• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir dertten muzdaribim

Cileklivanilinn

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2018
6.829
17.755
248
28
İyi geceler ya da iyi sabahlar hanımlar. Şimdi uzun zamandır muzdarip olduğum bir derdi paylaşacağım ki bence burası tam yeri ve saat 03:47 olduğuna göre de tam zamanı.
Şimdi nasıl desem ben duygusal bir insanım ama duygularımı lanse etmek utanç verici bir eylemmiş gibi gelirdi taa küçüklüğümden beri. Zamanla bunu yarı yarıya aştım. Ergenlikte falan hoşlandığım kişiler oldu ama platonik takılırdım sonra biriyle sevgili oldum. Ekonomik düzeyi benden düşüktü,çevresi yoktu pek çok konuda üst durumdaydım(aşağılamak için söylemiyorum durum anlaşılsın diye) fakat yaranamadım. Benimle sevgiliyken başkasına aşıktı. Bunu da sevgiliyken sosyal medya hesabında görmüştüm. O kadar çok bağlanmıştım ki ayrılsam bile barışıyordum ve sağ olsun bu kişi psikolojimi alt üst ediyordu. “Elimde değil onu sevmek” bile dedi yani. Hep şarkı paylaşırdı uzun uzun sözlerini incelerdim acaba o kıza mı bana mı diye. 2 senem böyle geçti sonra Allahtan soğudum ve ayrıldım. O kişiden sonra hoşlandığım biri daha oldu garip bir şekilde o da benden bazı yönlerde alt seviyedeydi ancak yine de yaranamadım ve benden nefret etti. 1 yıl benimle uğraştı,aşağıladı ve sevgili falan da değildik. Daha sonra alakasız bir kızla sevgili oldu onun için şehir değiştirdi falan,hayretle izledim. Sonra büyüdüm yaşım ilerledi ilk gerçek aşkımı yaşadım. Sevgili olduk bu kişi 2. Sevgilimdi. Çok çok iyi düşünceli ilgili biriydi bir dediğimi iki etmezdi. Ne olduysa yine ilerleyen vakitlerde bambaşka birine dönüştü. Beni hep geri plana atan,serseri,sorumsuz biri haline geldi. Yakın kız arkadaşlarının her derdine koşan beni öteleyen falan. Kıskançlık yapmamaya gayret etsem bile çevreden tepki almaya başladım. Haklılardı da yani çekilir gibi değildi. Sonradan sana aşık değilimler falan başladı hareketleri hiç öyle olmasa bile çünkü ağlayıp duruyordu beni asla bırakma falan diye. Ayrılık aşamamızda ise başka kızlarla da takılmak istediğini hayatını yaşaması gerektiğini söyledi ve ayrıldık. Fiziksel olarak bir şeyler yaşadığım ilk insandı. İlişkilerimde hep rekabet halinde olduğum birileri oldu. Asla “özel” olamadım. Bu 2. İlişkimde ayrıldıktan sonra bile problem yaşadım. Aradan uzun zaman geçtikten sonra ilk ilişkimi yaşadığım kişi ve ondan sonra hoşlandığım kişi bana geri dönüş yapıp o zamanlar ne kadar haklı olduğumdan bahsettiler. Hele ilk ilişkimi yaşadığım insan 1.5 yıl sonra yalvardı yakardı seni kıskandırmak için yaptım çünkü benimle hiç ilgilenmiyordun başkasına aşık falan değildim dedi. Ortak arkadaşımız olduğunu bilmediği birine benden bahsedip onun kıymetini bilemedim demiş.

Sözün özü yıllar sonra böyle geri dönüşler aldım. 2. İlişkimi yaşadığım insan sanırım şuan başkasına aşık. En çok darbeyi ondan yedim galiba pişman bile değil,kendi derdinde çünkü karşılık görmedi sevdiği kişiden. Ve bu çocukta da hep dinlediği şarkılardan anlam çıkarmaya çalıştım,başkasını kıskandım. Çevreme baktığımda seven-sevilen pek çok insan var. Hatam ne diye soruyorum ufak tefek şeyler dışında bir şey bulamıyorum. Aşık olduğum 2 adamdan da gerek dış görünüş,gerek kadınlık gururum hakkında kötü şeyler duydum. Halbuki gerçekten çirkin değilim,etrafımca beğenilirim dış görünüşümle ilgili bir sorun olmadığını düşünüyorum. Dedim ya cidden yaranamıyorum hep ilişkilerimde bir süre sonra 3.şahsa dönüşüyorum. Bu tarz problemler çeken,dikiş tutturamayan,ilişkilerinde ağır hakaretlere maruz kalmış başka kadınlarla dertleşmek istedim. Tavsiyelerinize de açığım..

