bir fikir...

Bence erkek evi supursun silsin diye beklemek yanlis. Cunku cogu yapmiyor.
Ben ilerde kocamla boyle sorun yasayacagima her hafta cagiririm bi temizlikci kafam rahat eder.
Esyayi hor kullanan temizlikcide gormedim. Bizede her hafta gelen abla vardi bi kac tanidigimda boyle temizlikci cagiriyor gayet memnunlar.

merhaba arkadaşlar,
daha önce de konu açmıştım yeni evliyim ve eşim ev işlerinde sorumluluk almak istemiyor diye. o konuda ilerleme kaydettik baya.

ikimiz de çalışıyoruz. bugün akşam çaya arkadaşlar gelecek. ben de dün dedim ki bugün mü temizlik yapalım yarın işten gelince mi. bu başladı ben temizlik konusunda hiç bir şey yapmak istemiyorum çay demliyim onu yapayım bunu yapayım ama süpürme silme bana göre değil dedi. ama benim sana bu konuda ihtiyacım var yoruluyorum dedim yapabildiğin kadarını yap benden bekleme ben senden beklemiyorum bence ev pis falan değil diyor 10 gündür süpürülmemiş eve :KK57:

ben de süpürme silme tuvalet toz hepsini yapamıyorum tek başıma zaten belimde rahatsızlık var. ben de daha önce çok kavga ettiğimiz için çok üstelemedim gittim uyuyakalmışım.

size sorum bunu güzellikle de kavgayla da çok konuştuk değişmiyor. evi kaç gün temizlemedim eşyalarını katlamadım hiç umurunda değil zaten çok da dağınık. kişisel temizliğine çok dikkat eder ama ev pismiş tozluymuş umursamaz farketmez niye temiz değil demez. dağınıklığı da ayrı bir sorun ben de düzenli olmayı seviyorum kendi kendimi yiyorum ne yapsam değişmedi. ya kendimi helak edeceğim peşinden evi toplayıp duracağım ya da salacağım ben de..
her zaman da kadın alamam ki ayda bir alıyorum zaten. ne yapmalıyım tamam belki temizliği günlere yaysam yorulmadan yaparım ama onun da sorumluluk almasını istiyorum.

biraz uzun oldu ama kusura bakmayın fikirleriniz çok önemli ne yapabilirim..

Ahh evliliğimin ilk zamanlarında eşimin durumu! Aynı! Anlattıkça gözümün önüne geldi resmen :KK70:
Valla canım ben ilk başlarda bağıra çağıra derdimi anlatmaya çalıştım, anlamadı.
Günlerce eşyalarına dokunmadım.Bıraktığı yerde duruyordu. Birgün gelip bana neden yıkamadın diye sordu. Bende çamaşır sepetinde bir şey göremediğimi söyledim.Bak kendi çamaşırlarım temiz dedim :KK70: O gün bugündür kıyafetler hooop sepete..
Temizlik konusunda da benim yanımda asla yapmaz yorgunum der. Ben işteyken gündüz evi süpürür siler.. İçinden gelmesi lazım zorlayınca geri tepiyor.
Ama bir süre sonra evin pisliği onun da gözüne batacaktır, eşime öyle oldu şimdi de beni eleştiriyor neden süpürmüyosn diye :KK70:

Kusura bakmayin da siz aman oyle yapsam ne olacak, boyle olsa ne olacak, yardimci alsam para verir yine karismaz ne olacak diye giderseniz esiniz hic yardimci olmaz.
Cok istikrarsizsiniz.
Ne olacagi mi var? Arayip uyaracaksiniz elbet ki bir daha yapmasin. Dikkat etsin..
Sansinizi denemekten neden korktugunuzu anlayamiyorum dogrusu..
haklısınız ama o kadar bu konu yüzünden kavga ettik ki ama tabi ki bunun ilacı da yok bir anda geçiversin . hem sabrım tükenmiş hem umutsuzluğa kapılmışım. temizlikçi kadın meselesinin üstüne gideceğim bakalım ne olacak.

inan umrunda olmuyor ona göre gezelim yiyelim içelim yatalım. bu konular açılınca huzurumuzu bozuyorsun diyor
ha tam benim kafadan :KK70:

Ya inan bunun diğer versiyonu da gördüm...eve girer girmez süpüren, topluyan adamlar var..ama aynı adam en küçük toza, kırıntıya tahammülsüz...durmadan kalk evi süpürelim, mutfağı iyi silmemişsin, yatak örtüsü kırışmış....yaptığın işi beğenmez...çekilir varlıklar değil. :KK20:

ha tam benim kafadan :KK70:

Ya inan bunun diğer versiyonu da gördüm...eve girer girmez süpüren, topluyan adamlar var..ama aynı adam en küçük toza, kırıntıya tahammülsüz...durmadan kalk evi süpürelim, mutfağı iyi silmemişsin, yatak örtüsü kırışmış....yaptığın işi beğenmez...çekilir varlıklar değil. :KK20:
eve girer girmez ev süpürse şaşkınlıktan bayılırım oracıkta:KK70:

öyle de iyi değil tabi ama ne olur işin ucundan tutsa ortası yok mu bunların. evlilik kriterlerimde bu hiç aklıma gelmemişti bu kadar önemli olabileceğini düşünmemiştim

Bence erkek evi supursun silsin diye beklemek yanlis. Cunku cogu yapmiyor.
Ben ilerde kocamla boyle sorun yasayacagima her hafta cagiririm bi temizlikci kafam rahat eder.
Esyayi hor kullanan temizlikcide gormedim. Bizede her hafta gelen abla vardi bi kac tanidigimda boyle temizlikci cagiriyor gayet memnunlar.

temizlikçi de geliyor mesela bırakıp gidemiyorsun yine evdesin her cumartesi gelsin desem evde durmam gerekiyor onunla birlikte eşim alıp başını gidiyor oh. ben yine söyleniyorum tabi. artık dırdır ediyosun çok fazla demeye başladı bana

Ahh evliliğimin ilk zamanlarında eşimin durumu! Aynı! Anlattıkça gözümün önüne geldi resmen :KK70:
Valla canım ben ilk başlarda bağıra çağıra derdimi anlatmaya çalıştım, anlamadı.
Günlerce eşyalarına dokunmadım.Bıraktığı yerde duruyordu. Birgün gelip bana neden yıkamadın diye sordu. Bende çamaşır sepetinde bir şey göremediğimi söyledim.Bak kendi çamaşırlarım temiz dedim :KK70: O gün bugündür kıyafetler hooop sepete..
Temizlik konusunda da benim yanımda asla yapmaz yorgunum der. Ben işteyken gündüz evi süpürür siler.. İçinden gelmesi lazım zorlayınca geri tepiyor.
Ama bir süre sonra evin pisliği onun da gözüne batacaktır, eşime öyle oldu şimdi de beni eleştiriyor neden süpürmüyosn diye :KK70:

inşallah batar ben de anlamadım evde bir huzursuzluk ki sormayın gitsin. kirli sepeti meselesi halloldu sayılır ama ağzı açık duracak beyefendi uzaktan atacak öyle kaldırıp koyamazmış devamlı, ne üşengeçlik ya rabbimm... hiç sevmiyordum tembelliği başıma geldi. şimdi inadımdan temizlik yapmasam arkadaşlara rezil olucam zaten inatlaştığım için bu kadar durdum bakalım gözüne batacak mı diye ama yokkkk taa kaç gün önce arayı süpürmüştü zorla onu söylüyor bana geçen sefer ben süpürdüm diye:KK57:

Eşinizin yetiştirilme tarzı dağınıksa bu saatten sonra cidden düzelmezi çok zor olur. Ama basit anlaşmalar yapabilirsiniz o etrafı dağıtırken çok yoruluyorsanız eğer eşiniz kıyafetlerini kirli sepetine atsın masayı toparlamakta vb. konularda yardım etsin siz de evin genel temizliğini yapın. Madem ikinizde çalışıyorsunuz haftada 1 hiç olmazsa 2 haftada bir gün kadın gelsin. Şu an size gelen o kadından memnun değilseniz bir başkasını bulun. Evi temizlemeye giden pek çok insan var sonuçta tek bir insan yok elbet bulursunuz. Bir de madem hepsini aynı zamanda yapınca yoruluyorsunuz siz de günlere bölün. Mesela bugün eve makine tutun, yarın yerleri silin, başka gün çamaşırları yıkayın bir başka gün ütü yapın. Ama eşinize eşyalarını oraya buraya fırlatmaması gerektiğini kirlilerini çamaşır sepetine atması gerektiğini masayı kurarken ve toplarken vb. konularda size yardımcı olması gerektiğini söyleyin. Bunun haricinde de çokta canınızı sıkmayın. Ev işi falan ufak tefek şeyler.

