• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir derdim var....

Yalova92

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2017
17
1
1
Öncelikle merhaba herkese güzel günler dilerim. Ben yeni evliyim Nisan'da evlendim. Eşimle çok tartışıyoruz ve yıpranıyoruz. Bu sabah eşime patladim. Eşim asker ve bugün nöbetçi yarın öğlen gibi gelecek yani zaten görüşemeyeceğiz. Eşimin bazı davranışlarına çok kızıyorum ve bazen dayanamıyorum. Bugün olan olayın altında şu vardı; düğüne çok az kala gelinlik aldık ve provada gelinliğin göğsü omuz asla oturmadı defalarca söylememe rağmen gelinlikci düzeltmedi düzeltmesini geçtim bir metre bel dikmiş kolları bol modelle alakası olmayan iğrenç bir gelinlik çıkmış ortaya. O kadar kötü ki güya korseli gelinlik ama korseyi tamamen sıksan otuz cm boşluk var hala... geri götürdük tabi. Gelinlikci utanmadan sorun edecek ne var o kadar güzel oldu ki dedi bunun yapılacak neyi var dedi. Çok dolmuştum hüngür hüngür ağladım. Eşim gelip beli gösterdi bu şimdi bol değil mi diye ,değil deyince tepem attı. Normalde öyle konuşmam ama hayalkırıklığına uğramak bir yandan hakarete uğramak bir yandan patlamıştım. Düzeltmesi konusunda ısrar edince o zaman düzeltti. Ama defa parça denedim olmadı yeniden daralttı ve sonuç pespaye bir gelinlik göğüs potlugu kol potlugu sırti dikişsiz üstüne bir sürü gözyaşı dökülmüş gelinlikle gelin oldum. Saç maceram daha acıklı. Bunu geçiyorum. Ve benim söylediğim bazı şeylere gelinlikcinin yanında kocam bana muhalefet oldu. Güya kadın gelinliği yapmazsa diye kadına ablam diye alttan alarak nereli olduğunu sorarak muhabbet etmiş ! Iki gün önce aşağıda oturan suriyeli bakkalın tavanı akmış bizi akşam eve girerken çevirip kocami kaba bir şekilde yanına çağırdı. Konuşulani duymadım. Sonra hemen ertesi gün banyo fayanslarinin arasını kaplama malzemesi almış. Apartmandaki boru patladı muhtemelen ama bu hemen malzeme alıp sabah işe giderken oraları kaplamaya durmuş. Adam dün gece defalarca zile bastı ama alacaklı filan halt etmiş. Kalkıp adam gibi cevap veremiyor. Bakkal usta getirsin apartmanın borusuysa herkes para versin ama suçlanıp amele gibi banyo tamirine kalkışıyor kapıya dayanan suriyeliye banyoyu gosterip nesini gosterdiyse bak abi yok bir şey diyor. Bana gelince sesini yükseltir annesi ne babasına yine öyle sert ama başka insanlara karşı hakkını arayamaz. Millete abi abla demesinden alttan almasından rahatsiz oluyorum... ne yapmalıyım bilmiyorum. Gelinlikcinin yanında hakliyken haksiz düştüm sayesinde. Sabah da suriyeliye ağzının payını veremediğini söyledim bağıra çağıra üstüme geldi beni iteledi. Sonra özür diledi ama kapıdan geçirmedim aramadı da. Evlilik oyuncak değil ama yarın çocuklarım olduğunda babaları gibi hakkını yedirten ailesinin arkasında olamayan biri olmalarını istemiyorum..sizce bunu nasıl çözerim... ona hakkını aramayı nasıl öğretirim nasıl aile olunur bilmiyor ailesi ilgisiz insanlar ben bunu nasıl telafi ederim ? uzun yazdım ama benim için önemli fikirleriniz değerlidir lütfen paylaşınız...

Daha saygisinizi şimdiden bozarsaniz yurumezki.

Derdini sakin ve onu anladığını hak verdigini söyleyerek anlatacaksin.

Hayatım surda belki şöyle düşündün ama ben buna kirildim gibi.

Evlilik çocuk oyuncağı değil evet.

Canim zamanla öğrenir eskiden bende öyleydim artık söke söke alıyorum hakkimi hatta başkalarinin hakkini da savunuyorum...

Adam güzel dille gelinlikçide konuşmuş. Suriyeliye gelince tabiki adamın tepesine su akarsa yaptıracak.
Elbette kaba bir dile gerek yok. Ama onunki başkaydı. Ben de gelinlikci yüzünden mağdur oldugumla kaldım.

Adam güzel dille gelinlikçide konuşmuş. Suriyeliye gelince tabiki adamın tepesine su akarsa yaptıracak.
Güzel dille konuşmak başka benim söylediklerimin aksini söylemek başkaydı. Eğer ve konusmasam hiç gelinlige elini sürmeyecekti. Suriyelinin dükkanına alan şu apartmanın borusu işe ortak bir çözüm gerekmez mi ? Beş defa kapıya gelip suyu açmayın diyen adama bile tamam diyor... böyle davranması doğru gelmiyor bana. zilimi bu şekilde çalma bile demiyor...

Bende bıraktığınız izlenim sizin aşırı takıntılı olduğunuz yönünde
Eşinize başarılar zor günler bekliyor eşinizi
Konu açtığıma pişman oldum. Çok kesin hükümleri şu metinden mi çıkardınız...

