• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir gelin konusu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Alan memnun, satan memnun. Kardeşin dert etmiyor sana mı düştü ki 🙈🙈
Kadın demek ki kocasını böyle yönetmenin bir yolunu bulmuş, bunca senedir ayrılmadığına göre demek ki kadının başka artıları vardır.
Belki kadın yatakta on numaradır, ya da abiniz onun saraylara layık olduğunu düşünüyordur ama sadece asgari ücret kazandığı ve kızı kit kanaat yasattigi için kompleks yapmistir, kendince onu mutlu edecek şeyler yapıp halı yıkıyordur, belki de abinizin cok fena bir olayı olmustur zamanında, kadın 'tamam boşanmam ama sana da hizmetçilik yapmam' diye anlaşmıştır.
Kapısı kapalı bir ev, içinde neler yaşanıyor bilemezsin ki. Bildiğin tek şey 6 yıldır düzenleri bu. Bu da onların hayatı. Yorum yapmak evin dışındakilere düşmez
Eğer ailemize girmişse,iyi günde kötü günde bizi yanında görmek isteyevekse,yeri gelecek maddi destek lazım olacaksa vs pekala bize de düşer.O halde bir şeye ihtiyacı olduğunda aman banane mecbur muyum dusmeseydi kendi kalksın desem olmaz değil mi şimdiden yatırım yapsın iyi kötü günler icin

Benim anlamadığım araları iyiyse iyi anlasiyorlarsa bu durum nasıl oluştu. Bence eksik biseyler var. Ya gelin problemli. Ya da kayınvalide görümce zamaninda bişey yaptılar bu kadına. Allah bilir artık
Genel
Olarak iyi demek ama bu yemek
Konusunu takinti yapmis olabilirler.

normal değil ama onların düzeni öyleyse kimseye de laf düşmez. anneniz yatalak hasta mı kendi yemeğini yapamıyor? bazı insanlar cidden yemek yapmaktan hoşlanmaz. ben de öyleyim. sırf sağlıklı beslenebilmek adına ve oğlum olduğu için yemek yapıyorum ama kalabalık misafir ağırlamak ya da ne bileyim boş vaktimde (ki öyle bir vaktim de yok pek) tatlılar börekler vs asla içimden gelmez, beceremem de zaten. hiç hevesim olmadı. gelininiz de böyledir belki. ha misafir geleceği zaman yapıyor demişsiniz ama o da kırk yılda birdir herhalde. normal rutinde yapamıyordur veya yapmak istemiyordur. sırf bunun için de insan eleştirilmez. her kadın dört dörtlük aşçı olacak diye bir kaide yok. kardeşiniz yumurta yemekten hoşnut değilse kendi yemek yapsın.

o eve bir yardımcı gerek bir enerji bir nefes

acilen gelin kilo vermeli ben söyleyeyim yaşanılan sorunların yüzde 80 kilo nedeniyle
ev işi yapamaması çoğunlukla sağlıksız beslenilmesi

hemen bir endokrine görünmeli kocası bu konuyu konuşsun , ya da yardımcı olun bir aile terapisti çok acil destek

o evde bir çocuk var jet toparlanma lazım kadın depresyonda kilodan da hareket edemiyor ben 2 sene kilolu gezdim 104 kiloydum boyumda 172
çok çok zordu ayakkabımı bile giyerken zorlanıyordum ki aşırı hareketli bir insanım normalde yorulmam
ayakta durmakta zorlanırdım bileklerim şişerdi belim boynum ağrırdı hemen mantı pide yerdim o yüzden

çok sert ve ani şekilde aralıklı oruç yani if+karatay beslenme tipine geçtim 6 ayda tüm kilolarımı verdim
şuan 63 kiloyum ama o kilolu dönemimi unutmadım 1 kilo alsam ödüm kopuyor

inanın hepsi kilodan ... ailesi geleceği zamanda çoğunu hazır falan alıyordur ya da kaç gün önceden başlıyordur hazırlığa o küçük çocukla mükellef sofra hazırlamak kiloyla zaten zor ...ailesine yapıyor dediniz ya ondan diyorum ya da ailesi yardım ediyordur

1.5 yaşında bir kizlari var demişsiniz, peki o ne yiyor? Ben en çok onu dusundum açıkçası🙄

