- 19 Mayıs 2020
- 46.210
- 206.462
Anlıyorum, ev almak kolay değil. Ama yapacak birşey yok, bu kadar takma manyak olursun. Hiç yoktan borcun kalmadı.Allah im çıkarsın. Şu evime üzüldüğüm kadar hicbirseye üzülmedim biliyor musun? Maddi değerine değil içindeki emeklerime. Duvarlarını, kapılarını, balkonlarıni, dolaplarını daha yeni boyamistim hemde ne hevesle
Sordum kusurmuş. Üstelik bu kredileri yüzünden evin kredisini ödeyememis.ve ev gitmiş ben parasını verdiğim halde. Öyle dedi avukat.Haberin olmayan kredileri avukata sor, eşten habersiz bu kadar kredi çekmek kusur diye biliyorum.
Öyle artık sağlık olsun diyorum. Yine alır yine yaparim istediğimi sundan bir kurtulayımAnlıyorum, ev almak kolay değil. Ama yapacak birşey yok, bu kadar takma manyak olursun. Hiç yoktan borcun kalmadı.
Alırsın, işin gücün var. O ne edecek o kadar borçla düşünsün şimdi.Öyle artık sağlık olsun diyorum. Yine alır yine yaparim istediğimi sundan bir kurtulayım
Hic üzülmeyin Allah bir kapıyı kapatır diğerini açar.. inşallah Allah size kaybettiğiniz her şeyin daha iyisini versin(tabi ki iyi niyetinizden dolayı).Daha ilk duruşma oldu o benim hastane raporlarımi istedi. Psikiyatri hastasiymisim ve ondan gizlemisim ya. Paşa hazretleri kariyer, para, mal mulk sahibiydi ya onlar için oyuna getirdim onu evlendim. Pis köpek yaa. Neyse benim hastane raporlarim çıktı çok şükür depresyon tedavisi diye ki o da boşanma sürecinde gittim öncesi yok. Ama kendinin gizli kredileri çıktı ortaya, benim ona ev için para transfer ettiğim banka çıktıları, onun evin borcunu ödemediği evraklar. Bı arada evim gitti. Bugün yarın satışa çıkacak icradanHayırlısı bakalım.
Yok yaa kredilerin bir kısmını boşanma davası açıldıktan sonra kapatmış 40 bin civarı kalmış. Ama Allah in izniyle ben kazanirsam bana ödeyecekleri ile birlikte baya zorlanacak inşallahAlırsın, işin gücün var. O ne edecek o kadar borçla düşünsün şimdi.
Allah razı olsun. Rabbim büyük o neyi takdir ederse. Rabbim herkese huzur versin gerisi hallolur.Hic üzülmeyin Allah bir kapıyı kapatır diğerini açar.. inşallah Allah size kaybettiğiniz her şeyin daha iyisini versin(tabi ki iyi niyetinizden dolayı).
Yasananlar size büyük bir sınav olmuş.Hayatta herkesin sınavları var sizinki de buymuş demek ki
Al donuna kadar, almazsan o güçle başka can yakacak, pişman olursun.Yok yaa kredilerin bir kısmını boşanma davası açıldıktan sonra kapatmış 40 bin civarı kalmış. Ama Allah in izniyle ben kazanirsam bana ödeyecekleri ile birlikte baya zorlanacak inşallah
Elimden geleni yapacağım ondan emin olabilirsiniz. Maddiyatta değilim ama yaptıklarının bir bedeli olmalı... Şuan dava benim lehime ama oldu ki farklı sonuç çıktı itiraz edeceğim sonuna kadar gideceğim. Sadece dava ile de kalmayacağım. Sonunda birde alacak davasi açacağım. Ona odedigim.ama ödemediği ev paralarını geri alabilmek için. Alamasam da uğraşsın i..neAl donuna kadar, almazsan o güçle başka can yakacak, pişman olursun.