Üzerlerine çok dusuyorsan bu davranışın onları itmiş olabilir.Hickimse ama hiç kimse kendine verdiğin sevginin ilgi alakanin bir tık yukarisini haketmez.
egerki onlar bunu farkettiyse bu zaten cepte diyor veya sıkılıyor baska kızlara kayıyor gözü daha heyecanlı geliyor diğer kızlar veya daha çekici sense hep anaç ve iyi niyetli yaklasiyorsun olması gerektiği gibi ama karşındaki insan bunları haketmeyebilir veya bunu kaldiramayabilir ve ceker gider.Herkes kendi olgunluk seviyesindeki insanlarla arkadaşlık kurmalı yoksa yürümüyor dış gorunusun filan alakalı degil bu durum.

Yara bandı olduğunu hissettiği an arkanı dönüp gitmek psikolojin için en doğru şey olur.
Kimsenin psikoloğu olamazsın ayrıca.
Sana sıradan davranandan uzak dur.

Kendinle eşit kişilerle takıl

Ben üstünüm sen bana tap tavrınız varsa karşıdaki de sen kimsin ki ben başka kızlarla ilgiliyim der

Dış görümüşüme vs laf ettiler diyorsun zira sizi ezmek istemişler üstünlük hissinizden dolayı

Üstün hissetmediğiniz kişilerle görüşün

Bence de çok bir yerlerini kaldırıyorsundur. zamanla tek verici taraf olmaya başlıyorsundur. e onlar da bunların ne demek olduğunu anlayacak yaş ta erkek grubundan olmadıkları için fazla heyecansız monoton gelmeye başlıyorsun,zamanla oturaklı ilişkiler yaşayacaksındır.Bi de şarkıdan anlam çıkarmalar filan bırak Allahını seversen canım ya değer mi :KK37:

Tatlım neden ulaşılmaz olmayı denemiyorsun? Biz özeliz, biz güzeliz. Bize bu kadar kolay ulaşamamaları gerekiyor.

sen ona aşıksın şarkısını aç bir 20 kere falan dinle , ağla zırla rahatla .Gözyaşlarını güzelce sil hayatına kaldığın yerden devam et. Boşver birilerini düşünmek , onlar için üzülmek veya kafaya takmak iyi şeyler değil. Neden neden diye kendimizi yediğimiz bir olguya dönüşüyor yaşananlar ve insanın psikolojisini bozuyor.

Acik acik "onu sevmek elimde degil" diyen, baskasini sevdigini bildigin biriyle 2 sene geçiriyorsun. Boyle birine kimse saygi duymaz elbette, insan biraz gururlu ve kendine saygili olacak once. Karsindaki kişilere kendini ezdirerek kiymetli veya iyi insan olamazsin.

O geri dönen pişman olan da sizin kadar kendini ezdiren birini bulamamistir ondan pismandir.

Sevgilime karşı nasıl ulaşılmaz olabilirim ki sevgilim sonuçta
Genel anlamda yani. Çok verici olmak, deli gibi sevmek .... bu tip şeyler karşıdakinin totosunu havaya kaldırıyor.
Bu benim fikrim (Doğru yanlış diyemem), ben 90 lar çocuğuyum. O zaman sevgili olmak birine açılmak imkansız gibi bir şeydi. O yüzden ölçüp tartıp biçip ona göre bir şeyler yaşanırdı. Yani tüm olumsuzluklar göze alınırdı. Ama şimdi erkekler biliyor ki bu olmazsa o olur o olmazsa bir başkası olur. Çok çabuk harcıyorlar her şeyi ve her şeye hakları olduğunu düşünüyorlar.
Yaaa ortaokuldaki lisedeki kızlar sevgilileri tarafından şiddete maruz kalıyor. Benin çok tuhafıma gidiyor.

Genel anlamda yani. Çok verici olmak, deli gibi sevmek .... bu tip şeyler karşıdakinin totosunu havaya kaldırıyor.
Bu benim fikrim (Doğru yanlış diyemem), ben 90 lar çocuğuyum. O zaman sevgili olmak birine açılmak imkansız gibi bir şeydi. O yüzden ölçüp tartıp biçip ona göre bir şeyler yaşanırdı. Yani tüm olumsuzluklar göze alınırdı. Ama şimdi erkekler biliyor ki bu olmazsa o olur o olmazsa bir başkası olur. Çok çabuk harcıyorlar her şeyi ve her şeye hakları olduğunu düşünüyorlar.
Yaaa ortaokuldaki lisedeki kızlar sevgilileri tarafından şiddete maruz kalıyor. Benin çok tuhafıma gidiyor.
Çok verici değilimdir,kendimi paralamam,duygularımı içimde yaşarım genelde. Ama son ilişkimde fazla güven verici davrandım sanırım

