Bir derdim var

Dmtrn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2016
57
10
38
Eşimle evlenirken düğün için eşim kredi çekti. Bana kredi çekileceğini tam düğüne 2 hafta kala söyledi o da söylemek için değil sohbet arasında düğün için ev tuttuk ev temizlenirken babasıyla sık sık dışarı gidip geliyorlar hayırdır ne yapıyorsunuz dediğimde kredi çekeceğiz onun için uğraşıyorum dedi daha öncesinde eşyaları nasıl alacağız ne yapacağız dediğimde hallederiz deyip kapatıyordu.
bende ısrar etmiyordum kaç yıllık memur var demekki parası diye düşünüyordum.Sonra kredi için kızdım niye daha önce demedin diye.30 bin çekeceklerini söyledi annesi babası. Nikahta yapılmıştı önceden neyse dedim düğün oldu.1 ay sonra hamile kaldım .öyle evde gereksiz kağıtları temizlerken kredi kağıtları denk geldi 30 dedikleri kredi 40 çekilmiş meğer ben bulmasam hiç demiyor babası zaten bunları yapan tabi o hamileliğimde düşükle sonlandı.kredinin hepsinin düğün için harcanmamış bi de babasının borçları varmış onları ödemişler tabi biz krediyi öderken hiç yardım da etmediler.eşimin kardeşide memur o da bizden 1 yıl sonra düğün yaptı.onun için düğünü nasıl yaptı diye sorduğumuzda babası dedi kredi çekti annesi dedi arkadaşlarından borç aldı.yani ortada bir yalan var eminim babası düğünlerini yaptı yardım etti onlara.sonra babasının paraya sıkışsa borcu olsa hemen benim eşimden istiyor elektrik faturalarını bile eşime yatırtıyorlar. Ama diğer oğluna kendi arabasını verdi uzakta farklı illerde oturuyorlar.arabasını her geldiğinde sanayiye sokar daha hatta o arabası sigortasını vergisini benim saf kocama ödettiriyor.şu zaman öderim diyo o zaman geldiğinde param yok hiç harçlığı yok diyo eşimi acındırıyor kendine.para istediğinde özellikle benim olmadığım zamanlarda arıyor.bişey olsa eksiği olsa bi de araba lazım olsa hemen eşimi çağırır. Kendi arabasını da diğerine verdi.ayrıca düğünümüz hiç bişey takmadılar.ama diğerinin düğününde altınlar taktılar.40 bin kredi çekmişler düğüne 40 bin harcanmaDı biz paramız yok diye balayına bile gitmedik .bana para kalmadı dedi artan parayı babasına teslim etmiş.şimdi yine hamileyim eşyalarını telefonunu karıştırdım babasına gönerilmiş yine para halbuki bunlarla ilgili çok kavgada ettik eşimle.ben bu adamı ne yapayım akıllanmayacak

Nasıl alıştırırsanız öyle gider. Şimdi çok ağır tepkiler verin ki bir daha cesaret edemesin. Maaş kartına el koyun mesela.

Bu nasıl bir zihniyettir ya ver tepkinin kavgaların gerekli mercilere ulaşmamış demekki daha şiddetli kavga etmek lazım demekki senin eşin o ya ev geçindiriyor çocuğun olacak artık abisi elini cebine atsın bir zahmet

Eşiniz eşşek olursa semer vuranı çok olur.
Ailenin fedailiğini yapıyo ama kendisinin de bi aile kurduğunu farkedememiş.
Masraf açın, harcamanıxı kısmayın.sizden başka yere fırsat bulamasın.
Yoksa hep ikinci planda kalırsınız.

Sürekli uyar , sürekli...
Belki bir yerden sonra dank eder kafasına. Ben öyle yapmıştım yani , yazık günah ben dişimi sıkıp birikim yapmaya çalışırken benim çocuğumun rızkını neden ailene götürüyorsun ihtiyaçları varmı aç gözünü artık diye diye bişeyler öğretebildim.
Tabii bu buzdağının görünen kısmı , bazen yakalamıyor değilim yinede az da olsa yapıyor birşeyler ses etmiyorum...
Aslında eşlerimizden çok ailelerinin hatası bu olaylar...

aynı benim salak eşim ,sonradan çok kafasını vurur zira benimkivuruyor çünkü yapmasaydın oldu.......

