• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Onkoloji - Kanser ve Türevleri Bir derdim var ki büyük over ca (yumurtalık kanseri)...

İlaveten konu sahibi ümidi ve morali elden bırakma arkadaşım.
Bilirsin bu hastalığın şifası moralden geçer.
Erken dönemde farketmeniz yararına olmuştur muhakkak.
Buraya gelip güzel haberlrini paylaşacağın günler de gelecek inanıyorum ve lütfen sen de inan.

bir de nasıl teşhis edildiğini sorabilir miyim?

yani ultrasonda mı karın tomografisinde mi ya da başka bir yöntemle mi gördüler?

benim de kasıklarımda çok ağrı oluyor da karın tomografilerinde falan hiç bir sorun çıkmıyor ama ben şüpheleniyorum da bazen özel olmazsa cevaplarsan sevinirim.

Seni ferahlatacak bir haberim daha var, bizim onkologlardan birisi ile görüştüm 5 dakika önce. Kür arasında ilk kürün bittikten sonra Tüp Bebek merkezine başvurduğunda Medikal Onkologunla iş birliğinde olarak embriyo dondurabilirsin ya da direk over dokusu dondurulabiliyormuş. Burada programını doğru zamanda ayarlamak gerekiyormuş tabi başlamadan yapılsa daha iyi olurdu ama bu da sorun değil hala fırsat var ve yapılabilir dedi... Bence araştır bir kaç doktora da danış derim. Görüşmelerini yapsın sonuçlarını göndersin bakalım değerlendirelim bizde bile dedi.. :)

inamıyorummm bunu hemen görüşücem 2.kürümü almaya baslıucam bu pazartesi ben ilk işim doktorla konuşmak olucak çok tesekkür ederim :)

yani ultrasonda mı karın tomografisinde mi ya da başka bir yöntemle mi gördüler?

benim de kasıklarımda çok ağrı oluyor da karın tomografilerinde falan hiç bir sorun çıkmıyor ama ben şüpheleniyorum da bazen özel olmazsa cevaplarsan sevinirim.

Bahsettiğim tanıdığıma jinekolojik muayene sonrası jinekolojik ultrason mr tomografi böbrek ve bağırsak filmi de
çekilmişti.

Aklına kötü birşey getirme limonlu.Düzenli jinekolojik muayeneye gidip smear yaptırıyorsan şüpheye yer etme.

tabiki özel olmaz ben mide ağrısı ve karın şişlliği ile doktora gittim o ultrason istedi üst batın ultrasoncu bişileri fark etti ve dedi senin tüm batın bakıcam o karnında sıvı kitlesi bide sol yumurtalığında 13 cm capında kistin var nedenini bilemeyiz üniversiteye git dedi ciddi bişi ilk önce dokus eylül üniversitesine gittim muayene etmediler çünkü karnındaki sıvı kitlesinin ne oldugunu bilmiyoruz patlayabilir dediler orda ilaçlı tomografi çekildi orda kisttin o sıvı kitlesini oluşturdugu öğrenildi daha sonra ege üniversitesine yattıım orda 7 günlük bir araştırma yaptılar kan değerlerim cok yüksekti büyük ihtimal kötü huylu dediler benimde evlenmeden öncede sonrada hep adet kanamamda ağrılarım olurdu

Geçmiş olsun:).En kısa zamanda şifaya kavuşursunuz umarım:42::38:

lyudx arkada$in karni $i$mi$ belirti olarak
meme kanserinde elle muayane yapabiliyoruz , her zaman dr da bakip muayene ediyor zaten ..
ama Rahim yada over ca durumunda agri ve $i$lik di$inda ne gibi belirtiler olur acaba .. smear testi yeterlilimidr,vucudumuzu iyi tanimakdan bahsedersek, neye dikkat etmek lazim sence 1. evrede yakalayabilmek için ..

Son düzenleme:
Bahsettiğim tanıdığıma jinekolojik muayene sonrası jinekolojik ultrason mr tomografi böbrek ve bağırsak filmi de
çekilmişti.

