• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir "eski sevgili" mevzusu

Kezban nedir ya? Böyle bir tabir olmamalı. Erkekler kullanıyor diye kadınların kullanması gerekmiyor. Benim takıldığım nokta.

Evet ben de onaylamıyorum, ben de sevmiyorum haklısın. Dediğim gibi, erkeğin gözünden öyle görülür demek istedim ben. Yoksa erkeklere de "kamillik yapma" deniyor mesela misilleme amaçlı. Amaaan önemsiz mevzular bunlar kardeş. Valla. :)

Evet ben de onaylamıyorum, ben de sevmiyorum haklısın. Dediğim gibi, erkeğin gözünden öyle görülür demek istedim ben. Yoksa erkeklere de "kamillik yapma" deniyor mesela misilleme amaçlı. Amaaan önemsiz mevzular bunlar kardeş. Valla. :)

He ya ne uzattık :)

Merhaba herkese, yorumlarınız için teşekkür ederim. Erkek arkadaşımla konuşuyordum, o yüzden anca burayı açıp yazabiliyorum size. Beyimiz bana geldi, surat 5 karış ama elinde sevdiğim çikolatalardan vardı. "Çok huysuz olduğun için biraz serotonin salgılamak iyi gelir diye düşündüm." diye laf sokarak girdi içeri. Ben hiçbir şey demedim, teşekkür ettim sadece. Sonra mutfağa geçtim, baktım peşimden geldi.

"Astoria niye böyle yapıyorsun? Hiç sana yakışıyor mu, onunla aramızda artık hiçbir şey olamayacağını gayet iyi biliyorsun. Ben sadece arkadaş grubum için gideceğim, hem seni de götürmek istiyorum tek başıma ne yapayım?" dedi. Ben gene dellenip "Tek başına gidersen zaten ilişkimiz biter, istediğinle beraber olursun o zaman" dedim. Yüzü dondu resmen öyle deyince mimik falan yapamadı. "Nasıl ya ilişkiyi bitirmek mi istiyorsun?" dedi. "Hayır ama eski sevgilin için kavga etmemiz beni çok üzüyor. Ben aynı şeyi yapsam sen ne hissederdin, zamanında onu da öpmüşsün sevmişsin sevişmişsin" dedim ağlamaya başladım lanet olsun. Zaten böyle durumlarda hep bir duygu boşalması yaşarım çok gerildiysem, bunu asla engelleyemiyorum. "Özür dilerim, özür dilerim. Kesinlikle gitmiyoruz, seni üzecek hiçbir şey yapmayacağım. Konu kapandı." diye sarıldı, öptü ama ben böyle olsun istemedim. Haklı olduğum için kabul etmesi gerekirdi, ağladığım için yani bana acıdığından dolayı değil.
bence sevgilin senin bu raddeye geldiğini tahmin bile etmemişti. “tek başına gidersen ilişkimiz biter”den sonra çakmış olayı. sonu tatlıya bağlanmış, bundan sonra senin kesinlikle kabul etmeyeceğin şeyi sana taşımadan hayır demeyi öğrenir umarım.

bence sevgilin senin bu raddeye geldiğini tahmin bile etmemişti. “tek başına gidersen ilişkimiz biter”den sonra çakmış olayı. sonu tatlıya bağlanmış, bundan sonra senin kesinlikle kabul etmeyeceğin şeyi sana taşımadan hayır demeyi öğrenir umarım.
Keşke ama genelde böyle gelişmiyo ilişkilerde.. herkes hayata nerden bakıyorsa öyle davranıyor.

