Bir garip evlilik

Bu tarz birseyi bizim ilk zamanlarımizda yaşadık ha şoyle birsey var ne kadar ben rahatsız olsamda hiç eşime bırak demedim ama dememe gerek yoktu sigara icen biriyle hayatımı geçiremicemi biliyordu neyse birgün ablasına gittik balkonda kültablası gördûm eşide sigarayı bırakmıstı dedim aa eniste yeniden mi başladı sigaraya yoo ismail arada içiyor dedi orda ki durumumu tahmin edemezsin nasıl kötü bir durum ki ben bırak dememisim kendi birakmıstı ama bu benim icin yalandı ayrildım dedim bana yalan soyliyen biriyle işim yok 🤷🏼‍♀️
Neyse ki sonra hallettik bilaç senedir de keyif sigarası seklinde açık alanlarda içer ona birsey demiyorum muhattap olmuyoruz o kadar 🤣
hah işte bu , esın de ustune dusenı yapmıs sende o yuzden anlayıs gostermıssın sorun cozmek ısteyen aynen boyle davranır

bu konudakı koca paso yalancı ya , sadece sıgara tıryakısı degıl yalan tıryakılıgı de var

hah işte bu , esın de ustune dusenı yapmıs sende o yuzden anlayıs gostermıssın sorun cozmek ısteyen aynen boyle davranır

bu konudakı koca paso yalancı ya , sadece sıgara tıryakısı degıl yalan tıryakılıgı de var
Zaten ben en çok ona kırıldım oda sadece sakladım yalan soylemedim ki diye savunma yapmıştı ama benim için öyle olmadı ki hala bile 14 15 yıl oluyor laf sokarım yeri geldiğinde 🤣

Üfff gerçekten içim sıkıldı ya bu nasıl bir baskıcılık. Bu nedir böyle. Madem o kadar ilkeliydiniz sigara içen biriyle sevgili olup evlenmeseydiniz o zaman.
Adam tutmuş atmis sigarayı ama bu bir bağımlılık öyle kolay attim bitti değil yani. Sizi kaybetmemek uğruna yalan söylemiş adam. Iciyorum begenmiyorsan kapı orada dese böyle olmazdı.
Şiddet göstermiş ve olay bitmiş artık. Sigara içene dönmem derken Şiddet gösterene nasıl doneceksiniz şimdi?

Hayır evlenirken gerçekten içmeyip yıllar sonra da başlayabilirdi.Ne yapacaktınız hayatı boyunca içmeyeceğine dair Kur'an'a el mi bastiracaktiniz evlenirken.

Bu kadar aşiri hassasiyetiniz varsa açın davayı boşayin.Çünkü asla içmeyeceğinin hiç bir garantisi yok.

Insanlar üzerine baskı yapmak karşımızdaki yalan söylemek zorunda bırakır. Bir insan istediğini yapar, baskıyla buna engel olamaz kimse. En fazla haberiniz olmaz. Sizin de öyle olmuş.
Hani genç kızları ailesi hiçbir yere salmaz da kızlar dışarı çıkmak için yalan söylemek zorunda kalır ya aynısı.

Salak yerine konmak istemiyorsanız, kimseye baskı yapmayın.

Küçük bir olayı büyütüp ne hale getirmişsiniz. Çok üzüldüm. Belki sizin de gergin bir gününüze geldi. Keşke şiddet hiç olmasaydı.

