• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Onkoloji - Kanser ve Türevleri Bir derdim var ki büyük over ca (yumurtalık kanseri)...

çok geçmiş olsun,benzeri evrelerden ben de geçtim.Sabırla herşeyi halledecksin üzülme.Sanırım tedavin henüz yeni başladı.Bu süreç

boyunca sormak istediğin herşeyi yazabilirsin ,seve seve cevaplarım,elimden geldiğince destek olmaya çalışırım.Dondurma işleminde

lydx hanımın söylediklerini yabana atma.Ben yumurta değil ama yumurtalığımın birini olduğu gibi dondurttum ve ameliyat oldugum

hastanede ilk bana yapılmıştı bu işlem.Bu konu üzerinde dur ve mutlaka yapmalarını iste.Ameliyat oldugun hastanede olmasa bıle

baska hastanelerde yapabilirler bu işlemi.Mesela benim ameliyatım bir hastanede oldu , operasyonun ilk 15 dakikasında cerrah yumurtalıgımı

cıkarıp yakınlarıma verdıler ve onlar dıger hastaneden verılen kitle dondurma işlemının yapılacagı hastaneye götürdüler.Benim

doktorum bu işleme gerek yok demıstı ama ben yıne de riske atmak istemedim ve dondurttum.Zamanla yarıs halinde oldugun için şu

an bunu ihmal etme lütfen.Zaten biğr süre sonra çocukla ilgili düşüncelerşn de değişebilir.Çünkü bu süreçte insan anlıyor ki kendi

sağlıklı olmazsa çocugun hiçbir anlamı yok.

Tekrar geçmiş olsun,biraz sıkıntılı bir süreç olacak ama hayırlısıyla üstesinden geleceksin.

Öncelikle Allah hayırlı şifalar versin.
Durum çok kötü olsaydı, diğer yumurtalık ve rahminizi de alırlardı. O yüzden içinizi ferah tutun. Sonuçta hala doğurgansınız.
öncelikle kemoterapiye başlamadan bir tüp bebek merkezine gidip yumurtalarınızı toplatmak istediğinizi söyleyin.
Yardımcı olurlar size.
Ama kemoterapiye başlamadan gidin mutlaka.
Çok geçmiş olsun

çok geçmış olsun cnm . hayatta herşey bızler için. Rabbım daha buyuk dertlerden korusun. bır an once sağlığına kavuş inş. bebek mevzusuza gelınce bunu Rabbımızden başka kımse bılmez. nıce sağlıklı olan kardeşlerımız bebek sahıbı olamıyor malesef. ALLAH ol dedimi olur.
tez zamanda sağlığına ve mınığıne kavuşursun ınş

Merhaba canım. Naptın? Tedaviye başladınız mı? Durumun iyidir İnşallah

merhaba bayanlar başlıktada söylediğim gibi büyük baş etmesi zor bir derdim var malesef hiç anlam veremediğim ani bir şekilde yumurtalık kanseri olduğum anlaşıldı acil ameliyat oldum sol yumurtalığımda 13 cm kist ve karnımda kistin ürettiği 3 kg sıvı kitlesi vardı ve allaha çok şükür ameliyatla alındılar sağ yumurtalığım ve rahmim kaldı ama şuan kemoterapi görüyorum 3 ay sürücek 4 kür ve bunun sonucunda doktorların dediğine göre kısır olma olasılığım var bu beni çok korkutuyor çübkü bende her kadın gibi anneliği tatmak istiyorum evliyim hemde daha 7 aylık yasım genc niye beni buldu düşünmeden edemiyorum...:5:
Canım benim çok ama çok geçmiş olsun..İsyan etme arkadaşım,derdi veren Allah dermanını da verir....moralini yüksek tutmaya bak, böyle durumlarda moral çok önemli..Allah acil şifalar versin.

çok özür dilerim kızlar uzun zamandır giremedim malum tedavi süreci cok ağır geçti ve çok yıprandım ama size cok güzel haberlerim var carsamba gunu pet cektirdim ve sonuçlarım temiz cıktı :52: çook mutluyum bundan sonra kontrollerim olucam inşallah allah bir daha göstermesin bu yasadıklarımı ne bana göstersin ne bi baskasına ama ben çoook sevinçliyim yerimde duramıyorumm :32: :32: :32:

çok üzüldüm canım gerçekten.
yumurtalıklarını dondurma diye bir yöntem vardı haberlerde çıkmıştı. özellikle kanser hastaları kullanabilir diye haber olmuştu. bir araştır bence. ihtimale bırakma. ama kaynatılmış soğan suyunun mucize etkisi var inan bak.
Şifa Allahtan dua et tedavine de devam et soğan suyunu dene derim.