Son düzenleme:
Bence bu konu size ileriki zamanlarda da sıkıntı çıkaracak. Şu an yeni olduğunuz için gözün

Keşke ama genelde böyle gelişmiyo ilişkilerde.. herkes hayata nerden bakıyorsa öyle davranıyor.
ben bu konunun pek sorun olacağını zannetmiyorum. akıllı bir adam hepsinin üstesinden rahatça gelebilir. kıza fırsatı verirse ipin ucunu daha da alamaz. ama astoria, kız ne kadar yüzsüzlük yaparsa yapsın kalitesinden ödün vermeyecek gibi duruyor.

ben bu konunun pek sorun olacağını zannetmiyorum. akıllı bir adam hepsinin üstesinden rahatça gelebilir. kıza fırsatı verirse ipin ucunu daha da alamaz. ama astoria, kız ne kadar yüzsüzlük yaparsa yapsın kalitesinden ödün vermeyecek gibi duruyor.
Evet aslında bi tanıma fırsatı. Ama az biraz takıntılı bi insan için böyle manyak ısrarcı eski sevgili aklın bi köşesinde hep durur. Krizi iyi yönetirler umarım..

Evet aslında bi tanıma fırsatı. Ama az biraz takıntılı bi insan için böyle manyak ısrarcı eski sevgili aklın bi köşesinde hep durur. Krizi iyi yönetirler umarım..
aynen öyle. sevgilisinin de dediği gibi onunla tekrar birlikte olacak olsa mutlaka olurdu. kaldı ki ilişkileri henüz 6 aylık. adam zeki, yöneteceğini düşünüyorum. ben hep pozitif düşünüyorum aman nazar değmesin:deli:

ben inadina giderdim, soyle strateji yapardim, boyle sinsilikle yerin dibine sokardim diyen arkadaslara cok sasiriyorum gercekten ya. Bunlara harcayacak ne cok enerjiniz var. Konu sahibi gitmek istememekte hakli. Ne gerek var, ayrilmislar bitmis gitmis. Yapacagi en guzel sey o kadini tamamen hayatindan uzak tutmak. Eger sevgilisi de aciktan ya da gizliden gorusmek istiyorsa ayrilmak. Ne diye gereksiz insanlar yuzunden basi agrisin ki. Eskiyse eski kalsin. Sanki bosanmis da arada cocuk varmis da yuz yuze bakmasi gerekiyormus gibi. Ayrilmissin artik, hayatinda arkadas olarak olsa ne olmasa ne. Varligi illa ki sorun yaratir. O yuzden en iyisi tamamen hayatindan cikarmak.

Güncel durum sayfa 17.

Merhaba kızlar, sıkıntılı bir durumun içindeyim. Yardımlarınız beni çok mutlu edecek.

Benim eski konularımı bilenler var, bilmeyenler için çok kısa özet geçiyorum. 4 senelik bir ilişkiden hak ettiğim değeri göremediğim ve 3. kişilerin araya girmesi yüzünden ayrıldım ve tamamen tesadüfen ayrılıktan sonra bir ortamda birisiyle tanıştım ve işler çok hızlı gelişti, şu an 6 aylık bir ilişkimiz var. Eski sevgilim de bu olaydan sonra benim yakın arkadaşımla sevgili oldu ve bundan sonra yakın arkadaşım dediğim kişiyle de iletişimimi keserek onlardan bir daha haber almamak üzere defteri kapatmış bulunuyorum.

Erkek arkadaşım asistan hekim olarak çalışıyor, onun da daha önceden bir sevgilisi olmuş. Ortak arkadaşlarımızın da kendisinin de "yoğun kıskançlık krizleri" yüzünden yürümediğini söyledikleri bir ilişki. Uzun hikaye, merak edenler için detayları eski konumdan kopyalayıp atabilirim. Eski sevgilisi de başka bir ilde hekim. Bunların ilişkileri benim eski sevgilimle olduğu gibi değil. Yani stalkladığım zaman görmüştüm, Facebookta bilirsiniz hani 5 tane resmin olduğu bir yer var anılarım diye paylaşılan. Kızın orada mezuniyetinden fotoğraf vardı, toplu 7-8 kişinin olduğu bir fotoğraf. İçinde erkek arkadaşım da var, arkadaşça bir şekilde elini kızın omzuna atmış. Baya eski yani ama hala kızın anıları kısmında duruyor. 6 aylık ilişkimiz var, ben ilk baktığımda kaldırmamıştı hala da kaldırmamış. Erkek arkadaşımla "Yüz yüze bakalım" seviyesinde ayrılmışlar yani benim gibi kanlı bıçaklı değiller. Allah var, erkek arkadaşımda eski sevgili özlemi, fotoğraf falan gibi şeyler görmedim; ben sorduğum için açıklamasını yapmıştı başlarda o kadar. Ama kızda görüyorum.

