Kızlar öyle apartmandan hayvan rahatsız ediyor diyerek attırmaları dava bile etseler mümkün değil.
Apartmanda hayvan besleme hukuku diye birşey var apartman yapıldıgında bu kural konulmuşsa geri dönüşü yoktur engelleyemezsiniz fakat bu kanunu cogu kişi bilmiyor ve sadece bir fotokopi ile yasaktır yazıyor. Eğer diretirse sizde yönetim planındaki yasak maddeyi noter onaylı görmek istiyrum deyin. Rahatsız olan kişi size dava açsa dahi hayvan sahibi genelde haklı cıkıyor cünkü öyle kolay işler degil bu şeyler yok ayak sesiymiş falan olmuyor okadar kolay değil bir kere gelip dava edildikten sonra köpeğinizin sürekli mi yoksa belli aralıklarla rahatsız edici bire havlaması mı var diye bakıyorlar sonra ses desibelini ölüyorlar 70 desibelin üzerinde ise ve rahatsız edici derecede her dakika havlıyorsa kural yoksa bile bu aleyhinize olur. Fakat bu rahatsızlıklar genelde apartman ilişkilerinden cıkıyor. Ki kiracı iseniz ev sahibinizde müdahale edemez evin içindeki bişeye.
Sizin bizim oldugumuz gibi onlarında hakları var bu konuları iyi araştırın yoksa hayvancagzı sakın atmayın sokaklara yazık olur , Hakkını aratın hertürlü sorunuzu hayvan hukuku ile ilgili dilediğiniz zaman yanıtlayabilirim bu konuda oldukça bilgim var.
Yani bu karar aslında apartman yapıldığında tapu ve kurallar konulurken konulur deftere geçer. Sonradan yok apartman sakinler itoplanıp biz karar aldık bundan sonra böyle dese bile hukuki olarak geersizdir kesinlikle aldırmayınız. Ve 5199 numaralı Hayvanları Koruma Kanunu'nun beşinci fıkrasında bakıma muhtaç olan hayvanların evden atılamayacağına dair bir uyarı var. Yani, ev hayatına alışmış, yaşlı ya da sağlık sorunları olan hayvanları sokağa atmak suç. Ama bırakın hayvan besleyenleri, hálá bu yasadan haberdar olmayan hukukçular bile var!
Yani apartmanda aslen böyle bir kural büyük ihtimalle yoktur ünkü Türkiye bu şeylerden bilindiği üzere habersiz zaten bilinçli ve yasağı olanlar sizi evi kiralayıp satın alırken de kuralları belirtip imza attırıyorlar.
Gürültü ve tüy sorunu görünürde en sık rastlanan sebep. Fakat davalar araştırıldığında aslında komşuluk ilişkilerindeki terslikler ve bambaşka sebeplerden kaynaklanan problemler ortaya çıkıyor. Mesela, bir adam bir sitenin 10. katında köpek besliyor. Ne yandan, ne alttan hiçbir daireden şikayet yok. Fakat blokun zemin katında oturan komşusu köpeğin gürültüsü sebebiyle dava açıyor. Bu gibi davalara çok rastlanıyor ve altından mesela apartmanla ilgili bambaşka bir sorun olduğu çıkıyor. Birbirlerine kafayı takmış komşulardan biri hayvan besliyorsa, diğeri bu durumu hemen aleyhine kullanmaya kalkabiliyor. Bazıları köpeklerin yürürken çıkardığı tırnak sesinden bile şikayetçi olabiliyor. Tıpkı sizin alt komşunuz gibi. Sorun yaşamazsınız terslik olmasın diye evin heryerine kilim serin böyle bir özüm önerebilirim yada köpeğinizin sessiz kalmasını sağlayabilecek bi kaç eğitim önerebilirim.