Çok verici değilimdir,kendimi paralamam,duygularımı içimde yaşarım genelde. Ama son ilişkimde fazla güven verici davrandım sanırım
Vericiden ziyade başkasına aşık olduğunu bildiğin birinden iki sene ayrılmamışsın ama. Gerektiği anda giderim mesajını verdiğin zaman ve gerçekten gidebildiğin takdirde buna cesaret edemezler. Her şey sen de bitiyor 😉

Vericiden ziyade başkasına aşık olduğunu bildiğin birinden iki sene ayrılmamışsın ama. Gerektiği anda giderim mesajını verdiğin zaman ve gerçekten gidebildiğin takdirde buna cesaret edemezler. Her şey sen de bitiyor 😉
Bunu yaptığımda da bir şey değişmedi maalesef. Sonuç yine aynı oldu

Tencere kapak olmuşunuz, bu diğeri de dönerse bir gün şaşmayın. Bu insanları bence siz çekiyorsunuz, hepsi tesadüf olamaz. Ama siz niye böylesiniz? Niye sorunlu insanları çekiyorsunuz kendinize? Eğer imkanınız varsa bir psikoterapiye gidin. Benim bir psikolog arkadaşım "bazı kişiler alınlarında "beni aşağıla, kullan at" şeklinde bir yazı ile gezerler adeta" derdi.

Tencere kapak olmuşunuz, bu diğeri de dönerse bir gün şaşmayın. Bu insanları bence siz çekiyorsunuz, hepsi tesadüf olamaz. Ama siz niye böylesiniz? Niye sorunlu insanları çekiyorsunuz kendinize? Eğer imkanınız varsa bir psikoterapiye gidin. Benim bir psikolog arkadaşım "bazı kişiler alınlarında "beni aşağıla, kullan at" şeklinde bir yazı ile gezerler adeta" derdi.
Evet ilk ilişkimde yaptığım kesinlikle doğru değildi. Fakat 2. İlişkimde sorunun benden kaynaklandığını düşünmüyorum. Çünkü düzenli bir ilişkimiz vardı başta ne olduysa sonradan oldu. Soğuk yapınca tavrımı koyup ayrıldım mesela. Sorun şu ki adamlar beni sevemiyor mudur nedir anlamıyorum. O kadar garip ki. İlk ilişkimdeki kişi döndüğünde şey demişti mesela biz beraberken sana tapardım o kızı da benimle ilgilen diye bilerek yazmıştım zaten şifremin sende olduğunu biliyordum,gör diye yaptım demişti. Diyorum ya çok tuhaf davranıyorlar ve ben çözemiyorum.

Evet ilk ilişkimde yaptığım kesinlikle doğru değildi. Fakat 2. İlişkimde sorunun benden kaynaklandığını düşünmüyorum. Çünkü düzenli bir ilişkimiz vardı başta ne olduysa sonradan oldu. Soğuk yapınca tavrımı koyup ayrıldım mesela. Sorun şu ki adamlar beni sevemiyor mudur nedir anlamıyorum. O kadar garip ki. İlk ilişkimdeki kişi döndüğünde şey demişti mesela biz beraberken sana tapardım o kızı da benimle ilgilen diye bilerek yazmıştım zaten şifremin sende olduğunu biliyordum,gör diye yaptım demişti. Diyorum ya çok tuhaf davranıyorlar ve ben çözemiyorum.
Bu adamların yaptığı davranışlar sağlıklı davranışlar değil ben sizde sorun var demiyorum, ama siz neden bu tip insanlar çekiyorsunuz hayatınıza? siz neden bu insanları seçiyorsunuz sorun burada. Beni sevmiyorlar diyorsunuz demek siz sevgisiz insanlar çekiyorsunuz kendinize. Şu da var tabi doğru düzgün insan bulmak zor gerçekten ama bu sizin böyle insanlar bulup da her seferinde üzülmeniz gerekiyor anlamına gelmez.

Tecrübeyle sabit bir şey söyleyeceğim erkekler kadınlar gibi değil. Kadınlar kendisi icin fedakarlık yapan onu birinci plana koyan hayatinin merkezine alan erkeklere aşık oluyor. Erkekler de bu durum tam tersi kendine ait bir hayatın olacak,fedakatlık yapmayacaksın,2.plan olduğunu hissettireceksin (söyleyeceksin demiyorum hissettirmek daha farklı ). Kısaca sen yoluna bakacaksın gelen kişi sana sadece eşlik edecek. Yolunu yönünü değiştirmesine izin vermeyeveksin. Güçlü kadın imajından hoşlanıyorlar

Back