Neyse bu hanımefendi yaşadığımız şehre geliyormuş, zaten buralı. Arkadaşları da demişler ki "X geliyor ona özel bir buluşma ayarlayalım". Benimkine de haber vermişler o da "Ya ben gelmeyeyim şimdi hoş olmaz" demiş. Erkek arkadaşım gelemem deyince kızdaki cesarete bakar mısınız, hemen numarasını ortak arkadaşlarından alıp erkek arkadaşımı arıyor "Yaaa X gel lütfen seni de görmek istiyorum, Astoria da gelsin ne olacak tanışmış oluruz. Kendisiyle tanışmayı çok isterim" falan diyor. Ya ben dellenmekte haksız mıyım, siz söyleyin. "Gitmiyoruz kesinlikle, bir de ayağına çağırıyor ne kadar ayıp yaa" falan diye dellendim; erkek arkadaşım da "Tamam Astoria gitmeyiz sakin ol, seni aldatmışım gibi davranıyorsun" falan diye üste çıktı kapattı telefonu. Kendimi yiyorum sinirden, benim eski erkek arkadaşım çağırsa kendisi koşa koşa gidecek herhalde.
Show yapmış

Güncel durum sayfa 17.

Merhaba kızlar, sıkıntılı bir durumun içindeyim. Yardımlarınız beni çok mutlu edecek.

Benim eski konularımı bilenler var, bilmeyenler için çok kısa özet geçiyorum. 4 senelik bir ilişkiden hak ettiğim değeri göremediğim ve 3. kişilerin araya girmesi yüzünden ayrıldım ve tamamen tesadüfen ayrılıktan sonra bir ortamda birisiyle tanıştım ve işler çok hızlı gelişti, şu an 6 aylık bir ilişkimiz var. Eski sevgilim de bu olaydan sonra benim yakın arkadaşımla sevgili oldu ve bundan sonra yakın arkadaşım dediğim kişiyle de iletişimimi keserek onlardan bir daha haber almamak üzere defteri kapatmış bulunuyorum.

Erkek arkadaşım asistan hekim olarak çalışıyor, onun da daha önceden bir sevgilisi olmuş. Ortak arkadaşlarımızın da kendisinin de "yoğun kıskançlık krizleri" yüzünden yürümediğini söyledikleri bir ilişki. Uzun hikaye, merak edenler için detayları eski konumdan kopyalayıp atabilirim. Eski sevgilisi de başka bir ilde hekim. Bunların ilişkileri benim eski sevgilimle olduğu gibi değil. Yani stalkladığım zaman görmüştüm, Facebookta bilirsiniz hani 5 tane resmin olduğu bir yer var anılarım diye paylaşılan. Kızın orada mezuniyetinden fotoğraf vardı, toplu 7-8 kişinin olduğu bir fotoğraf. İçinde erkek arkadaşım da var, arkadaşça bir şekilde elini kızın omzuna atmış. Baya eski yani ama hala kızın anıları kısmında duruyor. 6 aylık ilişkimiz var, ben ilk baktığımda kaldırmamıştı hala da kaldırmamış. Erkek arkadaşımla "Yüz yüze bakalım" seviyesinde ayrılmışlar yani benim gibi kanlı bıçaklı değiller. Allah var, erkek arkadaşımda eski sevgili özlemi, fotoğraf falan gibi şeyler görmedim; ben sorduğum için açıklamasını yapmıştı başlarda o kadar. Ama kızda görüyorum.

