bir derdim var forumundaki konuları anlamak bir çile!

telefondan daha düzgün yazılıyor halbuki. T9 diye bir şey var. boşluğu bile otomatik bırakıp noktadan sonra büyük harfle başlıyor ister istemez. buna rağmen hala nasıl yanlış yazılıyor anlamıyorum.
basit tek harf hatalarını kimse söylemez zaten, ama okunaklı olmayan o kadar çok yazı var ki. kör oldum okurken :)

katiliyorum..
arada yanlis kelimeler olabilir kabul ama bazi konulari okumamayi tercih ediyorum bazen; kargasayi gorunce..
bir de uyarinca biri mutlaka cikip sana saldiriyor: 'kadincagizin derdi basindan aşkın, okumak zorunda degilsin, sen kendine bak' gibi :KK53: tamam konuyu birakip 'bi kac kelimeye' takilsam dogru da, konu komple carsamba pazari..
bi kere birini uyardim kibarca, biri de benim 'bir şey' yerine 'bsy' yazmama takmis hemen yazilarimi didik didik edip :KK70: icim parcalandi, gozlerim doldu o cabaya, gayrete :KK70:

Bu sadece bu forumla ya da sosyal medyayla çözülecek bir sorun değil. İnsanlar kitap okumuyorlar, kalem kağıt kullanarak yazı yazmıyorlar, sorsan en son lise sonda, o da belki sınavda filan düz yazı yazmıştır. Eğitim seviyesiyle de alakası yok aslında, hanım geliyor konu açıyor, anlatıyor öğretmenim diye, imla hatası, noktalama hatası, anlatım bozukluğu ne ararsan var. Konuyu anlamak için ekranı ters çevirip okumak lazım. Ha bu durum değişir mi ? Eğer yaptırım uygulanırsa belki, o zaman da sitenin reytingi düşer, bir ihtimal gönüllülerle iş bir parça düzeltilebilir, onun da kontrolü zor olur.

telefondan daha düzgün yazılıyor halbuki. T9 diye bir şey var. boşluğu bile otomatik bırakıp noktadan sonra büyük harfle başlıyor ister istemez. buna rağmen hala nasıl yanlış yazılıyor anlamıyorum.
basit tek harf hatalarını kimse söylemez zaten, ama okunaklı olmayan o kadar çok yazı var ki. kör oldum okurken :)
'ksra bakmyn tlfndan gryrm' bahanesine tavım :KK70:
gecen bi arkadas tek bi kelimeyi yanlis yazmis, konuyu birakip o kelimeye takanlara acayip uyuz olmustum.. burda benim de kastım, konularindan genel olarak HİC BİR SEY anlasilmayanlar..

Ben edebiyatçı falan değilim. Saplantılı ya da takıntılı da değilim.

Ben edebiyatçıyım.
Aynı zamanda bu konuya hem saplantılı hem takıntılıyım.
Yüzlerce satırlık bir dert anlatılırken bir tek nokta kullanılmaması beni çileden çıkarıyor.
Sessiz harflerin yutulmasına da deli oluyorum.
Hele "yapıom" , "ediom" diye konuşanlar yok mu...
Gözünü sevdiğim y'si...

Hatun bir yazıyor konu yekpare, utanmasa kelimelerin arasında da boşluk bırakmayacak.
Virgülü de geçtim nokta koysalar yeter kıvamındayım şu an.
hayır, bir de ben gerçekten takıntılıyım bu konuda abartı falan değil. kendi yazılarımı defalarca geri dönüp düzelttiğimi bilirim, imla hatası yüzünden. gözüm takılıyor, yazılana konsantre olamıyorum vallaha.
tamam benimki de normal olmayabilir ama ben uzlaşmaya hazırım.
ama
sesli harflerden,
paragraftan ve
nokta/virgülden
taviz vermem, geri kalan kurallar tartışmaya açık :KK55:

Ben harfleri eksik yazılmış bi konu gördüğümde direk konu sahibinin ergen olduğunu düşünüyorum ve kesinlikle okumuyorum.
Hatta organize olalım istiyorum, eğer konu okunmayacak durumdaysa hiç ama hiç kimse yorum yapmasın, bak konu sahibi "yhaa kimse ykmuu??" diye isyanı basıp yazmayı öğreniyor mu öğrenmiyor mu?

Bu arada gönüllü olmaya ben de varım valla.

katiliyorum..
arada yanlis kelimeler olabilir kabul ama bazi konulari okumamayi tercih ediyorum bazen; kargasayi gorunce..
bir de uyarinca biri mutlaka cikip sana saldiriyor: 'kadincagizin derdi basindan aşkın, okumak zorunda degilsin, sen kendine bak' gibi :KK53:
bi kere birini uyardim kibarca, biri de benim 'bir şey' yerine 'bsy' yazmama takmis hemen yazilarimi didik didik edip :KK70: icim parcalandi, gozlerim doldu o cabaya, gayrete :KK70:
Bununla alakalı açtığım konuda bana kendini elit göstermek istiyorsun diyen oldu.
Mesajlarımı arayıp tarayıp harf hatalarını önüme süren oldu.

Bir de en gıcık olduğum cümle sonlarında üç nokta koyanlar, hatta bir hatun var her iki kelimeden sonra üç nokta koyuyor. Kendisine telgraf mı çekiyorsun bacı dediğimden beri de beni hangi konuda görse giydiriyor.

Ben harfleri eksik yazılmış bi konu gördüğümde direk konu sahibinin ergen olduğunu düşünüyorum ve kesinlikle okumuyorum.
Hatta organize olalım istiyorum, eğer konu okunmayacak durumdaysa hiç ama hiç kimse yorum yapmasın, bak konu sahibi "yhaa kimse ykmuu??" diye isyanı basıp yazmayı öğreniyor mu öğrenmiyor mu?

Bu arada gönüllü olmaya ben de varım valla.

bence başlık açalım, "cevap verilmeyecek konular listesi" diye. öyle konu oldukça linkini başlığa yazarız.

Bununla alakalı açtığım konuda bana kendini elit göstermek istiyorsun diyen oldu.
Mesajlarımı arayıp tarayıp harf hatalarını önüme süren oldu.

Bir de en gıcık olduğum cümle sonlarında üç nokta koyanlar, hatta bir hatun var her iki kelimeden sonra üç nokta koyuyor. Kendisine telgraf mı çekiyorsun bacı dediğimden beri de beni hangi konuda görse giydiriyor.
kafayı takmış sana uyardın diye. ben de uyarmaya yeltendim bir kaç kişiyi. Ama hangi birini? İki konudan birini apaçiler açmış gibi

Bir de bence birilerinin düzeltme ile görevlendirilmesi çözüm değil
Belli bir yaptırım olmalı kendileri düzeltsinler ya onlar bozuk yazacak siz mi düzelteceksiniz :KK67:

millet derdini yazsın siz de düzeltme yapın millet bi hararetle yazıyor içini döküyor (günlük gibi) neyse uzatmayacağım

X