Bu hakkını savunamamak değil ki yapısı bu demek ki eşinizin.Sakin mizaçlı,insanlarla pek tartışmayı sevmiyor yada tanımadığı insanlarla yüz göz olmayı sevmiyordur.Pek ciddi bi sorun değil sanki.Gelinlik mevzusunuda çok düşünüp uzatmayın bence.Bitti gitti.Boşuna moral bozmak olur bu saatten Sonra düşünüp konuyu tekrar açmak.bekarım ama çevremde Yen'i evliler ilk aylarda tartışmanın çok olduğunu söylerler hep.Sonuçta Yen'i bir hayata ayak uydurmaya çalışıyor çiftler.Daha sakin olun eşinize karşı.Ve mizacı böyle.Böyle kabul etmeye çalışın bence.

Benim eşim de asker ve aynı şekilde biraz pasif kalıyordu benim yanımda.Milletle kötü de ben oluyordum.Ben siz gibi sessiz de kalmıyordum gidip adamlarla çatır çatır kavga ediyordum.Baktım eşim hiç savunmuyor bile beni,strese giren de ben oluyorum.Dedim ki,niye herkesle ben kötü oluyorum da eşim suya sabuna bulaşmadan herşey halloluyor,en iyisi artık kendimi geri çekmem ve olaylar karşısında artık tepkisiz durmam uzaktan bakmam,dedim.O gün bugündür her işle eşim uğraşır oldu artık ne stres kaldı bende ne başka birşey.Eşim de kendine geldi çok şükür.Birazcık olay karşısında susman,eşini muhatap etmen daha iyi olur yani yorum bile yapma,yönlendirme.Ancak öyle kendine güveni gelir,Hakkı'nı savunur.

ben sizi hatalı buldum. ne abartmışsınız ya hu. valla bu gelinlik merasiminin abartısını anlayamadım gitti. 5 dakika da aldım gelinliğimi. tabi herkes benim gibi değildir ama o kadar ağlanıp sızlanıp kavga dövüşlük bir şey de yok.
su akıntısında her zaman üstteki haksızdır. bir dilekçeyle mahkemeye verse haksız bulunursunuz zaten. acaba adamın üzerine çok gittiğiniz için size yükseliyor olabilir mi

Bu hakkını savunamamak değil ki yapısı bu demek ki eşinizin.Sakin mizaçlı,insanlarla pek tartışmayı sevmiyor yada tanımadığı insanlarla yüz göz olmayı sevmiyordur.Pek ciddi bi sorun değil sanki.Gelinlik mevzusunuda çok düşünüp uzatmayın bence.Bitti gitti.Boşuna moral bozmak olur bu saatten Sonra düşünüp konuyu tekrar açmak.bekarım ama çevremde Yen'i evliler ilk aylarda tartışmanın çok olduğunu söylerler hep.Sonuçta Yen'i bir hayata ayak uydurmaya çalışıyor çiftler.Daha sakin olun eşinize karşı.Ve mizacı böyle.Böyle kabul etmeye çalışın bence.
Haklısınız galiba yeni evli arkadaşlarım da böyle hep i
ben sizi hatalı buldum. ne abartmışsınız ya hu. valla bu gelinlik merasiminin abartısını anlayamadım gitti. 5 dakika da aldım gelinliğimi. tabi herkes benim gibi değildir ama o kadar ağlanıp sızlanıp kavga dövüşlük bir şey de yok.
su akıntısında her zaman üstteki haksızdır. bir dilekçeyle mahkemeye verse haksız bulunursunuz zaten. acaba adamın üzerine çok gittiğiniz için size yükseliyor olabilir mi

Ben de ona en yük olmayacak şekilde en çabuk şekilde seçtim gelinligimi . Gelinlik hiç önemli de değil oradaki tavrına üzüldüm ben. Ve bilirsiniz düğün öncesi aileler gerginlikler ikimiz de gerilmiştık gelinlik aglamama bahane oldu. Sadece o gün içimden annem olsa annem hakkımı arardi dedim. Eşim o yeri dolduramadı diye üzüldüm. Ben onu çok seviyorum ve herşeyim o olsun istedim. Olmayan küçücük şeylere bile üzülür oldum . Şimdi bu düzeldi biraz . Gelinliği örnek verdim ama hakkını arama problemi var. Ben isterim ki hakkını arasın daima ailemizi o korusun kendini de savunabilsin ve güçlü olsun.

Karakterinde beğendiğim ve begenmedigim yönler olabilir elbette onun da olabilir. Evliliğimi sorgulamiyorum arkamda durması evliligin mihenk taşıdır diyorum.
2 ayda evlilik gurusu mu oldunuz ? Bahsettiginiz şeyler karakter meselesi. Adam evde aslan disarda kuzu karakteri boyle bunu gelinlikcide farketmis olamazsiniz? Daha oncede böyleydi muhtemelen size de boyle davranıyordu. Ayni eve girince isler karisti..o hakkini savunamiyorsa siz kendi hakkinizi savunun. Gelinlikcide o gelinligi istediginiz gibi yaptiramiyorsaniz bunun kabahati sizde esinizde degil.

Kapora verdiniz çok çok yanardı başka yerde yaptırırdınız. Burda da hata sizin
Gelinlikci yapmak zorundaydı berbat eden oydu. Ve hatasını düzeltmek için anladığı dil sert konuşmaktı. O tepkisini koysaydi kısa sürede iş halkı kurdu.

2 ayda evlilik gurusu mu oldunuz ? Bahsettiginiz şeyler karakter meselesi. Adam evde aslan disarda kuzu karakteri boyle bunu gelinlikcide farketmis olamazsiniz? Daha oncede böyleydi muhtemelen size de boyle davranıyordu. Ayni eve girince isler karisti..o hakkini savunamiyorsa siz kendi hakkinizi savunun. Gelinlikcide o gelinligi istediginiz gibi yaptiramiyorsaniz bunun kabahati sizde esinizde degil.
Gelinlikcinin hiç mi suçu yok hepiniz mi gelinlikcisiniz yav :D

Back
X