Bir derdim var kızlar😔

Bazi yorumlara baktimda nerelere takilmislar 20 yasinda sevgili yapinca sorun olmuyor evlenince daha cocuksun yasin kucuk bla bla
Konu sahibi sana gelince hicbisey icin zorunlu hissetme kendini esin izin verdiyse onlara ne arana mesafe koy kendinide ezdirme cevap vermen gereken yerlerde cevabini ver

Kimileri evlenme yaşina laf soylemis kimileri irkcilik yaotigini ima edercesine yorum yapmis...
Bak guzel kardesim okumussundur yada okumayip evlenmeyi tercih etmissindir senin hayatin kimseye laf dusmez. He okuyuo meselgin olsa iyi olmazmiydi cok da guzel olurdu isine gucune bakar araya mesafe koyardin bahanen olurdu. Dogulu, türk kismina gelecek olursamda ırkçilik yaotiginizi dusunmedim ben. İrkçi bir yapiniz on yarginiz olsa niye dogulu biriyle evlenesiniz ki irkcilii yaotiginiz soyleyen arkadslarda sacmalamis biraz bence. Benim kürt,alevi laz çerkez her meshepden arkadasim var aslada ay sen soylesin diye ayrim yaomam İNSAN Mİ diye bakarim. Herneyse konudan sapmayalim esinizin " Eşim beni de bazi konularda hakli buluyo ama ne kadar eşimde olsan ailem herseyden önce gelir. Anne baba kardeş bi daha gelmez diyor." Demesi bana sacma geldi. Elbette anne baba kardes bambaskadir ama sizinle evli ise suan siz onun ailesiniz. Birinci planda siz ve cocugunuz olmali. Ben esinizin anne ve sizin arasindaki dengeyi kurmasini beklerdim. Annesine size karsi laf soyletmemeli sizede annesine karsi laf soyletmemeli. Siz birazda bastan susarak tolerans vermissiniz sanirim kv niz bu yuzden boyle bos ve kirici yorumlar yaoiyor. Bence araya mesafenizi koyun az gorusun belki biraz ortalik sogur. Ve esinizde dengeleri kursun ikinizin arasinda

Çünkü 20 yaşında sevgili yapmak normaldir, evlenip çocuk yapmak değil. Şu kıyaslamanın saçmalığını ne zaman farkedecekler acaba bunu kullananlar

Tabi ki sorun olmaz çünkü kimseye karşı ne zorunluluğun ne de bi mecburiyetin var. Kendini ezdirme dediniz şimdi kesin ezdirmez

Çünkü 20 yaşında sevgili yapmak normaldir, evlenip çocuk yapmak değil. Şu kıyaslamanın saçmalığını ne zaman farkedecekler acaba bunu kullananlar
20 yasinda her sey yapilir ama evlenilmez(!) ☺Cunku evlenirsen okumamis cahil oluyosn.(!)

21 yaşında evlendim eşimle beraber üniversite okuyoruz kendimizi geliştiriyoruz hiç pisman değilim allaha şükürler olsun boş boş yorum yapanlar için diyorum herkesin kaderi farklıdır bunun yaşla alakası yok. Konudan cok yaşa takılmış herkes nedense

Ama sevgiliyken gezip tozup, öpüşüp koklaşıp evlere dağılıyorsun. Evlenince bakın bir sürü sorumluluk bonus olarak da kaynana var

Tabi ki sorun olmaz çünkü kimseye karşı ne zorunluluğun ne de bi mecburiyetin var. Kendini ezdirme dediniz şimdi kesin ezdirmez
30 yasinsa evlensen ne degisicek zorunluluklarin mecburiyetlerin degisiyormu mesela.
Burda istedigimizi yazariz uygulayip uygulamamk konu sahibine duser size degl.

30 yasinsa evlensen ne degisicek zorunluluklarin mecburiyetlerin degisiyormu mesela.
Burda istedigimizi yazariz uygulayip uygulamamk konu sahibine duser size degl.
Aklın değişiyor o yeterli tabi sizin gibi düşünenler cocuk yaşta kadınlar eve tıkılsın gözleri sakın açılmasın isterler şasırmıyorum

Ama sevgiliyken gezip tozup, öpüşüp koklaşıp evlere dağılıyorsun. Evlenince bakın bir sürü sorumluluk bonus olarak da kaynana var
Sorumluluk her yasta var evlenince farklilasiyor sadece bunun yaslada alakasi yok herkesin kendi tercihi birkac sene sonra evlensen kaynana faktoru degisicekmi.

Aklın değişiyor o yeterli tabi sizin gibi düşünenler cocuk yaşta kadınlar eve tıkılsın gözleri sakın açılmasın isterler şasırmıyorum
Akil yasta degil diyee bir atasozu vardiii simdi demeyim anladiniz siz
Bizim gibi dusunenler derken saygi sinirinizi asamyin.hayatinizi istedgnz gibi yasayin omrununz sonuma kdar eve tikilmayn mazallah ama insanlarn terchlerinide saygi duymayi ogrenin

Sorumluluk her yasta var evlenince farklilasiyor sadece bunun yaslada alakasi yok herkesin kendi tercihi birkac sene sonra evlensen kaynana faktoru degisicekmi.
Hayır değişmeyecek, ama en deli dolu , belki en özgür zamanlarımda o sorumluluğu yüklenmemiş, kaynana derdiyle uğraşmamış olacağım. Siz erken evlenmişsiniz çok mutlusunuz tebrikler ama konu sahibininki tam bir fiyasko , yani millete ağzının payını vermek için çocuk yapmak veya anlattığı bazı ayrıntılar çokta olgun olmadığının kanıtı. Bu sorunları yaşayacaksam 18- 20 yaşlarımda değil beş sene on sene sonra yaşamak isterim. Ama dediginiz gibi herkesin kendi tercihi , o yüzden yorumları bu kadar içselleştirip herkese laf yetiştirmek zorunda hissetmeyin kendinizi .

Evet değişiyor. Ne kadar olgun ve donanımlıysanız kv sorunları o kadar azalıyor. Benim kv benden çekinir mesela. Konu sahibinin yaşadıklarına bakınca benim kv ve kp bırakın bunları söylemeyi tabiri caizse ödleri kopar yanlış birşey söylemekten.

Kimseye laf yetistirmek zorunda hissetmiyorm alintilamissnz cevap veriyorm size.
Olgunlugun yasla alakali oldugunu da dusunmuyorum.ileriki yaslarda olup olgun olamayan bircok insan tanidm.buarada bn 24 te evlendim cokta erken degil bnce.
Dedigim gbii tercih meselesi.

Sen liseyi kaç yaşta bitirdin, ne zaman üniversiteyi bitirdin de, 18 yaşında öğretmen olarak çalıştın. Anliyamadim burasını.
17yasinda liseden mezun oldum imam hatip oldugu icin 2 defa kuran kursu ogretmenligi yptim universiteyi bitirmedim virus ve cocuk dolayisiyla dondurdum

Emin ol yasla degil karakterle alakaliii bazilari baskin karakter oluyor ama su dogru yasin buyudukce tecrube kazaniyosyn ve farkli dusunmeye basliyosn birde oyle kv kp varkii kac yasinda olursan ol insana kok sokturuyo valla burasi oyle konularla dolu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…