Bir ev meselesi

Taşınmalı mı?

• Taşın

OY: 24 70,6%
  • Anlaşmaya var, taşınma

OY: 10 29,4%

• Ankete Katılan
    34
Henüz doğumunuza var şimdi taşınmak en mantıklısı olurdu.

Üstelik sonraki bir dönemde daha ucuz bir ev bulmanız da maddi olarak daha da zorlaşacak.

Her şey gün geçtikçe pahalanıyor, artıyor ama eksilmiyor.

Ben olsam taşınırım
Mirasciların konusu karışık, onlar anlaşıp yol alana kadar rahat bir sene geçer
Ama bir senenin sonunda taşınmayı göze alıyorsanoz şimdiden taşının derim
1 sene sonra başka evin kiraları dahada artacak
Ayrıca onlar satmaya karar verirse yeni alıcılar gelip evi görmek isteyecekler. Göstermem diyemezsiniz, bebeğiniz kucağınızda veya odasında uyurken elin insanları gelip evi gezecek. İster istemez gerilceksiniz çünkü ev sizin değil ama eşyalar sizin. Hiç çekmezdim daha bugünden ev arardım
Güzel teklif sunmuş bence 2 ay kirada istememiş o sürede rahat rahat ev bulur taşınırsınız

Ben olsam henüz bebek yokken taşınırım. Çünkü duruma göre er ya da geç taşınacaksınız gibi duruyor. 4-5 mirasçı varsa evin satılması çok yüksek ihtimal. Kirasının onlara faydası olmaz çünkü. Satıp ellerine geçen parayla yoluna bakar herkes.

Ev sahibinin vefatına dair veraset ilamı gerekiyormuş sanırım. Sonrasında yeni ev sahipleri ile görüşülüyormuş vs. Şimdi emlakçımıza yazdım rahat ol hiçbir şey olmaz ben görüşeceğim dedi. Kimsenin evini gasp etmek de istemiyorum ama. Çok gerginim :KK43:

Bugun olmaz yarin orasi kesin satilir. 4 mirasçı aralarinda kirayi sen aldin, ben alacagim tartismasi yasanir. Size tavsiyem dogumdan once tasinmaniz yönünde. Hamileyken taşınmak gozunuzde büyüyebilir ancak inanin bana dogumdan sonra cok daha zor olacak. Cocugun duzenini bozmadan, rahatsiz etmeden tasinmak mumkun degil. Tasinsanizda yerlesmek zor. Allah yardimciniz olsun

Mirasçılardan bir tanesinin bile nakit paraya ihtiyacı olsa ev satılacak. Ben olsam şimdi taşınırım.

Hamileyken ev taşıdım zor ama imkansız bir durum değil. 1 sene garanti olsa da sonunda yine taşınmak var. Üstelik bebek ve onun eşyaları ile de. Biz bu evi satmayız derlerse ne âlâ ama sanmam. Ortaklı ev hele ki kardeş zitlasmasina dönüşürse ortalık karışır. En iyisi şimdi taşınmak gibi geldi bana.
Hakkınızda hayirlisi olsun.

En güzeli yeni sana ve bebişine daha güzel temiz bir ev 🤗 bugün boyle diyem yarın ne der bilinmez ayrica seneye kiran gene öteki evlere gore ucuz olucaktık

zaten çocuk doğunca evin güzelliği büyüklüğü pek gözde büyümüyor. sizin yerinizde olsam 1 - haata iki yıl oturur .2 yıl içeerindeede ev bakarım . şuan taşınmak karlı değil. doğumda sıkıntı çıktı diyeli paranız dursun . 2 yıla belki şartlar değişir

2.5 kat fazlayı kabul etmişler. Bundan sonraki yıllarda tüfeye göre yaparız demişler. Yeniden çıkarma durumu olmaz di mi dedim olmaz dediler. Güvensem mi :KK43:

2.5 kat fazlayı kabul etmişler. Bundan sonraki yıllarda tüfeye göre yaparız demişler. Yeniden çıkarma durumu olmaz di mi dedim olmaz dediler. Güvensem mi :KK43:
2,5 kat kira , yeni taşınacağın evlerin fiyatına göre nasıl ? Hala uygun kalıyor mu ?

Merhaba arkadaşlar.

Hemen konuya gireyim. Akşam ev sahibimin temsilcisi olan amca aradı. Mülk sahibi vefat etti, dört tane çocuğu var, kasımda da kira öde sonra 2 ay ödeme, toparlan evi boşalt dedi.
Ben tabii şok oldum. Dedim ki zam yapmaya gitmezler mi? Kiramız çok çok uygun. Kanuni olarak yüzde 25 yapılabilir ama bana göre adil olmayacak bir zam, “kızları şu ankinin üç katını istiyor” dedi. Ben de 2,5 katını teklif ettim telefon görüşmesinden sonra.

Aklınızda tutmanızı istediğim bilgiler şunlar;
1. Martta doğum yapacağım.
2. Ev eşimin işine, avm ye yakın.
3. Özellikle doğum zamanı ihtiyacım olacak, anneme de yakın.
4. Eve Kasım 2020’de taşındım. İkinci sene dolmak üzere

Size sorum ise şu;

1. Evimin kirası zamdan sonra da uygun olacak. Ancak evim çok çok eski, küçük. Boşanma aşamasında iken tek başıma ödeyebileceğim küçük bir bekar evi olarak tutmuştum. Eşimle evlenince burada oturmaya devam ettik. Kombisi çok eski, çok fatura geliyor, kapılar gacır gucur, minicik kutu gibi evimiz.
2. Taşınmak daha mantıklı gibi ama depozito, emlakçı ücreti, nakliye ücreti derken yüklü bir tutar çıkacak ve en ucuz kira şu anki kiramızın 5 katı. Taşınma kısmındaki masraflar tek seferlik ve karşılama gücümüz var ama sonrasında her ay alıştığımızın çok üstü bir kira ödemiş olacağız.

