Bir erkeğin hiç çocuk istememesi normal mi

Haklısınız aslında bi cesaret edip konuşabilsem. Eşim beni çok rahatsız etse de ailesine çok çok düşkündür. Gerçek bir aile uzağa taşındığımızda olduk o zamanlar daha erken gezin filan diyordu etkilenir insan ailesinin düşüncelerinden tabi. Ne bileyim bazen düşünmekten yoruluyorum allahım hayırlısı diyorum o ne zaman verirse bazende çok takıyorum

Cocuklari severim, kardesimin bakimiyla cogunlukla ben ilgilendim gayet keyif alarak. Ama asla cocuk istemiyorum. Omur boyu boyle bir sorumluluk almak anlamsiz geliyor.
Tabi herkesin fikrine saygı duyarım eşinizle konuşup anlaştıysanız ne güzel ortak bi karara varmışsınız. Tabi insan kalkamayacağı sorumluluğun altına girmemeli

Akılsız gözüyle bakıyorsa hiç istiyor gibi görünmüyor.
Ben de hiç düşünmediğim için eşinizi anlayabiliyorum.Akılsız gözüyle bakmıyorum kimseye orası ayrı.Allah isteyene nasip etsin ama istemeyeni de onunla sınamasın çünkü bahsi geçen ufacık bir can.
Peki akılsız demesinin altında yatan sebeplerden bahsetmedi mi hiç?

Bence bunun kadin veya erkek olmakla alakasi yok hazir olup olmamakla var.. sekiz yillik evliyim ilk yedi yil hic konusmadik hayal kurmadik artik cocuk yokmu diyenlere beraber sinir olduk falan ...hazir hissetmeye bilir daha erken oldugunu dusunebilir gayet normal..

Bence şu an sadece hazır değil, çocuk sevgisi varsa illa ki her kadının anne olma isteği gibi her erkek de baba olmak ister (istisnalar vardır da ben genelden bahsediyorum). Yani bir de şu açıdan bak, bu adam neden evlendi? Sadece cinsellik için değildir ki erkekler ömür boyu bekar da kalsalar sorun olmaz cinsellik.
Baba olmayı ister ama şu an yeni evlisiniz belki eşimle başbaşa takılalım birkaç sene diye düşünüyordur bir de konu açıldığında inatlaşıyor da olabilir sırf zıttına gitmek için. O yüzden akışına bırak, zamanla olur. Acele etme, korkma da. Daha yaşın genç, evet riskler olabilir ama bu riskler var diye hiç olmayacak da değil.
Kadın doğum uzmanına göründün mü? Yani çocuk sahibi olmakta bir sorun var mı somut olarak? (Risk değil net somut sebep, teşhisi konmuş rahatsızlık vs)

Yeni evliymişsiniz daha önünüzde uzuun seneler var. Sonuçta evlenmeden önce konuşulmuştur bu konular. Çocuk yapmam asla, kafasında olan bir insan değildir diye düşünüyorum. Öyle olsa 2 sene gibi bir zaman belirlemezdi.

Çocuk sahibi olmak istememesi de gayet normal. Belki fikri değişir hiç çocuk yapmak istemez. Orasını bilemem. Siz olayları akışına bırakın. Bunu düşünüp düşünüp kendinizi sıkmayın. Konusunu açmaya da gerek yok. Hazır olduğunda kendisi söyler.

Eşinize doyun önce. Birlikte gezin tozun, birbirinizi tanıyın, eğlenin. Yapabileceğiniz bir çok şey varken çocuğa takılıp kalmayın.

Çok normal istemiyor olması daha yeni evlisiniz.
Keyfinize bakın baş başa vakit geçirmenin birbirinize vakit ayırmanın zevkini yaşayın gençsiniz daha. Sürekli bu mevzuyu açarak dahada bu fikirden soğutursunuz eşinizi zamana bırakın bir zaman sonra zaten olacak şeyler bunlar.

27 yaş kadın kendini hazır hissediyorsa hiç erken bi yaş değil bence. 30 yaşından sonra doğumlar zorlanışıyor. 35ten sonra zaten riskli gebeliğe giriyor. Biraz daha araştırıp bilinçlendirseniz eşinizi ve çocuk üzerine hayaller kursanız, sıcal bakabilir belki

bir erkeğin bebek sevmemesi istememesi hayal kurmaması gayette normal bence, hatta bir kadının da aynı şekilde normal..
bilinçli olarak bebek yapmayan çift çok artık ve bence çocuk yapmak kadar doğal bu
ama sorun karı kocanın hemfikir olmamasında başlıyor, o yüzden çocuk mevzuu da evlenmeden konuşulmalı

Bende aynı fikirdeyim

Yumurtalarımda çatlama problemi var bu şartlarda hamile kalmanın zorlu bir süreç olduğunu biliyorum. Doktorum çocuğa karar verdiğin zaman bi tedavi sürecine başlamam gerektiğini söyledi. Biraz zorlu bir süreç olacak çokta ertelemememi önerdi

istemmemesi noraml olabilir ama bunu sana yapmaya hakki yok,kendine çocuk istemeyen birini bulsadi evlenek için

6 senedir evliyim 5. sene konuşmaya başladık
yani hayalini bile yeni kurmaya başladık diyebilirim

gayet normal
benim kardesim de kesinlikle istemiyor nisanlisiyla da bastan konustular o da istemiyor
herkes cocuk sevmek zorunda degil

bence esinizle ciddi ciddi konusun gercek dusuncesini ve niyetini ogrenin

Bunu söylediği vakit "neden" diye sordunuz mu hiç?
İnsanlar hazır hisseder, ister ve hamile kalır. Direk akılsız deyince hiç bir zaman istemediği gibi bir durum çıkıyor ortaya..

Size karşı dürüst olmalı. Kadınların bu konuda vakitlerinin kısıtlı olduğunu idrak etmeli. Üstelik siz de kist falan varmış. İleride tedavi gerekirse şimdiden görmeye başlasanız iyi olur.. Bunu ona detaylıca anlatın alıngan davranmadan..

İşte erkekle kadının yaşı yakın olunca biraz böyle problemler çıkıyor. Ben de 27 yaşındayım, eşim de 28 yaşında.Tamamen aynı yaşlardayız. Biz ufaktan düşünmeye başladık gibi, 2.5 yıldır evliyiz. Ama 28 yaş erkekler için normal kadınlar için 27 de artık iş ciddileşiyor. Bi erkek 35 yaşında da çok çok rahat baba olabildiği için empati yapamıyorlar bu konuda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…