Bir derdim var kızlar😔

Eee herkes 18 inde evleniyor die hor gorulup sikintisindan cok yasi konu aliniyorsa .evde kalan ve ahlak bekciligi yapanlaradir sozum uzerine alinan alinsiz lafim meclisten disaridir
Kime göre evde kalmak???Evlilik için ideal bir yaş mı var?İsteyen 18’inde evlenir isteyen 40’ında isteyen 60’ında.İsteyende hiç evlenmez.Her evlenmeyen kadın evde mi kalmış oluyor?Herkes evlenmek zorunda mı?Kendi tercihi olamaz mı?Kaldı ki burada “Evlenmek istiyorum anne olmak istiyorum yaşım geçiyor ama karşıma düzgün hiç kimse çıkmıyor” diye üzülerek konu açan üyeler de var.Konu sahibi kendisine bu konu üzerindenyüklenenlere “Benim tercihim budur konumda bununla ilgili değildir” diye seviyeli bir şekilde cevap vermiş açıklamasını yapmış zaten.

Burda herkes sirf kucuk yasta evlenen edepli bi kadini sirf kayimvalidesi huzurunu kaciriyor ve bu kadin sirf kucuk evlendi diye eziliyorsa o evlenmeyip yuva kuran kadinlara ahlak bekciligi yapan bayanlaradir lafim
Evlenen edepli bir kadin mı sizin mesajlarınıza zaten cevap verilmez

Eee herkes 18 inde evleniyor die hor gorulup sikintisindan cok yasi konu aliniyorsa .evde kalan ve ahlak bekciligi yapanlaradir sozum uzerine alinan alinsiz lafim meclisten disaridir
Ahlak bekçiliği ne demek bildiğinizden emin misiniz mesela küçük yaşta evli edepli bir kadin diyenler yapar genelde bunu

Mutlu olmanız doğru yaptığınız anlamına gelmiyor. Eğitim bebekten sonra değil önce alınır. Okul evlenmeden biter. Sosyal hayat konusunda tecrübe oluşur. 18-20 yasında okumadan evlilik yapan kişi zaten sosyal hayat görmediği için normal yaşamını mutlu addediyor. Hadi evlendiniz ama bebek? Bilemiyorum. Zaten ergenlikten çıkmış evlenmişsiniz yani sizin normal yaşam anlayışınız benimki ile aynı değil keza hayat görüşü de

Bence eşinle konuşmalısın ve mesafeyi koymalısın yaşın çok genç bunu yapmazsan süreç seni bunaltır. KV belli ki takmış kafayı sana. Mesafe koymaktan başka çözümün yok. Her dediklerini ayıp olmasın, büyüğüm diye kabullenirsen bu böyle sürer gider.

Evet 20 yaş evlilik için çok erken bir yaş. Asla tasvip etmiyorum ben de. Ama burada konu o değil ki, bir insan yaşadığı sıkıntıyı gelmiş buraya yazmış hala “çok bilmiş” tipler “eee bu yaşta evlenirsen böyle olur başka diyecek sözüm yok!” minvalinde saçma sapan yorum yapıp konuyu odak noktasından saptırıyor. Ne yapsın bu kadın şimdi “evet” demeden önceki zamana döndürme imkanınız var mı? Yok!

Çünkü yaşadığı şeyler erken evliliğinden kaynaklı. Karşısındaki insanlar da çocuk olduğunu biliyor ki herrrşey de izin alıyor asla kendi kararını kendi veremiyor. Karakteri yaşı işi gücü otursa bu problemleri yaşamazdı.

Ahlak bekçiliği ne demek bildiğinizden emin misiniz mesela küçük yaşta evli edepli bir kadin diyenler yapar genelde bunu
Şşş bibi sonra ahlaksız kalırız maazallah koş kocana sarıl. Ben de sarılıyom birazdan. İyi ki kocamız var.

Evliligimin senesi olmadan kvdem ve eltim herkeslere cocugu olmuyo hastalikli diye adımı cikartinca mecbur agizlarinin payladini vermek icin yaptim hamile kalincada ben üzuntuden yataklardan cikmamisti depresyona girmisti kayinbabam morali duzelsin kendine gelsin diye istabula gezmeye goturmustu

Yoo yaş kücükken helede evliyse insan kendini daha çok ezdiriyor yas ilerledikçe pisman olup hersey değismeye basliyor
Ne yani 18 degilde 30 kirk yasinda evlenip kayinvalidesi hayatina karisip susan hicmi bayan yok illa sadece 18 yirmi yasinda olanlarmi eziliyor sadece kucuk evlenenlermi ezilir bumu yani cok yazik

Bak kuzum sana laf sokmuyorum. Ama küçüksün bunlar için. Bak yazından bile belli. Birilerinin ağzı kapansın diye çocuk yapılmaz. Çocuk hayati bir karardır toylugun burdan belli, hayati bir kararı kaynanaya ohhh olsun sana diye yapmak?
Bu problemleri karakterin yaşın oturana kadar yaşarsın, sonrasında birşeyler sende de oturur eksik olan şey yaş olgunluğu

20 yaşında bir insanın derdi bunlar olmamalı ya

Öp, canım annecim de, sarıl, kendini sevdir ne diyelim.
Birazcik sevecen birazcik umut olsa keske nornaldede yapisi hep surat asık insanin icini karartan psikolojik sorunlari olduguna ailesi alışmıs artik arada ona şoyle yenegin guzel şoyle iyi insansin diye övuyorum ona baya bildigin yalaka oldum kocamin istedigini ypcam diye kadin ittikçe itiyo beni varsa yoksa yeğeni

yaşla erken evlenmekle alakasi yok ortam ve şahsiyetlerle alakali birsey ve Allah a şukur sertifikalarim var cocuk olmadan önce sigortali ogretmenlik yaptim açiktan okuyorum cocugum ve virus dolayisiyla kisa sure dondurdum universitemi
Sen liseyi kaç yaşta bitirdin, ne zaman üniversiteyi bitirdin de, 18 yaşında öğretmen olarak çalıştın. Anliyamadim burasını.

Kitabinin sonsözünü ben yazabilirmiyim,lutfen lutfen
Kambur kaynanayi boşa

yaşla erken evlenmekle alakasi yok ortam ve şahsiyetlerle alakali birsey ve Allah a şukur sertifikalarim var cocuk olmadan önce sigortali ogretmenlik yaptim açiktan okuyorum cocugum ve virus dolayisiyla kisa sure dondurdum universitemi
Ooo hizli yasadim diyorsun,adin da pek uygunmus,bla bla

Sen liseyi kaç yaşta bitirdin, ne zaman üniversiteyi bitirdin de, 18 yaşında öğretmen olarak çalıştın. Anliyamadim burasını.
Öğretmen değil ya anasınıfında öğretmenin yardımcısı olan ablalar var ya onlardan bahşediyor Yaptıgı isin bile farkında degil....

Keşke gezme yerine psikiyatra götürseymiş.Nasıl hastalıklı davranışlar bunlar böyle ya.İnş uzağa taşınırsınız.Ömür törpüler bunlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…