• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bir dosta arkadaşa ihtiyacim var

Herseyi esinizden ve ailesinden bekleyip milyon tane hayal kirikligi yasamissiniz.Yapmaniz gereken , hicbirsey beklememekti.Vaad edilse dahi olmadi diye karalar baglamaya gerek yok.Elbette sozunu tutmayan kisi yada kisilere ayni sicaklikta olunmaz ancak kendiniz de calisabilirdiniz heralde.Rahatsizliginiz engel mi oldu?Eger hastaliginiz engel bir durum degilse calismalisiniz.Hersey icin fatih bilir fatih alir mantiginda giderseniz habire eltim onu aldi eltim bunu takti diye psikolojinizin bozulmasi da cok olasi ve eltinizin alayina maruz kalmaniz da sasirtici olmuyor.Eger mutlu olmak istiyorsan sifir beklenti yasayacaksin hayatta.Guclu olacaksin.Kocanin agzina yada eline bakmayacaksin.Kimseye minnetin olmayacak.Kimse de seni kaybetmek istemeyecek.Once kendi kiymetini bileceksin ki elin insanlari da senin kiymetini bilsin.Kendi karakterin olacak.Zaten oyle oldugu anda eltim onu yapmis , kv bunu demis , kp sunu istemis gibi dertlerden ariniyorsun.Ne kadar guclu olursan o kadar mutlu oluyorsun.
Turkiyedeki gelin kv kp sorunlarinin ezici cogunlugunun sebebi gelinlerin issizligindendir.Cunku issiz gucsuz insanin vakti cok olur.Kim ne yapmis kim ne giymis bunlara kafa yorar o guruh.Dinden konu acilsa en dinci onlardir kimse onlarin eline su dokemez :) uret bisey yap dersin , yok gunah derler.Ee al sana gunahlardan bi demet , issizlikten yani bol vakitten giybetin dibine vur , kv kp nin arkasindan at tut , sabah aksam non stop mesai dedikodu , eltiye gorumceye hased ve gun biter cok sukur.Eee bunlardan emekli olunca da bozuk bir psikolojiye aglamamak lazim.

Kan bagi olunca kesilip atilmiyor iste malesef
Kesip atmak değil uzak bir yere gitmekden bahsediyorum oralardan uzağa gidin annem taşındı oradan şimdi çok mutlu keşke daha önce gitseydim diyor ayrıca anneme değer vermeye bile başladılar ki annem onların evini temizler yemeğini yapar dı babam bütün ihtiyaçlarını larşılardı ama asla kıymetini bilmezlerdi hep annemler kötü olurdu ama şimdi değerini anladılar

Herseyi esinizden ve ailesinden bekleyip milyon tane hayal kirikligi yasamissiniz.Yapmaniz gereken , hicbirsey beklememekti.Vaad edilse dahi olmadi diye karalar baglamaya gerek yok.Elbette sozunu tutmayan kisi yada kisilere ayni sicaklikta olunmaz ancak kendiniz de calisabilirdiniz heralde.Rahatsizliginiz engel mi oldu?Eger hastaliginiz engel bir durum degilse calismalisiniz.Hersey icin fatih bilir fatih alir mantiginda giderseniz habire eltim onu aldi eltim bunu takti diye psikolojinizin bozulmasi da cok olasi ve eltinizin alayina maruz kalmaniz da sasirtici olmuyor.Eger mutlu olmak istiyorsan sifir beklenti yasayacaksin hayatta.Guclu olacaksin.Kocanin agzina yada eline bakmayacaksin.Kimseye minnetin olmayacak.Kimse de seni kaybetmek istemeyecek.Once kendi kiymetini bileceksin ki elin insanlari da senin kiymetini bilsin.Kendi karakterin olacak.Zaten oyle oldugu anda eltim onu yapmis , kv bunu demis , kp sunu istemis gibi dertlerden ariniyorsun.Ne kadar guclu olursan o kadar mutlu oluyorsun.
Turkiyedeki gelin kv kp sorunlarinin ezici cogunlugunun sebebi gelinlerin issizligindendir.Cunku issiz gucsuz insanin vakti cok olur.Kim ne yapmis kim ne giymis bunlara kafa yorar o guruh.Dinden konu acilsa en dinci onlardir kimse onlarin eline su dokemez :) uret bisey yap dersin , yok gunah derler.Ee al sana gunahlardan bi demet , issizlikten yani bol vakitten giybetin dibine vur , kv kp nin arkasindan at tut , sabah aksam non stop mesai dedikodu , eltiye gorumceye hased ve gun biter cok sukur.Eee bunlardan emekli olunca da bozuk bir psikolojiye aglamamak lazim.
Ben eltimin giydigine de taktigina hic kafa yormadim daha iyilerini yasasin keske kacti diye birsey yapmayacaklar diye korkmustum gunlerce dua ettim o kizin bari hakkina girmesinler kv kp der e gelince inan dedikodu degil kimseye anlatmam dert yanmam esime bile canima tak etmedikce birsey demem 3 türlu romatizmam ve astimim 2.5 yasinda bir oglum var calismayi denedim ama patronumun bakislari rahatsiz ediyordu sabrettim bir gun rahatsizlandim acile gittim bi daha da calisamadim evde dantel vs yapiyorum fatih bilir dememin nedeni de sitem icin di kp dere..