Bazen diyorum ki biz kadinlar neden copsuz uzum bulamiyoruz, hepsi mi anasiyla gobek bagini kestirmemis????

Siz çalışıyor musunuz...dizginleyin eşinizi biz bir aileyiz çocuğumuz olacak artik onun geleceğini düşünmeliyiz diyin..

Oluyor böyle maalesef..
Aileler bir evlada yüklenip diğerini pamuklara sarabiliyor.

Eşin borcum var, durumum yok diye ağlamıyor
Diğer kardeş geöinemiyoruz diye dert yanıyorsa kıyamıyorlardır.

Onları boşver eşinin tavrı mühim.
Çekirdek ailesini geçindirebiliyor mu ki geniş aileye yayılıyor?

Senide yaşatıyorsa maddi sıkıntınız yoksa bırak yardım etsin araya girme kötü sen çıkarsın

Sürekli uyar , sürekli...
Belki bir yerden sonra dank eder kafasına. Ben öyle yapmıştım yani , yazık günah ben dişimi sıkıp birikim yapmaya çalışırken benim çocuğumun rızkını neden ailene götürüyorsun ihtiyaçları varmı aç gözünü artık diye diye bişeyler öğretebildim.
Tabii bu buzdağının görünen kısmı , bazen yakalamıyor değilim yinede az da olsa yapıyor birşeyler ses etmiyorum...
Aslında eşlerimizden çok ailelerinin hatası bu olaylar...
3 yıllık evliyiz 1 yıl her gün kavgamız vardı kavgamıız dediğim ben bağırıp çağırıyordum o karşımda bişey demiyor ne haklısın diyor ne haksızsın bu da beni iyice delirtiyordu. Olan yine bana oldu kendimi yıprattım.sonra düzeldi gibi oldu. Son 1 yıldır yine başladı 2 gündür doğruca cevap vermiyorum küs değilim ama sürekli tersleyerek konuşuyorum. Huzuru kalmasın bakalım ne yapacak

Senide yaşatıyorsa maddi sıkıntınız yoksa bırak yardım etsin araya girme kötü sen çıkarsın
Ailesinin karşısına geçip bişey demiyorum zaten yoksa arada ben kalırım nasıl diger oğullarından istemiyorlarsa kendi eşim kendi bulsun çözümü ondanda istemesinler.ha bi ondan bi bizden isteseler inan sesim çıkmaz.diğerinin eşi el kızıda ben de el kızıyım. Bu olaylardan dolayı ilk başta ta beni kandırmalarından dolayı hiç içim ısınmıyor ailesine her söyledikleri şeyler için acaba diyorum

3 yıllık evliyiz 1 yıl her gün kavgamız vardı kavgamıız dediğim ben bağırıp çağırıyordum o karşımda bişey demiyor ne haklısın diyor ne haksızsın bu da beni iyice delirtiyordu. Olan yine bana oldu kendimi yıprattım.sonra düzeldi gibi oldu. Son 1 yıldır yine başladı 2 gündür doğruca cevap vermiyorum küs değilim ama sürekli tersleyerek konuşuyorum. Huzuru kalmasın bakalım ne yapacak
Bazı erkekler ailesine çok düşkün anne babası cocuklarini kullansa bile evlatlar görmüyor bazen. Benim esimde oyleydi bu zmana kadar calismis hep annesine vermiş anneside büyük oglana vermiş hep neyse abisi esimin evlenmesini istemiyordu para kesilcek fiye oylede oldu biz evlendik abisi annesiyle 3 yıldır konusmuyor ah ALLAH bu ac gözlü insanlar gözünü doyursun

