Bir derdim var kızlar😔

Öncelikle ben siz diye hitap ederken bana sen demeniz hoş olmuyor.

Ayrıca saygı da sevgi de verilmez, kazanılarak alınır. Kv kp farketmez kim olursa olsun, karşısındaki ne kadar dik durur ve bilinçli davranırsa o kadar saygı göstermek zorunda kalırlar.

Demem o ki; bahsettiğiniz kök söktürenlerden önce onların saygı ve sevgisini kazanamayanların kendilerini sorgulaması gerek.

Onceki yorumlarinizdan biliyordum sizi ondan sen diye hitap ettm ama sorun degil.
Evet kazanilarak alinan kismi var ama bazi insanlara istedigini yap ne kadar saygi sevgi versende ters tepiyor.
Sizi sevmeyen istemeyende gozunun ustunde kasin var der bahane bulur

Keşke gezme yerine psikiyatra götürseymiş.Nasıl hastalıklı davranışlar bunlar böyle ya.İnş uzağa taşınırsınız.Ömür törpüler bunlar.
Malesef bi ömur ayni sehirdeyiz ama evlerimiz mesafeli şukur arabasiz gelinemez

+100000
Ben pek aramam vaktim olmaz, kendisi arar sorar, laf sokamaz hoşuma gitmeyecek bir mevzu varsa eşimi arar söylesen mi der eşim de anne karışma der kaynanam yine susar. Çünkü hem eşime hem kaynanama bu çizgiyi ben çizdim.

Sevmeyen, istemeyen ya da saygı duymayan kişilerin zaten hayatımda yeri yoktur. Bu kv ve kp olsaydı da ya evlenmezdim ya da ben görüşmezdim.

Gerçi şu anki durumu sağlamamın sebebi de nadir görüşmemdir. Yılda birkaç kez evime gelebilirler. Çat kapı muhabbeti asla yoktur. Aramadan çıkıp gelemezler. Her aradıklarında ulaşamazlar mesela. Mesafe koymakta her zaman fayda vardır. Evlenince bizim artık iki kişilk aile olduğumuzu kabullenmek zorundalar.

Yaş faktörü bu anlamda önemli. İfade edebilmişimdir umarım. Benim verdiğim tepkileri 20 yaşında bir kadının vermesini hoş karşılamayabilirler. Ona kural koymaya kalkarlar. Ama bu yaşta kuralları ben koyarım.

Kariyer yapabilirsiniz bu sizin tercihiniz saygi duyarim fakat toplum olarak su yuva kurarken yasanan bazi sikintilari yasa baglayarak illa olgun yasta evlenilmeli zihniyetini toplumca yok etmessek bu sorununa cozum arayan bayanlara hic bir zaman yardimci olamiyacagiz malesef zaten herkes ayni sitatüde degil isteyen kariyer yapar mesleginde ilerle genel kultur kazanir isteyen hayat okulunda kendini gelistirir sirf biri okudu kultur kazandi 30 lu yaslarda evlendi diye ufak yasta evlenen kadinlar ocu yada zavvalli gozuyle bakiliyor bu cok yanlis kimsenin kimsenin hayatina kotu yorum yapmaya hakki yoktur

Doğrusu da bu zaten. Benim kv eşime de diyemez şunu söyle falan diye

Doğrusu da bu zaten. Benim kv eşime de diyemez şunu söyle falan diye
Ben daha 1 haftalık evliyim. Nişanlılık dönemlerinde bir iki şeye yeltendi ve yeltenmemesi gerektiğini anladı.
Ki ben anne-baba da demem hitapsız konuşuyorum

Evet Küçük yaşta evlenen arkadaşlar zırhlarıni kuşanip gelmişler...ama maalesef birkac akli selim arkadaşımızın dediği doğru...

Yaşadığın seylerin hemen tamami yaşınla alakalı.

Mesela soralım 27den büyük arkadaşlara.

Evlenince kv ile aynı apartmanda oturmayı kabul edecek olan var mı?

Kocasından izin alma boyutunu atlayip kp den de izin alıp itaat eden ve bunları yaşadığı icin , bunları yaşamasına engel olamayan kendisine ve basiretsiz esine öfkelenmeyecek arkadasimiz var mi?

Izin almanın; kendi aklının ,hangi seçeneğin daha doğru ya da yanlış olduğuna karar vermek için yetersiz kaldığı durumlarda; kendisinden daha bilge ve akıllı birinden icazet almak anlamına geldiğini bilmeyen var mı?

Sırf çocuğu olduğunu ispat etmek için, kv ye inat olsun diye çocuk yapmak gibi ciddi bir kararı kolayca verebilen var mı?

Bunları sadece yetişkin kadınlara soruyorum
Genç kızlara sormuyorum.

