- 14 Aralık 2016
- 1.519
- 3.442
- 31
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
2,5 kat kira , yeni taşınacağın evlerin fiyatına göre nasıl ? Hala uygun kalıyor mu ?2.5 kat fazlayı kabul etmişler. Bundan sonraki yıllarda tüfeye göre yaparız demişler. Yeniden çıkarma durumu olmaz di mi dedim olmaz dediler. Güvensem mi
Zor bir karar bilemedim, rv çok küçükse ve bebekle birlikte zorlaşacaksa çıkın derim şimdiden hakkınızda hayırlı olan neyse o olsun, inşaallah. Ancak bir konuya takıldım nedne ikş ay ödrme diyorlar? Depızitoya saymak için mi. Olaki, çıkmazsanız sİe karşı kullanöasınlar bu, durumu. Herhangi bir talebi kabul edecekseniz temsilci değil sahipleriyle yazılı olarak anlaşın mutlaka. Ve bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alıp büyütün iniaallah.Merhaba arkadaşlar.
Hemen konuya gireyim. Akşam ev sahibimin temsilcisi olan amca aradı. Mülk sahibi vefat etti, dört tane çocuğu var, kasımda da kira öde sonra 2 ay ödeme, toparlan evi boşalt dedi.
Ben tabii şok oldum. Dedim ki zam yapmaya gitmezler mi? Kiramız çok çok uygun. Kanuni olarak yüzde 25 yapılabilir ama bana göre adil olmayacak bir zam, “kızları şu ankinin üç katını istiyor” dedi. Ben de 2,5 katını teklif ettim telefon görüşmesinden sonra.
Aklınızda tutmanızı istediğim bilgiler şunlar;
1. Martta doğum yapacağım.
2. Ev eşimin işine, avm ye yakın.
3. Özellikle doğum zamanı ihtiyacım olacak, anneme de yakın.
4. Eve Kasım 2020’de taşındım. İkinci sene dolmak üzere
Size sorum ise şu;
1. Evimin kirası zamdan sonra da uygun olacak. Ancak evim çok çok eski, küçük. Boşanma aşamasında iken tek başıma ödeyebileceğim küçük bir bekar evi olarak tutmuştum. Eşimle evlenince burada oturmaya devam ettik. Kombisi çok eski, çok fatura geliyor, kapılar gacır gucur, minicik kutu gibi evimiz.
2. Taşınmak daha mantıklı gibi ama depozito, emlakçı ücreti, nakliye ücreti derken yüklü bir tutar çıkacak ve en ucuz kira şu anki kiramızın 5 katı. Taşınma kısmındaki masraflar tek seferlik ve karşılama gücümüz var ama sonrasında her ay alıştığımızın çok üstü bir kira ödemiş olacağız.
Bu durumda sizce mevcut ev sahibiyle anlaşmaya gidip, doğumu vs. burada geçirip, ev çok küçük ve eski olsa da maddiyatı sağlama almak ve 2.5 kat fazla kira ödemek mi?
Yoksa yeni miktardaki kiralara alışıp, şu ankinin 5 katını ödemek ve taşınma masraflarına katlanmak, ama geniş ve daha yeni bir evde doğum ve çocuk büyütme süreci mi?
Ne düşünüyorsunuz?
Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim
Şöyle olabilir mi bilmediğim için soruyorum mesela 5 yıllık sözleşme imzalasaniz2.5 kat fazlayı kabul etmişler. Bundan sonraki yıllarda tüfeye göre yaparız demişler. Yeniden çıkarma durumu olmaz di mi dedim olmaz dediler. Güvensem mi
Bu arada Artık ev sahibi değiştiğine göre aman sakın kontratı başka mürasçıyla kira ödemeisni diğer mirasçıya gönderme durumunuz olmasın, ona da çok dikkat edin. Kira kimin hesabına yatacaksa o kişinin hesabına gönderin kiranızıMerhaba arkadaşlar.
