• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Onkoloji - Kanser ve Türevleri Bir derdim var ki büyük over ca (yumurtalık kanseri)...

gmzuls

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2012
687
133
83
merhaba bayanlar başlıktada söylediğim gibi büyük baş etmesi zor bir derdim var malesef hiç anlam veremediğim ani bir şekilde yumurtalık kanseri olduğum anlaşıldı acil ameliyat oldum sol yumurtalığımda 13 cm kist ve karnımda kistin ürettiği 3 kg sıvı kitlesi vardı ve allaha çok şükür ameliyatla alındılar sağ yumurtalığım ve rahmim kaldı ama şuan kemoterapi görüyorum 3 ay sürücek 4 kür ve bunun sonucunda doktorların dediğine göre kısır olma olasılığım var bu beni çok korkutuyor çübkü bende her kadın gibi anneliği tatmak istiyorum evliyim hemde daha 7 aylık yasım genc niye beni buldu düşünmeden edemiyorum...:5:

Son düzenleme:
Allah yardımcın olsun. bol bol maydonoz suyu ya da soğan suyu iç. geçmiş olsun

merhaba bayanlar başlıktada söylediğim gibi büyük baş etmesi zor bir derdim var malesef hiç anlam veremediğim ani bir şekilde yumurtalık kanseri olduğum anlaşıldı acil ameliyat oldum sol yumurtalığımda 13 cm kist ve karnımda kistin ürettiği 3 kg sıvı kitlesi vardı ve allaha çok şükür ameliyatla alındılar sağ yumurtalığım ve rahmim kaldı ama şuan kemoterapi görüyorum 3 ay sürücek 4 kür ve bunun sonucunda doktorların dediğine göre kısır olma olasılığım var bu beni çok korkutuyor çübkü bende her kadın gibi anneliği tatmak istiyorum evliyim hemde daha 7 aylık yasım genc niye beni buldu düşünmeden edemiyorum...:5:

Her şerde bir hayır vardır canım, sen kendini üzme olumlu düşünmeye çalış herşey daha güzel olacaktır eminim yeter ki umudunu yitirme. Allah en kısa zamanda acil şifalar versin inşaallah. Kesin konuşmamışlar o yüzden Allah'tan ümit kesilmez sen içini ferah tut.

Türkiye'nin sayılı kanser merkezlerinden birisinde çalışıyorum...ve inan bana yalnız değilsin. Neden ben sorusunu sormakta çok haklısın ancak bu sınavın kime neden verildiğinin cevabını malesef ki sadece Allah biliyor. Bu sebeple birinci önceliğin sen olmalısın. Önce sen iyi olacaksın ki sonra çocuk durumunu düşünürsün. Allah bazen insanı evlat vermeyerek bazen evladını alarak sınar.. Her ikisi de çok zordur ki sende henüz bu durum netlik kazanmış da değil. Her gün ne mucizeler görüyoruz burada inan bana...

Öncelikle detayları düşünmek yerine iyileşmeyi düşünmeni dilerim, over ca'da başarı oranı çok yüksek ve anladığım metastatik durumun yok. Kemoterapin bittikten sonra normal hayatına döneceksin hangi hastanede tedavi görüyorsun bilmiyorum ama psikolog desteği almanda fayda var. Bu süreçler oldukça sıkıntılı geçiyor... Allah yardımcın olsun, sağlıklı günlere ulaştığında tıpta her gün yaşanan gelişmeleri farkedeceksin ki artık bu ülkede rahim nakli bile yapıldı ve döllendi. Allah her türlü mucizeye sahiptir ve yarın ne olacağını bilemezsin. Zamanı geldiğinde diğer yumurtalığın çalışabilir ve tek yumurta ile de çocuk sahibi olabilirsin diyelim ki oda olmadı hayatın sonu değil ya? Tüp bebek tedavisi var, nakil var hepsinde sonuçların başarısız olursa şuan söylediğim çok uzak bir ihtimalde olsa sahipsiz bir bebeğe sahip çıkmakta var. Alacağın sevabın büyüklüğünü tahmin bile edemezsin..

Ama yine söylüyorum bütün bunları at bir kenara, bak dışarıda ne güzel ışıl ışıl bir hava var ve çok şükür bugünde bu güzelliklerin içerisine uyandık. Tedavine tutun kendini bu düşüncelerle de üzme...

