• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir Doğum Günü Meselesi

Ljubljanali

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
19 Mart 2021
682
1.058
63
33
Güncelleme: Fikir belirten, tavsiye veren ve doğum günümü kutlayanlara çok teşekkür ederim ☺️. Fevri davranıp hata ettiğimi anladım, aramızda çözdük durumu eşimle. Ama anladım ki ben bir çok konuda fevri davranıp alınıp kestirip atıyorum. Tavsiyelerinizi günlük hayatımda da uygulamaya çalışacağım, ne istediğimi direkt söyleyeceğim düşünmesini beklemek yerine, tekrar teşekkür ediyorum. Herkese mutlu günler 😍

Merhabalar! Bugün doğum günüm mutlu olmam gerekir ama ben şu an depresif bir ruh halindeydim maalesef.

Evlendiğim yerde ne ailem var ne akrabam ne de yakın bir arkadaşım, haliyle eşimden ekstra bir ilgi bekledim doğum günümde. Öyle hediye falan da değil (zaten pek hediye almayı da beceremez kendisi), en azından biraz erken kalkıp kahvaltıyı o hazırlasın güzelce yiyip kızımızı parka falan götürürüz diye bekledim ama o da olmadı.

Ben kızım erken kalktığı için 6da 6 buçukta kalkıyorum eşim de 2. Vardiyadayken 8-8.30 gibi kalkıyor. Ben kızımın kahvaltısını yaptırdım, bekledim bekledim kalkan falan yok. Sonra ben hazırladım kahvaltıyı ondan sonra kalktı saat 10a geliyordu. Tabi ben biraz bozuldum, surat astım. Kahvaltıyı yaparken de öylesine iyi ki doğdun falan dedi tabi ben sürdürdüm surat asmayı teşekkürler deyip geçtim.

Gerginlik sürdü tabi aramızda bir de tartışma oldu, tartışırken “ben izin almıştım işten sana sürpriz yapacaktım” dedi. Ben de çok kırıldığımı çok bir şey beklemediğimi sadece bir sabahımız vardı onu da iyi geçirmek istediğimi söyledim. Sonra saat 1 gibi çıktı evden sanayiden arabamızı almak için erken çıktı. “İzin almıştım” deyince bekledim, bekledim gelir belki diye de sonra mesaj attı: aldım arabayı işe geçiyorum diye. Sonra da gelen giden olmadı tabi.

Bir yandan görümceme de sinir oldum. Müsait misiniz size geleyim mi diye mesaj attı. Ben de bilmiyorum belki bir yerlere çıkarız dedim eşim işten izin aldım dediği için. kaç gibi çıkarsınız diyor. Yahu hiç sevmem böyle bir şeyi söylemeyi ama ona da yazdım: bugün doğum günüm ya belki abin sürpriz yapar o yüzden bilmiyorum tam kaç gibi olur dedim. Yani illa söyletecek, anla işte müsait değiliz!

Velhasıl kelam bugün hiç böyle geçmesini beklemiyordum, çok bozuldum, çok üzüldüm. Önemsenmek istemiştim sadece! Yani sizce ben bozulmakta kırılmakta haklı mıyım? Yoksa abartıyor muyum? Fikirlerinizi merak ediyorum 😪

Son düzenleme:
Izin aldiysa neden ise gitmiş? Ayrica beklentiye girmeyin. Belki sizin dusundugunuzden daha guzel bir plan yapacakti ama dogum gununuzde bu karşılığı vermesine gerek yoktu.

Adamın önemsemesini beklemeden günü burnundan getirmişsiniz
Sekizde kalkmadı da onda kalktı tüm günü size ayırmış birşey yapmasına fırsat vermeden trip atıp sonra da ay bana birşey yapmadı daha insanın içinden birşey mi gelir
Kendi doğum gününüzü kendiniz mahvetmişsiniz hiç adamı suçlamayın

Adamın sizin aklınızdan geçeni okuyup onu uygulamasını istiyorsunuz ama bu mümkün değil maalesef.sabah kalkayım da eşime kahvaltı hazırlayım diyen erkek var mıdır bilmiyorum.Ben böyle bir beklentideysem akşamına söylerim eşime yarın böyle böyle yap diye:) hayatı bu kadar zorlaştırmayın ya konuşun içerleyip küsmeyin .Adamı uyanır uyanmaz darlamışsınız yapacağını da yapmamış kaçmış evden.
Doğum gününüz kutlu olsun bu arada☺️

