Bir garip dolandırıcılık hikayesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Lanet olsun merhametime diyormus, merhametten vermıs
Yaaaa bak şimdi merlin fakirdi bir ejderhası var. Arthur’a nasıl yardım etsin. Garibim ne hallere düşmüş. Karısıda demek ki malı mülkü sarayı aldı elinden bunu dımdızlak bıraktı. Kenafir gözlü karı yaptı çocuğu aldı sarayı bak çocuk orda burda para diye dileniyor

ne demiş ünlü düşünür sülün osman ben kimseyi dolandırmadım. kısa yoldan menfaat sağlamaya çalışan, emeksiz zengin olmaya çalışanları üttüm...

Ya bunca zaman 35 bin gonderen Bırak 20 bin de göndersin.
Bu arada cidden merak ettim. Karşı taraf mi "seni savcılığa veririz" demiş?? Korktuğu bu mu?
Çok anlaşılır yazmamissin çünkü. Gelen gemide ne olacakmış? Bu kadının ne belgesi onlarda olabilirmiş ki?
Ucundan kıyısından cevaplarsan mutlu olurum
Netflix'te nobody's fool isimli bir film var. Film genel olarak sıkıcı ama içinde ilginc bir kısim var. Bir program internet aşklarının gerçek insanlar mi yalan mı olduğunu araştırıyor. Sana çok mantıklı gelen aşk hikayesi çevrene 'lan acaba?' dedirtirse eşin dostun bu programa ulaşıyor. Onlar da siz konusurken adamın bağlandığı yerden falan bir şekilde ulaşıyorlar.
O filmde de denizin altinda petrol sondaji gemisinde çalışan bir internet aşkı vardı kadının, hesapta bu yüzden videolu bağlanmaya falan katılamazdi.. bu programla bir yıldır bir hayalete aşık olduğunu öğrenmişti.
İnsanoğlu kanmaya çok meyilli ya, hele de konu sevildiğini sanma olunca

Yahu bu internetin en eski dolandırıcılık numarası, nasıl düşmüş buna?
Kendini Nijerya prensi diye tanıtıp para isteyenlerin bir başka hali. Nijerya bildiğiniz devlet geliri kalemi olacak kadar para kazanıyor bundan. 1000 kişiye olta atıyorlar olur da biri tutar diye.

Şimdi herkes spam kutusuna baksa üye bile olmadığı Amazondan gelen mesajları, hakkınızda dava açılmasın tıklayın diyen spamları, kendini tanıtan “ünlüleri” görür.

Hayır mahkemeye gidip ne denilecek?
“Ben internetten rastgele tanıştım kadından para istedim, gönderdi, devamını göndermiyor, ıslak imzalı bir kontrat falan elbette yok yine de hapse atın mı?”

35 bin liranın üstüne su içsin, yurtdışı kaynaklı ise geri alması çok zor.
Yazık, çok yazık.

Bende tam anlayamadım sanki eksik anlatım var gibi arkadaşın hakkında tutuklama emri çıkarcaklarmış yada evraklar varmış diyor

Çocuk:
Radyo/cem karaca/tamirci çırağı

Bende tam anlayamadım sanki eksik anlatım var gibi arkadaşın hakkında tutuklama emri çıkarcaklarmış yada evraklar varmış diyor

Neyin evrakı kendine silkelenip bir gelsin.
Dolandırıcıların klasiğidir, “evine polis getireceğim, bak kapına gelecekler kelepçe takıp götürecekler vb”. Bildiğiniz standart cümlelerini sıralamışlar. Zaten bu yöntemle para alabiliyorlar, önce şeker sonra sopa.

Bunu yazana kadar gerçek polise gitsin, ikinci cümlede gözlerini devirmeye başlar.

Millet bankayla resmi kredi anlaşması yapıyor imzasını atıyor takır takır ödemiyor yine de tutuklanmıyor biraz mantıklı olunsun.

Geçersiz saçma sapan birşeylere tamam bakarız demiştir, geçerli kontrat sanıyordur.
Avukatı ile görüşsün.

Hani yabancıydı bu kişi? Nereden Türkiyenin mahkemesine gidecekmiş? Karşıdakinin hangi ülkeyi bırak hangi kıtada bile olduğunu bilmiyoruz şu anda.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…