Bir garip ev mevzusu - içinden çıkamadım destek fikirlerine ihtiyacım var

Kira artış zamanlarında hep böyle bi niyetlenilir sonra üşenip vazgeçilir. Biz de böyle oluyor yani geneli 5 sene önce 950 tl ile başladık kiracılığa şu an 1650 tl kira veriyoruz. Bu süreçte taşınmayı da çok düşündük ama ne bileyim. Çocuğun kreşi vs bence rahatlık çok daha önemli. Taşınma masrafları vs de işin içine girecek. Hem dışarıdan güzel görünse de içine girince masraf çıkarabilir yeni ev bilemezsiniz. Bence taşınmayın. Ev sahibini kafalayın az zam yapsın . Bizim ev sahibi biraz şirret o yüzden artış her zaman yukarı yuvarlamak suretiyle yapıldı.

şimdi ankastre set bu piyasada 1500-2000 tl den aşağı değil.
yeni eve taşınma masrafı en iyi ihtimal 5000 tl
hadi 6000 tl masraf yapsanız aya zaten 500 tl düşüyor. o masrafı amorti edene kadar 1 sene sonra diğer evin kirasına da zam gelecek.
bir de bahçe katı yazın iyi olur ama kışın ısınmama ihtimali yüksek. istanbulda yaşıyorsunuz bir sel, fırtına vs de su basması yaşama ihtimaliniz de çok yüksek. kişisel olarak ben bunu göze almazdım. ki ben ankarada yaşamama rağmen bahçe katlarını düşünmüyorum. İstanbul için büyük risk.
bana bi mantıklı gelmedi.

Eşiniz haklı.Astarı yüzünden pahalıya gelir.Taşınmak da bir ayrı külfet.Üstelik giriş katta oturup memnun olan da pek görmedim.500 lira için değmez.Bunun yağmuru var kışı var yürümek ve servise bineceğiniz yere dolmuşla gitmek size zor gelir zaman geçtikçe.Bence taşınmamalısınız.

Ben taşınmazdım. Evi bahçeli olduğu için istiyorsanız eşinizi bu şekilde ikna etmeye çabalayın. Maddi anlamda size bir katkısı olmayacağı aşikar. Taşınmanın masrafı en az 5.000 TL tutar. Minibüsle çocuğu kreşten almak da mantıksız. 2. çıcuğunuz kreşe başlayınca daha da problem.
Bir de bahçe katının böceği vs uğraşmak zordur.

Taşınma masrafı,elektrik su doğalgaz açma depozito emlakçı bedeli nerden baksan 10.000 tl. Fırın,davlumbaz,ocak 1000 tl hayali bi rakam..
siz ayda 500 tl kar edicem derken daha çok masraf edeceksiniz aslında.. uzun vadede karlı olabilirsiniz belki ama kiralık ev seneye ne olacağı belli olmaz.

Böylesi büyük kararlar verirken (tüm aileyi fazlasıyla etkileyecek bir karar) eşlerin tam mutabakat sağlaması çok önemli. Eşinizi bu konuda ikna etmeye çalışmanızı ilişkiniz açısından oldukça sağlıksız buldum. Eşim böyle bir kararda bana ısrarcı davransa problem olurdu. Bunu da göz önünde bulundurun lütfen.

Bence hiç kıpırdamayin 500lira kar edeyim derken zarar edersiniz taşıma ücreti servis ücreti yağmuru çamuru yok dolmuşu kaçırdım yok kalabalık işlerin oturun bence

bahçe katı ekstra soğuk oluyor, bi kuzenim oturmuştu ordan biliyorum ben oturmadım ama acayip soğuktu, kalan 500 ü yakıta verirsiniz bence çıkın ama başka bir eve o mühitten kreşe yakın bulabilirseniz uygun

Bahçe katları çok soğuk olur yanlız çocukları üşütüp doktorlara dökmeyin sonra o parayı tmm kostu zıpladı diyen derdi olmaz ama kışın acayip soğuk yazın serin olur

Valla ben çıkmazdım evden çünkü bahçe katını sadece siz kullanamayacaksınız anladıgım kadarıyla apartmanın ortak alanı. Mustakıl olmadıgı surece ben tercıh etmezdım.

Kira az diye başka eve taşınmak bana midyata pirince gitmek gibi geliyor. 6000 lira diyorsunuz ama ilk senenin karı taşınmaya gider zaten depozitosu falan da düşünülünce. Ki yürüyerek gitme imkanı var iken yoğun zamanlarda çocukla minibüse binmek bile vazgeçmek için bir sebep. Bunun karı yağmuru çamuru var. Ayrıca ev kirasının bir piyasası vardır her zaman kimse kimseye ucuza ev vermez durup duruken 1800 liraya kira olan bir muhitte yeni ev o fiyata ise ben bir handikap ararım

babam yıllarca emlakçılık yaptı ve hep derdi
aman kızım bahçe katı ve en üst kattan uzak durun
bahçe katı soğuk olur böcek vs tehlikesi daha çoktur bana göre
bilemedim souv hayırlısı inşallah

benim kafama yatmadı nedense git gel arabayla bırak sonrasında bir sürü masraf olacak davlumbaz fırın en uygunu şu anda 3 bine yakın ve depozitosuydu nakliye ücreti abonelikler yılda biriktireceğin 6 bini alır götürür bir ayda haberin olsun hem sen çıkınca senin daireyi en az kaç liraya kiraya verecek bu adam eğer ki 2100 e falan verecekse bence çıkmayın derim

Bu ara bizimde derdimiz bu bızdede esim evi degıstırelım ben kıpırdamayalım diyorum. Sırf tasınma masrafı VS yuzunden. Kiraya 250 lira zam gelince esim delirdi 4. Kat ama rutubetli bir ev.ve yakında 2. Bebek geliyor rutubetli evde buyumesın diyor esim. Haklı da ıs yok guc yok kenarda bırıkmıs yok. Hamileyim ıse giremiyorum. Esimde yenı ıs yerı actık henuz kendi masrafını karsılıyor. Bıde kıra baska evler daha pahalı bıde uste para odeme var. Bızımkı tamamen delı sacması Rabbim gönlünüze göre versin inşallah

Vallahi kimse soylememis ama giriş katlarinin bir de gider sorunu var. Yeni yapılan evlerin ustaliklari ortada. İnanın mutlaka tikanacaktir. Ve aşırı rezil bir durum bu. İsinmamasina katılıyorum .güneş almaz katılıyorum.
Ben tasinmazdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…