Bir garip ödünç kıyafet mevzusu

Zamanında yediğimizin içtiğimizin ayrı gitmediği bir çocukluk arkadaşım var. Bu arkadaşımla yıllar içinde okul, iş, evlilik vs derken görüşemediğimiz zamanlar olsa da iletişimi hiç koparmadık, birbirimizin özel günlerinde hep bir arada olduk. Benim bir onun iki küçük çocuğu var. çocuklarımızın yaşları yakın ve onları sık sık oynamaları için bir araya getiriyoruz, son 2-3 yıldır önceki yıllara göre daha sık görüşür olduk. Bu arkadaşımın evliliği çok problemli ve kayınvalidesini evinde oturuyor. Geçen yıla kadar kayın validesiyle beraber yaşıyordu ve hem onunla hem görümceleriyle inanılmaz sıkıntılar yaşıyordu, hala da yaşıyor. Üstüne çok ciddi maddi sıkıntılar yaşadı. Kocası asgari ücretle bir yerde çalışıyor ama kazandığını doğru düzgün eve getirmiyor bile, kötü alışkanlıkları filan var. Leş bir tip. Aslında arkadaşımın babasının durumu çok iyi ve babası sık sık erzak yardımı yapıyor ama gene de bu devirde maddi sıkıntılar bitmiyordu haliyle. Bu arkadaşıma ben 2.çocuğuna hamileyken, yani yaklaşık 2 yıl kadar önce kendi hamile kıyafetlerimden iki koca poşet dolusu ödünç verdim. Verirken ödünç olduğunu özellikle belirttim. Çoğu marka ve bir kez bile giyilmemiş ürünler. Şu anda hepsini tekrar almaya kalksam alamam öyle diyeyim, zamanında alabilmişim işte. Neyse arkadaşıma hamileliğinde giysin diye verdim. Sonrasında geri istemedim çünkü ihtiyacım yoktu. Nasılsa ihtiyaç duyarsam, olur da 2.ye hamile kalırsam(ki zaman içinde bu düşünceden de vazgeçtim) isterim diye düşündüm. Dün tesadüfen arkadaşımın dolap hesabında bu kıyafetlerimi satışa çıkardığını gördüm. Çok şaşırdım. çünkü ödünç verdiğimi söylemiştim. Ama bunca zaman geri istemedim diye temelli verdiğimi düşünmüş olabilir. Benim maddi durumum ona göre iyi ama ben de karun değilim sonuçta. Şimdi almaya kalksam bir ton para. Yalan yok satışa koymasına bozuldum. Sizce bundan ona bahsetmeli miyim? Nasıl söylenmeli? Direk ben sana onları ödünç vermiştim diyebilirim elbette ama ihtiyacı vardı da koydu , boşver ses etme nasılsa ihtiyacın yok diye de düşünüyorum bazen. Siz ne dersiniz ?
Ben ses etmem ama biraz da sogurum ve eskisi gibi olmam. Sinirimi çizerim. Madem yakın arkadaşız bu bana yapmaması gereken bir hareket. Ödünç mal sorumluluğu karakteristik bir özelliktir bence.

Benim eski dusuncelerim olsa hic bir sey yokmus gibi davranip naparsa yapsin diyebilirdim. Ama şuanki görüşüm de dümdüz sorardim. Sen benim sana ödünç verdiğim bir şeyi nasıl satışa koyabilirsin. Ki hediye etmis olsaniz bile cok ayip. Burda üzgünüm ama salak yerine konuyosunuz. İstememiş olabilirsiniz kendisi dogumdan bir sure sonra yikayip paklayip verebilir. Resmen çakallık etmiş marka diye paraya çevirmeye çalışmış. Uzgunum ama bu tek yalani dolani olmaz, hayat sartlari herkes icin agir ama bu gidisle kendisi baska alavere dalavere de çevirebilir...

Konu sahibi ne zaman alacaksin su kiyafetleri ve küpeleri ? Vallahi catladik .alırken de benim ödünç verdiğim şeyleri satmaya çalışman yakışmadı de lütfen .sen satmayı bilmiyor muydun ?
Hadi al artikta içimiz sogusun
Konu sahibesi de ağır kanlı çıktı biz çatladık vallahi :KK70:

geri alacağınızı söylemenize rağmen göreceğinizi de bile bile satışa koyması çok çok ayıp olmuş. Benim ihtiyacım kalmadı teşekkür ederim arkadaşım ödünç verdin biliyorum ama senin de ihtiyacın yoksa dolaba koyayım diye düşündüm deyip bir sorsaymış daha iyi olurmuş. umursamaz tavrı da cabası. 🙄

Konu sahibesi de ağır kanlı çıktı biz çatladık vallahi :KK70:
Yaa Er ya da geç alacağımi biliyorum:KK70: özellikle kupenin üstüne yatma gibi bir durum olamaz bunu bildiğim için rahatim. Benim oturdugum yerde birinin dugunu varmis bugun, onun için bu tarafa gelecek arkadaşım. Kendisi kıyafetleri kupeyi sana getireyim dedi. Aksi gibi akşam bi arkadasimiza yemeğe davetliyiz :KK70: :KK70: ama bir şekilde ayarlayip alacağım bu akşam

Yaa Er ya da geç alacağımi biliyorum:KK70: özellikle kupenin üstüne yatma gibi bir durum olamaz bunu bildiğim için rahatim. Benim oturdugum yerde birinin dugunu varmis bugun, onun için bu tarafa gelecek arkadaşım. Kendisi kıyafetleri kupeyi sana getireyim dedi. Aksi gibi akşam bi arkadasimiza yemeğe davetliyiz :KK70: :KK70: ama bir şekilde ayarlayip alacağım bu akşam
Ay al artık nolur 😂😂😂

Biz catladik neler gelecek diye 😂

Allahını seviyorsan bekle al artık bized e yaz
bi senin konun birde sürekli çocuğuna baktırmak isteyen sonr işi mobinge çeviren mağdur bir kız var onun konusu yedi bitirdi bizi
Bence hepsi uçtu yada eksik olanlar olacak ama bilemedim ben sen halen güveniyorsun bu arkadaşına
dur bakalım akşama doğru sorun çıkaracak mı

X