bir fikir...

millamiya

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Mart 2015
347
107
merhaba arkadaşlar,
daha önce de konu açmıştım yeni evliyim ve eşim ev işlerinde sorumluluk almak istemiyor diye. o konuda ilerleme kaydettik baya.

ikimiz de çalışıyoruz. bugün akşam çaya arkadaşlar gelecek. ben de dün dedim ki bugün mü temizlik yapalım yarın işten gelince mi. bu başladı ben temizlik konusunda hiç bir şey yapmak istemiyorum çay demliyim onu yapayım bunu yapayım ama süpürme silme bana göre değil dedi. ama benim sana bu konuda ihtiyacım var yoruluyorum dedim yapabildiğin kadarını yap benden bekleme ben senden beklemiyorum bence ev pis falan değil diyor 10 gündür süpürülmemiş eve

ben de süpürme silme tuvalet toz hepsini yapamıyorum tek başıma zaten belimde rahatsızlık var. ben de daha önce çok kavga ettiğimiz için çok üstelemedim gittim uyuyakalmışım.

size sorum bunu güzellikle de kavgayla da çok konuştuk değişmiyor. evi kaç gün temizlemedim eşyalarını katlamadım hiç umurunda değil zaten çok da dağınık. kişisel temizliğine çok dikkat eder ama ev pismiş tozluymuş umursamaz farketmez niye temiz değil demez. dağınıklığı da ayrı bir sorun ben de düzenli olmayı seviyorum kendi kendimi yiyorum ne yapsam değişmedi. ya kendimi helak edeceğim peşinden evi toplayıp duracağım ya da salacağım ben de..
her zaman da kadın alamam ki ayda bir alıyorum zaten. ne yapmalıyım tamam belki temizliği günlere yaysam yorulmadan yaparım ama onun da sorumluluk almasını istiyorum.

biraz uzun oldu ama kusura bakmayın fikirleriniz çok önemli ne yapabilirim..

Kendı esyalarınızı toplayın , eşiniznkılerı toplamayın çamasırlarınıda yıkamayın utusunude yapmayın.Sorarsa da kusura bakma yetışmıyor,sende bırseyın ucundan tut ozman deyın.

inan umrunda olmuyor ona göre gezelim yiyelim içelim yatalım. bu konular açılınca huzurumuzu bozuyorsun diyor

evet ama ona göre daha az yorucu benden 1-1.5 saat sonra geliyor yemeği falan yapıyorum o gelene kadar

Ikiniz de yoruluyorsunuz aslinda. Eger yardimi hic kabul etmiyorsa siz de onun parasindan yardimci bayan alin eve. Bi süre sonra belki zoruna gider ve yardim eder.

Vayyy.. kendimi düşündüm yazdıklarınızı düşününce. ben hiç yardım istemedim. Ama eşim dağınık değildir. Bende çalışıyorum. Eve gelip hergün yemek yapıyorum. haftada bir evi süpürüyorum. toz alıyorum. ablamda eve yardımcı al evi toptan bir temizlesin diyor. hamilesin yorma kendini diyor. bazen öyle oluyor ki, yetişmiyor. daralıyorum.
Ama hiç eşimden yardım istemek aklıma gelmemişti. gerçi yapmaz. Ama hakkını yemeyeyim öyle kendine hizmet ettirme delisi değildir. Belki ilerde yardımcı olur. :)) bunu kendim için diyorum. :)
Size fikir vermedim ama kusura bakmayın. en azından tek değilsiniz onu düşünün. :)

değişmiyorlar canım malesef...şöyle ev işlerinde yardım erkeklere çok özenerek bakıyorum..
ben 5 senedir düzeltemedim artık tükendim bu konuda..benim eşimde silmem süpürmem diyor tamam onu yapmasın ama çıkardığını yerine koysun kirlilerini sepete atsın mutfakğı dağıtmasın birşey yediğinde çöpünü olduğu yere bırakmasın...ya uzun gibi oldu ama okadar basit şeylerki bunlar...
offf bende çok doluyum bu konuda........özellikle son 1 aydır iyice bittim çok ağladım sinirlerim çok yıprandı...
şuan sadece kirlilerini sepete atıyor..benim için büyük bir gelişme..
dağınıklık içinde düzenim var diyor bana..ahh be kocam çok seviyorum seni ama dağınıklığını sevmiyorum

anlıyorum sizi ben de çok ağladım deli oldum artık biraz gelişme gösterdi kendisi. ben de özeniyorum hep ama yetiştirilme meselesi kayınvalidem de çok rahat bir kadın dağınık yani öyle görmüş normal sanıyor ama bana fenalık geliyor. belki bir fikir veren olur demiştim ama iyice umutsuzluğa düştüm

Ikiniz de yoruluyorsunuz aslinda. Eger yardimi hic kabul etmiyorsa siz de onun parasindan yardimci bayan alin eve. Bi süre sonra belki zoruna gider ve yardim eder.
bence gitmez çünkü yakında borçlarımız bitiyor maaşı da kötü değil ama devamlı kadın almak istemiyorum eşyalarımı hor kullanıyorlar zarar veriyorlar acele edeyim derken. istemiyorsan çalışma diyor ev işi yapmak için evde oturcam sanki offf

Haftada bir yardımcı alın eve.
Mutfak masrafı-kira vs hiç bir şeye karışmayın. Bütün ev giderleri eşinize kalsın. Kendi maaşınızdan sadece yardımcının ücreti ve kendi kişisel ihtiyacını ödeyin.

bence isteyin şansınızı deneyin. valla benim görümcem ayaklarını uzatmış suyu bile ayağına geliyor o da hamile.