Benim annem aşırı derecede titiz bir kadın. Artık bıktım temizlik yapmaktan. En son isyan ettim. Gayette güzel iş bölümü yapıyoruz. O makine tutuyor ben yerleri siliyorum kız kardeşim toz alıyorum.
İş bölümü gerçekten güzel birşey.

iş bölümü işte istediğim bu.. çamaşırları toplayıp önüne götürürsem rica minnet katlar ufak tefek yrım eder ama öyle üstlendiği bir konu yok bunu da ben yapayım diye. ona göre bunlar benim görevim oo beceremez ya da isterse yardım eder yardım ettiği için çok mutlu olmalıyım küçük birşey bile olsa :KK51:

temizlikçi de geliyor mesela bırakıp gidemiyorsun yine evdesin her cumartesi gelsin desem evde durmam gerekiyor onunla birlikte eşim alıp başını gidiyor oh. ben yine söyleniyorum tabi. artık dırdır ediyosun çok fazla demeye başladı bana
Bizimki haftaici geliyordu birakip gidiyorduk. Teyzemede yillardir ayni kadin gelir oda oyle kimse basini beklemez temizlikcinin.
Her ctesi temizlikciyi beklemeyin tabi keske guvenilir biri olsada onu getirseniz.

değişmiyorlar canım malesef...şöyle ev işlerinde yardım erkeklere çok özenerek bakıyorum..
ben 5 senedir düzeltemedim artık tükendim bu konuda..benim eşimde silmem süpürmem diyor tamam onu yapmasın ama çıkardığını yerine koysun kirlilerini sepete atsın mutfakğı dağıtmasın birşey yediğinde çöpünü olduğu yere bırakmasın...ya uzun gibi oldu ama okadar basit şeylerki bunlar...
offf bende çok doluyum bu konuda........özellikle son 1 aydır iyice bittim çok ağladım sinirlerim çok yıprandı...
şuan sadece kirlilerini sepete atıyor..benim için büyük bir gelişme..
dağınıklık içinde düzenim var diyor bana..ahh be kocam çok seviyorum seni :KK60: ama dağınıklığını sevmiyorum :KK12:

Hahaha benimki de böyle :KK70: banyo yapar kirlileri olduğu yerde kalır, bişey yer çöpünü olduğu yere bırakır, mutfağı dağıtır. Evde bir iş yapmaz ama bana ekstra bir sürü iş çıkarır :KK70::KK70: Yine de beklemiyorum ondan bişey, yapmicak biliyorum sonra konu sahibi gibi dert sahibi olcam gerek yok :KK70: Hafta sonu bir günümü feda edip temizliğimi dip köşe yapıp bitiriyorum, hafta içi de idare ediyoum bi şekilde, çokta yorulup ayılıp bayılmıyorum yani hafta içi.

inşallah batar ben de anlamadım evde bir huzursuzluk ki sormayın gitsin. kirli sepeti meselesi halloldu sayılır ama ağzı açık duracak beyefendi uzaktan atacak öyle kaldırıp koyamazmış devamlı, ne üşengeçlik ya rabbimm... hiç sevmiyordum tembelliği başıma geldi. şimdi inadımdan temizlik yapmasam arkadaşlara rezil olucam zaten inatlaştığım için bu kadar durdum bakalım gözüne batacak mı diye ama yokkkk taa kaç gün önce arayı süpürmüştü zorla onu söylüyor bana geçen sefer ben süpürdüm diye:KK57:

Üstüne gitme daha rahat edersin valla bak :KK70: taktıkça sinir oldun çok iyi anlıyorum seni

Bizimki haftaici geliyordu birakip gidiyorduk. Teyzemede yillardir ayni kadin gelir oda oyle kimse basini beklemez temizlikcinin.
Her ctesi temizlikciyi beklemeyin tabi keske guvenilir biri olsada onu getirseniz.

evet güvenilir bir olması lazım işte.. içim rahat etmiyor bırakıp gitmeye.

biz kadın milleti istiyoruz ki evimiz her zaman temiz ve düzenli olsun ama erkekler malesef öyle değil.. ben çalışmıyorum eşimin arkasını sürekli topluyorum o yüzden şuana kadar eşimle temizlik yönünden bi konumuz olmadı hiç sadece ben hasta olunca benim yerime işleri yapar, şimdide hamileyim diye daha fazla yardımcı olmaya başladı...

artık dırdır ediyosun çok fazla demeye başladı bana

artık bu temizlik konusu senin dırdırcı olduğuna kadar gelmiş canım malesefki, bence bu konuyu daha fazla uzatma yapabildiğini yap yapamadığında bırak napalım eviniz biraz dağınık olsun ama bu yüzden huzurunuz kaçmasın, zaten ikinizde çalışıyorsunuz çok fazla misafirinizde olmaz... günlük hayatta eşinden hiç yardım isteme işler için sadece kendi dağınıklığını toplamayı öğret, böyle böyle bu temizlik kavgası biraz rafa kalkar sonrasında da sadece misafir geleceği zaman yardım istersin o zaman eminim ki eşin de fazla üstelemeyip sana yardımcı olur