Sevgiler,

Dondurtsanız olmaz mı?

malesef ameliyat oldum 15 gün sonra patoloji sonucum geldi ve anında kemoterapi merkezine gittik sonuçları doktorlar değerlendirdiklerinde (cumagünü gitmiştim ) pazartesi acil kemoterapi almaya baslaman lazım dendi dondurma işlemini araştırdık bunu için en aşağı 2 3 hafta tetkiklerin yapılması gerektiği söylendi ama benim zamanım yoktu kemoterapiyi secmek zorunda kaldım :25:

umarım biran önce sağlığına kavuşursun..
bir yumurtalığın kaldıysa umut var demektir..

öncelikle çok geçmiş olsun, acil şifalar dilerim canım

niye beni buldu diye düşünmemen gerekiyor, böyle düşünürsen tedavi sürecini zorlaştırmaktan öteye gidemezsin
kemoterapi görürken moralini yüksek tutmanın önemini az çok biliyorsundur
tedavi sürecin başlamış ve çok şükür ki tedavisi olan bir rahatsızlığın var
ya tedavisi olmayan bi rahatsızlığın olsaydı ve iyileşme adına ufacık bi ümidin kalmasaydı, napardın?
bir an önce burdan iyi haberlerini paylaşmanı ümit ediyorum
:34:

Türkiye'nin sayılı kanser merkezlerinden birisinde çalışıyorum...ve inan bana yalnız değilsin. Neden ben sorusunu sormakta çok haklısın ancak bu sınavın kime neden verildiğinin cevabını malesef ki sadece Allah biliyor. Bu sebeple birinci önceliğin sen olmalısın. Önce sen iyi olacaksın ki sonra çocuk durumunu düşünürsün. Allah bazen insanı evlat vermeyerek bazen evladını alarak sınar.. Her ikisi de çok zordur ki sende henüz bu durum netlik kazanmış da değil. Her gün ne mucizeler görüyoruz burada inan bana...

Öncelikle detayları düşünmek yerine iyileşmeyi düşünmeni dilerim, over ca'da başarı oranı çok yüksek ve anladığım metastatik durumun yok. Kemoterapin bittikten sonra normal hayatına döneceksin hangi hastanede tedavi görüyorsun bilmiyorum ama psikolog desteği almanda fayda var. Bu süreçler oldukça sıkıntılı geçiyor... Allah yardımcın olsun, sağlıklı günlere ulaştığında tıpta her gün yaşanan gelişmeleri farkedeceksin ki artık bu ülkede rahim nakli bile yapıldı ve döllendi. Allah her türlü mucizeye sahiptir ve yarın ne olacağını bilemezsin. Zamanı geldiğinde diğer yumurtalığın çalışabilir ve tek yumurta ile de çocuk sahibi olabilirsin diyelim ki oda olmadı hayatın sonu değil ya? Tüp bebek tedavisi var, nakil var hepsinde sonuçların başarısız olursa şuan söylediğim çok uzak bir ihtimalde olsa sahipsiz bir bebeğe sahip çıkmakta var. Alacağın sevabın büyüklüğünü tahmin bile edemezsin..

Ama yine söylüyorum bütün bunları at bir kenara, bak dışarıda ne güzel ışıl ışıl bir hava var ve çok şükür bugünde bu güzelliklerin içerisine uyandık. Tedavine tutun kendini bu düşüncelerle de üzme...

Sevgiler,

o kadar güzel yazmışsınız dicek bişi bulamıyorum cok tesekkür ederim umudumu kaybetmicem çünkü biliyorum ben kendimi salarsam daha kötü zarar veririm. en büyük inancım yasım genc ve erken tanıyım 1. evre cocuk sahibi olamamak hayatın sonu değil aynen sizin söylediğiniz gibi ben çocukluğumdan beri devamlı olarak kimsesik cocuklara yardım eden bir insanım onların sucu günahı yok bende düşünüyorum sahip çıkabiliriz. çok teşekkür ederim yazdıklarınız için hep söylüyorum hep de söylücem benim umudum var...

geçmiş olsun allah şifa versin

geçen akşam haberlerde izledim kanser hastası kadın yumurtalıklarını dondurtmuş kanserı yenmiş bebeğini doğurmuş

sonrasında doktor açıklamayaptı kanser tedavısıne başlamadanda yapılıyor kanser tedavısının ortasındada dedı iyice araştırın bence

