- 21 Eylül 2014
- 7.981
- 11.888
O konunun sahibi o gün banlandı ve sonrasında dikkatli yazmaya başladı matmazel. Bu tip yaptırımlarla olay çözülür bence.
Pigmee sen yapma bari bunu. Mesele ufak tefek hatalar değil."tabi ki" ayrı yazılır.
önce iğneyi kendimize batıralım.
evet anladım şimdi konuların neden kapandığını.çok güzel bir örnek oldu biri uyardığı vakit de önce sen kendine bak deniliyor
hay bin yaşa!'bni dnlmdi ama bn çk krldm böle ypmmlydı'
Konu sahibi bundan bahsediyor
Pigmee sen yapma bari bunu. Mesele ufak tefek hatalar değil.
buraya kadar da el yordamıyla geliyorlar sanırımBabası okutmadıysa demek
gayet ayrıntılı bir biçimde anlattım. oradan seçip onu çıkarmak ne gibi bir fayda sağladı bu başlığa ya da bu soruna?ifade edişte sıkıntı var o zaman. "yazım kurallarına uyulmuyor" diyen üyenin yazım kurallarına harfiyen uymasını beklerim.
o zaman diyecek ki "noktalamaya önem verilmiyor. paragraf kullanılmıyor."
anlatabildim umarım?
Telefondan yazmak gerçekten zor. Harf eksiklikleri, özellikle noktalama hataları benim gözüme çok batmıyor o yüzden hepimiz yapıyoruz böyle hatalar. Sizin mesajınızda da ciddi noktalama hataları var mesela hiçbir cümle büyük harfle başlamıyor.
arkadaşlar gözünüzü seveyim. noktalamada değil hata. ilk mesajda da uyarıldıkça da belirtiyorum." Anlaşılmıyor "kısmını vurguluyorum. Mesela yazılanların anlaşılmaması,okunmaması. Ben kimseyi düzeltme peşinde değilim.Telefondan yazmak gerçekten zor. Harf eksiklikleri, özellikle noktalama hataları benim gözüme çok batmıyor o yüzden hepimiz yapıyoruz böyle hatalar. Sizin mesajınızda da ciddi noktalama hataları var mesela hiçbir cümle büyük harfle başlamıyor.
Git konuyu düzelt cicim, yazım kuralları kısmını çıkar. Olmayacak böyle.arkadaşlar gözünüzü seveyim. noktalamada değil hata. ilk mesajda da uyarıldıkça da belirtiyorum." Anlaşılmıyor "kısmını vurguluyorum. Mesela yazılanların anlaşılmaması,okunmaması. Ben kimseyi düzeltme peşinde değilim.
bu forumu okuyan insan zaten birilerine yardım etme dert ortağı olma peşindedir.
sıkıntının da özellikle burayla ilgili olduğunu bu yüzden belirttim
pigme haklısın daifade edişte sıkıntı var o zaman. "yazım kurallarına uyulmuyor" diyen üyenin yazım kurallarına harfiyen uymasını beklerim.
o zaman diyecek ki "noktalamaya önem verilmiyor. paragraf kullanılmıyor."
anlatabildim umarım?
kimse yazım kurallarına uymuyor. Sıkıntılarımızı paylaştığımız için tabiki yazılar uzun.bu da anlamayı zorlaştırıyor. Nokta virgülü HİÇ kullanmayanlar,sesli harfleri yutanlar... Örneğin ilk sayfadaki 15 başlığın 10u bu halde diyebilirim.
Moderatörler konulardaki tartışma ve gerilimlere karşı çok duyarlı. polemik çıkar çıkmaz konu kapanıyor vs. bu hassasiyet yazım konusunda da gösterilsin. Ben edebiyatçı falan değilim. Saplantılı ya da takıntılı da değilim. Ama okunmuyor,anlaşılmıyor. Bu kadar da olmaması lazım. Bu tarz başlıkların daha sık denetlenmesi gerekiyor. Belki konuyu yanlış yere açtım. Ama bu yazım sorunu en fazla bdv forumunda görünüyor. bu yüzden bilerek yapılmış bir hata diyebiliriz.
Aynen öyle. Gittim tekrar okudum yazdığımı. Ama nedense tuhaf bir tavır takınıyor insanlar o kişiyi hedef göstermişim gibi...Anlamsız.Konu sahibi dilekçe yazar gibi yazmaktan bahsetmiyor.. mesela bu güne kadar kimse bana "ne yazdığını anlayamıyoruz" demedi ama ben noktadan sonra büyük harf ile başlamam..
"pk sn n yptn cnm" tarzı harf kümelerinden bahsediyor arkadaş..
Hatun bir yazıyor konu yekpare, utanmasa kelimelerin arasında da boşluk bırakmayacak.pigme haklısın da
şöyle de bir şey:
tamam "şey"i birleşik yazsınlar, noktalama işaretinden sonra boşluk bırakmasınlar...vs bunlar zaten anlamayı zorlaştırıcı sıkıntı değil, bak gerçekten bağlaç ayırmayı da geçtim, onu da anlıyoruz ama
kurban olayım, nokta/virgül kullanıp, paragraf yapmak bu kadar zor değil, sesli harfler için de para istenmiyor forumda sessizler gibi özgürce kullanabiliyoruz.
sephoraa'nın önerisine +1'le destekçiyim, ben gönüllü düzeltmenlik yapabilirim.