Üstüne gitme daha rahat edersin valla bak :KK70: taktıkça sinir oldun çok iyi anlıyorum seni

nasıl davranayım peki tüm negatif özellikleri aklıma geldi dün bir bir gidip sıralamayı planlıyordum planlarken uyuyakalmışım:KK45:rahat davransam sadece kavga etmiyoruz ama ev yine pisss, diğer türlü zorlasam ters tepiyor anlamadım gitti

biz kadın milleti istiyoruz ki evimiz her zaman temiz ve düzenli olsun ama erkekler malesef öyle değil.. ben çalışmıyorum eşimin arkasını sürekli topluyorum o yüzden şuana kadar eşimle temizlik yönünden bi konumuz olmadı hiç sadece ben hasta olunca benim yerime işleri yapar, şimdide hamileyim diye daha fazla yardımcı olmaya başladı...

artık bu temizlik konusu senin dırdırcı olduğuna kadar gelmiş canım malesefki, bence bu konuyu daha fazla uzatma yapabildiğini yap yapamadığında bırak napalım eviniz biraz dağınık olsun ama bu yüzden huzurunuz kaçmasın, zaten ikinizde çalışıyorsunuz çok fazla misafirinizde olmaz... günlük hayatta eşinden hiç yardım isteme işler için sadece kendi dağınıklığını toplamayı öğret, böyle böyle bu temizlik kavgası biraz rafa kalkar sonrasında da sadece misafir geleceği zaman yardım istersin o zaman eminim ki eşin de fazla üstelemeyip sana yardımcı olur

evet devamlı söylenmeye başlayan bir insan oldum çünkü her yer pazar alanı gibi ev arkadaşlarıyla kalır gibi alışmış orda bütün evler öyle sanıyor. devamlı da arkadaşlarını çağırıyor bir şey yapma boşver diyor ona göre her yer temiz. valla bayılcam artık yerdeki saçları gözüne sokmayı planlıyorum:KK62:

bir de herkes anlatıyor benim eşim öyle titiz şöyle cam siler böyle dolma sarar dağıttığını hemen toplar. tüm arkadaşlarımın da eşleri böyle ister istemez onlar gibi olmasını istiyor insan belki olduğu gibi kabul etmeliyim hatalıyım ama ne kadar şanssızım ben diye düşünmeden edemiyorum

canım o zaman eşine söyle ki 'ben temizlik yapamıyorum yetişmiyor, istemiyorum misafir çağırmayalım ' eşinde ya misafirleri azaltsın ya da yardım etsin :KK55: senin eşinde baya tembellik var yardım etmemek için daha da misafir çağırmaz sende rahat edersin artık :KK47::KK45:

tatlım çok haklısın,ama böle bır konudan hır gür çıkarma,valla bı zıtlık geri dönülmez yara açar ilişkinde,anam ben bıldım bıleli dağınık,ben aşırı düzenli,vallahi her gün dırdır edıyom aynı,değişmez,karar senın,ama dğeişmez sakın unutma

valla bana göre herkes yapabileceği işleri yapmalı evde..ona göre bir iş paylaşımı yapın..
süüpürme silme işlerini yapamıyorum diyorsa ısrar etmeyin,daha çok soğur..mesela,mutfakta yardımcı olsun,o arada siz süpürüp siilin..ya da çamaşır katlasın,yıkasın vss...
ayrıca ayda bir sefer tüm gün yerine 15 günde bir yarım gün alın daha iyi oluyor..
ben az daha paraya kıyıp her cts yarım gün alıyorum,ütü de yapıyor evi silip süpürüoyr..her hafta ayrı bir yeri köşe bucak yapıyoruz,kalanını da süpürüp siler mesela..daha mantıklı değil mi,eğer beliniz hastaysa(ben de aynı durumdayım) ,çalışıyoeusnuz da çok borcunuz yoksa deneyin derim ben..

valla ben hiç öyle titiz erkekler duymadım bence senin arkadaşların kendi eşlerini övmek için yalan söylüyolar :KK45: benim eşimde aşırı dağınık inanki bütün gün arkasını topluyorum ama ev hanımı olunca zaman geçmesi için temizlik yapmak gerekli oluyo o yüzden ses etmiyorum hiç :KK48: eğer eşinle arandaki problem temizlikse boşyere kavga etmenize değmez bırak ev pis dursun napalım yeterki aranızdaki aşka gölge düşmesin :KK36:

X