Kizlar eşimle son zamanlarda eski muhabbetimiz asla yok. Çok yoğun çalışıyor. Gece geliyor eve. İşi bilek değil de beyin yoran bir iş. Geliyor zaten uykusu oluyor hic birsey paylaşamıyoruz konuşamıyoruz. Ben evlenmeden önce sigara içen birini istemiyorum dedim diye sigarayı kaldırdı attı.. Sonra evlendigimiz gun ablası sigara içtiğini söyledi. Dünyam başıma yıkıldı. Nasıl gözümün içine bakarak yalan söylerdi. Sonuçta ben ona hemen kaldır at demedim yavas yavaş bırakabilirdi ama o yalan söylemeyi tercih etti. Büyük bir tartışma sonrası bıraktığını bir daha asla ağzına sürmyeceğini söyledi. (Konu yine sigara değildi benim için ama o yine bu yönde söz verdi) Ve 5. Yilimizda öğrendim ki evlendigimiz yıl tekrar başlamış taki ben öğrenene kadar. Gerçekten kolum kanadım kırılmış gibi hissettim resmen beni defalarca aptal yerine koymuş..... hemde ondan böyle bir şey istemediğim halde. Ya evlenmeseydi benimle madem bu kadar vazgeçilmezdi sigarası mecbur değildi ki.... (sigara tiryakisi değil asla dumani içine çekmeyi bilmez bile buna rağmen keyf için verdiği sözü çiğniyor) bosanicam beni aptal yerine koyan adamla isim olmaz kim bilir daha neler gizledin benden dedim. Kavgalar ettim en sonunda seni sevdiğim için benden boşanma diye gizledim dedi. Oturdu ağladı. Tamam dedim ama bak bu kez cidden istemiyorum. Tamam içersem haber veririm sana gizlemicem dedi. Aradan 1 yıl geçti... Dün akşam sigara kokuyordu içiyor musun doğru söyle dedim yok adamlar içti yanımda dedi. Peki dedim 1 yıldır hiç içtin mi . Arada belki dedi. Ciddi misin sen dedim yok ya diye kıvırdı. Ve bu tartışma kavgaya döndü bana vurdu. Oyle kırgınım ki anlatamam. Nasıl bu hale geldik inanamıyorum. Gece evden kovdum. Boşanicam artık bitti dedim. Sigara içmesinden çok daha beter bana vurabilmş olması..... whatsaaptan engelledim bunu yolun açık olsun diyip. Eve gelirse asla almicam eve. Simdi mesaj atmış beni gerçekten bu kadar sevmiyormusun diye... Neyini seveyim beni aptal yerine koyan bi sigara kadar kıymet vermeyen adamı nasıl seveyim. Babam aradı az önce anlatmak istedim üzülür diye sustum.... Ben sustukça bu adam daha da beter olur onu affetmek istemiyorum
Mevzu sigara değil verdiği sözü tutmaması diyorsunuz, sigara dışında sözünü tutmadığı oldu mu hiç?
Konu sadece sigaraysa bu bir bağımlılık, öyle sizin bırak demenizle olmaz, aksine ısrarcı tutumunuz daha çok pekiştirir.. Adamı yalana sürüklemişsiniz resmen.
Şiddet olayına gelince onu bir kere affederseniz bir dahakine daha fazlasıyla karşılaşırsınız, bunun aksini yaşayanı hiç görmedim.

Eşinizi kontrol ettirmeniz gayet normal bir davranış haklısınız.
Kontrol ettirmedim yahu çocuk geldi sigara içiyorlar dedi. Şok oldum emin misin benim eşim içmez git bi daha bak dedim. Annesi bu salak buna inanma deyince çocuk sinirlendi gidip tekrar baktı. 2side içiyor işte yalan mı soylicem dedi.

Benim bir arkadaş var , o da eşine çok baskı yapıyordu. Çok saçma sebeplerden. Adam boşanmaya kalktı , kız kafayı yedi :KK70: çünkü bu tarz sürekli bunaltan kadınlar, iş tersine dönünce direkt değişiyorlar.
Adamı evden kovdum yavrum, tek bir aramasına mesajına dönmedim. Kuduruyor şuan. Eskiden öyle olurdu iş ciddiye binince acaba mi derdim ama simdi nötrüm....