Denemeden bilemezsiniz ki. Ayrica nasil esyalari hor kullaniyorlar? Uyarmiyor musunuz? Ucretinizdem keserim diyin bakalim nasil da dikkat ediyorlar.

ne biliyim para konusunu çok kullanmak istemiyorum.ama son çare olabilir... maaşım 2500 1500 ona havale yapıyorum o da kirayı aidtı falan ödüyor

Denemeden bilemezsiniz ki. Ayrica nasil esyalari hor kullaniyorlar? Uyarmiyor musunuz? Ucretinizdem keserim diyin bakalim nasil da dikkat ediyorlar.

farketmedim ki ben dolapları düzenliyordum o koltukları siliyordu nasıl silmişse çözemedim çizik çizik koltuklarım geçmiyor da. o gittikten sonra farkettim arayıp desem ne olacak.. eski haline gelemez artık

farketmedim ki ben dolapları düzenliyordum o koltukları siliyordu nasıl silmişse çözemedim çizik çizik koltuklarım geçmiyor da. o gittikten sonra farkettim arayıp desem ne olacak.. eski haline gelemez artık

Kusura bakmayin da siz aman oyle yapsam ne olacak, boyle olsa ne olacak, yardimci alsam para verir yine karismaz ne olacak diye giderseniz esiniz hic yardimci olmaz.
Cok istikrarsizsiniz.
Ne olacagi mi var? Arayip uyaracaksiniz elbet ki bir daha yapmasin. Dikkat etsin..
Sansinizi denemekten neden korktugunuzu anlayamiyorum dogrusu..

kv de öyle ise işiniz daha da zor
benim koca bebek titizdi ama rahatına düşkün oluşundan hiçbişeyin ucundan tutmazdı
annesi ve babası da titiz insanlardır.. birgün hepsinin yanında dedim "ah anne ne titiz düzenli insanlarsınız keşke bende öyle olabilsem.. çalışınca böyle oluyor.. oğlun da hiçbişeye elini sürmüyor.. ev borcu biter bitmez bırakacağım işi gücü
yoksa böyle psikolojim bozulacak Allah korusun.. " gibi konuştum
hemen rengi döndü kp in o günlerden sonra da eşimle bayağı yol katettik
şimdi hamileyim daha da var ilerleme inşallah sizinki de düzelir canım
ama dediğim gibi anneden görseydi daha kolaydı işiniz..

Ne yapabilirler ki eşyaya, başlamadan bu konuda hassas olduğunuzu söylersiniz.

Bir evde süpürme işi erkeğindir bence, ama ısrarla beni karıştırma diyorsa dayatmaya gerek yok.
Yardımcı alma işini haftada bire veya misafir öncesine göre ayarlayabilirsiniz.

Eşinizin yetiştirilme tarzı dağınıksa bu saatten sonra cidden düzelmezi çok zor olur. Ama basit anlaşmalar yapabilirsiniz o etrafı dağıtırken çok yoruluyorsanız eğer eşiniz kıyafetlerini kirli sepetine atsın masayı toparlamakta vb. konularda yardım etsin siz de evin genel temizliğini yapın. Madem ikinizde çalışıyorsunuz haftada 1 hiç olmazsa 2 haftada bir gün kadın gelsin. Şu an size gelen o kadından memnun değilseniz bir başkasını bulun. Evi temizlemeye giden pek çok insan var sonuçta tek bir insan yok elbet bulursunuz. Bir de madem hepsini aynı zamanda yapınca yoruluyorsunuz siz de günlere bölün. Mesela bugün eve makine tutun, yarın yerleri silin, başka gün çamaşırları yıkayın bir başka gün ütü yapın. Ama eşinize eşyalarını oraya buraya fırlatmaması gerektiğini kirlilerini çamaşır sepetine atması gerektiğini masayı kurarken ve toplarken vb. konularda size yardımcı olması gerektiğini söyleyin. Bunun haricinde de çokta canınızı sıkmayın. Ev işi falan ufak tefek şeyler.

Benim annem aşırı derecede titiz bir kadın. Artık bıktım temizlik yapmaktan. En son isyan ettim. Gayette güzel iş bölümü yapıyoruz. O makine tutuyor ben yerleri siliyorum kız kardeşim toz alıyorum.
İş bölümü gerçekten güzel birşey.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…