Bu konuyu ben de yazdım bir kaç ay önce. Birazdan taşlanacaksın.kimse yazım kurallarına uymuyor. Sıkıntılarımızı paylaştığımız için tabiki yazılar uzun.bu da anlamayı zorlaştırıyor. Nokta virgülü HİÇ kullanmayanlar,sesli harfleri yutanlar... Örneğin ilk sayfadaki 15 başlığın 10u bu halde diyebilirim.
Moderatörler konulardaki tartışma ve gerilimlere karşı çok duyarlı. polemik çıkar çıkmaz konu kapanıyor vs. bu hassasiyet yazım konusunda da gösterilsin. Ben edebiyatçı falan değilim. Saplantılı ya da takıntılı da değilim. Ama okunmuyor,anlaşılmıyor. Bu kadar da olmaması lazım. Bu tarz başlıkların daha sık denetlenmesi gerekiyor. Belki konuyu yanlış yere açtım. Ama bu yazım sorunu en fazla bdv forumunda görünüyor. bu yüzden bilerek yapılmış bir hata diyebiliriz.
Bu konuyu ben de yazdım bir kaç ay önce. Birazdan taşlanacaksın.
Bu konuyu ben de yazdım bir kaç ay önce. Birazdan taşlanacaksın.
ya ben yazım kuralını falan bıraktım keşke derdini anlatabilseler o bile yetecek ciddenkimse yazım kurallarına uymuyor. Sıkıntılarımızı paylaştığımız için tabiki yazılar uzun.bu da anlamayı zorlaştırıyor. Nokta virgülü HİÇ kullanmayanlar,sesli harfleri yutanlar... Örneğin ilk sayfadaki 15 başlığın 10u bu halde diyebilirim.
Moderatörler konulardaki tartışma ve gerilimlere karşı çok duyarlı. polemik çıkar çıkmaz konu kapanıyor vs. bu hassasiyet yazım konusunda da gösterilsin. Ben edebiyatçı falan değilim. Saplantılı ya da takıntılı da değilim. Ama okunmuyor,anlaşılmıyor. Bu kadar da olmaması lazım. Bu tarz başlıkların daha sık denetlenmesi gerekiyor. Belki konuyu yanlış yere açtım. Ama bu yazım sorunu en fazla bdv forumunda görünüyor. bu yüzden bilerek yapılmış bir hata diyebiliriz.
doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar değil mi?
napalım kızarlarsa kızsınlar. herkes bunun farkında.
birkaç kişi sertçe uyarılsa insanlar dikkat eder.
telefondan girildiği için hatalar maksimuma çıkıyor farkındayım da.
zaten türk dili kurumu başkanı değilim benim de hatalarım oluyor ama okunmayacak anlaşılmayacak düzeydeki başlıklara da bir uyarı yapılmıyor.
evet asıl anlatmak istediğim o zaten. burda bunu mu demek istemiş diyerek yazı mı okunur? değil mi yani?ya ben yazım kuralını falan bıraktım keşke derdini anlatabilseler o bile yetecek cidden
O konunun sahibi o gün banlandı ve sonrasında dikkatli yazmaya başladı matmazel. Bu tip yaptırımlarla olay çözülür bence.evet yazdın onun öncesi bir konu vardı hatırlıyormusun.ne yazmıştık bu nasıl Türkçe diye bize bir sürü laf ettiler.
konu sahibine gelince doğru bazı yazıları çözüp anlayana kadar canımız çıkıyor sonrası konunun anlamı kalmıyor uyarıyoruz ama olmuyor.maalesef
aynen katılıyorum. çok isabetli bir yorumBen diyorum gönüllü düzeltme personeli olabilirim diye. Benim gibi takıntılı iki üç kişi bu yola baş koyarsa forumu çiçek gibi yaparız.
Ya da düzgün yazılmayan konu kapatılsın, bak o zaman telefondan da yazılsa nasıl dikkat ediliyor.
office
diğer üye de aynı şeyi söyledi.
konu neden kapanır? kim sinirleniyor buna?
yazım önemli değil diyen üyeler mi, moderatörler mi?
bir de anlamadık düzgünce yazsaydın deyince ben daha yeni üyeyim diyorlar yahu kardeşim biz okumayı yazmayı burada mı öğretiyoruz ?evet asıl anlatmak istediğim o zaten. burda bunu mu demek istemiş diyerek yazı mı okunur? değil mi yani?
yazımda da dedim. anlatmak istediğim bu değil ben türk dil kurumu müdürü değilim. herkes hata yapar. bişeyleri unutur,yanlış yazar. Ancak benim ve diğer üyelerin sıkıntısı yazılanların anlaşılmaması"tabi ki" ayrı yazılır.
önce iğneyi kendimize batıralım.
Babası okutmadıysa demekbir de anlamadık düzgünce yazsaydın deyince ben daha yeni üyeyim diyorlar yahu kardeşim biz okumayı yazmayı burada mı öğretiyoruz ?
"tabi ki" ayrı yazılır.
önce iğneyi kendimize batıralım.