Ah bir de eşim ikna olsa ben anlayamıyorum...
2 sene sıkalım dişimizi ev alalım diyor... Şu anda 100 bin kredi alsan, 300 bin geri ödemesi var.
Nereye ev alınıyor, sanırsın 2 sene sonra gökten bir refah inecek ülkeye, 100 alıp 50 ödeyeceksin...
Çocuklar büyüyor... Büyüdükçe dert artıyor diyorlar ya, işte aslında o dert değil, masraflar gerçekten artıyor.
1 oğlum kreşe gidiyor, diğerini ilerde mahrum mu bırakacağım kreşten? Onun da düzgün bir eğitim başlangıcı yaşamasını isterim şahsen... Onu da ilk oğluma sağladığım imkanları sağlayarak büyütmek isterim...
Ama bunun için de masrafları azaltmak, daha çok kenarımıza birikim yapmamız şart.
Merkezi bir yerde oturduğumuz söylenemez, ama oturduğumuz yer ulaşım ve etrafta bulunan imkanlar açısından güzel bir yer ve göçmenlerin bulunduğu bir nokta.
Malesef bizim ev sahibimiz tok, zengin bir şahıs kendisi.
Anneme yakın oturmak için bu taraflara geldik, (uzun hikaye).
Bulunduğumuz bölgede kiralık daire ve temiz daire bulmak zor, sebebi de göçmen mahallesi çoğu kişi yer sahibi.
Kiralık daire yok, var olanlarda gerçekten küçük daireler, bahçe katı dairelerde bakımsız ve kötü haldeler.
Ve inanın kiralar artık her yerde yüksek.
Öncelikle sıfır yeni yapılarda bahçe katları pek problem teşkil etmiyor.(rutubet, akma vs.)
Bahçeden böcek vs. Gelmesi o da çok yoğun olmaz ben en üst katta oturuyorum cam açıkken burayada tuhaf tuhaf böcekler uçuyordu yazın.
Kiranızın 1900e çıktığını burayla da 1200e anlaştığınızı varsayarsak 700 Tl fark oluyor. Bu çok ciddi bir rakam sizi oldukça rahatlatıcak bir nefes alıp biraz ailecek sosyal altiviteler için bile kullanabiliceğiniz bir rakam ortaya çıkıyor olacaktır.
Eşinizle konuşup en azından görmesi için adım atmasını sağlayın, sonuçta siz çalışan insanlarsınız önemli olan çocuklarınız bunu benimserse ikna olacaktır.
Malum şartlar zor ama Allah size de güzel kapılar açaın ev sahibi yapsın bir an önce umarım. Hakkınızda hayırlısı.
eşin bu konuda ne kadar gerçekçi bilmiyorum ancak onun tarafındayım. .
bizimde taşınma durumumuz var..
oturabilecegim daire en kotu bolgede 1200 5 senede zamlarla 90 bin eder gelisime acik biyer ve is acisindan o bolgeyi seçtim yazik havaya gidecek onun yerine bu miktar bankaya gitsin daha iyi biraz pesinat ayarlayıp ev almaya bakin bence
Ben de çocuklar için aynı düşüncelerle bahçe katı daireler gezdim. Ama hepsinde rutubet vardı.Teşekkür ederim yorumunuz için.
Bodrum kat evet zor ve ısınma zorluğu olabilir doğru diyorsunuz.
Ancak yeni bina ve mantoloma olan bir bina olduğu için ısınma sorunu olmayabilir düşüncesindeyim.
Tabii bu gidip bakılarak anlaşılacak bir durum.
Minibüs mesafesi o kadar abartılacak bir mesafe değil gerçekten.
Ayrıca büyük oğlum uslu bir çocuk olduğu için ve minibüs vs. toplu taşımaları da seviyor.
Ona bir macera gibi geliyor. O açıdan bakınca çok bir zorluğu yok.
