelinin başına.

Anneniz de aman onlar cekirdek aile aman damadin huzuru bozulmasin diye gitmis ama acaba gelin istiyor muydu?
Kaynana sizin cocugunuza bakiyor diye gelin sizin her tatilinizde agirlamak zorunda mi kaynanasini? Ustelik bu pandemide hasta kadini kimse agirlamak istemez, yazik degil mi kadinin da cocugu varmis..
Her tatilde biyerlere gonderecekseniz annenizi az yeyin de bakici tutun, dünya sizin etrafinizda dönmüyor.
Ne kadar yanlı, yanlış ve kırıcı bir yorum olmuş.Annemin evi de geline yakın kendi evine gitti yani annrm ama gelin bende kalacaksın illa diye tutturur her defasında.Annem her tatilde hava almaya diye kendi çıkar gider ben onu kimsenin başına atmadım yani, aşk olsun

Ne kadar yanlı, yanlış ve kırıcı bir yorum olmuş.Annemin evi de geline yakın kendi evine gitti yani annrm ama gelin bende kalacaksın illa diye tutturur her defasında.Annem her tatilde hava almaya diye kendi çıkar gider ben onu kimsenin başına atmadım yani, aşk olsun
Keşke anneniz bu muamele karşısında çekip kendi evine gitseymis

İlk gün de aynı son gün de aynı..Ayrıca ısrarla annemi çağırıyor tatiller yaklaşınca..çünkü bağ bahçe işlerini annem yapsın istiyo ama bunu dile getirmiyor.Gunleri sayiyorum saatleri sayıyorum bu gece uyku yok bana diyor yolculuktan önce ki gün dr
annenizle arası o kadar iyiyse anneniz açık saçık da sorabilir isteyebilir
kızım o kadar çağırıyorsun ama bir yemek bişey hazırlamıyorsun
veya çok hastayım bir çorba kaynatır mısın diyebilir

e çocuk hasta olur ama bu sebeple
evde hiç yemek pişmiyorsa anne baba çocuğun midesine yemek yollamıyorsa suistimal oluyor bu
çocuğun temel bakımlarından biri ve en önemlisi gıda sonuçta
Ben de bir çok böyle olaya şahit oldum.arkadaşım 1,5 yaşındaki çocuğuna nerdeyse her öğün hazır mama yedirirdi.yemek yemiyormuş.biri çocuk olmuş 8 aylık ek gıdaya geçmesi gerekirken sadece biberonla besliyordu ve ya 1 yaş mamasını verdiği için alerji olmuştu.her kes çocuğa karşı hassas değil ne yazık ki.

Ben de bir çok böyle olaya şahit oldum.arkadaşım 1,5 yaşındaki çocuğuna nerdeyse her öğün hazır mama yedirirdi.yemek yemiyormuş.biri çocuk olmuş 8 aylık ek gıdaya geçmesi gerekirken sadece biberonla besliyordu ve ya 1 yaş mamasını verdiği için alerji olmuştu.her kes çocuğa karşı hassas değil ne yazık ki.
birkaç kişi daha böyle benzer yazdı ben çok üzüldüm :( resmen suistimal ediliyor çocuk, anneliğin en önemli görevinden biridir çocuğunu sağlıklı beslemek :(

Yok inan ki olmuyor.
O tarz eşler sorun çıkmasın diye idare ediyor yada başa gelen çekilir mantığıyla boş veriyor.
Ama eşinin arkasından memnuniyetsizliğini yada sıkıntısını başka insanlarla dertleşerek paylaşıyor.
Eşim benim hayat arkadaşım.
Bilinçli yaptığı için çıkartıp yere attığı çorabına tepki gösterebilirim.
Ama zaruri bir ihtiyaçsa diğer yandan ayağını da yıkarım.

Diğer yandan kendi ailem geldiğinde daha mutlu olurum yalan yok.
Ama kendi aileme duyduğum sevginin bilincinde olduğum için eşim için ailesinin de aynı özeni hak ettiğini bilirim.
Misafirim oldukları zaman nasıl ki anne babamın en sevdiği yemeği yapıyorsam eşimin ailesi geldiğinde de sevdikleri şeyleri yaparım. Evdeyse eşimde yapar, böyle bir inatlaşmanın hayat arkadaşlığı ve sevgiyle alakası yok bence.

Bir kez hafta sonu anne ve babamla dışarıda işimiz vardı, akşam hep birlikte bize geçecektik.
Ben eve girip en kolay yemekleri yaparım diye plan yaparken bir baktım eşim çorbasından, ana yemeğine, pilav ve salataya kadar hazır etmişti. Hiç haber vermeden bana sürpriz yapmak istemiş. Anne ve babamın o sofraya nasıl mutlu oturduklarını, minnetlerini göstermek için kullandığı sözlere şahit olduğumda inanılmaz onore oldum.
Çünkü orada asıl değer verdiği bendim, ailemde ben mutlu edildiğim için mutlu olmuşlardı.
Kardeşim geline hiç laf söyletmez.Grcen yaz yeğenim vardı bizde, demisti ki anneanne dayım pembe külot giyiyor,annem çok kızmıştı temiz külot bulamayınca gelinin çamaşırını giymiş,ya bu kadarı çok ama kardeşim yine de yeğenime kızdı

Tepki alan konu sahiplerinin kendisine hak verilsin diye olaylara drama üstüne drama katıp abartmasına hastayım ya :KK70:

az önce çocuğu aç bırakmıyor ona yapıyor diyodun şimdi çocuk güne bisküviyle başlıyor diyosun. Yakında abinin açlıktan 50 kiloya düştüğünü falan okuycaz diye korkuyorum
Çocuğu aç bırakmıyor demedim aç birakiyor da demedim nerede var alıntı yapın lütfen

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back