merhaba bayanlar başlıktada söylediğim gibi büyük baş etmesi zor bir derdim var malesef hiç anlam veremediğim ani bir şekilde yumurtalık kanseri olduğum anlaşıldı acil ameliyat oldum sol yumurtalığımda 13 cm kist ve karnımda kistin ürettiği 3 kg sıvı kitlesi vardı ve allaha çok şükür ameliyatla alındılar sağ yumurtalığım ve rahmim kaldı ama şuan kemoterapi görüyorum 3 ay sürücek 4 kür ve bunun sonucunda doktorların dediğine göre kısır olma olasılığım var bu beni çok korkutuyor çübkü bende her kadın gibi anneliği tatmak istiyorum evliyim hemde daha 7 aylık yasım genc niye beni buldu düşünmeden edemiyorum...
Dondurtsanız olmaz mı?
merhaba bayanlar başlıktada söylediğim gibi büyük baş etmesi zor bir derdim var malesef hiç anlam veremediğim ani bir şekilde yumurtalık kanseri olduğum anlaşıldı acil ameliyat oldum sol yumurtalığımda 13 cm kist ve karnımda kistin ürettiği 3 kg sıvı kitlesi vardı ve allaha çok şükür ameliyatla alındılar sağ yumurtalığım ve rahmim kaldı ama şuan kemoterapi görüyorum 3 ay sürücek 4 kür ve bunun sonucunda doktorların dediğine göre kısır olma olasılığım var bu beni çok korkutuyor çübkü bende her kadın gibi anneliği tatmak istiyorum evliyim hemde daha 7 aylık yasım genc niye beni buldu düşünmeden edemiyorum...
Türkiye'nin sayılı kanser merkezlerinden birisinde çalışıyorum...ve inan bana yalnız değilsin. Neden ben sorusunu sormakta çok haklısın ancak bu sınavın kime neden verildiğinin cevabını malesef ki sadece Allah biliyor. Bu sebeple birinci önceliğin sen olmalısın. Önce sen iyi olacaksın ki sonra çocuk durumunu düşünürsün. Allah bazen insanı evlat vermeyerek bazen evladını alarak sınar.. Her ikisi de çok zordur ki sende henüz bu durum netlik kazanmış da değil. Her gün ne mucizeler görüyoruz burada inan bana...
Öncelikle detayları düşünmek yerine iyileşmeyi düşünmeni dilerim, over ca'da başarı oranı çok yüksek ve anladığım metastatik durumun yok. Kemoterapin bittikten sonra normal hayatına döneceksin hangi hastanede tedavi görüyorsun bilmiyorum ama psikolog desteği almanda fayda var. Bu süreçler oldukça sıkıntılı geçiyor... Allah yardımcın olsun, sağlıklı günlere ulaştığında tıpta her gün yaşanan gelişmeleri farkedeceksin ki artık bu ülkede rahim nakli bile yapıldı ve döllendi. Allah her türlü mucizeye sahiptir ve yarın ne olacağını bilemezsin. Zamanı geldiğinde diğer yumurtalığın çalışabilir ve tek yumurta ile de çocuk sahibi olabilirsin diyelim ki oda olmadı hayatın sonu değil ya? Tüp bebek tedavisi var, nakil var hepsinde sonuçların başarısız olursa şuan söylediğim çok uzak bir ihtimalde olsa sahipsiz bir bebeğe sahip çıkmakta var. Alacağın sevabın büyüklüğünü tahmin bile edemezsin..
Ama yine söylüyorum bütün bunları at bir kenara, bak dışarıda ne güzel ışıl ışıl bir hava var ve çok şükür bugünde bu güzelliklerin içerisine uyandık. Tedavine tutun kendini bu düşüncelerle de üzme...
Sevgiler,
öncelikle çok geçmiş olsun, acil şifalar dilerim canım
niye beni buldu diye düşünmemen gerekiyor, böyle düşünürsen tedavi sürecini zorlaştırmaktan öteye gidemezsin
kemoterapi görürken moralini yüksek tutmanın önemini az çok biliyorsundur
tedavi sürecin başlamış ve çok şükür ki tedavisi olan bir rahatsızlığın var
ya tedavisi olmayan bi rahatsızlığın olsaydı ve iyileşme adına ufacık bi ümidin kalmasaydı, napardın?
bir an önce burdan iyi haberlerini paylaşmanı ümit ediyorum
geçmiş olsun allah şifa versin
geçen akşam haberlerde izledim kanser hastası kadın yumurtalıklarını dondurtmuş kanserı yenmiş bebeğini doğurmuş
sonrasında doktor açıklamayaptı kanser tedavısıne başlamadanda yapılıyor kanser tedavısının ortasındada dedı iyice araştırın bence
o kadar güzel yazmışsınız dicek bişi bulamıyorum cok tesekkür ederim umudumu kaybetmicem çünkü biliyorum ben kendimi salarsam daha kötü zarar veririm. en büyük inancım yasım genc ve erken tanıyım 1. evre cocuk sahibi olamamak hayatın sonu değil aynen sizin söylediğiniz gibi ben çocukluğumdan beri devamlı olarak kimsesik cocuklara yardım eden bir insanım onların sucu günahı yok bende düşünüyorum sahip çıkabiliriz. çok teşekkür ederim yazdıklarınız için hep söylüyorum hep de söylücem benim umudum var...
çok çok geçmiş olsun acil şifalar diliyorum. önce sağlığınıza kavuşun, sonrasında tıp çok ilerledi hamile kalmak için farklı yöntemler denenebilir, hemen ümidinizi kesmeyin.
Güzel arkadaşım hah şöyle :) Daha 1. evreymiş bir de sana en uygun protokolü uyguluyorlardır zaten şuan da. 1. evre de farketmiş olmanız kendinize dikkat eden bir yapınız olduğunu gösterir. Allah korusun çok daha ileri evrede de fark edilebilirdi. 1. evrede hiç değilse erken tanıdır ve yolun başında seni geri döndürecekler ve sağlıklı bir hayata merhaba diyeceksin. Yarın ne olacağını kimse bilemez biz burada ne mucizeler görüyoruz anlatmakla bitiremem. Ne sormak istersen her zaman yardımcı olabilirim lütfen çekinme, arkadaş olarak ekleyebilir danışmak istediklerini mesaj da atabilirsin. Buradaki doktor arkadaşlarımızdan yardım isteriz, mesafe olarak uzağız belki ama her türlü konuda destek olmaya hazırım. Yeterki moralini yüksek tut ve bu tip şeyleri düşünerek kendini demotive etme. Önce sen sen sen sen.... Gerisi teferruat! :)
Hayat bu yarın ne olacağını hangimiz biliyoruz Allah hepimizi öyle ya da böyle bir şekilde sınamıyor mu? Senin sınavında buymuş, bu sınavın hakkını ver ve yaradan da gelen her şeye EvelAllah diyerek şükür et inan Rabbim'in ışık kapısı sonsuz birini kapatır ötekini açar :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?