Aklına kötü birşey getirme limonlu.Düzenli jinekolojik muayeneye gidip smear yaptırıyorsan şüpheye yer etme.

düzenli olarak jinekolojik muayeneye her bayanın her kızın gitmesi lazım bu erken tanı için çok önemli :34:

meme kanserinde elle muayane yapabiliyoruz , her zaman dr da bakip muayene ediyor zaten ..
ama Rahim yada over ca durumunda agri ve $i$lik di$inda ne gibi belirtiler olur acaba .. smear testi yeterlilimidr,vucudumuzu iyi tanimakdan bahsedersek, neye dikkat etmek lazim sence 1. evrede yakalayabilmek için ..

benimki şükür ki böle bir şişlik ve iştahsızlık yaptı ki fark edildi yoksa bende fark etmicekti kişiden kişiye farklı tepkiler verebiliyormuş

konu sahibi arkadaşım çok çok geçmiş olsun
umarım kemoterapi sürecini en az sıkıntıyla atlatır daha sonra da hamile kalıp bebeğini sağlıkla kucağına alırsın..

jinekolojik kanserler genelde geç evrede farkedilirler çünkü bulgu verdiği zaman tümör iyice büyümüş yayılmış olur.
o yüzden genelde kişi tarafından anlaşılması zordur.
jinekolojik kanserleri yakalayabilmek için düzenli jinekolojik muayene esastır.
yapılacak rutin muayeneler ve de serviks ca için de smear alınmasıyla zaten farkedilir.

Son düzenleme:
merhaba bayanlar başlıktada söylediğim gibi büyük baş etmesi zor bir derdim var malesef hiç anlam veremediğim ani bir şekilde yumurtalık kanseri olduğum anlaşıldı acil ameliyat oldum sol yumurtalığımda 13 cm kist ve karnımda kistin ürettiği 3 kg sıvı kitlesi vardı ve allaha çok şükür ameliyatla alındılar sağ yumurtalığım ve rahmim kaldı ama şuan kemoterapi görüyorum 3 ay sürücek 4 kür ve bunun sonucunda doktorların dediğine göre kısır olma olasılığım var bu beni çok korkutuyor çübkü bende her kadın gibi anneliği tatmak istiyorum evliyim hemde daha 7 aylık yasım genc niye beni buldu düşünmeden edemiyorum...:5:

Geçmiş olsun canim!
Senin sağlığın herşeyden önemli.
Bunları bence şimdi hic düşünmemelisin!

Bir Yumurtan varsa, hala anne olursun, yeterki kendini üzüp sitres etme!
Herşeyde bir hayır vardir!

En kötüsü, bir çocuk evlatlık edersiniz,
Kendin dogurmazsanda eminim üstüne titrer, deli divane olursunuz!
Sonuçta doğurmak önemli değil, gerçekden ona bakip, büyüten annedir!

Lydx arkadaşım rahmi ve yumurtalığı olmayan kadın nasıl hamile kalabilir?
Bir yakınım da yumurtalığını aldırdı o da çocuk istiyor ama rahim ve yumurtalık olmadığı için doktoru ümitsiz konuşmuş ona :26:
Onkolog doktoruna bunu sorar mısn bir zahmet.

hamile kalamaz maalesef
rahim varsa yumurta donasyonuyla olabilir.
rahim yoksa olmaz tabi.
ya da over var rahim yoksa kendi yumurtasıyla taşıyıcı anne yöntemiyle olabilir anca.