Son düzenleme:
öncelikle çok geçmiş olsun, acil şifalar dilerim canım

niye beni buldu diye düşünmemen gerekiyor, böyle düşünürsen tedavi sürecini zorlaştırmaktan öteye gidemezsin
kemoterapi görürken moralini yüksek tutmanın önemini az çok biliyorsundur
tedavi sürecin başlamış ve çok şükür ki tedavisi olan bir rahatsızlığın var
ya tedavisi olmayan bi rahatsızlığın olsaydı ve iyileşme adına ufacık bi ümidin kalmasaydı, napardın?
bir an önce burdan iyi haberlerini paylaşmanı ümit ediyorum
:34:

aslında cok karamsar değilim çünkü yanımda bana cok destek olan ailem ve eşim var etrafımda pervane oluyorlar onları hayal kırıklığına ugratmam ben yapı gereği duygularını hep icinde yasayan bir insanım onlara bişi fark ettirmiyorum ama tabi ister istemez aklıma takılan şeyler oluyor . evet allaha şükrediyorum tedavisi olmayan hastalıklarda var sürekli bilgisayar basına oturamıyorum aldığım ilaçlardan dolayı pek fazla elektronik esyalarla haşır neşir olmuyorum ama girdiğim sürece bütün sürecimi yazıcam size

geçmiş olsun allah şifa versin

geçen akşam haberlerde izledim kanser hastası kadın yumurtalıklarını dondurtmuş kanserı yenmiş bebeğini doğurmuş

sonrasında doktor açıklamayaptı kanser tedavısıne başlamadanda yapılıyor kanser tedavısının ortasındada dedı iyice araştırın bence

alla alla buna cok sasırdım cünkü 3 ayrı doktorumda üstüne basa basa dediler eminsiniz demi kemoterapiyi seciyosunuz ilaçları almaya basladıktan sonra dondurma işlemi gerçekleşmez dediler ama bir araştırıcam teşekkür ederim:34:

çok çok geçmiş olsun acil şifalar diliyorum. önce sağlığınıza kavuşun, sonrasında tıp çok ilerledi hamile kalmak için farklı yöntemler denenebilir, hemen ümidinizi kesmeyin.

o kadar güzel yazmışsınız dicek bişi bulamıyorum cok tesekkür ederim umudumu kaybetmicem çünkü biliyorum ben kendimi salarsam daha kötü zarar veririm. en büyük inancım yasım genc ve erken tanıyım 1. evre cocuk sahibi olamamak hayatın sonu değil aynen sizin söylediğiniz gibi ben çocukluğumdan beri devamlı olarak kimsesik cocuklara yardım eden bir insanım onların sucu günahı yok bende düşünüyorum sahip çıkabiliriz. çok teşekkür ederim yazdıklarınız için hep söylüyorum hep de söylücem benim umudum var...

Güzel arkadaşım hah şöyle :) Daha 1. evreymiş bir de sana en uygun protokolü uyguluyorlardır zaten şuan da. 1. evre de farketmiş olmanız kendinize dikkat eden bir yapınız olduğunu gösterir. Allah korusun çok daha ileri evrede de fark edilebilirdi. 1. evrede hiç değilse erken tanıdır ve yolun başında seni geri döndürecekler ve sağlıklı bir hayata merhaba diyeceksin. Yarın ne olacağını kimse bilemez biz burada ne mucizeler görüyoruz anlatmakla bitiremem. Ne sormak istersen her zaman yardımcı olabilirim lütfen çekinme, arkadaş olarak ekleyebilir danışmak istediklerini mesaj da atabilirsin. Buradaki doktor arkadaşlarımızdan yardım isteriz, mesafe olarak uzağız belki ama her türlü konuda destek olmaya hazırım. Yeterki moralini yüksek tut ve bu tip şeyleri düşünerek kendini demotive etme. Önce sen sen sen sen.... Gerisi teferruat! :)

Hayat bu yarın ne olacağını hangimiz biliyoruz Allah hepimizi öyle ya da böyle bir şekilde sınamıyor mu? Senin sınavında buymuş, bu sınavın hakkını ver ve yaradan da gelen her şeye EvelAllah diyerek şükür et inan Rabbim'in ışık kapısı sonsuz birini kapatır ötekini açar :)

çok çok geçmiş olsun acil şifalar diliyorum. önce sağlığınıza kavuşun, sonrasında tıp çok ilerledi hamile kalmak için farklı yöntemler denenebilir, hemen ümidinizi kesmeyin.