Çok geçmiş olsun .sonuclarının ıyı cıkmasına ben de cok sevındım.inşallah bundan sonra senı cok guzel gunler bekliyor,sevgiler :)

Çok sevindim canım. Bundan sonra vücut direncini düşürecek hiçbişeye izin verme. Hastalığı yendin Allahın izniyle.. Bidaha yakınından da geçmez. Allaha emanet ol:16:

çok üzüldüm canım gerçekten.
yumurtalıklarını dondurma diye bir yöntem vardı haberlerde çıkmıştı. özellikle kanser hastaları kullanabilir diye haber olmuştu. bir araştır bence. ihtimale bırakma. ama kaynatılmış soğan suyunun mucize etkisi var inan bak.
Şifa Allahtan dua et tedavine de devam et soğan suyunu dene derim.

bende biliyorum o yumurtalık dondurma yöntemini ama kemoterapi öncesi zamanım olmadı ameliyat sonrası anında kemoterapiye başlanması öngörüldü o yüzden olmadı ama kemoterapi sonrasıda bu işlem yapılabiliyor mu bilmiyorum bu konuda bilgisi olan varsa aydınlatırsa sevinirim :34: sogan suyunuda mutlaka denicem canım aklımda

Çok sevindim canım. Bundan sonra vücut direncini düşürecek hiçbişeye izin verme. Hastalığı yendin Allahın izniyle.. Bidaha yakınından da geçmez. Allaha emanet ol:16:

çok teşekkür ederim canım inşallah hayat boyu risk altında oluyosun ama düzenli konrollerle bununlada yasamayı öğrenicem çok teşekkür ederim destekleriniz için :16:

Türkiye'nin sayılı kanser merkezlerinden birisinde çalışıyorum...ve inan bana yalnız değilsin. Neden ben sorusunu sormakta çok haklısın ancak bu sınavın kime neden verildiğinin cevabını malesef ki sadece Allah biliyor. Bu sebeple birinci önceliğin sen olmalısın. Önce sen iyi olacaksın ki sonra çocuk durumunu düşünürsün. Allah bazen insanı evlat vermeyerek bazen evladını alarak sınar.. Her ikisi de çok zordur ki sende henüz bu durum netlik kazanmış da değil. Her gün ne mucizeler görüyoruz burada inan bana...

Öncelikle detayları düşünmek yerine iyileşmeyi düşünmeni dilerim, over ca'da başarı oranı çok yüksek ve anladığım metastatik durumun yok. Kemoterapin bittikten sonra normal hayatına döneceksin hangi hastanede tedavi görüyorsun bilmiyorum ama psikolog desteği almanda fayda var. Bu süreçler oldukça sıkıntılı geçiyor... Allah yardımcın olsun, sağlıklı günlere ulaştığında tıpta her gün yaşanan gelişmeleri farkedeceksin ki artık bu ülkede rahim nakli bile yapıldı ve döllendi. Allah her türlü mucizeye sahiptir ve yarın ne olacağını bilemezsin. Zamanı geldiğinde diğer yumurtalığın çalışabilir ve tek yumurta ile de çocuk sahibi olabilirsin diyelim ki oda olmadı hayatın sonu değil ya? Tüp bebek tedavisi var, nakil var hepsinde sonuçların başarısız olursa şuan söylediğim çok uzak bir ihtimalde olsa sahipsiz bir bebeğe sahip çıkmakta var. Alacağın sevabın büyüklüğünü tahmin bile edemezsin..

Ama yine söylüyorum bütün bunları at bir kenara, bak dışarıda ne güzel ışıl ışıl bir hava var ve çok şükür bugünde bu güzelliklerin içerisine uyandık. Tedavine tutun kendini bu düşüncelerle de üzme...

Sevgiler,
Merhaba kardeşim 19 Aralık'ta sağoverde kitle nedeniyle ameliyata alındı ve frozen sonucu (borderlin tümör ) sağ over tüplerle beraber alındı. Patoloji sonucu intraepitelyal karsinom içeren müsinöz borderline tümör çıktı tedavi süreci nasıl seyretmekte bu durumlarda ve kendimde sağlıkçıyım tekrar başka bi merkezde patoloji raporu istedim kemoterapi falanuygulanır mı bu durumlarda

Back