Elimden geleni yapacağım ondan emin olabilirsiniz. Maddiyatta değilim ama yaptıklarının bir bedeli olmalı... Şuan dava benim lehime ama oldu ki farklı sonuç çıktı itiraz edeceğim sonuna kadar gideceğim. Sadece dava ile de kalmayacağım. Sonunda birde alacak davasi açacağım. Ona odedigim.ama ödemediği ev paralarını geri alabilmek için. Alamasam da uğraşsın i..ne
Aynen öyle. İnsallahhhZaten bu adamdan ancak para alırsan canını yakarsın. Başka türlü canı acımaz
Aman Allahim gercekten film senaryosu gibi, siz gundelik hayatiniza devam ederken esiniz olacak adam neler neler planlayip yapmis... Sizin yerinizde olsam maddi manevi en az zararla kurtulmaya bakardim, mutlaka savasin haklarinizi alin...Merhaba arkadaşlar. 34 yaşında çocuksuz kamuda çalışan bir bayanım. 4 ay öncesine kadar mutlu bir evliligi olduğunu düşünen ama şuan boşanma aşamasında biriyim.5 yıl önce severek evlendik ama karşı tarafın ailesi nedense asla beni kabullenemedi. Aileme verilen sözler tutulmadı, ben daha nişanlıyken diğer gelinle kiyaslanmaya başladım.neyse önemli olan eşim diye düşünerek evlendim herşeye rağmen ama ailesi her daim çocuğuna melekti ama beni sevmediler belli de ettiler her fırsatta. Neyse biz nişanlıyken ortak kredi ile ev aldık o ev kredisi çekti ben kefil.yetmeyince bende ihtiyaç kredisi çektim. Ufak tefek şeylerden kavgalarimiz oliyordu her evdeki gibi ama öyle uzun uzadıya küs kalmadık en fazla bikac saat. Abisi mesela nedensizce benimle konuşmamaya başladı. Esime sorduğumda önceleri senin kuruntun dedi sonraları ise boşver cok mu önemli dedi. Bense hatam varsa özür dilerim dememe rağmen bu küslük devam etti. Abisi gittiğim yerden çıkıyor yüzüme bakmıyordu. Annesi bizde evlenen kız anasına babasina bizim iznimiz olmadan gidemez, sen niye surekli gidiyorsun kardeşlerin ilgilensin annenle diyordu. Ki benim annem tek başına yaşayan 77 yasinda bir kadin. Onların istediği her hafta sonu köye gidip onlarla köy işi yapmam, aldığım maaşı ortaya koymamdi. Ama ben ev alırken kimse beş kuruş vermedi sormadı da. Ama diğer çocuklarına borçsuz ev aldilar. Benimkine bu ayrimciligi bana davranışlarını ne kadar anlattiysam inanmadı. Neyse benim kredi borcum bitince ev kredisinin çift ödenip erken bitmesi için karşı tarafın kredi hesabına para göndermeye başladım. Güya Nisan ayında ev borcumuz bitmiş olacaktı. Ve ben iki senedir çocuk istiyorum kendisi istemiyordu yada korkuyordu bu konuyu benimle konuşmuyordu bile. Ya da planları vardı. Yine bigun çocuk için Dr a gittim gündüz çok iyiydik yazistik konuştuk falan aksam işten geldi boşanmak istedigini, benle kavga etti etmekten biktigini, evet eskisi kadar kavga etmiyoruz ama ben yoruldum dedi. Birsuru daha şey. Bana sevgisi bitmiş, eve gelmek istemiyormus ailesi de arkasindaymis vs vs. Ve sonuç olarak ailesi ortada yok. Kimse arayıp ne oluyor diye sormadı bile ne bana ne aileme. Bir gün sonra avukat aradı beni evin tamamını istedi, bankadaki altınları ve kenardaki kendi birikimimi bana lutfetti. Anlaşmalı bosanalim dedi. Kabul etmedim isteyen o.alsin ceketini çıksın dedim. Evin tamamını istemek ne yaa. Sanki anan baban aldı sana evi. Neyse bir gün sonra bankadan altınları almaya gittim ne goreyim altinlardan kendi düğünde taktıkları 10 bilezik yok. Kasanın açılma tarihini cikarttirdim baktım evlendikten 4 ay sonra. Kafamdan kaynar sular döküldü resmen. Bir hafta geçti aradan polis aradı gelir durumu için. Orda öğrendm ki evin borcu da ödenmemiş. Son iki yıl benim verdiğim ikinci takditı ödememiş son 4 ay hiç ödememiş. Ama ev kredisinden çok daha fazla bir meblağ ödemesi olduğunu.beyan etmiş. Neyse arkadaşlar melek gibi gördüğüm herkesin çok sevdiği bir insan nasıl bu hale geldi. Hem üzgünüm, hem şaşkın, hem kizgin. Seviyor muyum, alışkanlıklar mi nedir bilmiyorum ama psikolojim çok bozuk. Güzel gunlerimiz geliyor aklıma. Dava dosyasına da benm onunla evlenirkrn psikiyatri hastası olduğumu ondan gizlediğini yazmış, hicbiseyden mutlu olmadığımı, annemin bütün ihtiyaçlarını bizim karşılaştığımızi, kardeşlerimin zorla elinden aldığını, kurban etlerini ablsm ve anneme verdiğimi yazmış ki onunkilere gidiyordu. Adam yıllar önceki mesajları saklamış bana karşı kullanıyor, arkadaşına hakaret etmişim, anneme hurma alır mısın demişim, bı restaurantta garsona kizmis söylenmiştim o mesajlarımı, mailime girip banka hareketlerimi almış.bana gönderdiği ciceklerin kart ve faturalarını dosyaya koymuş. Abimin kargolarini aldığını, annemin ilaclarini aldığını. Babası annesi bayramlaşmaya gittiğimde el opturmediler onu yazdım, inkar etmiş onlar kurban kesim alanindaydi diye. Yani hatalarım var melek degilim ama bu kadarini kim hak eder? Yerimde olsanız ne hissedersiniz? Üzüldüğüm ne sizce? Alışkanlık mi sevgi mi yoksa hayal kırıklığı mi?