İlk kez kadın dırdırı okudum. Yarım sayfada beni bile boğdunuz kusura bakmayın da. Adam ne çile çekti kimbilir. Ben eşinize kızdım sigara içiyorum diye biri benle evlenmeyecekse hadi evlendi boşanacaksa güle güle derdim kendinden bu kadar ödün vermek gizli kapaklı içmek şiddet niye. Ya çok aşık ya aşırı özgüvensiz

Mantığınız iyi güzel de, o zaman konu sahibi eşinin sigara içtiğini öğrendiğin de “ sen bana söz vermiştin, yalan söylemişsin”diyip gidip açsaydı davayı madem kırmızı çizgisi, valla ben o zaman tamamen haklı derdim.Ama bence konu sahibinin insanı bunaltan bir tarzı var, olaylar bu kadar büyümüş bu yüzden..Az önce ki mesajım da da dedim, eşinin şiddet uygulaması tamamen yanlış bunu savunmuyorum tabiki
O zaman araya birilerini soktu... yalvardı yakardı karımı sevdiğim için yalan söyledim dedi... Günler sonra ikna oldum. Bir daha yapmaz dedim yalan söylemez dedim ama yine aynı...

benmi yanlış okudum , bırakıp 1 yıl sonra yeniden başlalamamışmı.
alıntı Ve 5. Yilimizda öğrendim ki evlendigimiz yıl tekrar başlamış taki ben öğrenene kadar. adam bırakmış , iradesine sahip çıkamamış anladım.
Evlenirken bıraktı biliyordum ama 3 5 derken tamamen başlamış ben 5. Yilimizda öğrendim aslında hiç bırakmadığını.

Gerçekten bilmediğim için soruyorum. Aynı evde yaşayan insandan sigara içildiği uzun süre saklanabilir mı? Hadi üstüne başkasının içtiği sigara sindi diyelim öpüşürken anlaşılmaz mı

Bilmiyorum cidden nasıl bir gerizekalıyım anlayamıyorum... Hep yanımda içtiler yalanıyla avuttu. Oyle guvenmisimki bende.....

Çok basit bir konuyu güç savaşına çevirmişsiniz..dediğim dedik davranarak çileden çıkartmışsınız..yahu yasaklı madde değil sigara bu ..evet sevmeyebilirsiniz ama baskıayarak kalıba sokma çabanız ters tepmiş..yalana sürüklemiş eşinizi
Size vurması elbette kabul edileblecek birşey değil boşanmanız hayrınıza olacaktır

Bu tarz birseyi bizim ilk zamanlarımizda yaşadık ha şoyle birsey var ne kadar ben rahatsız olsamda hiç eşime bırak demedim ama dememe gerek yoktu sigara icen biriyle hayatımı geçiremicemi biliyordu neyse birgün ablasına gittik balkonda kültablası gördûm eşide sigarayı bırakmıstı dedim aa eniste yeniden mi başladı sigaraya yoo ismail arada içiyor dedi orda ki durumumu tahmin edemezsin nasıl kötü bir durum ki ben bırak dememisim kendi birakmıstı ama bu benim icin yalandı ayrildım dedim bana yalan soyliyen biriyle işim yok 🤷🏼‍♀️
Neyse ki sonra hallettik bilaç senedir de keyif sigarası seklinde açık alanlarda içer ona birsey demiyorum muhattap olmuyoruz o kadar 🤣

Tam olarak nikah günü yaşadığım şey buydu... ablası sigaradan konu açılınca ev eşyalarını dizerken içiyordu kızdım dedi... Oysa ben bıraktı sanıyordum......

Adamı evden kovdum yavrum, tek bir aramasına mesajına dönmedim. Kuduruyor şuan. Eskiden öyle olurdu iş ciddiye binince acaba mi derdim ama simdi nötrüm....
Bu grupta okuduğumuz dengesiz adamlar varya siz de onların kadın versiyonusunuz.. Kocanızı evden kovmak ne demek, sorunları medeni bir şekilde çözmek diye bir durumda var. Umarım bu kafayı değiştirirsiniz..

Yalan söylüyor olması beni yıkan.... Beni aptal yerine koyması... Ben Kocam sigara içmiyor derken onun yan odamda sigara içmesi.... Ve 2 3 günde bir içecek kadar tiryakilikten uzak birisi. Bırakmak asla zor değil ama benimle inatlaşıyor.

burdan daralttınız beni. Allah kocanıza sabır versin. ne takıntılı bir hal ya.

X