bir derdim var forumundaki konuları anlamak bir çile!

michie

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2013
2.825
3.480
34
Kimse yazımına özen göstermiyor. Sıkıntılarımızı paylaştığımız için tabi ki yazılar uzun.bu da anlamayı zorlaştırıyor. Nokta virgülü HİÇ kullanmayanlar,sesli harfleri yutanlar... Örneğin ilk sayfadaki 15 başlığın 10u bu halde diyebilirim.
Moderatörler konulardaki tartışma ve gerilimlere karşı çok duyarlı. Polemik çıkar çıkmaz konu kapanıyor vs. Bu hassasiyet yazıların okunurluğu konusunda da gösterilsin. Ben edebiyatçı falan değilim. Saplantılı ya da takıntılı da değilim. Ama okunmuyor,anlaşılmıyor. Bu kadar da olmaması lazım. Bu tarz başlıkların daha sık denetlenmesi gerekiyor. Belki konuyu yanlış yere açtım. Ama bu yazım sorunu en fazla bdv forumunda görünüyor. Bu yüzden bilerek yapılmış bir hata diyebiliriz.

edit: düşmanca tutumlara gerek yok. Kimseyi düzeltme peşinde değilim. Yazdıklarınız anlaşılır olsa yeter.

Son düzenleme:
Bu konuyu ben de yazdım bir kaç ay önce. Birazdan taşlanacaksın.

doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar değil mi?
napalım kızarlarsa kızsınlar. herkes bunun farkında.
birkaç kişi sertçe uyarılsa insanlar dikkat eder.
telefondan girildiği için hatalar maksimuma çıkıyor farkındayım da.
zaten türk dili kurumu başkanı değilim benim de hatalarım oluyor ama okunmayacak anlaşılmayacak düzeydeki başlıklara da bir uyarı yapılmıyor.

evet yazdın onun öncesi bir konu vardı hatırlıyormusun.ne yazmıştık bu nasıl Türkçe diye bize bir sürü laf ettiler.

konu sahibine gelince doğru bazı yazıları çözüp anlayana kadar canımız çıkıyor sonrası konunun anlamı kalmıyor uyarıyoruz ama olmuyor.maalesef

office
diğer üye de aynı şeyi söyledi.
konu neden kapanır? kim sinirleniyor buna?
yazım önemli değil diyen üyeler mi, moderatörler mi?

ya ben yazım kuralını falan bıraktım keşke derdini anlatabilseler o bile yetecek cidden

Ben diyorum gönüllü düzeltme personeli olabilirim diye. Benim gibi takıntılı iki üç kişi bu yola baş koyarsa forumu çiçek gibi yaparız.
Ya da düzgün yazılmayan konu kapatılsın, bak o zaman telefondan da yazılsa nasıl dikkat ediliyor.

O konunun sahibi o gün banlandı ve sonrasında dikkatli yazmaya başladı matmazel. Bu tip yaptırımlarla olay çözülür bence.

aynen katılıyorum. çok isabetli bir yorum

office
diğer üye de aynı şeyi söyledi.
konu neden kapanır? kim sinirleniyor buna?
yazım önemli değil diyen üyeler mi, moderatörler mi?

yazıma önem veriyor aslında moderatörler ama sanırım onlar da artık uğraşamıyorlar.. üyeler için konu açmak yasak olduğu için kapanır ya da başka yere taşınır..

evet asıl anlatmak istediğim o zaten. burda bunu mu demek istemiş diyerek yazı mı okunur? değil mi yani?
bir de anlamadık düzgünce yazsaydın deyince ben daha yeni üyeyim diyorlar yahu kardeşim biz okumayı yazmayı burada mı öğretiyoruz ?

Kişilik ile alakalı durum. Mod. lar her konuya girip tek tek düzeltemeyeceğine göre.. Sinirimiz bozularak okumaya devam :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…