Onun için uğraşıyorum elimden geleni yapacağım Allah in izniyle. Koca değil düşman almışım. Allah im ıslah etsinAman Allahim gercekten film senaryosu gibi, siz gundelik hayatiniza devam ederken esiniz olacak adam neler neler planlayip yapmis... Sizin yerinizde olsam maddi manevi en az zararla kurtulmaya bakardim, mutlaka savasin haklarinizi alin...
Merhaba arkadaşlar küçük bir gelişme belki ama sizinle paylaşmak içimi rahatlatıyor. İlk duruşmada mahkemeden kredi hesabı var mı diye talepte bulunmuştum. Hepsi mi bilmiyorum ama dosyaya bir baktım 8.ayda evlenmişiz 10.ayin 6 sında ilk kredisini çekmiş, 12.ayin 2 sinde de kasadaki 10 bileziği almış. Haa devamı da gelmiş. Senelerce 10, 15, 20, 22, 13, 7 vs vs toplam 110 bin civarinda tüketici kredisi çıktı. Ve hiçbirinden haberim yok. Üstelik bunlar resmi nikahtan sonrakiler belki de öncesi de vardır ama davayı etkilemediği için dosyada yer almıyormus... Allah im kimseyi sütü bozuklarla imtihan etmesin...
Adam çok afedersiniz hırsız yaa... Aklı fikri paraymis. Benim tek şaşırdığım şey benim ailemin taktiği bilezikleri almamış olması.Artı sizin kredi ödensin diye verdiğinz paralar. E bu adam bu paraları ne yapmış ki?
"sen üç milyar yedi yüz elli milyon. sen, milyar, sen para çekmişsin. sen bu parayı sen ne yaptın?"
Diyesi geliyor insanın.
Endişe etmeyin hakimler bu tür insanlari gayet rahat anlıyorlar.Merhaba arkadaşlarım. Umarım hepiniz iyisinizdir... Bugün ikinci durusmam gerçekleşti. Onun şahitleri dinlendi. Yine iftiralar peş peşe koştu. Ailesine gidip gelmediğim, evime sokmadigim, arkadaşlarıyla dışarı yollamadigim, hatta ailesine bile gitmesini istemediğim vs vs. Mesela abisi medikal bir firmada çalışıyor. Abisi benimle konuşmuyordu ya hatta kendisi ile de konuşmuyordu. Demiş ki ben onunla konuşuyordum ama o benimle konuşmuyordu. Kardeşime sorduğumda da çekiniyor abi diyordu bende ustelemedim vs gibi saçma bir aciklama yapmış. Ailesi evlenirken bize 140 Gr altin vermiş, huzurumuz için herşeyi yapmış ama ben hep uzak durmusum. Benim annem bir süre hastanede yatti yoğun bakımdan döndü. O süreçte bu medikalci ya bir cihaz lazım oldu o cihazı da sigorta ödüyor ama bir firmadan alman gerekiyor. Yazmış ki annesine nefes cihazı lazım oldu cebimden para verdim aldım. Vs vs. Yani bir namusuma dil uzatmadilar. Haa birgün kavgada ona demiştim ki senin gibi kocam yok artık onu kullanmış arkadaşları. Şahit olmuşlar nasıl oldularsa.. 3.durusma Haziran da insallah
Senin şahitlerin ne dedi?Merhaba arkadaşlarım. Umarım hepiniz iyisinizdir... Bugün ikinci durusmam gerçekleşti. Onun şahitleri dinlendi. Yine iftiralar peş peşe koştu. Ailesine gidip gelmediğim, evime sokmadigim, arkadaşlarıyla dışarı yollamadigim, hatta ailesine bile gitmesini istemediğim vs vs. Mesela abisi medikal bir firmada çalışıyor. Abisi benimle konuşmuyordu ya hatta kendisi ile de konuşmuyordu. Demiş ki ben onunla konuşuyordum ama o benimle konuşmuyordu. Kardeşime sorduğumda da çekiniyor abi diyordu bende ustelemedim vs gibi saçma bir aciklama yapmış. Ailesi evlenirken bize 140 Gr altin vermiş, huzurumuz için herşeyi yapmış ama ben hep uzak durmusum. Benim annem bir süre hastanede yatti yoğun bakımdan döndü. O süreçte bu medikalci ya bir cihaz lazım oldu o cihazı da sigorta ödüyor ama bir firmadan alman gerekiyor. Yazmış ki annesine nefes cihazı lazım oldu cebimden para verdim aldım. Vs vs. Yani bir namusuma dil uzatmadilar. Haa birgün kavgada ona demiştim ki senin gibi kocam yok artık onu kullanmış arkadaşları. Şahit olmuşlar nasıl oldularsa.. 3.durusma Haziran da insallah
Bakacağız zaman ne gosterecekEndişe etmeyin hakimler bu tür insanlari gayet rahat anlıyorlar.
Benim şahitler Haziran da dinlenmeye başlayacaklar. Ayrı ayrı alıyorlar ya tarafların şahitlerini olay çıkmasın diyeSenin şahitlerin ne dedi?