Adamın önemsemesini beklemeden günü burnundan getirmişsiniz
Sekizde kalkmadı da onda kalktı tüm günü size ayırmış birşey yapmasına fırsat vermeden trip atıp sonra da ay bana birşey yapmadı daha insanın içinden birşey mi gelir
Kendi doğum gününüzü kendiniz mahvetmişsiniz hiç adamı suçlamayın
Yani doğru, insanın hevesi kaçar, birşey yapası gelmez ama ondan sonra da zaten geriye 3 saatimiz kalmış, gece 1 e kadar yok, o yüzden bozuldum. Hemen alınıyorum, alınmayıp sakin karşılayana da özeniyorum açıkçası, nasıl başarıyorsunuz gerçekten?

Bence izin falan almamistir.Supriz yapacak insan sabah kuru kuru iyiki dogdun demez,hadi dedi.İzin aldigi ise neden gidiyor?
Beklentiye girmeyin bidahakine .
Ben olsam baktim bisey yok,supriz falan.Alir cocugumu cikarim,bi kahve icer bi pasta yerim.Bi hediye alirim kendme ohh mis.Senelerdir kendime ilk once ben hediye aliyorm dogumgunlerimde.O anki butcem nyse.
İyiki dogdunuz,mutlu seneler🥳

Adamın sizin aklınızdan geçeni okuyup onu uygulamasını istiyorsunuz ama bu mümkün değil maalesef.sabah kalkayım da eşime kahvaltı hazırlayım diyen erkek var mıdır bilmiyorum.Ben böyle bir beklentideysem akşamına söylerim eşime yarın böyle böyle yap diye:) hayatı bu kadar zorlaştırmayın ya konuşun içerleyip küsmeyin .Adamı uyanır uyanmaz darlamışsınız yapacağını da yapmamış kaçmış evden.
Doğum gününüz kutlu olsun bu arada☺️
Ben söyleyeceksem ne anlamı kalır o zaman :)

Yani doğru, insanın hevesi kaçar, birşey yapası gelmez ama ondan sonra da zaten geriye 3 saatimiz kalmış, gece 1 e kadar yok, o yüzden bozuldum. Hemen alınıyorum, alınmayıp sakin karşılayana da özeniyorum açıkçası, nasıl başarıyorsunuz gerçekten?
Ben bir hafta onceden hatirlatmaya basliyorum dogum gunum diye. Sabahta bugun benim dogum gunusummm diye uyandiriyorum esimi. Sadece bir pastayla bile kutlansa mutlu oluyorum. Belki bakis acisiyla alakali bir durumdur bu.

Bence izin falan almamistir.Supriz yapacak insan sabah kuru kuru iyiki dogdun demez,hadi dedi.İzin aldigi ise neden gidiyor?
Beklentiye girmeyin bidahakine .
Ben olsam baktim bisey yok,supriz falan.Alir cocugumu cikarim,bi kahve icer bi pasta yerim.Bi hediye alirim kendme ohh mis.Senelerdir kendime ilk once ben hediye aliyorm dogumgunlerimde.O anki butcem nyse.
İyiki dogdunuz,mutlu seneler🥳

Bence de izin falan almamış, durumu kurtarmak için yalan söylemiş. Cidden izin alsaydı zaten 8de işe gitmek için kalkmazdı. haydi kalktı diyelim işe gitmezdi yani, niye işe gitmiş madem izinli??

Bence de izin falan almamış, durumu kurtarmak için yalan söylemiş. Cidden izin alsaydı zaten 8de işe gitmek için kalkmazdı. haydi kalktı diyelim işe gitmezdi yani, niye işe gitmiş madem izinli??
Kesinlikle izini iptal edip ise giden personel😅Hic inandirici degil🙆

Belli bir yaşa gelmiş insanların doğumgününe çok anlam yüklemesini gereksiz.o gün herkes etrafta fir dönmeli .normalde esiniz kahvaltı hazırlayan bir insan değilse o günde hazırlamaz.belki gerçekten sürpriz yapacaktı ,vazgeçti, ise gitti.oyle olmasa bile işe gidene kadar yada işten geldiğinde bir pasta keserdiniz, olur biterdi.

"İyiki doğdum,kendimin doğum günü kutlar,başarılarımin devamını dilerim" derdim Kahvaltıdayken.
Kocan muhtemelen anlam veremezdi.
Sabah kalkıp kahvaltı hazırlamasını beklemen abartı,adamın kalktıktan sonra seni umursamayarak hayatına devam etmesi ise yanlış.
Zaten yalanci bir kocan var.
Artık kocanı tanidigina göre her doğum günün olduğunda kendi kendini kutla ve geç.
Sen hatirlattiktan sonra bir mantığı yok zaten.
Ki surat yapmaya çok erken başlamışsın,o da senin hatan olsun.

