bir derdim var forumundaki konuları anlamak bir çile!

O konunun sahibi o gün banlandı ve sonrasında dikkatli yazmaya başladı matmazel. Bu tip yaptırımlarla olay çözülür bence.

aynen benimde dikkatimi çekti.ve konu sahibini adım gibi bilir oldum o günden sonra:)))

azıcık dikkat lazım hepimiz yapıyoruz ama bunlar hata birde yazım şeklini alışkanlık yapanlar var ve Türkçemiz bambaşka boyuta gidiyor maalesef...

ben takıntılıyım vallaha.
hatta imla konusuna değindiğim her konu sahibi mesajımı alıntılayıp "takıntılısın" diyebilir, kızmam, o derece takıntılıyım.
yahu bakkaldan ekmek alırken kullandığımız bir dili adam gibi yazıp dert anlatalım bari.
haydi -de/-da ayırmayı geçtim, nokta/virgül koyulsun, sesli harfler yazılsın ona bile razıyım.
gerçekten konuyu okuyamıyorum ben imla hatalarını beynimde düzeltmekten. anlayamıyorum, zorla mı?
bu kadar zor değil.
kimseden Türk Dil Kurumu temizliğinde bir Türkçe beklemiyorum da en azından yazılanı okuyabiliyelim.
bn bkkl gdrkn kcm bn kf tt (ben bakkala giderken kocam bana kafa attı) ya şu şekilde yazılan yazılar var forumda.
Not: yeni bir üyenin hezeyanını okudunuz, teşekkür ederim.

Telefondan yazmak gerçekten zor. Harf eksiklikleri, özellikle noktalama hataları benim gözüme çok batmıyor o yüzden hepimiz yapıyoruz böyle hatalar. Sizin mesajınızda da ciddi noktalama hataları var mesela hiçbir cümle büyük harfle başlamıyor.

Pigmee sen yapma bari bunu. Mesele ufak tefek hatalar değil.

ifade edişte sıkıntı var o zaman. "yazım kurallarına uyulmuyor" diyen üyenin yazım kurallarına harfiyen uymasını beklerim.
o zaman diyecek ki "noktalamaya önem verilmiyor. paragraf kullanılmıyor."

anlatabildim umarım?

ben bir keresin de uyardım bu nasıl bir yazı anlıyamadım diye

bana konuyu mu okuyorsun hata mı buluyorsun diye tepki verildi

oysa konuyu okuyorum ama okuyamıyorum bunu anlatmak bazen zor oluyor

gayet ayrıntılı bir biçimde anlattım. oradan seçip onu çıkarmak ne gibi bir fayda sağladı bu başlığa ya da bu soruna?
Başlıkta da gayet açık:" konuları anlamak bir çile yazdım "
özellikle düşmanca anlaşılmasın diye.

o telefon başlı başına sorun hele benim için genel de düzeltme yapsam da gözümden kaçtığı zamanlar oluyor

hepimiz hata yapıyoruz sadece bunu alışkanlık yapmıyalım ve daha anlaşılır yazalım

herşey kalıplara uygun olsun bir komposizyon yazar gibi yazalım demiyoruz sadece okunaklı ve anlaşılır olsun buda yeter zaten

arkadaşlar gözünüzü seveyim. noktalamada değil hata. ilk mesajda da uyarıldıkça da belirtiyorum." Anlaşılmıyor "kısmını vurguluyorum. Mesela yazılanların anlaşılmaması,okunmaması. Ben kimseyi düzeltme peşinde değilim.
bu forumu okuyan insan zaten birilerine yardım etme dert ortağı olma peşindedir.
sıkıntının da özellikle burayla ilgili olduğunu bu yüzden belirttim

Git konuyu düzelt cicim, yazım kuralları kısmını çıkar. Olmayacak böyle.

pigme haklısın da
şöyle de bir şey:
tamam "şey"i birleşik yazsınlar, noktalama işaretinden sonra boşluk bırakmasınlar...vs bunlar zaten anlamayı zorlaştırıcı sıkıntı değil, bak gerçekten bağlaç ayırmayı da geçtim, onu da anlıyoruz ama
kurban olayım, nokta/virgül kullanıp, paragraf yapmak bu kadar zor değil, sesli harfler için de para istenmiyor forumda sessizler gibi özgürce kullanabiliyoruz.
sephoraa'nın önerisine +1'le destekçiyim, ben gönüllü düzeltmenlik yapabilirim.

bir konunun anlaşılabilir olması için ;

- sesli harflerin yutulmaması, tüm kelimelerin tam yazılması
- noktalama işaretlerine , özellikle nokta ve virgüle dikkat edilmesi
- arada paragraflar şeklinde yazılması

bunlar yeterli.

yoksa kimse burada dört dörtlük yazım kurallarına dikkat etmiyor.

ama yukarıda yazdığım 3 kural gerçekten çok önemli.
çoğunlukla da yorum yapamıyorum bunlar bulunmuyorsa, harf yutanlara sinir oluyorum, diğerlerini okumakta güçlük çekiyorum.

Aynen öyle. Gittim tekrar okudum yazdığımı. Ama nedense tuhaf bir tavır takınıyor insanlar o kişiyi hedef göstermişim gibi...Anlamsız.

Hatun bir yazıyor konu yekpare, utanmasa kelimelerin arasında da boşluk bırakmayacak.
Virgülü de geçtim nokta koysalar yeter kıvamındayım şu an.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…