Bu durumda sizce mevcut ev sahibiyle anlaşmaya gidip, doğumu vs. burada geçirip, ev çok küçük ve eski olsa da maddiyatı sağlama almak ve 2.5 kat fazla kira ödemek mi?
Yoksa yeni miktardaki kiralara alışıp, şu ankinin 5 katını ödemek ve taşınma masraflarına katlanmak, ama geniş ve daha yeni bir evde doğum ve çocuk büyütme süreci mi?

Ne düşünüyorsunuz?

Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim ❤️
Zor bir karar bilemedim, rv çok küçükse ve bebekle birlikte zorlaşacaksa çıkın derim şimdiden hakkınızda hayırlı olan neyse o olsun, inşaallah. Ancak bir konuya takıldım nedne ikş ay ödrme diyorlar? Depızitoya saymak için mi. Olaki, çıkmazsanız sİe karşı kullanöasınlar bu, durumu. Herhangi bir talebi kabul edecekseniz temsilci değil sahipleriyle yazılı olarak anlaşın mutlaka. Ve bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alıp büyütün iniaallah.

Şöyle olabilir mi bilmediğim için soruyorum mesela 5 yıllık sözleşme imzalasaniz

Merhaba arkadaşlar.

Hemen konuya gireyim. Akşam ev sahibimin temsilcisi olan amca aradı. Mülk sahibi vefat etti, dört tane çocuğu var, kasımda da kira öde sonra 2 ay ödeme, toparlan evi boşalt dedi.
Ben tabii şok oldum. Dedim ki zam yapmaya gitmezler mi? Kiramız çok çok uygun. Kanuni olarak yüzde 25 yapılabilir ama bana göre adil olmayacak bir zam, “kızları şu ankinin üç katını istiyor” dedi. Ben de 2,5 katını teklif ettim telefon görüşmesinden sonra.

Aklınızda tutmanızı istediğim bilgiler şunlar;
1. Martta doğum yapacağım.
2. Ev eşimin işine, avm ye yakın.
3. Özellikle doğum zamanı ihtiyacım olacak, anneme de yakın.
4. Eve Kasım 2020’de taşındım. İkinci sene dolmak üzere

Size sorum ise şu;

1. Evimin kirası zamdan sonra da uygun olacak. Ancak evim çok çok eski, küçük. Boşanma aşamasında iken tek başıma ödeyebileceğim küçük bir bekar evi olarak tutmuştum. Eşimle evlenince burada oturmaya devam ettik. Kombisi çok eski, çok fatura geliyor, kapılar gacır gucur, minicik kutu gibi evimiz.
2. Taşınmak daha mantıklı gibi ama depozito, emlakçı ücreti, nakliye ücreti derken yüklü bir tutar çıkacak ve en ucuz kira şu anki kiramızın 5 katı. Taşınma kısmındaki masraflar tek seferlik ve karşılama gücümüz var ama sonrasında her ay alıştığımızın çok üstü bir kira ödemiş olacağız.

Bu durumda sizce mevcut ev sahibiyle anlaşmaya gidip, doğumu vs. burada geçirip, ev çok küçük ve eski olsa da maddiyatı sağlama almak ve 2.5 kat fazla kira ödemek mi?
Yoksa yeni miktardaki kiralara alışıp, şu ankinin 5 katını ödemek ve taşınma masraflarına katlanmak, ama geniş ve daha yeni bir evde doğum ve çocuk büyütme süreci mi?

Ne düşünüyorsunuz?

Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim ❤️
Bu arada Artık ev sahibi değiştiğine göre aman sakın kontratı başka mürasçıyla kira ödemeisni diğer mirasçıya gönderme durumunuz olmasın, ona da çok dikkat edin. Kira kimin hesabına yatacaksa o kişinin hesabına gönderin kiranızı

Bu arada Artık ev sahibi değiştiğine göre aman sakın kontratı başka mürasçıyla kira ödemeisni diğer mirasçıya gönderme durumunuz olmasın, ona da çok dikkat edin. Kira kimin hesabına yatacaksa o kişinin hesabına gönderin kiranızı
Kira kümin hesabına yatacaksa kontratı da o kişiyle yapun diyecektim

2,5 kat kira , yeni taşınacağın evlerin fiyatına göre nasıl ? Hala uygun kalıyor mu ?
Evet canım taşınacağım en ucuz ev 3.5 kat kira olacaktı ve şu anki evden de kötüydü. Parkesi vs eskiydi. Normal iyi bir eve taşınsam kira 5 kat fazlası olacaktı

Zor bir karar bilemedim, rv çok küçükse ve bebekle birlikte zorlaşacaksa çıkın derim şimdiden hakkınızda hayırlı olan neyse o olsun, inşaallah. Ancak bir konuya takıldım nedne ikş ay ödrme diyorlar? Depızitoya saymak için mi. Olaki, çıkmazsanız sİe karşı kullanöasınlar bu, durumu. Herhangi bir talebi kabul edecekseniz temsilci değil sahipleriyle yazılı olarak anlaşın mutlaka. Ve bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alıp büyütün iniaallah.
Çok teşekkür ederim güzel dualarınıza ❤️
Şimdi beni haksız şekilde çıkarmış olacaklar, muhtemelen veraset ilamı gelene kadar kontratım yenilenmiş olacak, kasım 2023 e kadar çıkaramaz durumuna düşecekler normalde, ondan 2 ay ödeme demiş olabilirler. Şimdi son durumda 2.5 kat fazlasını öde oturmaya devam et dendi ama bakalım..

X