- 11 Nisan 2007
- 84.688
- 492.739
- 1.223
Bir şey soracağım bunu okuyan herkese. Lütfen samimi olarak cevap verin. Gazlama, motive etme amacınız olmasın. Salt fikrinizi merak ediyorum. Çünkü ona göre aksiyon alacağım.
Sizce ben kitap yazabilir miyim? Mevcut potansiyelim bunun için yeterli mi? Yoksa yıllardır dediğim gibi daha çok okuyup, daha çok pişip kırklı yaşlarda mı yazmayı denemeliyim? Zira ben yazarım demek için pişmek gerek. Öteki türlü hadsizlik geliyor karalamaları kitap diye sunmak.
Öte yandan aklımda bir şiir dönüyor birkaç gündür. Bir isme yazılmış şiir. Her cümlesi sarsılmama sebep oluyor. İşte dedim kitabın ismi belli. Anlamı, kitabın içeriğinden de çarpıcı bir isim. Kitabın içeriği zaten belli. 32 yılın birikmişliği. Sus idrak, boşver anlatma idrak dediğim her şey. O isimle hayat bulsun istiyorum. Tanınmak, bilinmek gibi kaygılarım yok. Bilakis kendi ismimi kullanmayacağım tanıdığım ve bildiğim kimse öğrenmesin diye. Mümkün ise gizli kalmaktır amacım. Satılmış, para kazandırmış bunlar da önemli değil. Ben sadece yazmak istiyorum. Ölmeden önce her şeyi yazmak.
Günlerdir düşünüyorum. Ben neyim, ne için varım, ne yapmak istiyorum diye. Tüm sorular aynı yere çıkarıyor beni. Ben, sadece yazarken ben oluyorum. Özgür oluyorum, mutlu oluyorum, kanatlarım çıkıyor gökkubbeden bakıyorum insanlara. Bir çeşit uyarıcı gibi yazmak. Hem kendime dönüyorum hem kendimin dışına doğru kanat çırpıyorum. Mutlu oluyorum yahu ötesi yok ki.
Kaygılarım var, hem de çok fazla. Bir kere bilinmek istemiyorum. Bu kitabı idrak yazmış denilsin istemiyorum. Bu ne kadar mümkün olabilir mesela. Bunun dışında yetersizlik hissi var tabi. Olmadım henüz, biliyorum. Ben yazarım deme küstahlığına yeltenmek hata belki de.
Ama bacılar. Artık bağıra bağıra yazmak istiyorum ben. Yerkürede bir idrak yaşadı, mücadele etti savaştı başardı ya da başaramadı ama çığlığı duyuldu desinler. Adımla değilse de şiirin kahramanı ile bilsinler.
Lütfen samimi fikirlerinizi yazın. Piş, olgunlaş Derseniz beklerim. Yaz derseniz başlarım. Yakın çevremde kimse bilmeyecek yazdığımı, o yüzden fikirleriniz önemli benim için. Bir de sizler, yazan idraki biliyor onu tanıyorsunuz. Sizden daha objektif olacak kimse yok. Şimdiden teşekkürler.
Şu kendiyle konuşan kadını gülümseyerek okudum
Hiç okumadım yazılarını yorum yapamam ama kimler kimler yazar olmuşken idrak neden olmasın kısmına katılıyorum.