Başka bir mesaja karşılık bir yanitti o yahu 😅 iş bölümü olmalı tabii ki. Zaten daha önce de yazdım. Kardeşiniz hâlinden memnun değilse ayrılacak. Evde yemek yapmadığını bildiği bir karısı var ve annesi hasta. Siz kendiniz yazdıniz yemek yap dediği için günlerce surat astığını. Kadın yapmıyor yemek, zorla olmaz ki? Bu yüzden kardeşiniz düşünecek annesini ve bu durumda aç bırakan kardeşiniz oluyor çünkü gelin yapmıyor. Normal olması gerekeni konuşmuyoruz enteresan bir tablo var ortada.
Ac birakiyor cümlesini değiştirip şöyle yapayim " gelin evde sorumluluklarını yerine getirmiyor annemi hem çağırıp hem kılını kipirdatmamasi da cabası "

Genel
Olarak iyi demek ama bu yemek
Konusunu takinti yapmis olabilirler.
İşte kiziyorum böyle olunca mantıklı olgun insanlar olmak varken bu doğru mu. O bana yemek yapmadı bu bana göz devirdi. Su yan baktı. Üç günlük dünyada takacak sorun edecek birşeyler illa ki istiyor herhalde insan oğlu.

Eğer ailemize girmişse,iyi günde kötü günde bizi yanında görmek isteyevekse,yeri gelecek maddi destek lazım olacaksa vs pekala bize de düşer.O halde bir şeye ihtiyacı olduğunda aman banane mecbur muyum dusmeseydi kendi kalksın desem olmaz değil mi şimdiden yatırım yapsın iyi kötü günler icin
Bacim Mirta Mirta nin sorularina cevap vermen gerek

İşte kiziyorum böyle olunca mantıklı olgun insanlar olmak varken bu doğru mu. O bana yemek yapmadı bu bana göz devirdi. Su yan baktı. Üç günlük dünyada takacak sorun edecek birşeyler illa ki istiyor herhalde insan oğlu.
Haklisin.. yani lafini edecegine gitmemek
Daha dogru, ya da kalkip geri gelmek

Sonucta yeni tanimiyolar gelinlerinin huyunh

Yahu sırf karşıdaki gelin diye, hasta olan kv diye gelini savunmak için bu kadar saçmalamaya veya zorlamaya gerek var mı?
İnsanlık yapıp bir çorba yapmak zor mu?
Komşumuz hasta olunca yemek götürürüz biz
Adı kv diye mi böyle oldu
Evet yaparız muhtelif evhamlı hatun,yedi kat el olsa yaparım ben.. ama yapmıyor işte gelin zorla yaptıramaz ki kimse içinden gelmiyor kadının.. bu durumda kardeşin anneyi düşünmesi gerekmez mi kadın hasta, aç olduğu için ilaç alamıyor.. gelin yapmıyor diye oğlan da yapmıyor. İşten yorgun geliyormuş…hepimiz işten yorgun gelmiyor muyuz, yapmıyor muyuz evde iki kap yemek?

kendi ailesi gelince yemek yapıyor dediniz ya
kardeşiniz demiyor mu onlara yaptığından bize de yap ? diyordur ? demek ki yemek yapabilen biri ,kendi canı ister de yapar insan,
birşeyler havada kalıyor sanki tam oturmayan eksik şeyler var

6 sene çocuğuna bile yemek yapmayan biri kendi anne babasına da yapmaz onlara yapıyorsa eve de yapıyordur
sadece size yapmıyorsa ya annenize karşı bir tepki
ya da kardeşiniz eşine yaptığı yemekle ilgili bir laf söyledi ondan yapmayı kesti heralde
birşey var yani
Dayımın eşi tam olarak böyle. Anneannem 6 senelik evliliklerinde ilk kez evlerine gittiğinde ki onda da yengemiz ısrar kıyamet çağırdığı için gitti, akşamları yemek pişirmemis. Çoğunlukla öyleymiş. Anneannem yemek yapınca da benim işime karışıyor diye tavir yapıp dışarıdan yemek söyleyip ayrı yemiş.

Dayım da tavır gosterince birbirlerine girmişlerdi. Anneannem aman oğlum ben gidip gelmem yeterki siz iyi olun diyip döndü evine. Birdaha da gitmesi oldu. Kendi gelir kalır ,telefonda da çok tatlıdır. Kendi ailesi gelince donatir atar instagrama.