Son düzenleme:
Kesip atmak değil uzak bir yere gitmekden bahsediyorum oralardan uzağa gidin annem taşındı oradan şimdi çok mutlu keşke daha önce gitseydim diyor ayrıca anneme değer vermeye bile başladılar ki annem onların evini temizler yemeğini yapar dı babam bütün ihtiyaçlarını larşılardı ama asla kıymetini bilmezlerdi hep annemler kötü olurdu ama şimdi değerini anladılar
Nereye gidebiliriz ki

Nereye gidebiliriz ki
Eşin başka şehirde iş bulsun eğer memursa tayin istesin ve taşının ailesinede daha iyi bir iş buldum biz gidiyoruz desin bak gör nasıl ağlayacaklar arkanızdan bizimkiler çok ağlamışdı belki gitmenizede izin vermezler buda onlara bi göz dağı olur

Eşin başka şehirde iş bulsun eğer memursa tayin istesin ve taşının ailesinede daha iyi bir iş buldum biz gidiyoruz desin bak gör nasıl ağlayacaklar arkanızdan bizimkiler çok ağlamışdı belki gitmenizede izin vermezler buda onlara bi göz dağı olur
Isci ve zor bi meslek zaten borclar var gitmek cozum olmaz belki daha kotu olacak is bulamayacak gecinemeyecegiz

Isci ve zor bi meslek zaten borclar var gitmek cozum olmaz belki daha kotu olacak os bulamayacak gecinemeyecegiz
Zaten öyle bir anda ha diye gidilmezki herşeyi ayarlayacak güzel bir iş ev bulacak öyle yoksa bi anda öyle kalkıp gidilmez zor duruma düşersiniz. Belki daha iyi bir iş bulur belki daha hayırlı olur bilemeyiz.
Ama yok biz gidemeyiz diyosan bu duruma katlanacaksın benim annem bu durumu 20 yıl yaşadı artık psikolojisi bozulma noktasına geldi bizim içinde annem içinde kötü günlerdi ama şimdi mutluyuz göz görmeyince gönülde katlanıyor hatta unutuyor

B
Zaten öyle bir anda ha diye gidilmezki herşeyi ayarlayacak güzel bir iş ev bulacak öyle yoksa bi anda öyle kalkıp gidilmez zor duruma düşersiniz. Belki daha iyi bir iş bulur belki daha hayırlı olur bilemeyiz.
Ama yok biz gidemeyiz diyosan bu duruma katlanacaksın benim annem bu durumu 20 yıl yaşadı artık psikolojisi bozulma noktasına geldi bizim içinde annem içinde kötü günlerdi ama şimdi mutluyuz göz görmeyince gönülde katlanıyor hatta unutuyor
esimde bende istiyoruz ama yapamayiz diyor esim senin ailen akrabalarin burda benimde ayni diyor gurbetlik zor diyor bilmiyorum

Canım kötü olan kv, kp, elti, görümce değil. Kötü olan suçlu olan eşiniz.Eşiniz ailesine karşı tepkisiz kalmış. Bana da önceden karışan çoktu.Eşim tepkisiz kaldıkça dahada karışırlardı.Daha sonrası eşim tepkisini ortaya koydu .Artık karışmıyorlar.Eşiniz muhtemelen sessiz bir kişilik.Ailesinden çekiniyor .Tabi saygı iyidir ama ailesine saygı göstereceğim diye eşini ezdirmesi çok yanlış.Allah yardımcınız olsun.

Kötü ollllllll!!!!!! Bak o zaman baş tacı ederler seni, sen iyi oldukça daha çooookkk ağlarsınız eşinle, kötü ol ama çaktırmadan, yüzün gülerken onların ağzına sıç hiç bir şey yapamasınlar yani oyna onlarla sen rahat oldukça onlar daha da sinir olur eZdirme kendini

seni sevmeleri onemli degil ki. ben de esimin ailesinden hickimse ile gorusmuyorum. ne olmus? yuvamizda mutluyuz. esimdir tabii ki annesini arayacak, gidecek. evlat olarak sorumlulugu var.

ama ben gelinleri degilim ve gelin olarak bir sorumlulugum yok. es olarak sorumlulugum, esimin huzurunu saglamak. siz de boyle bakin mevzuya. lutfen kendinizi bu insanlara kullandirtmayin. siz evlatlarinin ayni yastiga bas koyacak kadar guvendigi insansiniz. farkina varin yerinizin.

Ben burada deli oldum bu aileye artık mesafenızı koyun gidip gelmeyin.

Arkadaşım boşver bunlar hep böle benide sevmiyolar olmuştur belki hatam ama yaptıklarını hak edicek kadar kötü hiç bişe yapmadım hem onların kendi kızı var beni ne yapsınlar ki bence sende artk takma kafana eşinle mutlu olmaya çalış minnet etme onlara

Back
X