Canm benim rabbim sifalar nasip etsin insaallah...hic üzülme bol bol dua et ve moralini yüksek tutmaya calis rabbim isterse hayirli hörürse nasip eder insaallah.benim ablamda ayni kansere yakalanmisti yillar önce.simdi evli ve bir cocugu var.evet belki cok zor oldu ama oldu rabbim nasip etti.tabii ikincisini deniyo ama olmuyo.insaallah rabbim tüm isteyenlere nasip eder dua edecegim senin icin ;) allaha emanet ol

Sanki bir an başıma gelmiş gibi hissettim okurken, içimde hissettim sıkıntını buna inan.
Hayatımda en istediğim şey anne olmak. Ve sen de öyle bir söylemişsin ki ...
Dilerim anne olmak isteyen herkese nasip etsin ALLAH.
Ve ben senin çok kısa sürede iyileşip, anne olacağını düşünüyorum...
Çünkü erkenden fark etmişsiniz ve bu güzel bir şey.
ALLAHIM yar ve yardımcın olsun canım.

merhaba bayanlar başlıktada söylediğim gibi büyük baş etmesi zor bir derdim var malesef hiç anlam veremediğim ani bir şekilde yumurtalık kanseri olduğum anlaşıldı acil ameliyat oldum sol yumurtalığımda 13 cm kist ve karnımda kistin ürettiği 3 kg sıvı kitlesi vardı ve allaha çok şükür ameliyatla alındılar sağ yumurtalığım ve rahmim kaldı ama şuan kemoterapi görüyorum 3 ay sürücek 4 kür ve bunun sonucunda doktorların dediğine göre kısır olma olasılığım var bu beni çok korkutuyor çübkü bende her kadın gibi anneliği tatmak istiyorum evliyim hemde daha 7 aylık yasım genc niye beni buldu düşünmeden edemiyorum...:5:

canım ne diyeceğimi nasıl konuşacağımı bilemedim ya çok geçmiş olsun rabbim acil şifalar versin:16:canım sende bende tüm isteyenlerde anne olur inşallah olumsuz düşünme bol bol dua et canım başka yapacak birşeyimiz yok çünkü:16:

Hastalık zor şey Rabbim şifa versin, iyi haberlerini bekliyoruz buradan

Çocuk sahibi olmayı şimdilik kendine dert etmemeye çalış, imkansız değil hiç bir şey ama şu an senin moralin ve iyileşmen çok daha önemli. Şükür ki tedavisi olan bir hastalığın var. Ancak kanser tedavisi süreç olarak insanı yıpratır, psikolojik destek almanı öneririm.

Çok çok geçmiş olsun, Allah daha büyük dert vermesin, yaz bize arada dertleşiriz. Burada bu hastalıkla ilgili tecrübeleri olan çok insan var, bu yoldan bende geçtim insanı çok zorluyor ama yaşama tutunmak insanlarla paylaşmak süreci kolaylaştırıyor.

Sevgiler

Çok geçmiş olsun ....

önceliğin kendin olsun , çocuk sahibi olmayabilirsin ama bunu bir eksiklik olarak görme

allah büyük en son sözü o söyler ,sakat hasta çocuğu olanlar ,hayırsız evladı olanlar var ,düşünsene birde onların durumunu ...

çocuk sahibi olup hergün evladının durumuna bakıp eriyip üzülen elindne hiç bir şey gelmeyen anne babalar var ...

senin rahatsızlığın tedavisi olan bir durum ne güzel kemotorapiye başlamışsın ,ya sakat kalsan başkasına muhtaç olsan ...

beterin beteri var aklına bu durumda çaresiz olanları getir ..

rabbim çeşit çeşit sınav verir ,seninkide bu durum yetimhaneler çocuk dolu

herşeyin sahibi allah ,verende alanda odur ...

çok geçmiş olsun. moralini yüksek tut. öncelikle önemli olan sensin.

Rabbim acil şifalar versin. Seninde dunyadaki imtahanın bu.. Allah sabredenleri cennetle müjdeliyor. müjdelenen kullardan olman ümidiyle..Allah yardımcın olsun.

geçmiş olsun canım bence bunu hiç dert etme hamile kalmak için tek yumurtalık yeterli olur bi arkadaşımında tek yumurtalığı alınmıştı doktorlar tüp bebekle bile hamile kalması zor diyolardı ama o doğal yollardan hamile kaldı bunu doktorlar bilemez Allah bilir umudunu yitirme Allah izin verirse seninde çocukların olucak

Back