Neyse bu hanımefendi yaşadığımız şehre geliyormuş, zaten buralı. Arkadaşları da demişler ki "X geliyor ona özel bir buluşma ayarlayalım". Benimkine de haber vermişler o da "Ya ben gelmeyeyim şimdi hoş olmaz" demiş. Erkek arkadaşım gelemem deyince kızdaki cesarete bakar mısınız, hemen numarasını ortak arkadaşlarından alıp erkek arkadaşımı arıyor "Yaaa X gel lütfen seni de görmek istiyorum, Astoria da gelsin ne olacak tanışmış oluruz. Kendisiyle tanışmayı çok isterim" falan diyor. Ya ben dellenmekte haksız mıyım, siz söyleyin. "Gitmiyoruz kesinlikle, bir de ayağına çağırıyor ne kadar ayıp yaa" falan diye dellendim; erkek arkadaşım da "Tamam Astoria gitmeyiz sakin ol, seni aldatmışım gibi davranıyorsun" falan diye üste çıktı kapattı telefonu. Kendimi yiyorum sinirden, benim eski erkek arkadaşım çağırsa kendisi koşa koşa gidecek herhalde.

Tabi sevgilinin de sucu yok. O hos olmaz ben gelmeyim demis. Ama anladigim kadariyla eski sevgilisi geniş biraz. Rahat yani. Bence siz haklisiniz ama buyutmeyin. Ama o kziin numarasi engellenmeli. Belli olmaz arar baska bi zaman da hadi pispirik oynayalim der, buyuk sknti :D

Evet ne deniyor?

Sergilediği tavrın sevgilisinin gözünde kezbanlık olarak görülebileceğini söyledim. Özgüvenli olmasını söyledim. Ben onun "kezban" olmadığını biliyorum zaten.

Hayır biz bunu kendisiyle konuşmuşuz, öncesinde kendisi de "erkekler buna kezbanlık yapmak" der, "kezbanlar alınmasın" ve "öyle görülmek istemem" tarzında bir şey demiş. Bu bi tabir ve siz isteseniz de istemeseniz de var.

Ve evet, bir kadına verilebilecek en güzel tavsiye şu: kezbanlık yapmayın. Hoşunuza gitmiyorsa yollarınızı ayırın, insanları değiştirmeye çalışmayın.

Yani şimdi ortada hiçbir şey yokken bir kadının bir kadını gazlamaya çalışması... Pes dedirtti!
Ay biz Kezbanız ne yapalım
Geniş olmaktan iyidir bence
Zaten kız bilerek çağırmıştır konu sahibini görmek amacı kendiyle kıyaslayacak hatta laf sokup aşağılamaya çalışcak kendi çapında dr ya hanım kız.malum doktorsan en iyisisin en akıllı en çok para kazanan en havalı bütün doktorlar böyle düşünüyor maalesef.
Amaç bu kadar belliyken neden gitsin?
Kezban kezban herkesin dilinde
Kadını gömmek asıl kezbanlık bence

Eski sevgiliyi karsilama davetine neden gidesin ki
Aşırı saçma.
Kiz da aşırı sacmalamis. Arayip seni de davet ediyor.
Sinir olmakta cok haklısın.
Kiz cok uyanık.
Valla ben olsam x'i hic çağırmayın kimse huzursuz olmasin derim. Kız arayip hadi sevgilini de al gel ne olacak diyor
Kiz baska planlar peşinde gibi...