Bence tepkilerinizi çok erken veriyorsunuz. Biraz daha beklemeli en kötü akşama kadar bisey yapmadıysa o zaman surat yapmalıydınız. Tartışma boyutunu bilmiyoruz belki o da inatlaştı izni iptal etti bilemeyiz.
Görümce kısmındada doğru bulmadım tavrınızı. Adam zaten gitmiş yok. Kız da belki doğum gününüz diye size süpriz yapacaktı onu da engellediniz. Bence biraz tepki vermek için beklemelisiniz. Erkekler düz mantık öyle sabah kalkayım bugün doğum günü kahvaltı hazırlayayım diye düşünmez belki başka bısey yapardı. Neyse doğum gününüz kutlu olsun 🌺

Bu alınmak değil kapris trip
Evde bir tek kalk borusu öttürmediğiniz kalmış, bebek şu saatte kalktı ben şu dakikada kahvaltı ettim,,,,,
Kalan zamanı böyle mahvedeceğinize adamın içinden gelerek yaptığı 5dakikalık şey bile çok kıymetliydi kendi dilinizle kaybetmişsiniz
Birşeyin değerini kaç saat sürdüğü mü belirliyor?
Adam işe gitmeyecekmiş size süpriz hazırlamış bir bıraksaydınız uyanır uyanmaz aceleniz neydi
Umarım ders almışsınızdır
Nolur ya kaprislerinize surat asmaya devam etmeyin hem adama yazık hem kaybeden yine siz olursunuz

Belli bir yaşa gelmiş insanların doğumgününe çok anlam yüklemesini gereksiz.o gün herkes etrafta fir dönmeli .normalde esiniz kahvaltı hazırlayan bir insan değilse o günde hazırlamaz.belki gerçekten sürpriz yapacaktı ,vazgeçti, ise gitti.oyle olmasa bile işe gidene kadar yada işten geldiğinde bir pasta keserdiniz, olur biterdi.
Siz bu şekilde gereksiz görebilir ve kutlanmasını istemiyor olabilirsiniz ama herkes sizin gibi düşünmüyor olacak ki konu sahibi icerleyip üzülmüş. Bence haklı da mesela. Uyuz oluyorum birinin alınıp üzüldüğü biseyle ilgili gereksiz, yersiz diyip kesip atan insanlara.

Konu sahibi bence tepkinizde haklısınız ama çok erken davranmissiniz. Öğlen falan olsaydı ne biliyim bikac saat daha gecseydi hala bişey yoksa o zaman koyardiniz tepkinizi. Ne olacak sanki senede bir gün olan bir zaman için daha özenli davransaydi. Bence haklısınız ama erken olmuş sadece.
İyi ki doğdunuz bu arada 💕
Ben tüm özel günleri severim hepside bizim için çok önemlidir. O yüzden sizi haklı buldum.

Ay biz su grupları. Şu tribi bekletip bekletip emin olunca atsak hayat ne kolay olacak:)
Ben de bir keresinde işten erken çıkıp ,cici elbisemi giyip dogumgunum için sevgilimle buluşmuştum. Adam pantolon tsort gelmiş,tutup bana 'ne yapalim/nereye gidelim' diye soruyor.Yani pardon, zaten normal günleri ben planlıyorum bari doğum günümde duymayayim bu soruyu🤬 her zaman gittiğimiz çay içilen salaş mekana gittik ben şikir şikir. Sakinligimi korudum, korudum... en son mekanda 'dogum günün kutlu olsun mutlu ol senelerce/sana boncuktan kuş yaptım konacak pencerene' şarkısı çalınca adama patladım "Ahmet Kaya bile hapishanede boncuktan kuş yapmış sevgilisine,senin şu yaptığına bak. Çabuk beni şu kıyafetime uygun bir yere götür 🤬🤬🤬🤬" diye hırladım:)
Velhasıli kelam akşam saati için zaten en sevdiğimiz barların birine (kremayla kendi notunu kendi yazdigi) pastayi ve o ve ailesinden hediyeleri bırakmış. Gece olup mekana geçip kutlamayı yapınca beni utandırmıştı.
O günden beri böyle zamanlarda hır çıkarmak için 12yi bekliyorum 😇😇😇
Doğum günün kutlu olsun

Back