Bu sebeple büyümeden evlenmenin sonu acıdır. Istisnalar vardir tabi. Ama kendisi istisna olan bir insanın; ortada alenen yanlış olan bir duruma alkış tutmasını , ancak kişisel yanlışlarını aklama çabası açıklayabilir .

Ki yazısından bile toyluk akan bu kızcağıza yanlışını söylemek; ilerde biraz daha düşünmesini sağlamak acisindan önemli. Hatasına alkis tutmak vicdanen beni burda rahatsız ediyor.

Aksini düşünen arkadaşlar; özellikle sizden rica ediyorum: lütfen alıntı yapmayın.

Hanımefendi ben hiçbir şey yazmamışken, kimseye zavallı veya öcü olarak bakmamışken hatta yorum bile yapmamışken kötü yorumu 40 yaşa evde kalmış diyerek siz yazdınız zaten. Herkesin fikri kendinedir tamam ama böyle çirkin ithamlar saygısızlıktır.

Ben bana saygı duymayanla muhatap olmamayı yıllar önce öğrenmiştim ama yazdığınız ağrıma gidince yazmış bulundum.

Lütfen bana yazmayın artık. Saygı duyduğunuz kişilerle devam edin. İyi geceler..

bak canım 26 yaşında evlendim.
kayınpederimi de kayınvalidemi de çok severim. çok da iyi anlaşırız. ama mesela
eşim askere gitti, bir kere yemeğe gittim evlerine o kadar. kendi anam babam gel kal istersen dediler
ne münasebet koskoca kadınım işim gücüm var, akşamları evimde dinlenmek istiyorum dedim. kimse bir şey diyemedi.
ama 21 yaşında koca eline bakan biri olsaydım beni de zorlayacaklardı.

Hayatı kötü zaten insanlar kötü yorum yapmasa ne değişecek? Hepimiz oturup 17 yaşında evlenmeyi güzellesek güllük gülistanlık mı olacak her şey?

Hayat okulunda kendini geliştirmek de kendini kandırmaktan başka bir şey değil. İnsan okumadan (okumaktan kasıt okul değil), gezmeden, görmeden, farklı ortamlara girip farklı insanlar tanımadan, kendi ayakları üstünde durmadan, başka insanlara bağımlı halde gelişemez. Ağaç olmaz, ancak ağaca tutunup uzayan, kış gelince kuruyan sarmaşık olur.

Boşver kendini geri çek mecbur olmadıkca ne evini ne içini aç
Kimse seni sevmek zorunda değil
Kendini sevdirmeye çalışma

Her dediklerini yapma.
Çocuğun var.
Zorluklarını anlat sürekli yakın
Kendini güzellikle de savunabilirsin

Cok yazik belliki siz okuyup kendini gelistirmissiniz fakat okudunuzu anlamiyor ve algilayamiyorsunuz okumamak kinseye baglanmak yada bagimli gibi olmak degildir ikincisi bir seyi bilmek icin illa gezmeye yada gormeye gerekte yoktur hayat okulu insanin kendini kandirmasi degil kendi ayaklari ustunde durmaktir belliki siz o okulu goremeyenlerdensiniz ki aksi olsa bunlari yazip soylemezdiniz 17 yasinda evlenenleri guzelleyin demiyoruz ama yargilayipta zehrinizi akitmayin yeter!

Alttan alttan hissettireni biliyoruz da açık açığa sen eşimsin ama ailem daha önemli diyen insan umutsuz vakadır.

Eşimle başka sorunumuz yok diyorsunuz da bunlar hayatınızın tamamını tepetaklak etmeye yetiyor zaten.

Sus, alttan al, annecim de, sarıl, haklı da olsan özür dile diyen bir eşle kv kambur da der, kp koltuk yerine karar verir gibi kalacagin yere karar verir.

Üzüldüm sadece.
20 yasında genç kızın derdi yarın hangi kombini yapsam, saçıma nasıl şekil versem, eğitimime nerde devam etsem olmalı..

Aynen hayat görüşünüz aynı değil ben size saygı duyarım peki siz neden böyle düşünenlere saygı duyamiyosunuz tek doğru sizin düşünceniz gibi addediyosunuz?

18 yasinda evlenmişsiniz, 1 çocuğunuz olmuş ve eşiniz evde tek başınıza kalmanızı istemiyor
En azından biraz daha bekleyip ondan sonra evlenseydiniz ne bu acele?
Eşiniz neden evde yalnız kalmanızı istemiyor orayı hic anlamadim ama 'evde kalacagim rahat edemiyorum orda' diye konuşun. Ne alaka yani evde rahat rahat oturmak varken neden gidesiniz oraya. Çok küçük evlenmişsiniz, sizin yaşınızdayken konserler, arkadas eğlenceleri, ders calisma ya da haftasonu nereye gitsek diye düşünüyorduk. Ne biliyim bunları yaşamak varken kayinvalide kayinpeder kahrı çekiyorsunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…