Burda net bi haklı yok ki. Sevgilinin tek suçu saklamaması ve fikrini sana söylemesi bence. Ki buna suç denmez. Türünün nadir örneklerinden kendisi bence, yazık kız adama.
Kendimi senin yerine koyuyorum, yani senin bakış açına sahip olsam evet görüşmesin, kız da ararsa yazarsa başından atsın, çünkü ben varım, onun selamı bile olmasa da olur artık hayatında. Hmm peki. :) Şimdi buna günümüzde kezbanlık deniyor ve bu tamamen yetiştirilme tarzıyla, yetersiz özgüvenle, rekabeti sevmemekle ve premses sendromuyla alakalı bir şey, sevgiyle ya da kıskançlıkla ilgili bir şey değil. Beni götürmese kıskanırdım, sinirlenirdim. Bunu saklasa terk ederdim. Adam bunları yapmamış, aksine olması gerektiği gibi davranıyor. Hiçbir şeyi test ettiği falan yok. Memlekette öyle adamlara denk geliyorsunuz ki normal olanı, dürüstlüğü genişlik sanan bir sürü kadın var.
Senin burda sorun çıkarman hiç olmamış, kendini ezmişsin bence eski kadını değil. Halbuki şu profile yakışan tavır soğuk kanlı olup, özgüvenle, istersen gidelim, benim için sorun yok diyebilmek. Gidip görüşecektiniz, kadınlar gizli msjları algılar, verecektin kibar tavrınla hafif bi ayar, bi bakış. olay bitince diyecektin sevgiline, sana her ne yazarsa, söylerse bilmek istiyorum ve senin yavaş yavaş görüşmeni kesmeni istiyorum çünkü bundan rahatsız oluyorum. Bu kadar. Buna bile gerek kalmayacaktı aslında. Kadın kendini geri çekerdi yani senin kendine güvenini gördükten sonra. Kapıya falan gelemezdi, teklif dahi edemezdi :)
En baştan o kadar tepki bana gösterilse ben bir daha hiçbir şeyi anlatmaz, üstüne bir de soğurdum açıkçası. Trip atmayın, kendinize güvenin. Meydan kadın görsün. Onu istemiyorum, bunu sevmem, o kim, şunu yapma, bunu deme, ondan sonra adam niye kaçtı, gavurlar niye tatlı. Sorgulamadan seviyolar çünkü. Geçmişiyle birlikte seviyorlar. Aradan çıkıp gelenlere rağmen. Aaa ne yazdım bee.. Kendine gel kız. Sen Bihter Ziyagilsin, aptallık etme! :))

Benim sevgilim, benim eşim için ben niye rekabete girmeyi seveyim ki?
Hani denk gelir karşılaşirsin kizla o ayri ama işin sonunda "görüşmeni istemiyorum rahatsiz oluyorum" diyecegin halde, bile bile oraya gidip yok bakışla ayar vermek, duruşla dövmek filan :KK70: Asıl kezoluk bu bence ve dibine kadar kiskandigini belli etmektir.

Sorgulamadan sevecekseniz "sizin tabirinizle" eski sevgili ortamlara kaş göz oynamadan rahatca girip cikarsiniz, problem etmezsiniz tamam derim ama tanisma vs olduktan sonra sevgiline dönüp "her konustugunu rapor et, sonrada gorusmeyi kes" diyince cok havali bisey mi olmus oluyor?

Baştan bu olaylara girmemek çok daha iyi...
Astoria iyi yapti gitmemekle.

Ay biz Kezbanız ne yapalım
Geniş olmaktan iyidir bence
Zaten kız bilerek çağırmıştır konu sahibini görmek amacı kendiyle kıyaslayacak hatta laf sokup aşağılamaya çalışcak kendi çapında dr ya hanım kız.malum doktorsan en iyisisin en akıllı en çok para kazanan en havalı bütün doktorlar böyle düşünüyor maalesef.
Amaç bu kadar belliyken neden gitsin?
Kezban kezban herkesin dilinde
Kadını gömmek asıl kezbanlık bence

Doğru dedin. :)

Benim sevgilim, benim eşim için ben niye rekabete girmeyi seveyim ki?
Hani denk gelir karşılaşirsin kizla o ayri ama işin sonunda "görüşmeni istemiyorum rahatsiz oluyorum" diyecegin halde, bile bile oraya gidip yok bakışla ayar vermek, duruşla dövmek filan :KK70: Asıl kezoluk bu bence ve dibine kadar kiskandigini belli etmektir.

Sorgulamadan sevecekseniz "sizin tabirinizle" eski sevgili ortamlara kaş göz oynamadan rahatca girip cikarsiniz, problem etmezsiniz tamam derim ama tanisma vs olduktan sonra sevgiline dönüp "her konustugunu rapor et, sonrada gorusmeyi kes" diyince cok havali bisey mi olmus oluyor?

Baştan bu olaylara girmemek çok daha iyi...
Astoria iyi yapti gitmemekle.

Doğru dedin. :)

Back