Hemen konuya gireyim. Akşam ev sahibimin temsilcisi olan amca aradı. Mülk sahibi vefat etti, dört tane çocuğu var, kasımda da kira öde sonra 2 ay ödeme, toparlan evi boşalt dedi.
Ben tabii şok oldum. Dedim ki zam yapmaya gitmezler mi? Kiramız çok çok uygun. Kanuni olarak yüzde 25 yapılabilir ama bana göre adil olmayacak bir zam, “kızları şu ankinin üç katını istiyor” dedi. Ben de 2,5 katını teklif ettim telefon görüşmesinden sonra.
Aklınızda tutmanızı istediğim bilgiler şunlar;
1. Martta doğum yapacağım.
2. Ev eşimin işine, avm ye yakın.
3. Özellikle doğum zamanı ihtiyacım olacak, anneme de yakın.
4. Eve Kasım 2020’de taşındım. İkinci sene dolmak üzere
Size sorum ise şu;
1. Evimin kirası zamdan sonra da uygun olacak. Ancak evim çok çok eski, küçük. Boşanma aşamasında iken tek başıma ödeyebileceğim küçük bir bekar evi olarak tutmuştum. Eşimle evlenince burada oturmaya devam ettik. Kombisi çok eski, çok fatura geliyor, kapılar gacır gucur, minicik kutu gibi evimiz.
2. Taşınmak daha mantıklı gibi ama depozito, emlakçı ücreti, nakliye ücreti derken yüklü bir tutar çıkacak ve en ucuz kira şu anki kiramızın 5 katı. Taşınma kısmındaki masraflar tek seferlik ve karşılama gücümüz var ama sonrasında her ay alıştığımızın çok üstü bir kira ödemiş olacağız.
Bu durumda sizce mevcut ev sahibiyle anlaşmaya gidip, doğumu vs. burada geçirip, ev çok küçük ve eski olsa da maddiyatı sağlama almak ve 2.5 kat fazla kira ödemek mi?
Yoksa yeni miktardaki kiralara alışıp, şu ankinin 5 katını ödemek ve taşınma masraflarına katlanmak, ama geniş ve daha yeni bir evde doğum ve çocuk büyütme süreci mi?
Ne düşünüyorsunuz?
Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim
Kira kümin hesabına yatacaksa kontratı da o kişiyle yapun diyecektimBu arada Artık ev sahibi değiştiğine göre aman sakın kontratı başka mürasçıyla kira ödemeisni diğer mirasçıya gönderme durumunuz olmasın, ona da çok dikkat edin. Kira kimin hesabına yatacaksa o kişinin hesabına gönderin kiranızı
Evet canım taşınacağım en ucuz ev 3.5 kat kira olacaktı ve şu anki evden de kötüydü. Parkesi vs eskiydi. Normal iyi bir eve taşınsam kira 5 kat fazlası olacaktı2,5 kat kira , yeni taşınacağın evlerin fiyatına göre nasıl ? Hala uygun kalıyor mu ?
Çok teşekkür ederim güzel dualarınızaZor bir karar bilemedim, rv çok küçükse ve bebekle birlikte zorlaşacaksa çıkın derim şimdiden hakkınızda hayırlı olan neyse o olsun, inşaallah. Ancak bir konuya takıldım nedne ikş ay ödrme diyorlar? Depızitoya saymak için mi. Olaki, çıkmazsanız sİe karşı kullanöasınlar bu, durumu. Herhangi bir talebi kabul edecekseniz temsilci değil sahipleriyle yazılı olarak anlaşın mutlaka. Ve bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alıp büyütün iniaallah.
Kabul ederlerse ben razıyım. En azından 2-3 sene olsa her sene kanuni miktarda zam olacak şekilde güzel olurduŞöyle olabilir mi bilmediğim için soruyorum mesela 5 yıllık sözleşme imzalasaniz