Resmen bizim problemlerimizi taşımışsın. Kendimi gördüm sende. Aynı şeyi bana da yapacak oldular ama ben o ailenin hilesini bildiğim için yaptırmadım kredi cekersen bu iş biter dedim eşime nişanlıyken. Benimde nikâhım vardı ama sonuçta bende çalışıyorum ediyorum niye benim param onların oluyor. Eşimin babası bahçe sattı altını aldı dugunede yardim etti zorda olsa yoksa rezil olacaklardı insanlara. Evlendik ardından benden gizli eşimle görüşmek istemiş. Eşimle birlikte bende gittim. Bizden 3 bin lira iştedi. Araba alacağız zaten altınları sattık kredi çektik dedim bende. Eşimde araba alacak olunca birşey diyemedi. Daha sonra yine 240 lira borç istedi yarın veririm demiş eşime. Eşimde para durdurmam genelde bende olur. Eşim bana mesaj attı babama borç gönderelim senin hesaptan at diye. Bende tüm parayı çektim hesapta yok şimdi dedim. Ertesi gün babası 200 lira bari verin demiş borcum var demiş. Bende hani yarın gönderecekti şimdi niye istiyor senden dedim. Eşimde babasını korudu 200 liranın lafini ediyorsun dedi. Bana borç ver ben göndereyim sana öderim dedi. Bizim bi ayrı geçimimiz yok dedim. Ben böyle sürekli senin ailenin para istemelerini çekemem boşanmak istiyorum dedim. Oda kabul etti mahkemeye gittik ne yapmamiz lazım diye. Baktı iş ciddiye biniyor yalvarmaya durdu. Ayrılmak istemiyorum tamam konuşacağım babamla filan diye. Konuştuk dedi babam bir daha istemeyecek bizden para dedi. Akşam gizli gizli konuşuyordu babası ile bende annemgilin evine gittim. Boşanmak istiyorum artık yeter dedim. Babam da eşimi aradı kızdı bir sürü. Eşimde babasını aramış senin yüzünden yuvam yıkılıyor demiş. Annesi filan babasının bizden borç istediğini bilmiyormuş kızmış bir sürü. Yuva kolay kurulmuyor demiş. Eşim özür diledi yalvardı geri döndüm. Şimdilik babası para istemiyor ama ileride ne olur bilemem. Ha babası bu arada ayda 10 bin filan çok rahat kazanır ama içkiden karıdan kızdan geçirir yetinemez o parayla.

Resmen bizim problemlerimizi taşımışsın. Kendimi gördüm sende. Aynı şeyi bana da yapacak oldular ama ben o ailenin hilesini bildiğim için yaptırmadım kredi cekersen bu iş biter dedim eşime nişanlıyken. Benimde nikâhım vardı ama sonuçta bende çalışıyorum ediyorum niye benim param onların oluyor. Eşimin babası bahçe sattı altını aldı dugunede yardim etti zorda olsa yoksa rezil olacaklardı insanlara. Evlendik ardından benden gizli eşimle görüşmek istemiş. Eşimle birlikte bende gittim. Bizden 3 bin lira iştedi. Araba alacağız zaten altınları sattık kredi çektik dedim bende. Eşimde araba alacak olunca birşey diyemedi. Daha sonra yine 240 lira borç istedi yarın veririm demiş eşime. Eşimde para durdurmam genelde bende olur. Eşim bana mesaj attı babama borç gönderelim senin hesaptan at diye. Bende tüm parayı çektim hesapta yok şimdi dedim. Ertesi gün babası 200 lira bari verin demiş borcum var demiş. Bende hani yarın gönderecekti şimdi niye istiyor senden dedim. Eşimde babasını korudu 200 liranın lafini ediyorsun dedi. Bana borç ver ben göndereyim sana öderim dedi. Bizim bi ayrı geçimimiz yok dedim. Ben böyle sürekli senin ailenin para istemelerini çekemem boşanmak istiyorum dedim. Oda kabul etti mahkemeye gittik ne yapmamiz lazım diye. Baktı iş ciddiye biniyor yalvarmaya durdu. Ayrılmak istemiyorum tamam konuşacağım babamla filan diye. Konuştuk dedi babam bir daha istemeyecek bizden para dedi. Akşam gizli gizli konuşuyordu babası ile bende annemgilin evine gittim. Boşanmak istiyorum artık yeter dedim. Babam da eşimi aradı kızdı bir sürü. Eşimde babasını aramış senin yüzünden yuvam yıkılıyor demiş. Annesi filan babasının bizden borç istediğini bilmiyormuş kızmış bir sürü. Yuva kolay kurulmuyor demiş. Eşim özür diledi yalvardı geri döndüm. Şimdilik babası para istemiyor ama ileride ne olur bilemem. Ha babası bu arada ayda 10 bin filan çok rahat kazanır ama içkiden karıdan kızdan geçirir yetinemez o parayla.
İyi cesur davranmışsınız burnunu sürtmek lazım aslında

Esiniz neden sizinle paylasmaya cekiniyor ? Tepkilerinizden cekiniyor bence yalan soylemeye ya da saklamaya itmemelisiniz

Back