Demek ki sizden o kadar da hoşlanmıyor. Hadi gelin yemek yapmıyor onu anladık el kızına gücenmek kolay abiniz neden dışardan yemek söylemiyor? Çorbadan sandviçe eve her şey geliyor artık. Eşi yemek yapmak istemeyebilir anne onun annesi sorumluluk da onun. Ben oyumu kardeşe kizmaktan yana kullanıyorum.
Asgari ücretle çalışan biri nasıl okadar kişiye dışarıdan yemek söylesin? Annesi, kendisi, kardeşi, karısı toplam 4 kişi 😳

Dayımın eşi tam olarak böyle. Anneannem 6 senelik evliliklerinde ilk kez evlerine gittiğinde ki onda da yengemiz ısrar kıyamet çağırdığı için gitti, akşamları yemek pişirmemis. Çoğunlukla öyleymiş. Anneannem yemek yapınca da benim işime karışıyor diye tavir yapıp dışarıdan yemek söyleyip ayrı yemiş.

Dayım da tavır gosterince birbirlerine girmişlerdi. Anneannem aman oğlum ben gidip gelmem yeterki siz iyi olun diyip döndü evine. Birdaha da gitmesi oldu. Kendi gelir kalır ,telefonda da çok tatlıdır. Kendi ailesi gelince donatir atar instagrama.
yengeniz hasta sanırım :(

bizde de bazı işler eşime aittir ben elimi bile vurmam perde asmak cam silmek koltukları silmek balkonu temizlemek etli yemekleri yapmak alışverişi yapmak çamaşırları sermek temiz mutfak eşyalarını makinadan çıkarıp yerine dizmek eşimin işidir.

geri kalan işleri de ben yapıyorum çoğunlukla da evdeyim

burada herşeyi sadece erkek yapıyor şaka gibi... bunu yapan kadınlara da kızıyorum erkeğe de
hiç normal değil bu kadarına 6 yıldır katlanmak ama demek ki memnun , memnunum demeye çekiniyordur belki kardeşine yoksa niye evli kalıp çocuk yapsın ya ... evlenecek başka insan mı yok sanki değil mi
Geride ne iş kalıyor başka😂😂.şaka şaka..

Değişik bir insandır kendisi. Herkes idare ediyor bir şekilde evde kardeşimizi ,oğlumu bunaltmasin ,kavga etmesin diye
aslında öylesi hayatda bir başına kalmalı idare eden varya ondan da coşuyor , ya gitsin tedavi olsun ya da kimsenin başını yemesin tek kalsın :KK43:
mutsuzluklarıyla herkesi ruh kanseri yapıyor öyle sorunlu insanlar

Çocuk 1.5 yaşında ve güne bisküvi ile başlıyor desem abartmış olmam.

Evet ev hanımı,oğlum ağladığı için uzun yazmadım,bazı şeyler çoğu üye tarafından anlaşılmamış o yüzden..size tamamıyla katılıyorum.Ev hanımı olup elini sıcak sudan soğuk suya sokmamasna onay verip kardeş yapsın demek hiç adil değil..Feministin önde gideniyim ama burada gerçekten objektifim.
Evlilik kardeşiniz ve eşi arasında. Eğer erkek kardeşinizin bir isyanı bir tepkisi yoksa size evde yemek yapmama konusunda laf söylemek düşmez. Bir de hem severim iyidir diyorsunuz hem yemek yapmıyor, evde annem hastayken ilgilenmiyor diyorsunuz. Bal gibi de gıcık oluyor ve sevmiyorsunuz. Bir de bu yemek yapmama olayı yeni başlamamış, yani evlilik yıllardır sürüyor kardeşiniz evliliğe devam ediyor , cocuk sahibi olmuşlar ama si, sanki yeni biseymis gibi şikayet ediyorsunuz. Annenizi bahçe işi yapmak için çağırdı demişsiniz, siz niye anneniz zaten sizin çocuğunuza bakmış aylarca, şu iki hafta dinlen gitme demiyorsunuz. Silah zoruyla gitmedi çünkü, kendi gitti, siz de gitmesine birsey demediniz. Bir de annenizin sigortasını ödüyormuşsunuz, çok güzel bir iş yapıyorsunuz ama şunu da unutmayın bakıcı tutmak istesiniz bunun 2 katını vereceksiniz o da sadece çocuğa bakar , yemek iş yapmaz. Elin kızını eleştirmek kolay, anneniz evde açken ve hastayken erkek kardeşiniz ne yapıyor, dışarıdan yemek bile söylemiyor mu annesi için??

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back