Biz de bu hafta yuksek giris bir kira buldum. Eski kira ile 500 lira fark var arada. Tasinma tahmini 1000 lira tutar. Elektrik su dogalgaz v.s. de var ama eskisini kapatinca onlarin parasi gelecek. Depozito ve komisyonla birlikte 3000 gitti. Tahmini 4000 lira masrafimiz var en az. Ilk yil bu aradaki farki odemis olucaz ama deger diye dusunuyoruz. Kucuk kizimiz var ve bahcede oynamasi hicbir seye degisilemez bizim acimizdan. Bugunler bir sekilde gececek. Ama yasanilanlar kalacak. Mantaloma iyiyse rutubet olmaz ama biraz da sans isi. Yasamadan bilinemez. Bocek konusunda ise bahceyi ilacladiklarini dusunuyorum. Icinize ne siniyorsa onu yapin. Esinizin de icine sinmesi onemli. Sonra en ufak olumsuzlukta başınıza kakabilir. Gonul ev almak ister ama dediginiz gibi fiyatlar ucmus. Mecbur kiraya devam. Esiniz ikna olmuyorsa huzurunuz icin bu konuyu bosverin. Oluyorsa da taşinirsiniz. Kistas mutluluk olmali bana gore
Ben de çocuklar için aynı düşüncelerle bahçe katı daireler gezdim. Ama hepsinde rutubet vardı.
1 yıldan sonra topraktaki nemi çekiyor evler. Duvarların hepsinin boyası kalkmıştı. Ve boyalar nemi kusmuştu.
Bayrampaşadasın sanırım. Ben o evi tutmazdım. Karanlık olur nem olur kasvetli olur. Bahçeden böcek gelir yağmur yağar su basar. Dezavantajı çok.Merkezi bir yerde oturduğumuz söylenemez, ama oturduğumuz yer ulaşım ve etrafta bulunan imkanlar açısından güzel bir yer ve göçmenlerin bulunduğu bir nokta.
Malesef bizim ev sahibimiz tok, zengin bir şahıs kendisi.
Anneme yakın oturmak için bu taraflara geldik, (uzun hikaye).
Bulunduğumuz bölgede kiralık daire ve temiz daire bulmak zor, sebebi de göçmen mahallesi çoğu kişi yer sahibi.
Kiralık daire yok, var olanlarda gerçekten küçük daireler, bahçe katı dairelerde bakımsız ve kötü haldeler.
Ve inanın kiralar artık her yerde yüksek.
Ankastre Ocak, fırın, davlumbazı 1000 liraya bulabilecek misiniz? Daha çok tutar diye düşünüyorum.
Servis ve kreş için ekstra minibüse binmek vs. bana zor geldi. Bir de taşınırken eşyaların yıpranma payı var. Bodrum katı da soğuk olabilir, iyi araştırmak lazım.
Sanırım ben olsam taşınmazdım.
İnşallah gönlünüze göre olur.Bir arkadaşım 5 senedir bahçe katı dairede oturuyor ve inanılmaz rahatlığından bahsediyor.
Onun da dairesi 3+1. Bir odası karanlık.
Benim baktığım dairede karanlık oda yok.
Isınma konusunda evet, ısıtmak normal ara kat daireyi ısıtmaktan daha zor.
Ancak arkadaşım hiç rutubet yaşamadı, evini biliyorum ve sürekli görüşüyoruz.
Farklı problemleri oldu, ama daha eski bir daire, fakat ev kendilerinin olduğu için zamanla bir çok yerini yaptılar.
Şu anda ev çok daha güzel halde.
Ama benim baktığım daire sıfır daire, o yüzden de biraz daha gönüllüyüm.
nerde oturuyorsunuz bilmiyorum ama bence her sehirde butceye göre ev var.Ben de diyorum ki, ev almak bizim için hayal.
Şu an kredi durumları ortada, benim zaten o kadar peşinatım elimde olsa, çoktan eve girmiştim.
Ama şu anda ev alabilecek ne durumdayız ne de konumda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?