çok teşekkür ederim bende öle düşünüyorum aldığım ilaçlar kanserli hücreleri öldürürken sağlam hücreleride öldürüyormuş ama olsun umudum var

Güzel arkadaşım hah şöyle :) Daha 1. evreymiş bir de sana en uygun protokolü uyguluyorlardır zaten şuan da. 1. evre de farketmiş olmanız kendinize dikkat eden bir yapınız olduğunu gösterir. Allah korusun çok daha ileri evrede de fark edilebilirdi. 1. evrede hiç değilse erken tanıdır ve yolun başında seni geri döndürecekler ve sağlıklı bir hayata merhaba diyeceksin. Yarın ne olacağını kimse bilemez biz burada ne mucizeler görüyoruz anlatmakla bitiremem. Ne sormak istersen her zaman yardımcı olabilirim lütfen çekinme, arkadaş olarak ekleyebilir danışmak istediklerini mesaj da atabilirsin. Buradaki doktor arkadaşlarımızdan yardım isteriz, mesafe olarak uzağız belki ama her türlü konuda destek olmaya hazırım. Yeterki moralini yüksek tut ve bu tip şeyleri düşünerek kendini demotive etme. Önce sen sen sen sen.... Gerisi teferruat! :)

Hayat bu yarın ne olacağını hangimiz biliyoruz Allah hepimizi öyle ya da böyle bir şekilde sınamıyor mu? Senin sınavında buymuş, bu sınavın hakkını ver ve yaradan da gelen her şeye EvelAllah diyerek şükür et inan Rabbim'in ışık kapısı sonsuz birini kapatır ötekini açar :)

allaha binlerce kere şükrediyorum çünkü benim kasık ağrım bile yoktu bi anda karnım 6 7 aylık hamile kadın karnı gibi şişti şişmeseydi kist ekstra bir sıvı kitlesi yapmasaydı kim bilir o 13cm kist daha ne kadar büyücekti şükür çok şükür 3ay sonra yep yeni bir hayata merhaba diyeceğim inşallah cok cok teşekkür ederim o güzel anlatıyosunuz o kadar güzel konuşuyorsunuz ki ferahlatıyorsunuz :)

Seni ferahlatacak bir haberim daha var, bizim onkologlardan birisi ile görüştüm 5 dakika önce. Kür arasında ilk kürün bittikten sonra Tüp Bebek merkezine başvurduğunda Medikal Onkologunla iş birliğinde olarak embriyo dondurabilirsin ya da direk over dokusu dondurulabiliyormuş. Burada programını doğru zamanda ayarlamak gerekiyormuş tabi başlamadan yapılsa daha iyi olurdu ama bu da sorun değil hala fırsat var ve yapılabilir dedi... Bence araştır bir kaç doktora da danış derim. Görüşmelerini yapsın sonuçlarını göndersin bakalım değerlendirelim bizde bile dedi.. :)

çok geçmi$ olsun .. Allah acil $ifalar versin..
tip çok ilerledi artik, Rahim nakli bile yapildi , ALlah izin verirse daha neler bulurlar kimbilir..
sen iyi ol saglikli ol gerisi gelir in$allah ..

çok geçmiş olsun canım.

moralini yüksek tut atlatırsın bu hastalığı.

artık kanser o kadar yaygın ki her gün yeni bir ünlünün kanser olduğunu öğreniyoruz hepsi de atlatıp eski hayatına dönüyor.

Allah'ın izniyle çocuğun da olur canım artık tıp o kadar ilerledi ki neler neler yapıyorlar.hiç sıkma canını.

ağrında yokmuş ya ilginç işte bazıları sinsi sinsi ilerliyor.

Allah şifa versin canım dikkat et kendine.

Lydx arkadaşım rahmi ve yumurtalığı olmayan kadın nasıl hamile kalabilir?
Bir yakınım da yumurtalığını aldırdı o da çocuk istiyor ama rahim ve yumurtalık olmadığı için doktoru ümitsiz konuşmuş ona :26:
Onkolog doktoruna bunu sorar mısn bir zahmet.

Back